"Lokakuun lutuset 2014"

Me ollaan mukana tapaamisella ja meille ainakin torstai sopii, kivaa.
Meilläkin kakka vaihtelee sinapista tummanvihreään, löysemmästä ryynimäiseen. Ilme ja itku kertoo jos masua vääntää ja sitä on aikas harvoin joten varsinkin jos antaa korviketta tuo kaki voi vaihdella ilman että merkkaa mitään erikoista.

Meillä olisi vkl nimiäiset. Millaista ohjelmaa teillä on ollut ristiäisissä tai nimiäisissä? Vinkkejä kaivataan :)
Ihanaa loppiaista kaikille :)
 
Cubula kiitos jo etukäteen, että järjestät tapaamista. Ensi viikon torstai sopii kyllä kun taitaa olla esikoisella muutenkin mummolassa vierailun aika kun näille vauvan kanssa valvomisille ei näy loppua.

Tosiaan toivon, että tämä koliikki on sitä kolmen kuukauden mallia kun itkuisuus on nyt vähenemään päin. Mietin kyllä aikooko tyttö tehdä ekan hampaan jo nyt kun kalvaa ikeniä niin tosissaan. Syökö teidän pienet tuttia? Meillä se ei pysy suussa mitenkään vaikka toisi kyllä apua eli on tämäkin nyt homma opettaa lasta syömään tuttia :)

Chocolatebox meillä ristiäisissä ainoa ohjelma oli kummityttöni (13v) musiikkiesitys. Olen ollut nimiäisissä missä lapsen mummo piti puheen ja meille "kummeille" jaettiin kummitodistusta mukailevat todistukset missä lupasimme tukea lapsen kasvua tasapainoiseksi aikuiseksi yms.

Ninni toivottavasti teidän neidille sopiva juoma löytyisi. Hieno parannus aiempaan se, että hän on hyvällä tuulella ja masu toimii vaikka apujen kanssa. Voihan myös sun maitomäärä lähteä nousuun kun pahin stressi vauvan voinnista alkaa hellittää ja saat luottamuksen siihen, että kaikki järjestyy kyllä.
 
Rota-rokotteesta tuli meillä vaivaa heti seuraavana päivänä, tai ainakin oletan, et oli siitä. Koko lauantai meni melkein ilman päiväunia, pieniä korkeintaan vartin torkkuja muutama ja yöllä vasta kahden maissa suunnilleen nukahti. Sellasta löysää kakkaa tuli pitkin päivää myös, masu oli selkeesti kipeä. Silloin illan mittaan sitten näytti helpottavan, eikä ole enempää ollut sitten mitään, toivottavasti ei tuliskaan, kun eikös tuosta voinut tulla oireita pitkän ajan päästäkin?

Ninnille taas kovasti jaksamista pikkuisen syömisten kanssa! Minkälainen neiti muuten on? Hänellähän oli hurjan hienot hiukset heti syntyessä, ovatko pysyneet ja kasvaneet vaan, vai onko lähtenyt syntymätukka / väri vaihtunut?

Meidän pikkuneidin tukka näyttäisi vaalenevan, niskasta tukka on paljon tummempaa, kuin päälaelta, jonkin verran on lähtenyt tukkaa, takaraivolle näyttäisi tulevan se tyypillinen kalju läntti selällään makailusta (vaikka aika vähän selällään oleskeleekin) =)
Hassu tapa tällä meidän neidillä yöaikaan, kun nukkuu mun vieressä, niin jalat polkee tosi paljon ts. "potkii" minua mahaan joka kerran kun herää syömään ja vähän syömisen aikanakin. Tää potkiminen aiheuttaa sen, että jalat on aina yöpuvun sisällä aamuun mennessä siellä haarusten kohdalla mytyssä tai molemmat jalat toisessa puntissa :D Samalla usein vaippa on valunut takaa pakaroitten alaosaan ja sitten tietty pissat yli :D Viime yönäkin sitten pujottelin pariin kertaan jalkoja takaisin puntteihin... Paremmin pysyy vaippa paikallaan, kun body päällä, mutta kun meillä on niin paljon ihania yöpukuja, että haluisin niitä käyttää, pitää varmaan alkaa pitää yöpukuja päivisin :LOL:
Nyt on käsiä alkanut katsellakin pikkuinen ja yrittää niillä hamuta kaikkea, kuten isänsä partaa :D
Vieläkin on unirytmi hukassa, viime yönäkin nukahti kunnolla vasta kahden maissa....

