Löytyykö täältä ketään, joka olisi rakentanut hirsitaloa?

  • Viestiketjun aloittaja Haaveissa oma talo
  • Ensimmäinen viesti
Haaveissa oma talo
Onko halvempaa rakentaa 200 neliötä yhteen vai kahteen tasoon?
Entä onko edullisempaa tehdä väliseinät hirrestä vai jostakin muusta?
Minkä firman valitsitte toimittajaksi?
 
"yks"
tuntuisi luonnolliselta tehdä väliseinätkin hirrestä, tulisivat samalla vaivalla, hinnasta en osaa sanoa - hirsitaloissa on vaan se, että laskeutuu vielä viiden vuoden jälkeenkin eli kaakeleita saa leikata ja kaappejä laittaessa pitää ottaa huomioon, että on tarpeeksi varaa niiden päällä.
 
Yhdessä tasossa sama neliömäärä tietää enemmän hirren menoa, joten voi olla hyvinkin paljon kalliimpaa. Kahdessa kerroksessa lisäyksenä ei tule edes kerroksen verran lisää koska harjakaton kolmioita ei tehdä yleensä vierestä vaan hirsipaneelista. Väliseinät kannattaa tehdä vaikka hirsipaneelista jotta saa talotekniikkaa piiloon seinän sisään. Ja sähkösuunnitelma kannattaa olla valmiina kun kehikon tilaa koska talotehdas voi porata hirsiin reijät sähkövedoille ettei tarvitse pintavetoina laittaa. Tosin nykyiset rakennusmääräykset taitaa vaatia asuintaloon niin paksua hirttä tai lisäeristämistä että puhdasta hirsipintaa ei saa molemmin puolin. Kesämökkiin riitti 22 hirsi. Vaaran aihkitaloilta tilattiin. Ei valittamista
 
"aloittaja"
Mitähän talon perustukset mahtaa maksaa jos kyseessä on tasamaa, jota ei siis tarvitse sen kummemin raivata tai räjäytellä. Perustukset kai sisältää salaojat ym.
 
[QUOTE="yks";22604337]tuntuisi luonnolliselta tehdä väliseinätkin hirrestä, tulisivat samalla vaivalla, hinnasta en osaa sanoa - hirsitaloissa on vaan se, että laskeutuu vielä viiden vuoden jälkeenkin eli kaakeleita saa leikata ja kaappejä laittaessa pitää ottaa huomioon, että on tarpeeksi varaa niiden päällä.[/QUOTE]

Ei todellakaan leikata mitään kaakeleita vaan märkätilat tehdään "kelluvina" ottaen tietysti huomioon painumiset, mikä pitää ottaa huomioon myös mm. Portaissa ja sähköasentajan on syytä olla perehtynyt hirsitaloihin. Piuhojenkin vetämisessä on otettava painuminen huomioon.
 
[QUOTE="aloittaja";22604399]Mitähän talon perustukset mahtaa maksaa jos kyseessä on tasamaa, jota ei siis tarvitse sen kummemin raivata tai räjäytellä. Perustukset kai sisältää salaojat ym.[/QUOTE]

Riippuu maapohjasta tarviiko paaluttaa vai voiko latoa suoraan kalliolle.
 
DG
Se riippuu mistä sen hirsikehikon tilaa vai tilaako hirsitalon. Se hinta siis.
Oma laajennus tehtiin siten että tilattiin höyläämöltä hirret piirustusten mukaan ja toiseen laajennukseen tehdään nyt samoin. Tulee halvemmaksi kuin talopaketti. Mutta myös vaatii sen että osaa tehdä itse ja on aikaa tehdä itse.

Itse tekemällä säästää noin puolet talopaketin hinnasta. Näin viimeksi laskettiin. Ja toi että tarviiko paaluttaa riippuu ihan hirveästi siitä maasta. Jos on jossain suopläntillä niin joutuu ja tulee tosi kalliiksi, mutta jos on kalliolla niin ei tule mutta voi olla hankala louhia viemäröinnit.

Nimim. viimeksi louhittiin viemärien paikkaa.
 

Yhteistyössä