LIGHT-tuotteet

  • Viestiketjun aloittaja Miksei
  • Ensimmäinen viesti
Organic
Alkuperäinen kirjoittaja hmmmm:
Itse syön ruokaa, joka on mahdollisimman puhdasta, yksinkertaista. Ei marinoimattomia lihoja, ei limonadeja yms vaan sellaista minkä tuoteselosteen osaa tavata ilman sanakirjaa. Leipää, jota itsekin voi leipoa. Ruokaa, jota voi itsekin periaatteessa kasvattaa.

Jos sokeria pitää välttää, niin miksi ei kierrä sitä kokonaan? Moni hedelmä riittää makeutensa puolesta makeuttamaan esim puuron (banaani, appelsiinin mehu). Teen ja kahvin (sen mitä sitä nauttii) oppii nopeasti juomaan ilman sokeria. Vesi ja tuoremehut ovat parempia janojuomia kuin limsat jne.
Samaa mielta (vaikka tarkoititkin ilmeisesti "marinoituja lihoja" ). Kierran kaukaa kaikki tuotteet, joiden tuoteselostetta ei voi lukea yhdella nopealla silmayksella ja jotka ovat taynna lisaaineita. Sokeri on luonnontuote ja ei silloin talloin ja kohtuudella nautittuna ole millaan tavalla haitallista. Ja mieluummin luopuisin kokonaan makean syonnista kuin lappaisin elimistooni jotain epamaaraisia ja keinotekoisen makuisia makeutusaineita.
 
IlkkaV
täytyy kuitenkin muistaa, että aina, kun verensokerisi nousee, niin teet tuhoa elimistöllesi ja hermostollesi. mitä vanhemmaksi tulet, niin sitä pienemmällä sokerimäärällä se verensokeri nousee turhan paljon. sokeri on siis myös myrkky ja sen aiheuttama kumuloituva tuho näkyy henkilön vanhenemisena. -sitä nopeammin, mitä enemmän sokeria on veressä.
 
Organic
Alkuperäinen kirjoittaja IlkkaV:
täytyy kuitenkin muistaa, että aina, kun verensokerisi nousee, niin teet tuhoa elimistöllesi ja hermostollesi. mitä vanhemmaksi tulet, niin sitä pienemmällä sokerimäärällä se verensokeri nousee turhan paljon. sokeri on siis myös myrkky ja sen aiheuttama kumuloituva tuho näkyy henkilön vanhenemisena. -sitä nopeammin, mitä enemmän sokeria on veressä.
No kaikkihan me vanhenemme, sita ei kai voi mitenkaan estaa? Elamaan kuuluvat myos nautinnot, esim. silloin talloin ihana, taytelainen suklaa... En tunne sen nauttimisesta huonoa omaatuntoa, koska en havittele elavani 120-vuotiaaksi enka pysyvani ikuisesti babyfacena : )
 
Bendie ei kirj.
Kysyin juuri samoja asioita neuvolasta ja terkkari kertoi viimeisintä lastaan odottaessaan makeuttaneensa kaikki Canderelilla. Ei kyllä kertonut mikä on aspartaamin ja asesulfaami K:n turvaraja, mutta koska indeksini on jo nyt 30, taidan päätyä samaan ratkaisuun. Johonkinhan sitä on luotettava tässä maailmassa.
 
huom
aspartaamia on nykyään Cociksissa sun muissa niin vähän että on turhaa pelätä sen terveysvaikutuksia, tietysti jos joka päivä vedät niin kehotan ilman muuta vähentämään. esim limusta (sokerittomista myös)on paljon enemmän haittaa hampaille kun joku syövän tms riski. ja on hyvä muistaa että periaatteessa jokikinen lisäaine aiheuttaa jollain tavalla syöpää.
 
Klaus Silander
Alkuperäinen kirjoittaja ja vielä;8637032:
aspartaami aiheuttaa syöpää
Italialainen tutkimus todensi yllä kerrotun joitakin vuosia sitten.
Kemiallisesti asesulfaami k muistuttaa hyvin paljon aspartaamia, joten se lienee myös vaarallinen, mutta sitä ei ole vielä tutkittu syövän osalta.
Aspartaamia valmistetaan myös dna-manipulaation (yleensä puhutaan geenimanipulaatiosta).

Sukraloosi puolestaan on organofosfaatti eli se muistuttaa mm. ympäristömyrkky DDT:tä.

Klaus Silander, lääketiedettäkin opiskellut arkkitehtuurin opiskelija, kateetti- eli jäsenkorjaaja, kansankuvataiteilija
 
Klaus Silander
Italialainen tutkimus todensi yllä kerrotun joitakin vuosia sitten.
Kemiallisesti asesulfaami k muistuttaa hyvin paljon aspartaamia, joten se lienee myös vaarallinen, mutta sitä ei ole vielä tutkittu syövän osalta.
Aspartaamia valmistetaan myös dna-manipulaation (yleensä puhutaan geenimanipulaatiosta).