Ristiäisissä meillä oli lukutehtäviä siinä isoveljellä ja siskolla ja mummulla, niin varmaan sopisi joku kiva runo ohjelmaksi, jonka lukisi joku sukulaisista tai kummi tai joku. Jos musikaalista väkeä, niin sehän ois ihanaa, kun joku soittaisi jonkun kauniin kappaleen tai laulaisi, miksei yhteislaulukin =)

Hauskaa tapaamista teille, mulla niin matkaa, et ei jaksa lähteä.....

Elli ja Linda :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Nimiäisissä voisi varmaan olla aika samanlaista kuin ristiäisisseremoniassa, eli puhe(ita), laulu(j)a, runoja... Paljon kauniita lauluja ja runoja löytyy :) Jos nimi on salainen sen voi paljastaa vaiheittain esimerkiksi kirjain kerrallaan tai kertomalla vihjeitä nimestä. Jos nimi on salainen voi myös antaa vieraiden arvata nimen ja paras arvaus palkitaan. Mutta oliko teillä nimi jo käytössä? Voisi alkupuheessa kertoa vaikka mistä nimi tulee, mitä se merkitsee jne.
 
Hienoa! Chocolatebox ja koiruuz mukana tapaamisessa, muita? Laitan osoitetta tulemaan. Olisiko joskus 12maissa?

Meillä ei ollut nimiäisissä sen kummempia ohjelmia, vaikka mietinkin ensin, että olisi kiva jotain järjestää kun ei sitä "virallista" kasteseremoniaa ole. Ei olla mitenkään musikaalisia, joten laulut jätettiin pois. Vaavi oli "kummitädin sylissä, nostettiin malja ja toivotettiin kaikki tervetulleiksi ja kerrottiin sitten nimi. Sitten kahvittelua. Mukava tilaisuus ihan sellaisenaan. Vaavi kiersi sylistä syliin ja nukkui välissä.

Meillä ei syödä tuttia vaikka yritän sitä tarjota kun nyrkkiä syö ja rystyset on jo välillä ihan punaiset. Ei vain tuttia oikein ymmärrä. Hiuksissa myös tuollainen kalju kohta takana :) muutoin melko hentoinen ja untuvainen tukka vielä.
 
Cubula vastasin viestiisi.

Vauvan tukka on kyllä ihan arvoitus. Ensin se oli kovin tummaa, sitten hiukset lähtivät päältä kokonaan ja look oli ihan Kalle Palander. Nyt päälaella on uutta hahtuvaa paljon vaaleampana. Takaraivon kaljun alla onkin sitten aika pitkiä tummempia haituvia.

Elli voihan niitä yöpukuja tosiaan ihastella päivälläkin :) Mun paras pukemisoivallus oli ottaa viime yönä käyttöön huppari yöpuvun päällä kun eihän sellaista tule koskaan pidettyä kun huppu on makaavalla vauvalla aina tiellä. Ajattelin sen olevan kiva lämmike yöpuvun päällä tuossa koliikkikeinussa. No sain mä sen vauvan päälle ja sitten tulikin jo pulautus ja huppu oli täynnä tavaraa ja vauvan niska.
 
Ihana napero malttamaton :) Meilläkin on ruvettu kuolaamaan ja nyrkkejä suussa "säilyttämään" mutta ei vielä sinänsä että vaatteet olisi märkänä. Meidän poju on siis ensi viikon lopussa 3kk.

Ihanaa Ninni että vauva tuo teille iloakin. Tämä siis kuulostaa tosi tyhmältä, tiedän, mutta tarkoitan vaan ettei elämä ole pelkkää tuskailua ruokien ja kakkojen kanssa.

Koiruuz, melkein sain huutonaurukohtauksen aamulla tuosta huppari puklussa- mielikuvasta :D No joo, ei se varmaan yöllä naurattanut.. Miten teidän esikoinen jakselee, saako hän yöllä nukuttua jos bebe pitää mekkalaa?

