Luovutettujen munasolujen/alkioiden avulla raskautuneet

Kuulostaa pelottavalta Burma, toivottavasti ei nyt sentään pahinta. Miten nyt sitten jatketaan? Seurataan vaan tilannetta, vai miten?

Elinas onko väsymykseen mitään syytä, muuta kuin raskaus? Saatko nukuttua? Minusta tämä viimeinen kolmas on ollut tähän asti paras ja vihdoin tunnen, että jaksan hiukan muutakin kuin maata sohvalla työpäivän jälkeen. Eilen silitin vauvan lakanoita monta tuntia, enkä huomannut väsymystä kuin vasta sitten kun jalanpohjia alkoi sattumaan.

Meillä on hirveä hässäkkä meneillään, kun olemme ostaneet asunnon, johon emme kuitenkaan muuta. Kämppä menee vuokralle. Täällä pitää olla kalustettu asunto, joten meidän vanhat kalusteet menevät sinne ja itselle tulee uudet. Yritämme saada muuttoruljanssin alta pois ennen kuin vauva tulee. Vauvan tavaroista olemme vihdoin saaneet pinnasängyn kottin. Saimme pikkuisia bodeja, yöpukuja ja pehmeitä potkupukuja ystävältä, joten enää pitää hankkia ulkoilupuku, muutamia housuja ja myssyjä. Jotain tekisi mieli alkaa kutomaankin, nyt kun täällä vihdoin alkoi viileät ilmat.

Pari kolme päivää on ollut vatsa löysällä. En ole vielä asiasta hermoillut, koska se ei vaikuta olevan ruokaperäinen. Vatsaa ei satu, mutta kaikki tulee ulos löysänä. Olisiko joku hormonijuttu?

Viime käynnillä hemoglobiinit olivat nousseet jo yli 120, mikä oli hyvä uutinen. Lääkäri sanoi, että maha on pikkuisen liian iso, ja käski lopettamaan riisin ja syömään vain tomaattia ja kurkkua. No, seutraava ultra ja painoarvio tulee 8. päivä, joten katsotaan pitääkö paikaansa. Voi olla, että haluavat säikytellä, että saisivat minut suostuteltua sektioon. Täällä 70% lapsista syntyy sektiolla. Sairaalat tienaavat siitä tuplat enemmän, joten sektion suosion syy on selvä.

Pikkukintsu 34+1
 
Ei ilmeisesti muuta tehdä kun seuraillaan tilannetta...
Sain seuraavaa ultraa aikaistettua ja lääkärin suosituksen sydänkäyrä seurantaan Tayssiin.
No onneksi jo kuitenkin hyvillä viikoilla että jotain mahdollisuuksia on selvitä jo kohdunkin ulkopuolella...
mutta pelottavaa ja ahdistavaa tämä on.:(
 
Burma: Ihan varmasti on todella ahdistavaa. Mutta itsehän asialle ei mitään voi, kun "luonto" hoitaa homman. Lisääntyminen on niin haastavaa ja vaikeaa, kun monta asiaa voi mennä pieleen. Toki asiat voi myös muuttua. Onneksi sait ultraa aikaistettua. Millos se on?

Pikkukintsu:
Ilmeisesti pelkästä raskaudesta johtuvaa, hb, kun on loistava. Nukun ihan älyttömän paljon. Jatkuvasti väsymystä. En työpäivien jälkeen tee muuta, kun lepään, koska oon niin väsynyt.
 
