lapsen pissassa verta

hei,osaisiko kukaan auttaa tai mitä vaan...
tyttöni on 1 v ja 4 kk vanha,kuumetta ollut nyt kolmatta päivää..lääkärissä käyty,ja kaikki korvat yms puhtaat..mutta pissanäytettä otettiin pussilla..ja kaikki muut negatiivisia,ainoastaan veri oli plussalla...kellää kokemuksia mistä voi johtua,ja onko siellä tulehdusta vai mitä?olen jo ihan epätoivoinen..huomenna kuulee uricult vastauksen,mutta ajattelin jos jollain on kokemusta tai tietämystä asiasta..pissasta ei näe että siinä olisi mitään vereen viittaavaa vain ainoastaan liuskakokeella näkyi...mutten tyttö ihan hyväntuulinen ja leikkii vaikka kipeä onkin..kiitos vastauksista jo etukäteen..
 
Tälläisen löysin...

Verta virtsassa - mitä tehdä?
Mikäli lapsen virtsaan ilmaantuu verta, tulee ottaa yhteys joko neuvolaan tai lääkäriin. Mikäli verta on todettavissa vain kirkkaana viiruna vaipassa tai pikkuhousuissa, kyse on tavallisesti melko harmittomasta ja itsestään parantuvasta virtsaputken suun limakalvorikosta. Jos virtsa on värjäytynyt tasaisesti (ruosteenruskea), veri on peräisin ylempää virtsateistä. Veri voi myös ilmetä virtsasuihkun alussa tai lopussa. Veren alkuperän selvittely edellyttää sairaalan poliklinikalla tehtäviä tutkimuksia. Usein kyse on ohimenevästä virtsarakon virustulehduksesta tai tilapäisestä limakalvovauriosta, mutta taustalta voi myös löytyä virtsatietulehdus tai muu merkittävä munuaissairaus.

Joskus imeväisikäisen vaippa värjäytyy punertavaksi ilman, että kyse on verivirtsaisuudesta. Eräät virtsan suolat voivat nimitäin aiheuttaa punerruksen. Tilanne voidaan tarkistaa helposti nk. liuskakokeella. Joskus ongelmana on se, että virtsa on väriltään täysin normaalia, mutta mikroskooppitutkimuksessa tai liuskakokeessa todetaan virtsassa punasoluja. Vähäinenkin verivirtaisuus edellyttää tutkimuksia, sillä syyksi voi osoittautua merkittävä vaiva. Toisaalta pienellä osalla lapsista ilmenee lievää verivirtsaisuutta ilman, että kyse on sairaudesta. Useimmiten tällöin sama löydös on todettavissa toisella vanhemmista ja kyse onkin periytyvästä ominaisuudesta.
 
Aika usein pissassa on vähän verta, jos on kyse pissatulehduksesta. Noissa testeissä näkyy siis aivan pienen pienetkin määrät. Jos itselle on joskus ollut kunnon tulehdus, niin veri on saattanut olla +++ liuskatestissä.

Meillä tytöllä oli pienempänä muutama pissatulehdus ja jouduttiin tosiaan ottamaan näytettä pussilla. Ainakin kerran oli veri yhdellä plussalla, vaikka ei varsinaista tulehdusta ollutkaan. Se yksi plussa saattaa tulla vaikka nirhaumasta tai naarmusta vaippa alueella yms. eli ei tarvitse olla paljoa.

Eiköhän ne ole laittaneet lääkärissä pissan viljelyyn, niin näkyy onko bakteerikasvustoa vaiko ei. Nuo pussipissat on kyllä vähän hankalia, kun ei niistä meinaa saada puhtaita näytteitä kunnolla ja helposti tulee kaiken maailman sekaflooraa näytteisiin...
 

Yhteistyössä