Meillä pidetään päiväunikoulua.. Tavoitteena olisi siis että vauva oppisi nukahtamaan itsenäisesti ja tulisi tutuksi oman pinnasänkynsä kanssa jotta joskus tulevaisuudessa siellä voisi olla yölläkin. Käyn sylittelemässä rauhalliseksi kun huuto käy pahaksi, pieneen väsymyskitinään ja -itkuun en reagoi. Toivon todella että tämä kantaa hedelmää ja ehkä jo ennen kevättä nukutaan öitäkin omassa sängyssä koska omat paikkani ovat aamuisin aivan jumissa vauvan vieressä nukkumisesta :( Valehtelisin jos väittäisin etten nauti siitä kun oma rakas vauva tuhisee kainalossa mutta kroppa ei oikein jaksaisi.

Unikoulusta vielä, yksi ystäväni on opettanut vauvansa nukahtamaan ihan minne vaan, siis oikeasti ihan minne vaan, ihan vaan laittamalla hänet pötkölleen ja sanomalla "nyt nukutaan". Jep, siinäpä vähän tavoitetta!

Onneksi kaikki joulupyhät on nyt ohi! Laihdutus on alkanut ihan kivasti, kesään mennessä aion lempeällä tahdilla pudottaa 8 kiloa. Tsemppiä muillekin kuntoilijoille!
 
Malttamaton ihana tyttö ja mikä ilme :)

Bosch tsemppiä laihdutukseen. Mun murhe on lähinnä miten saan herkkuja kaupasta esikoiselta salaa kun jotain mussutettavaa pakko olla tämän jäätävän väsymyksen kanssa. Onneksi herkut useimmin pysyvät kaupassa niin tilanne on jotenkin aisoissa. Meidän esikoinen on nukkunut yllättävän hyvin, mutta on aivan mahdoton vaeltelija öisin kun äänet herättävät herkemmin. Tulin äsken vauvan kanssa olkkariin ja ihmettelin avoinna olevaa pojan huoneen ovea, no hän on muuttanut peittoineen vauvan tulevaan huoneeseen ja nukkuu siellä yksin patjalla. Tulee miltei joka yö viereen nukkumaan, mutta nyt eksyi varmaan isää etsiessään.

Meidän tyttö ei muuten enää aina itke öisin. Nyt on ollut reilut 1,5h hereillä ja pari kitinäkohtauksen alkua lakkasi imetykseen. Jaksoi maata vieressä yli tunnin ja keinuu nyt nyrkkiään purren. En kyllä uskalla itse laittaa silmiä kiinni kun jalat potkii siihen malliin, että tuskin on kauaa tyytyväinen. En kyllä tiedä miksi yöllä nukahtaminen niin vaikeaa. Viime yönä tyttö nukkui pienissä pätkissä ja esim tunti unta ja melkein kaksi hereillä. Puoli viidestä seitsemään hän oli hereillä niin, että viimeinen tunti oli kamalaa huutoa, mutta ihan väsymyshuutoa.
 
Söpönen mussukka malttamaton!! =)

Eilenkin oli vielä täällä oireita rota-rokotteesta :( Neuvolasta sanoivat, että heti rokotuksen jälkeen ja sitten viikon päästä oireet, niin oletan, että siitä oli. Vatsanväänteitä, huutoa ja pari järkyttävää, limaista, vihertävää niskakakkaa... Onneksi tuo kipuinen huutovaihe kesti vaan tunnin verran, muuten pikkukitinää, illalla oli jo normaali.
Nyt on rytmit saatu palauteltua suht normaaliksi täällä =) Nukahdettu yöunille siinä 22.45-23.45, yhdet syömiset jossain vaiheessa yöllä ja sitten hereille seiskan, kasin maissa. Aamuisin pikkuinen nukkuisi vielä yksillä syömisillä varmaan pidemmällekin, mut itellä arkisin tarve nousta ylös, kun lapset tekee lähtöä kouluun ja muutenkin alkaa aamukahvit ola mielessä :D, niin vauvakin sit herää useimmiten, kun jää itekseen sänkyyn.