Hei taaltakin.
Burma, ikavia uutisia. Tsemppia sinne, mutta kuten itse sanoit olet kuitenkin jo ihan hyvilla viikoilla, eli mahdollisuuksia selvita on. Odotatko siis identtisia, vai onko istukat erikseen??
Pikkukintsu, sinulla lahenee laskettu aika kovaa vauhtia!!
Elinas, onko migreenikohtaukset hellittaneet??
Omaa napaa.
Taalla on rakenneultra takana ja vauva nayttaisi olevan kookas, 4 pv edella. Laakari ei ollut huolissaan, koska keisarilla mennaan, mutta katsotaan jaako sokeritestissa kiinni. Olo on ollut energinen, mutta kuitenkin raskaampi. Olenkin nyt yrittanyt syoda terveellisemmin ja liikkua ainakin sen 3 kertaa viikossa. En kylla ehka pystyisi pelkilla tomaateilla ja kurkuilla elamaan!!
Nukkuminen on jo vahan niin ja nain. Heraan 1-2 kertaa yossa vessaan ja sen jalkeen on vaikea nukkua.
Toissa on kiire ja meilla on lisaksi pari kotiremppaa meneillaan (mukaan lukien kylpyhuoneremontti), eli odotan kovasti, etta nama on pois tielta. Olen tuntenut liikkeet viikolta 17 lahtien. Ihan erilailla, kun esikoiselta. Syykin on selva, istukka on takaseinassa. Esikoisella se oli edessa ja en oikeastaan koko raskauden aikana tuntenut hanen liikkeitaan hyvin, paitsi loppuvaiheessa, kun han potki oikeaan kylkeen. Eli tama on hyvin erilaista.
Maria 23+3
 
Burma nyt paljon tsemppiä sinne ja pidän peukkuja ja ajatuksia, että molemmat pikkuiset selviää. Laskin, että olet jo 26+ viikolla, että mahdollisuuksia voi hyvinkin olla. Epätietoisuus varmasti rasittaa mutta voimia sinulle! En muista oletko sanonut, mutta onko molemmilla omat istukat?

Pikkukintsu mitä siellä maksaa synnyttäminen? Toivottavasti vatsavaivat jo helpottaa. Voihan se olla, että raskaus ja kasvanut kohtu aiheuttaa milloin mitäkin vatsan toiminnassa.

ON tunnen nyt kutituksia mahan sisäpuolelta päivittäin. Pari samaa kohtaa, jossa toistuu ja hetken aikaa tuntuu. Aivan kuin pieni kala siellä uiskentelee ja heiluttelee pyrstöään. Ultraan vielä 3 viikkoa.

SS 17+3
 
Di-di raskaus kyseessä että molemmilla pitäisi olla kaikki omaa.
Keskiviikolle sain ultran aikaistettua ja siitä sitten tod.näk. Tayssin seurantaan. Toivotaan että pikkuinen olisi edes hiukan kasvanut ja lapsivesi lisääntynyt.
Tänään kävin neuvolassa sykkeet kuuntelemassa kun en tuntenut yöllä kunnolla liikkeitä. Pikkuinen kun majailee siskon takana ja sillä istukka etuseinässä niin on vaikea erottaa toisen liikkeistä. Yöllä helpompi.

Pikkukintsu vai on sulla vatsa löysällä... No parempi se kun nää pukamat ja vatsan kovalla olo kokoajan.
Mullakin keho korjannut jo hemoglobiinin joten ei oo tarvinnut lisärautaa onneks ottaa.
Mulla oli esikoisesta kanssa koko-ajan pelottelua että se on sitten yli nelikiloinen syntyessään kun sulla radi, mähän en suostunut insuliinia piikittään. Poika syntyi 41+2 ja painoi 3335g, et melkoisen hoikka poitsu oli. Et voi olla vaan pelottelua.

Burma ja pimut 26+5
 
Burma: Ei ole montaa päivää enää, että pääset ultraan katsomaan pikkuisia. Toivottavasti pienempi olisi kasvanut viime viikosta reilusti.

Solakkasilakka: huippua et tunnet liikkeet jo :)


No nyt on kulunu vajaa viikon verran ilman migreeniä, mutta pientä särkyä on havaittavissa melkein päivittäin. Ei kuitenkaan ole vielä yltynyt kohtaukseksi asti, onneksi. Liikkeitä taisin tuntea eilen useita peräkkäin...(y)
 
Elinas täällä ollaan nii ristiriitaisissa mutta helpottuneissa tunnelmissa.