Sukraloosi puolestaan on organofosfaatti eli se muistuttaa mm. ympäristömyrkky DDT:tä.

Klaus Silander, lääketiedettäkin opiskellut arkkitehtuurin opiskelija, kateetti- eli jäsenkorjaaja, kansankuvataiteilija
Minun piti kirjoittaa, että "aspartaamia valmistetaan dna-manipulaation avulla".

Klaus Silander, lääketiedettäkin opiskellut arkkitehtuurin opiskelija, kateetti- eli jäsenkorjaaja, kansankuvataiteilija
 
Viimeksi muokattu:
matura
kannattaa pysyä kaukana noista keinomakeuttajista, vaikka ei olisi raskaana. esim. aspartaamista tulee aika merkittäviä määriä formaldehydiä muiden myrkkyjen lisäksi.
ON MIELENKIINTOISTA LUKEA, MIKÄ RUOKA JA LISÄAINEET SOPIVAT PARHAITEN IHMISELLE?
ME IHMISET MUODOSTAMME NIIN ERILAISEN YHTEISEN OLEMASSAOLON,SIIS KOKONAISEN ELÄMÄN. kERRON TÄHÄN ERILAISIA VAIHTOEHTOJA.
SIIS YHTEISTÄ KAIKILLE IHMISILLE ON SE,ETTÄ MEILLÄ ON SUU, MAHALAUKKU,SUOLISTO,VERENKIERTO,NESTEEN AINEOSAT JNE. SIIS KUN AJAMME SUUNKAUTTA ERILAISIA RUOKIA VATSAAMME, NIIN NE YLEENSÄ MUUTTUVAT ELIMISTÖSSÄMME ENERKIAKSI.kANNATTAA SIIS KUITENKIN MIETTIÄ MITÄ SINNE MAHALAUKKUUN AJAA.? oLEN JO KOHTA 80V, JA ELÄN SENTÄÄN VIELÄ.AJATUKSET KULKEVAT,RAAJAT LIIKKUVAT JA KAIKKI TOIMINNOT OVAT KONTIKSESSA.MISTÄ TUO MOINEN ASIA JOHTUU?
jOIN LAPSENA JOKA PÄIVÄ JUURILYPSETTYÄ LÄMMINTÄ MAITOA.,SÖIN AIVAN YKSINKERTAISTA RUOKAA,KALAA LEIPÄÄ,MAITOA, KANANMUNIA, JA HEDELMIÄ(PORKKANAA,LANTTUA,JA MUITA KASVIKSIA) jA TÄSSÄ SITÄ VIELÄ NAUTITAAN ELÄMÄSTÄ!
VELJENI OLI SELLAINEN HERKSUU JA ON OLLUT KOHTA 20V. HAUDASSA(VERITULPPA VEI)
NAAPURI VILJELI KAIKKIA MAHDOLLISIA YRTTEJÄ JA ON OLLUT HAUDASSA YLI 10V, JA VAIMONSAKIN SAI SYÖVÄN. tOINEN NAAPURI OLI KOVA SYÖMÄÄN LIHAA JA SAI KAIKENLAISIA KASVAIMIA. tOISESSA NAAPURIN ISÄNNÄSSÄ TODETTIIN SYÖPÄSOLUJA. kUN HÄN MENI JONKUNAJAN KULUTTUA TAAS TARKASTUKSEEN, EI LÖYDETTY YHTÄÄN SYÖPÄSOLUA? hÄN OLI LUKENUT SAMAN ARTIKKELIN JONKA MINÄKIN LUIN,SE ETTÄ AMERIKASSA KEKSITTIIN TEHDÄ VIINIRYPÄLEISTÄ MUHENNOSTA,JA SE ON TEHOKAS SYÖVÄN VASTATAISTELIJA, SIIS VIHREÄT VIINIRYPÄLEET. jA NIIN ISÄNNÄLTÄ POISTUI SYÖPÄSOLUT, KUN HÄN SÖI PALJON NÄITÄ HEDELMIÄ.sAIRAALASTA SAA LAITTEITA, JOLLA VOI KOTONA SEURATA ESIM. VEREN SOKERIA.SITTEN ON SAATAVILLA VERENPAINEMITTAREITA,JOLLA VOI SEURATA YLÄPAINEET,ALAPAINEET JA SYDÄMEN LYÄNNIT. lYKKYÄ ELÄMÄSSÄ!(SYÖ PALJON RAAKOJA KANANMUNIA JUKURTIN KERA).mainittakoon,että lääkärit ovat hyviä elämänkumppaneita. yhteistyössä heidän kanssa elämä sujuu! tuli hauska juttu mieleen, kun eläinlääkäri meni tavalliselle lääkärille ja tämä eläinlääkäri sanoi,että teillä on sentään hyvä toimia,kun potilas valittaa,mutta eläin ei osaa valittaa.tämä tavallinen lääkäri tutki eläinlääkärin ja kirjoitti lääkemääräyken, ja lopussa oli huomautus,ellei tämä lääke tepsi 2 viikon kuluessa, niin potilas on lopetettava???
 