Yritän laittaa kuvaa meidän kullannupusta, en tiedä osaanko ?



muoks. Kas onnistui =) jee! On lähteny meiltä kans aika paljon peikkotukkaa, varsinkin edestä ja hiukan vaalentunu, niskassa pidempiä ja tummempia haivenia :D

Elli ja Linda 2kk 1 vko :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Elli: ihana neiti, niin mietteliään a viisaan näköisenä tuumailee :)

(.) nyt on meidän neiti saanut 1. kiinteän ruokansa: bataattia ja hyvin maistui :) olen unohtanut mainita, että iltakukkumiset ovat tasoittuneet eli nykyisin neiti menee yöunille n klo 22, jee! Vielä kivempi olisi, jos menisi muiden kanssa samaan aikaan klo 21, mutta eiköhän nuo 3. pikkupäikkärit jää jossain vaiheessa pois ja nukkumaan meno aikaistuu. Kuukauden päästä saa aloittaa viljat eli eiköhän sitten kun saa iltapuuron niin maha täynnä siirtyykin yöunille.
 
Viimeksi muokattu:
Täällä eletään pelkäästään kiinteillä kun ei ole sopivaa korviketta löytynyt.. Päärynää menee pari purkkia päivässä. Maitoaltistus on ensi viikolla ja sinne pitäisi mennä mahdollisimman vähillä oireilla niin siksi näin.. Harvalla 3kk on kiinteät kakat ????
 
ihania kuvia :)
Meillä vauva nukkunut miltei alusta asti omassa sängyssä, tosin vauvan sänky kiinni meidän sängyssä laita laskettuna ja sänky on peruspinnasänkyä pienempi ja korkeus säädetty samaan korkeuteen kuin parisänkykin. Ollut kyllä tosi kätevä. Nyt nostin laidan ettei kierähdä pois siitä. Välillä otan viereen jos ei rauhoitu omassa sängyssään ja aamuisin kun mies on jo noussut niin on tilaa enemmän.

Tänään edessä eka salikäynti ja urheilu puoleen vuoteen, huh. Saas nähdä miten käy. Koskaan aiemmin ei ole ollut näin pitkää urheilutaukoa.
 
Hei kaikki. täällä kirjoittelee huomenna 3kk täyttävän tyttövauvan äiti.Olen lukenut tätä ja raskausajan ketjua päivittäin alusta asti ja olo on ollut kuin pahimmallakin stalkkerilla kunnen ole itse aiemmin saanut aikaiseksi kirjoittaa. Jotain aikuiskontaktia näihin päiviin tässä kuitenkin jo alkaa kaivata, edes tällaista virtuaalista, toivottavasti huolitte vielä porukkaan...!

Esikoistyttö syntyi kätilöopistolla 56 tunnin rutistuksen jälkeen 13.10 mitoissa 3425/54. Meillä menee ihan kivasti vaikka öisin heräillään nykyään varsin tiheästi, 1-2h välein, jossain vaiheessa yleensä 3 tunnin pätkä, joskus kaksikin. perhepedissä nukutaan ja täysimetyksellä mennään. 0,5-2h päiväunia nukutaan vaunuissa tai kantoliinassa, joskus nukutan syliin ja lasken sängylle. "Väsyneenä mutta hereillä" sänkyyn asettaminen on ihan vitsi ja siitä tulee heti hirveä parku. Onko jollain joka on nukuttanut tissille kokemusta Pantleyn irroitusmenetelmästä? Mietin että koskahan sitä voisi alkaa kokeilla... en jaksa vielä stressata nukkumisjärjestelyistä, ehtii kai opetella myöhemminkin.

Täällä vauvalla on ollut napasieni, sammas (on edelleen, puolukkaa syöty 2,5kk!), karstaa, kunnon räkänuha ja ripuli josta ihan hirveän paha vaippaihottuma. Kaikkia pikkuvauvan 'terveysongelmia' siis. Millaisia oireita vauvat on saaneet 3kk rokotuksista?

Erityisterveiset Ninnille ja Koiruuzille, teidän meno on kuulostanut tosi rankalta, toivottavasti alkaa arki pian sujua!

-anniki&pimu 3kk
 
Viimeksi muokattu:
Anniki: lisäsin sut listalle, tervetuloa :)

Kysymys: kauan teidän vauvat syö tissiä? Musta tuntuu, että imetysaiks vähenee koko ajan? Äsken otin ihan aikaa kun heräsi päikkäreiltä niin 5min ja lopetti imemisen. Hereillä ollessa haluaa kyllä aika usein tissiä eli voikohan olla maito jotenkin vähissä? Eilen oli hoidossa kun oltiin miehen kanssa vesijuoksemassa. Annoin rintaa just ennen lähtöä, hetken päästä oli saanut 100ml korviketta ja nukahti, nukkui tunnin ja sai toisen 100ml ja melkein heti me tultiinkin ja söi taas rinnan. Huomenna 4kk neuvola niin kuulee painon. Edelliset lapset ovat olleet 8270g, 6910g ja 6645g 4kk neuvolassa.
 
