Kummassa asuisit mielummin, maalla vai kaupungissa?

  • Viestiketjun aloittaja "Olen tatuoitu jätkä!"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Kyllä maalla on mukavaa. Ei naapureita lähelläkään, oma tupa ja oma lupa. Aiemmin asuin Helsingissä, ja ihan mukavaa sielläkin oli mutta kyllä tämä voiton vie. Työmatkaa tietysti kertyy enemmän, ajallisesti ei kylläkään kovin merkittävää eroa. Rakastan kyllä suurkaupunkeja, usein vietän lomat sellaisessa mutta tykkään omasta kodista metsän keskellä <3
 
"..."
[QUOTE="vieras";23780493]Kyllä maalla on mukavaa. Ei naapureita lähelläkään, oma tupa ja oma lupa. Aiemmin asuin Helsingissä, ja ihan mukavaa sielläkin oli mutta kyllä tämä voiton vie. Työmatkaa tietysti kertyy enemmän, ajallisesti ei kylläkään kovin merkittävää eroa. Rakastan kyllä suurkaupunkeja, usein vietän lomat sellaisessa mutta tykkään omasta kodista metsän keskellä <3[/QUOTE]

Miten lapsesi viihtyy maalla?
 
"vieras"
Maalaiskaupungin keskustassa omakotitalossa. Kouluun 400 metriä ja kauppaan 600m.
Eli näin kun nyt asunkin.

Mutta kunhan lapset muuttavat pois, haluaisin asua enemmän metsässä, omassa rauhassa.
 
Tavallaan maalla: Rauhallista, luonto lähellä, ei vilkkaita autoteitä ja muutenkin tottunut asumaan maalla. Tavallaan kuitenkin kaupunki on parempi: Kaikki paikat lähellä eikä tarvitse ajaa pitkiä matkoja jos tarvitsee jotain vähän erikoisempaa ostaa.
 
"vieras"
[QUOTE="...";23780498]Miten lapsesi viihtyy maalla?[/QUOTE]

Harvinaisen mukavasti. Tilaa riittää telmiä sisällä ja ulkona. Ihan lähellä ei asu ketään lapsiperheitä mutta onneksi on iso suku ja paljon ystäviä kohtuullisen matkan päässä.
 
Kaupungissa, lasten koulut lähellä, kaikki palvelut. Monikaan ei tule ajatelleeksi lasten koulupäiviä maalla. Matka saattaa olla 20km kouluun eikä sieltä jokaista erikseen kuljeteta vaan kyyti lähtee viimeisen mukaan joten siinä saattaa tulla odottelua pitkäänkin.
Harrastaminenkin voi olla hankalaa, jos ei omassa kylässä ole mitään tarjolla.
 
Maalla suhteellisen lähellä pikkukaupunkia.
Ja hyvin viihdyn.

On koulut ja kaikki muutkin palvelut lähellä ja runsaasti harrastamismahdollisuuksia.
Mutta on myös yhteisöllisyys, rauha ja passelin verkkainen elämäntahti.
:)
 
Viimeksi muokattu:
"maalla on mukavaa"
[QUOTE="...";23780498]Miten lapsesi viihtyy maalla?[/QUOTE]

No kyllähän muksut maalla viihtyy. Niillä mielikuvitus vaan rajana tekemisen suhteen. Ei ole leikki kenttä rajoitettu jonkun puiston muutamaan keinuun ja liukumäkeen. Näkisitpä lasten ilmeet kun löysivät satumetsän...tiheämpi metsäkaistale jossa maa sammalen peitossa. Nyt vielä oli täynä sinivuokkoja. Isoja sammalkiviä joilla voi liukua, koloja, juurakkoja, ihanassa valossa kun aurinko paistelee puiden lomasta ja luo aikuisenkin silmään epätodellisen valaistuksen.

Isommat rakentelee majoja, talvisin piha on täynä mitä ihmeellisimpiä liukumäkiä, linnoja ja lumiveistoksia. Pihalla voi pelata surutta jalkapalloa, tai pesistä, tai sulkapalloa tai ihan mitä ikinä keksivät. Mielikuvitus vaan rajana.

EI kaiken tartte olla aina järjestettyä toimintaa, vallankaan lapsille. Ei valmiiksi purtua kauraa.
 
Asuin aika maalla ekat 15 vuotta, lähimpään kauppaan saati kioskiin oli matkaa 18km. Pienen kaupungin kautta tulin Tampereelle ja en enään osais ajatella asuvani maalla. Kaupungissa on niin ihanaa kun ei kukaa tunne sua ja saat olla ihan rauhassa, vaikka ympärillä on koko ajan ihmisiä :) Mutta jos tulis muutto takas maalle, niin tuskin mun maailmani romahtaisi. Pääsisimpä taas lapsuuden / nuoruuden harrastuksien pariin.
 
"tuulia"
Maalla. Oikeasti mikään ei ole ihanapaa kuin se oma rauha. Että saa saunan jälkeen mennä ulos vilvoittelemaan alasti, että ei haittaa vaikka yöpaidassa hakee mustikat suoraan takapihalta aamupuuroon - että odotan taas sitä kun saa mennä kasteiseen metsään pienen kipon kanssa ja kerätä taatusti tuoreet mustikat...ja mustikkamaitoa. NAM ;)
 
"..."
[QUOTE="maalla on mukavaa";23780644]No kyllähän muksut maalla viihtyy. Niillä mielikuvitus vaan rajana tekemisen suhteen. Ei ole leikki kenttä rajoitettu jonkun puiston muutamaan keinuun ja liukumäkeen. Näkisitpä lasten ilmeet kun löysivät satumetsän...tiheämpi metsäkaistale jossa maa sammalen peitossa. Nyt vielä oli täynä sinivuokkoja. Isoja sammalkiviä joilla voi liukua, koloja, juurakkoja, ihanassa valossa kun aurinko paistelee puiden lomasta ja luo aikuisenkin silmään epätodellisen valaistuksen.

Isommat rakentelee majoja, talvisin piha on täynä mitä ihmeellisimpiä liukumäkiä, linnoja ja lumiveistoksia. Pihalla voi pelata surutta jalkapalloa, tai pesistä, tai sulkapalloa tai ihan mitä ikinä keksivät. Mielikuvitus vaan rajana.

EI kaiken tartte olla aina järjestettyä toimintaa, vallankaan lapsille. Ei valmiiksi purtua kauraa.[/QUOTE]

No en mä tätä meinaakaan. Mietin vain kun haluaisimme muuttaa maalle, mutta kaverit jää kaupunkiin... Maalla tekemistä ja lääniä riittää leikkeihin kyllä vaan mites kun ei ole leikkikavereita? Tää ehkä suurin kynnyskysymys tässä asiassa :/
 
"vieras"
Mä maalaistyttö oon, laitan suihketta kainaloon... :whistle: Eli ikäni olen maalaiskaupungissa asunut, enkä metropoleihin kaipaa. :) Minnuu vaa ruppee ahisaan siellä betonipömpeleissä ja ihmispaljoudessa... :O *happi loppuu ja heikottaa*
 

Yhteistyössä