Viimeksi muokattu:
kemisti
Italialainen tutkimus todensi yllä kerrotun joitakin vuosia sitten.
Kemiallisesti asesulfaami k muistuttaa hyvin paljon aspartaamia, joten se lienee myös vaarallinen, mutta sitä ei ole vielä tutkittu syövän osalta.
Aspartaamia valmistetaan myös dna-manipulaation (yleensä puhutaan geenimanipulaatiosta).

Sukraloosi puolestaan on organofosfaatti eli se muistuttaa mm. ympäristömyrkky DDT:tä.

Klaus Silander, lääketiedettäkin opiskellut arkkitehtuurin opiskelija, kateetti- eli jäsenkorjaaja, kansankuvataiteilija

Höpöhöpö. Aspartaami ja asesulfaami K ovat kovin erilaisia kemiallisesti. Aspartaami on aminohapporakenteinen ja asesulfaamissa on rengasrakenne. Wikipediasta löytyy kuvat, jos haluaa katsella. Sukraloosi ei ole fosfaattia nähnytkään ja se muistuttaa tavallista sokeria eli sakkaroosia. DDT taas on ihan toisenlainen kemiallisesti. Menepä Klaus takaisin kemian tunneille!
 
Viimeksi muokattu:
habibati
Aspartaami on yks pahimmista lisa-aineista elimistolle! Se on hermostomyrkky, jonka vaikutukset ovat moninaiset paansaryista syopaan. Sikion elimistolle se on erityisen kuormittava ja voi aiheuttaa hermostollisia ongelmia. Kuulin myos akupunkturistiltani, etta tutkimuksissa on todettu aspartaamin heikentavan vauvan immuunijarjestelmaa. En ikimaailmassa joisi mitaan aspartaamipitoista sontaa vaikka kuinka se on listattu 'terveelliseksi'. Pahinta aspartaamissa on se, etta se muuttuu formaldehydiksi.

Suomessa naissa lisa-aineissa tullaan aika jaljessa. Asun ulkomailla ja taalla on jatkuvaa keskustelua lisa-aineista ja niiden vaaroista. Esim Pentagon listasi aspartaamin kemialliseksi aseeksi. Tämä tuttu lisäaine luokiteltiin kemialliseksi aseeksi - MTV3.fi - Makuja

Esim kokisessa ei ole mitaan terveellista, miksi sita pitaa raskausaikana juoda? Kaikki mika menee kurkusta alas, menee vauvallekin. En ole raskausaikana syonyt mitaan prosessoitua. En halua jalkikateen ihmetella ja miettia annoinko lapselle kaikki parhaat mahdolliset rakennusaineet vai olinko itsekas ja vedin kamikaaleja kaksin kasin. Terveellinen perusruoka on kaikista parasta, seka itselle etta vauvalle.
 
Syysmamma
Mä en kyllä tohtisi käyttää mitään keinotekoisia makeutusaineita raskaana, kun niitä välttelen mahdollisimman paljon myös muuten.

On jännää kuinka paljon puhutaan esim. kosmetiikan haitoista hyvinkin yleisellä tasolla (vaikka siis kosmeettisiissa tuotteissa on paljon eroja jne) ja kuinka moni odottaja varoo värjäämästä hiuksiaan, juomasta yrittiteetä jne. mutta samaan aikaan nautitaan keinotekoisesti valmistettuja makeutusaineita surutta.

En minä toki voi väittää että nämä aineet varmasti olisivat haitallisia, mutta tuntuu siltä että lapsen saaminen - sen kasvattaminen omassa kehossa - on hyvin luonnonmukainen asia ja jos tähän prosessiin jotenkin hyväksi havaittuja olisi keinotekoiset asiat ja ainesosat niin ehkä niitä olisi ollut aina. Kökkö ilmaisu, myönnän - mutta ehkä pointti tuli selväksi.

Itse käytän mahdollisimman puhtaita raaka-aineita ruuissa, meillä ei syödä minkäänlaisia eineksiä. Syön voita, kermaa, suklaata, sokeria - kaikkea niiden herkullisen maun takia lähinnä. Olen vakaasti sitä mieltä että tämä ranskalaistyylinen ajatus "vähän mutta hyvää" toimii. Kevyttuotteista kun helposti tulee sellainen illusio että niitä voi sitten juoda/syödä vaikka kuinka paljon kun eihän ne edes lihota... Niin, ja siis kolesteroliarvoni ovaat kohdillaan ja olen ihan normaalipainoinen päälle 3-kymppinen :)

Tässä yksi linkki joka herättää varmasti ajatuksia: Luontais Prisma | www.luontaisnetti.fi |
 

Yhteistyössä