Tervehdys taas.
Ninni ja Koiruuz jaksamista teille ja mukavaa kukka että ainakin välillä hiukan helpottaa.
Malttamaton ja Elli ihanat pikkuiset teillä <3
Cubula kivaa taas nähdä, tämän viikon to eikö vain ja meille tuo klo 12 sopii :)
Anniki tervetuloa vaan joukkoon, mistä päin suomea olet?

Meillä oli nyt sitten nimiäiset vkl ja ihanasti meni. Alkuun oli virallinen osuus kummeille ja isovanhemmille ja myöhemmin tuli sitten vielä ystävätkin kilistelemään.
Virallinen osuus alkoi tervetulomaljalla, sitten kuunneltiin alkuun Johanna Kurkelan kappale Ainutlaatuinen, sitten kerrottiin nimi ja muutamalla sanalla mitä nimet tarkoittavat, puhe kummeille heidän roolistaan ja tärkeydestä ja muutama sana isovanhemmille . Tilaisuus ja koko pvä oli lämmin, kaunis ja rento ja poika sai nimeksi Noah Alid ( jälkimmäinen tulee mun suvusta seitsemän sukupolven takaa)
Tässä vielä muutama kuva ( kastemekkoa käytetään vaikkakin on nimiäiset, samainen mekko ollut ekan kerran käytössä 72 ja kulkenut meidän suvun kaikki lapset läpi, nimet löytyvät helmasta <3)





Tämä viimeinen kuva jää näköjään puolukkakakku, mutta avautuu kyllä jos klikkaa :)

Ja tänään on sitten 3kk neuvola, kivaa taas nähdä paljonko on pikkuinen kasvanut ja hirvittää nuo tulevat rokotukset, voi pientä :(
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: lullaby89
Annikki Tervetuloa!!

malttamaton Meillä myös on alkanut syömiseen menevä aika vähentyä mutta välit ovat pysyneet edelleen siinä keskimäärin 3tunnissa. Nyt öisin välillä on pidempiä pätkiä unta, viime yönä 6 tuntia, jippii!! Meillä pullosta kun on muutaman kerran saanut vetelisi isoja määriä kun varmaan sieltä helpommin tulee. 150ml menee helpostikin :).

Ninni Mikä päivä teillä on se maitoaltistus? Juoko sitten vettä jos ei kerta korvikkeet mene?

cubula Täälläkin olisi tarkoitus kuntoilu aloittaa, hain jo kortinkin. Ainut on että pääsisin kun mies tekee paljon iltavuoroa ja jumppatunnit tahtoo iltasella juuri olla.

Chocolatebox Ihanan näköistä teillä ja ihana tuo mekkojuttu :). Meillä myös soitettiin juuri tuo sama kappale, ihanan koskettava :). Hieno nimi pienelle tuli!

Malttamaton ja chocolatebox, tulkaahan kertomaan pikkuisten mittoja :). Meillä on myös viikon päästä 3kk neuvola. Meillähän on alusta alkaen kasvettu hurjaa vauhtia, nyt epäilisin että mitat on noin 63cm ja 7kg :D
 
tervetuloa anniki!

Chocolatebox, ihana nimiäispöytä. Mä tajusin nimiäisten jälkeen, että vaikka räpsin kuvia niin tarjoiluista ja kakusta jäi kokonaan ottamatta kuva. Ja juu, torstaina nähdään Koiruuz ja Chocolatebox, kahdentoista maissa, kivaa! Toivottavasti chocolatebox sait yv:n.

Täällä vasta parin viikon päästä 3 kk neuvola, viime käynnillä (n. 2,5 kk) paino oli 5,8 kg ja pituus 63 cm. Hurjaa kun 62 bodyt alkaa olla pieniä ja käytössä koko 68.
 
