Liikunta sektion jälkeen

Mieltäni askarruttaa tällä hetkellä se, miten nopeasti ole siinä kunnossa että pääsen harrastamaan jotain liikuntaa. Sairaalasta kotiutuessani kätilö sanoi, että n. 1/2 vuoteen ei kannata mitään rajumpaa liikuntaa harrastaa (juoksu, jumppa, nyrkkeily).

Kun on jo raskausajan "kärvistellyt" niin tuo 1/2 vuotta tuntuu todella pitkältä ajalta. Onko kenelläkään kokemusta asiasta? Ja mitä suosituksia/ohjeita olet saanut?
 
Mä en saanut tuollaista ohjetta. Kävelyä suositeltiin ekan 6 viikkoa, sitten voi alkaa vähitellen kuntouttaa syviä vatsalihaksia. Varmaan kaikkea kovin rajua hyvä välttää jonkin aikaa mutta muuten oman voinnin mukaan. Mä ajattelin esim spinnigissä alkaa käydä jonkin ajan kuluttua, toki varovasti aluksi.
 
Pikkuhiljaa kun lisäilee liikuntaa niin että lantionpohja sekä vatsalihakset saavat vahvistua niin kyllä viimeistään puolen vuoden päästä voi rankempaakin harrastaa. Tarkoitan siis sitä ettei vaan kävele puolta vuotta ja sitten yhtäkkiä ala hyppimään ja pomppimaan. Alkuun kävely ja pilatestyyppiset vatsa/selkälihasliikkeet ovat oikein hyviä.
 

Yhteistyössä