liimatun haavan paraneminen kasvoissa

äitienpäivää kaikille!
Meillä sattui eilen yksivuotiaalla vahinko. Kompastuttuaan olohuoneen päydänkulmaan mummolassa, käytiin haavaa liimauttamassa päivystyksesä. N.2,5cm haava tuli kulmakarvojen alueelle. Nyt mietin tässä konsteja siihen, että haava paranisi nopeasti ja jos vielä mahdollista niin ilman pysyviä muistomerkkejä. Meillä olisi yksivuotiskuvakin viikon päästä, liekköhän on sen kuntonen että voidaan mennä...
Mulla on sinkkipastaa, mutta mieluusti kuulen kokemuksia ja vinkkejä. Miten nopeasti teillä on lasten haavat parantuneet, onko jäänyt arpia ja mikä tehoaa parhaiten?
 
En mä menisi liimattuun haavaan mitään sinkkipastoja laittamaan. Lapsilla parantuu haavat muutenkin nopeemmin kuin aikuisilla, mutta ei se nyt millään poppakonstilla viikon päästä näkymätön ole. Sellainen punainen jälki siihen joka tapauksessa jää joksikin aikaa.
Omalleni tuli vekki silmän alanurkkaan parivuotiaana, kyllä siihen pieni mutta lähes huomaamaton arpi joka tapauksessa jäi.
 
Meillä tirpalle jäi arpi ku otsaa liimattiin kasaan. Pari viikkoo tais mennä et alko näyttämään edes vähemmän haavalta (oli kyl syvä haava ). Meillä kyl arpi otsassa on sukuvika ja noin pienellä se vielä vaihtaa paikkaa kasvun myötä
 
Meillä tyttö löi otsansa ollessaan n. 9 kk ikäinen. Haava liimattiin ja kyllä siinä muutama viikko tosiaan meni, ettei ollut heti ensimmäisenä katsojan silmissä. Mutta nyt 5 kk myöhemmin, arpea tuskin näkyy.
 
halipupu
Kyllä noissa arvissa kestää jonkin aikaa parantua n. parista kuukudesta vuoteen. Eipä niihin taida poppakonsteja olla, puhtaana pitää pitää. Mutta eihän se kuvan ottamista haittaa, muistattehan sitten aina miten kävi just 1v:nä.
 
Meidän 3-vuotiaalla näkyy edelleen liimauksen arpi, mutta on kyllä tosi ohut ja vaalea jo, ½-1v sitten sattui. Mut ei se viikossa parane, mut haittaako, sittenpä muistaa kuvasta et milloin haava tuli!
 
Meillä on 6-vuotiaalta liimattu leukaa ja otsaa, viimeisimmästä vajaa vuosi aikaa. Ensimmäisestä n. 2v aikaa...ja kyllähän ne siinä näkyy :/
Luultavasti teilläkin arpi siihen jää näkyväksi aina....miksei se sillon saa olla myös kuvassa ;)
Tai sitten kuvankäsittelyllä poistaa sen...
 
Hei!
Eka viestini oli ajatustenvirtaa, ei se valokuva tässä niin tärkeä ole! =) Lähinnä sitä miettii lapsen kannalta, ettei arpinaamaa varmaan myöhemmin kaunistuksena koe jos se pysyväksi jää.
Sinkkipastaa meinattiinkin vasta kun liimat ovat pois kuluneet ja paraneminen käynnissä...
 
Ei sitä kannata mitään pastaa laittaa. Siskolla on lapsena liimattu leuka eikä siinä nykyään ole kun juuri ja juuri havaittava vaalea viiva. Samoin miehellä on aivan vaalea viiru leuassa. Parempi se on antaa kuivua ja parantua ihan ilman mitään rasvoja.
 

Yhteistyössä