Lapsuutesi karkki/limu/jätski muistoja?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
no
limukkapullosta tuli aina haava, ku se oli metallinen repäsykorkki, semmonen missä oli korkki-korkkia sisällä. italianjaffaa lähinnä join. purkka oli sokerista, jenkkiä 2n palan paketeissa, hubbabubbaa, juicyfruittia, tarrankeruu-purkkia, jotka oli sairaan pahoja ja kovia. pinna-mehujäätä, tuutteja, eskimoita. sitte tuli myöhemmin purkkajäätelöä. suklaa: suffeli, lola, pätkis ja muistan ku tupla tuli kauppoihin. irtokarkit makso 5 penniä, isoja merkkareita, lätkäliigoja. suun vihreäksi tai punaiseksi värjääviä tikkareita. sulo-pastilleja vaarilta.
 
känkkäränkkä-karkkilaatikot,oli salmiakki ja hedelmä.marianne tuutit,näistä en ole varma onko vieläkin.oliko jotain jauhetta,mikä porisi suussa,olikohan siinä tikkari,en muista tarkkaan.joke-limujäät,sai ainakin ärrältä,siinä oli se vitsi siinä tikussa.
 
hr
Alkuperäinen kirjoittaja vieras myös:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
mansikkaremmit ja kinuskikuulat, niitä piti aina käydä kioskilta ostaa "markalla sitä ja markalla tätä". Ja meiän kylän kioskilla oli töissä yksi mies joka laittoi irtokarkkeja todella reilulla kädellä, ei siis laskenut niitä. Ja kaikki halus aina ostaa karkit siltä.
Kokemäellä oli myös. Olisko ollu Alpo nimeltään.
Kiuruvedellä oli Jope :) kiltti kioskisetä joka laittoi irkkareita aina toooosi paljon vaikka markalla pyysi. Ja kaikki tietty irkkariostoksilla jos Jope oli myymässä.
 
suklaakissi
Alppi-jääsuklaa oli kanssa hyvää, siinä oli sininen kiiltävä kääre. Se pyramidin muotoinen mehutetra oli Trip (ananaksen makuinen on jäänyt mieleen). Sitten oli ylihyvä omppulimsa Cox.
 
nakki
hevosen potku-salmiakkipallot, black pete, sitte sellainen jäätelö, mikä oli pahvitötsässä, jota työnnettiin sieltä alta tikulla, kermaista vaniljajätskiä ja hilloraitoja sisällä ja kissan kuva kyljessä. ja ne mehutetrat oli ihania, vaikea löytää pillin aukko siitä mustaherukkatetrasta:)
 
vieras
Black Pete, oijoi, noita kun vielä sais. Ja sitten niitä ihania "lituskaisia" toffeetikkareita, niitä oli vaaleanruskeita ja tummanruskeita. Ja tietty perinteisiä merkkareita ja hedelmärahoja jotka piti laittaa yhteen ja sitten syödä yhtä aikaa ...
 
Satu
Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:
Joskus sillon oli minttutuutteja, jossa oli semmosta vihreetä minttuhilloa sisällä. :p ei sitä ole enää. Ja muutenkin jätski tuutit on pilattu suklaalla, eikä ne ole enää semmosia hikisiä tahmeita, ku sillon ennen, että jäätelön pystyi puristamaan niistä ulos ja syödä sit sen pelkän nahkeen vohvelin.
Samaa mieltä ! Nykyisin lähes kaikissa tuuteissa on suklaakuorrutettu vohveli josta en tykkää yhtään. Semmoinen pehmee + nahkee vohveli on paras :) Laktoosittomat tuutit taitaa olla ainoat joissa vohveli on vielä tuommoinen.
 

Yhteistyössä