Kuonopanta

  • Viestiketjun aloittaja hankintaa miettinyt
  • Ensimmäinen viesti
hankintaa miettinyt
kertokaa kokemuksia kuonopannasta ja kuinka se on toiminut.
Kannattaako hankinta?

mulla on koira joka kulkee ihan ok kun ollaan kahden tai on molemmat koirat mukana mut sit ku on toinen koira ja vaunut ni herra on huomannu et miun kädet loppuu kesken ja käyttää tilaisuutta hyväksi.
 
Meillä on kuonopanta, mutta todella huonosti kävely onnistuu sen kanssa.
Meillä on pienempi kokoinen koira, joten se laahaa kuonoaa pitkin maata jos käytän sillä kuonopantaa.

Meillä koira on myös kova vetämään, varsinkin kun vaunut on mukana.
 
sef harmailee
Kuonopanta on pääsääntöisesti hyvä apuväline oikein käytettynä, mutta jäi mietityttämään, että miten oikeaoppisesti sitä pystyy käyttämään, jos on liikkeellä useamman koiran ja rattaiden kanssa, sillä kuonopannan käyttöön vaaditaan väkisinkin ainakin alkuun 2 kättä ja remmien määrä lisääntyy.

Kuonopantaa käytetään siis siten, että koiralla on tavallinen kaulapanta sekä kuonopanta. Kannattaa käyttää kahden koiran talutinta, jonka molemmissa päissä on kiinnityslukot. Toinen kiinnitetään tavalliseen pantaan ja toinen kuonopantaan. Koiraa talutetaan periaatteessa koko ajan siitä narusta, joka johtaa tavalliseen kaulapantaan ja vetotilanteessa otetaan pientä apua kuonopantaan johtavasta remmistä.

Koiraa ei saa taluttaa kuonopantaan johtavasta remmistä kuin vain hetkellisesti, sillä mikäli koira siinäkohtaa remmissä rykäsee, sille saattaa käydä kovinkin kipeää ja se ei millään muotoa ole tarkoitus. Kuonopanta lisäksi on kovin onneton sen muovilukkonsa kanssa, ettei sitä yksinään olisi kovinkaan turvallista käyttää vähääkään isommalle koiralle.

Itse olen käyttänyt kuonopantaa yhdellä koiristani monasti, kun ulkoilutan niitä kaikkia samaan aikaan. Tämä on mahdollista siitä syystä, että kaikki koirani kulkevat vasemmassa kädessäni ja kuonopantakoiraa varten jää tyhjäksi oikea käsi. Muut osaavat remmikäyttäytymisen kunnolla, eli keskittyminen menee vain tähän yhteen tapaukseen, jonka kävely vielä vähän välillä ontuu. Kuonopantaa ei mielestäni tulisi käyttää loppuelämän ratkaisuna, vaan sitä tulisi käyttää koulutusvälineenä, jota käytetään vain apuna ja josta aikanaan luovutaan, sillä pidemmänpäälle käytettynä epäilen vahvasti kuonopannan tuottavan koiralle kroonisia niskakipuja, jos se sen kanssa vetää, mikä siis on täysin mahdollista.

Mutta tsemppiä teille remmikäyttäytymisen opiskeluun.
 
Meidän koiralla ei kuonopantaa ole, mutta monella tutulla kylläkin. Kukaan koira ei ole sitä samantien hyväksynyt vaan ovat raahanneet päätään tietä pitkin, koittanut repiä kuonopannan oksiin jne. Kuitenkin toimii ja on melko ystävällinenkin koiralle, paitsi jos koira ottaa hirveitä spurtteja hihnan päässä.
Muistathan että kuonopanta on ensisijaisesti koulutuksen apuväline ja tavoitteena pitäisi olla aina, että kuonopannan kanssa opetellaan kävelemään nätisti ja että siitä päästään vähitellen eroon. Onnea vedonestoharjoituksiin! :)
 
Hankitaa miettinyt
Kiitos teille viesteistä!
Kävin koiralle sellaisen hankkimassa ja kyllä on herra nöyränä nyt. Muutamalla lenkillä yritti saada sen pois mut nyt menee jo ihmeen hyvin. Tuohon käyttäytymiseen se on vaikuttanut sen verran et jo pelkkä kuonopanta sinällään vähenti vetämistä. Ja nyt maltetaan jopa kuunnella mitä toisessa päässä narua ollaan asiasta mieltä. ;)

Koulutus periaatteella sen meille hommasinkin ja tarkoituksena on päästä siitä vielä eroonkin että käyttäydytään hihnassa hyvin ilman sitäkin.

Himpun tuli vielä vähän hankalampaa kun tuli yksi remmi lisää mutta tuo meidän vanhus käyttäytyy kyllä ihan ok et sen puoleen ei se ylitsepääsemätön yhdistelmä ole.

Koulutus täällä jatkuu ja toivottavasti siitä on pidemmän päällekin hyötyä.
 
Meillä on kuonopanta dallulla. Hankittiin mun raskaana ollessa, oli liukkaat kelit ja me asutaan mäen päällä joten oli vaarana et kaadun jos koira yhtään nykäsee.

Sitten koiralla oli jalkaleikkaus ja sillon se oli tosi hyvä olla olemassa kun ei saanut kulkea ulkona kun hiipimällä varovaisesti pari kuukautta, sitten pikkuhiljaa normaalimpaan tahtiin. Jos ois yhtää päässy revittää niin jalka ois voinu hajota uudelleen ja se ois pitäny luuduttaa..

Ja nykyään vaunuillessa meillon kuonopanta.

Muuten kävelee nätisti ilmankin mut meillon AINA ollu ongelmana kun tulee toinen koira vastaan. Koira on tosi dominoiva ja rähisee muille.. muuten kyllä lupsakka ja pentukoirista tykkää.
 

Yhteistyössä