Kuuluuko teillekin naapureiden puheäänetkin?

  • Viestiketjun aloittaja Mites muilla?
  • Ensimmäinen viesti
Mites muilla?
Onko tämä ihan normaalia, että jos on kotona suht hiljaista, joutuu kuulemaan mitä naapurit juttelevat?

No tällä hetkellä kiljuvat, huutavat, juoksevat ja tiputtelevat jotain painavia esineitä parketille.

Talo on rakennettu 1994 ja sijaitsee Itä-Helsingissä. Eikä edes vuokratalo, vaan asumisoikeus (joka on ilmeisesti rakennttu yhtä heppoisasti kun vuokratalotkin)
 
"vieras"
Kuului, mutta ei enää asuta siinä. Talo oli rakennettu 40-luvulla. Omistus asunto oli ja kalliilla alueella. Se vaan riippuu materiaaleistakin ja siitä ,miten on rakennettu. Ei se äänieristys katso onko vuokra- vai omistusasunto.
 
"vieras"
Ikävä kyllä. Meillä on aina puhuttu vapaasti kaikkea hävettävää paskaa ja riideltykin paljon ja sitten joku kerta keittiössä ollessa tajusin, kun oli äänekkäämpiä naapureita, että jo ihan tavallinen puhe kuuluu. Nolotti ja vitutti. 60-luvun alun talossa asutaan.
 
halipupu harmaana
Ei kuulu mitään koskaan ja se on ihanaa! Kerrostalossa asuessa pysty laskemaan yläkerran naapurin askeleet ja vessasta kuulu lorotus, inhottavaa...siksi en asu kerrostalossa.
 
"vieras"
Asun suhtkoht uudessa kerrostalossa ja täällä ei kuulu mitään! Välillä mietin onko naapurit hengissä. Salaisuutena on valetut välipohjat sillä kerrostaloissa jossa välipohjat on tehty ontelolaatoista kuuluu naapureiden äänet hienosti. Lisäksi uusien rakennusmääräysten mukaan "vessaäänet" eivät saa kuulua asunnosta toiseen ja ei kyllä meillä kuulu.
 
jhgh
vessasta kuuluu kyllä tosi herkästi naapurin lapsien kiljuntaa sun muuta mutta luojan kiitos ei kyllä sen pahempia ääniä :D mutta muuten on kyllä ilmeisesti hyvin eristetty kämppä
 
en mää vaan tiä
[QUOTE="vieras";25177533]Asun suhtkoht uudessa kerrostalossa ja täällä ei kuulu mitään! Välillä mietin onko naapurit hengissä. Salaisuutena on valetut välipohjat sillä kerrostaloissa jossa välipohjat on tehty ontelolaatoista kuuluu naapureiden äänet hienosti. Lisäksi uusien rakennusmääräysten mukaan "vessaäänet" eivät saa kuulua asunnosta toiseen ja ei kyllä meillä kuulu.[/QUOTE]

Mistä sen tietää etukäteen tai ylipäänsä mistä materiaalista noi kerroksien välilattiat tehty on?
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja en mää vaan tiä;25191499:
Mistä sen tietää etukäteen tai ylipäänsä mistä materiaalista noi kerroksien välilattiat tehty on?
Muistaakseni rakennustoimistosta mies meillä selvitteli mitä materiaalia on käytetty meidän rivarissa. Ja meillä itsellämme on myös nuo piirustukset ja niistä myös jotain tietoja katteli.
 
luxus
[QUOTE="akka";25191510]ei kuulu, kerrostalo, rakennettu 2005. Ihan hiljasta aina, välillä ihmettelen että ollaanko me ainoat joista lähtee ääntä. :D[/QUOTE]

luksusta! Kuulin yks yö kun naapurin emäntä kuorsas... makkarit vastakkain eli vain seinä välissä sägytkin luultavasti vastakkain kun kuului niin hyvin. Keittiössä kuuluu naapuriyksiöstä lapsen kitinää joka päivä ja wcssä kuulee puheen jos alakerran asunnon wcssä ihmisiä......
 
Mun ekassa kämpässä kuului kaikki. Niin puhe, riitely, naapurin poikien toistensa kiduttaminen, yläkerran ukon ripuli ja oksentamiset.... lista on loputon. Onneks en asu siellä enää. Ne oli ehkä 70-lukuisia omistusasuntoja. Ihan hirveetä pahvia koko mörskä. Kun mä kävelin eteiseeni koko 45 kilollani niin toisella puolella kämppää, keittiön kaapissa, kilisi lasit. Luojan kiitos en omistanut sitä :LOL:
 
"kiki"
meillä 50-luvulla rakennettu kerrostalo, toisen puolen naapureiden keittiön äänet kuuluu meidän vaatehuoneeseen, toiselta puolelta ei kuulu juur mitään. ehkä jos huutasivat tai jotain painavaa tippuis. aika hiljasta on verrattuna edelliseen kämppään, se oli kans kerrostalo mut 70-luvulta.
 
Ei ole missään kämpässä missä on asuttu kuulunut äänet (paitsi rivarissa kesällä jos ikkuna oli auki ja naapuri laulo pihalla Ake, Make, Pera ja mä).
Nykyisessä asumisessa sais naapuri huutaa keuhkojensa pohjasta ja sittenkään tuskin sisälle kuuluis.
 

Yhteistyössä