Chocolatebox: meillä on kyllä hyvin samanlainen maku sisustamisen ym suhteen ;-)

Neuvolassa käyty, kaikki hyvin :) Paino oli 7030g ja pituus 64cm eli hienosti kasvettu. Yritin vaivihkaa heittää ilmaan, josko aloittaisi kaurapuuroa vähän etukäteen iltaan, mut niin kauhea vastarinta neuvolantädiltä ja lääkäriltä, että en taida uskaltaa. Annan vaikka iltaan bataattia sitten. Heräsi viime yönäkin vain 2krt syömään, mut kun iltatissillä oli, tuntui ettei sieltä voi tulla mitään kun oli niin tyhjän oloiset.
 
Viimeksi muokattu:
malttamaton Itse olen myös ihmetellyt juuri tuota että tuleeko tisseistä illalla mitään kun ovat kertakaikkiaan sellaiset tyhjät säkit mutta ilmeisesti kuitenkin tulee tarvittavat määrät. Jostain luin että iltasella tulisikin vähemmän mutta rasvaisempaa maitoa ja se varmaan sitten pitää nälkää paremmin...? Hyvin on teilläkin kasvettu!
 
Anniki tervetuloa!

Chocolatebox ihana kastemekko ja tarjoilut. Mua harmittaa kun jäi kokonaan kahvipöytä kuvaamatta juhlien tohinassa.

Malttamaton eiköhän sitä maitoa tule kun tyttö kasvaa noin hyvin. Minullakin tissit tuntuu välillä tosi tyhjiltä kun pahin maidonnousun pingotus mennyt ohi. Täällä ruokaillaan monesti hereillä ollessa tunninkin välein, mutta nopeasti. Välillä sitten kun tulee pitkiä unipätkiä (lähinnä päivällä) ja yhden tissin ruokailu välissä olen ihan pulassa kun tissit täyttyy liikaa. En edelleenkään ole kaveri pumpun kanssa vaan pullosta tarjotaan korviketta.

En tiedä uskaltaisinko sanoa koliikin olevan ohi. Meillä on ollut monia itkuttomia öitä, tyttö tosin ihan väärässä vuorossa ja pisimmät valveillaolot tulee monesti yöllä eli 2-3h unta ja pari tuntia hereillä. Onneksi tyttö on hyväntuulinen hereillä ollessaan sekä yöllä, että päivällä. Eilen tuli hurjia hereilläolo pätkiä päivällä 3h ja ennen ekaa unipätkääkin melkein 3h, mutta silti ekat unet illalla oli alle tunnin ja seuraaville nukahtiminen kesti sen pari 2. Pakko kuitenkin uskoa, että tämä on nyt sitä muutosta kun vauva etsii uutta rytmiä :) Esikoinen lähtee huomenna mummolaan pariksi yöksi niin saan nukkua päiväunia.

Oletteko muuten yhteydessä työpaikoillenne? Kävin tänään lasten ja äitiyslomani tuurausta tekevän ja toisen työkaverin kanssa lounaalla. Ihan kiva pitää yhteyksiä sinne suuntaan. Toinen reissu suunnitteilla lähiviikkoina sinne toimipisteeseen missä mun huone on virallisesti ollut pari viime vuotta.
 
Terkut siis 3kk neuvolasta, pituus 63,5 ja paino 6980,
Hienosti mennään tasaisella käyrällä :)
Rokotuksiin mennään vasta pe kun rotan ekasta satsista ei ollut kulunut tasan neljää viikkoa.
Kaikki oli hyvin ja kehuja saatiin :)
Malttamaton, hauskaa jos näyttää samalta ;) Mä tykkään aika skandinaavisesta ja suht minimalisesta, värit tylsästi valkoinenmustaharmaa ;)
Oliko teillä mitat 3kk vai jo 4kk?

Cubula, sain viestiä kiitos. To sitten nähdään, kivaa :)

Mitä te harrastatte vauvojen kanssa?
Meillä käydään säännöllisesti mamma treffeillä, biobrunssilla, muskarissa ja pian ehkä alkaa vauvarokki :) Ajatuksissa olisi myös aktivoida salikortti ja ruveta käymän salin vauvvajumpassa jotta saisi nyt nää raskauskilot lopullisesti pois.
Huomaan kyllä että ikä tekee tehtävänsä, eipä irtoo enään niin helpolla kun esikon jälkeen... Noh kesäksi kuntoon tavoitteella :)
 

Yhteistyössä