Tämän päivän ultran tehnyt lääkäri ei nähnyt viitteitä mihinkään näistä ongelmista mitä viime viikon ultrassa oli.
Todella helpottunut fiilis, A painoi 994g ja B 1094g, eli kokoero ei läheskään niin suuri. Lapsivettä toisella hiukan vähemmän mutta ihan normaalisti. Istukka a:lla pienempi muttei kuulemma merkittävästi. En vaan nyt tiedä yhtään mitä tää tarkoittaa.
Lähetteen Tayssiin kuitenkin laittoi ensi viikolle...
 
SS en tosiaan tiedä...
Diagnoosi oli kuitenkin niin pelottava että itku tuli...
Äidin hoito raskauden aikana sikiön määrittämättömän (epäillyn) poikkeavuuden tai vaurion vuoksi.
On kuitenkin kokenut ja tunnettu lääkäri tällä alalla, ollut Lastenklinikallakin pitkään töissä...
Kaikki neuvolasta äitiysultraan lääkäreihin tiesi kyllä kyseisen lääkärin nimeltä ja meriiteiltä.
Neuvolantädin kanssa tänään juttelin ja hän sanoi myös että oli aika pelottavaa tekstiä...
Mutta jos hän sitten vaan näki pahimmat mahdolliset syyt ainoastaan.

Mutta en tiedä. Kyllä silti vielä hiukan pelottaa.. Että on ihan hyvä että laittoi lähetteellä Tayssiin.
Tuntuu jotenkin oudolta että toisen osasi mitata mutta toista ei...
No ilmeisesti se sydänkäyränmittaus kertoo tarkemmin istukan virtauksista.
Ensi viikkoa odotellessa ja kyllä lääkärikin sanoi että sinne SVOlle heti jos jotain epäilyttävää tunnet.

Burma 27+1
 
Vähän omaa napaa.
Mies tuli illalla kotiin ja en ollu koko päivänä tuntenut vauvan liikkeitä. Pyysin miestä kuunteleen korvalla vattan päältä. Alkuun ei kuulunut mitään, mutta kun mies käändi päänsä toisin päin, niin vauva rupes potkiin miestä poskeen ha korvaan. Kaikkia potkuja en tuntenut, vaikka mies tunsi. Heti, kun nosti pään pois vattan päältä ja laitto käden, niin potkiminen loppu. Sit kun laitto pään takas niin pitkut tuntu hyvin. Jossain kohtaa kävi vielä niin, että kun mies oli hiljaa ei potkuja kuulunut ja, kun mies jutteli niitä näitä niin elämöinti vatsassa alkoi.

Ihanaa kun tuntee liikkeitä, mutta sitten tulee heti huoli jos niitä ei tunnekaan. Mut eihän niitä välttämättä näillä viikoilla joka päivä tunnekaan. Nyt tuntuu potkuja, kun tätä kirjotan. ❤
 
elinas ihanaa kun tunnet potkuja. Ja miehesi myös. :love:

Täällä taas iski henkinen lamaannus. Jo pari päivää olotilani on ollut erilainen, oireita ei tunnu ollenkaan ja jotenkin tissikivutkin hävinneet. Sitä kutinaa mahan puolelta en ole tuntenut kai kahteen päivään. Kaikista pahin moka oli mennä väärille palstoille lukemaan, mitä tarkoittaa kun rv 18 ei tunnu liikkeitä eikä oireita. Melkein kyyneleitä valutin, kun luin sieltä näitä keskenmenotarinoita. Paniikki oli valmis.
Minäkin pistin miehen kuuntelemaan mahaa korvalla ja vesilasilla, mutta ei kai sieltä kuulunut kuin suoliston ääniä. No sitten juoksin pari tuntia kirppareilla, josko löytäisin dopplerin, jolla kuunnella sydänääniä. En löytänyt. Sitten soitin pari yksityistä gyneä läpi, jos saan ajan ultraan, heti tänään. Ei ollut aikoja, mutta maanantaille sain. Huoh, toivon että kaikki on silloin hyvin, mutta te varmaan ymmärrätte tämän vauhkoontumisen? Haluan varmistaa, että kaikki ON hyvin. :unsure:

SS 18+0
 
SS: Pistä miehes pää sun masun päälle, vähän navan alapuolelle ja köllötelkää niin. Hetken päästä liikkeet tuntuu. Ootte ihan rauhassa ja juttelette. Kyllä varmasti kaikki on hyvin. Uskon niin...
Itsellä eilen ennen liikkeiden tuntemista samanlainen ahdistus.
 
SS, älä huoli, katsoin juuri omista muistiinpanoista, että aloin tuntea liikkeitä vasta vko 19 sen verran selvästi, että tiesin varmuudella, että ne olivat niitä potkuja. Aiemin olin silloin tällöin tuntenut niitä, mutta en välttämättä joka päivä. Eikä töissä ollessa ollut aikaa kuullostellakaan. Uskon, että siellä on kaikki hyvin. Rintakivutkin häipyvät vähitellen. Olin kirjoittanut, että edellä olikin muutamia tylsiä viikkoja, kun kuvotus oli loppunut, eikä liikkeitä vielä tuntenut. Olet varmaan juuri nyt siinä kohdassa raskautta.

Hyvä, että Burma sait lopulta hyviä uutisia. Mietin täällä jo kaikenlaisia kauhuskenaarioita. Onneksi vika olikin lääkärissä. Suomessa on ihmeellinen hoitokulttuuri, pienestä epäilyksestä paukautetaan potilaalle heti pahin mahdollinen skenaario. Oma äitinikin sai syöpätuomion, joka sitten kuukauden päästä kumottiin. Olikin vaan joku tulehdus... Siinä meni ihmisellä yksi kuukausi miettiessä kaikenlaista, eikä lääkäri pyytänyt edes anteeksi.

SS, täällä hinta vaihtelee muutamasta sadasta eurosta n. 10 000 euroon. Vakuutukseni kattaa n. 8000 euron laskun. Täällä on käytäntönä ostaa raskausajan tarkastuspaketti ja synnytyspaketti etukäteen. Sillä tavalla hinnat puolittuvat. Minun sairaalassa tarkastukset ja alatiesynnytys mahtuvat hintansa puolesta tuohon 8000 euroon. Synnytyksen osuus on n. 4500 siitä.

ON: Tänään kävimme ultrassa, ja saimme ensimmäisen kerran vauvan koko arvion. Ultraaja oli ihme tuppisuu, mitään ei puhunut, paitsi onneksi lopussa vähän. Koko arvio oli nyt 2550g ja kuulemma lantion luut niin hyvät, että 4,5 kg vauvakin tulee läpi synnytyskanavasta. Aika hassu täti se lääkäri. Vauva meniww kasvukäyrällä ihan keskellä. Painoa minulle ei ollut onneksi tullut nyt yhtään lisää. Olisiko sitten se vatsan löysyys auttanut asiaa.
 
elinas ihan ok fiilis, huominen ultra tietysti jännittää. Mutta tunsin taas eilen ja tänään pientä kuplintaa, joten eiköhän tuolla masussa kaikki ok ole. Huomenna sen tietää. Tisseistä on kyllä se suurin kipu hävinnyt.

Meillä oli tänään vieraita ja söin aivan liikaa ruokaa ja kakkua. Ei taida tuo ruoka enää edetä mahassa niin nopeasti, tuli aivan itse aiheutettu ähky! :oops: Maha oli kipeä ja on nyt todella painava.

Ja ostin muuten hölmöyksissäni nauhalliset syyskengät, niin voitte uskoa, että vaatii puhinaa solmia kengän nauhat :ROFLMAO: Mitähän se elämä on parin kuukauden päästä isommalla mahalla? :alien:

pikkukintsu kalliilta kuulostaa siellä synnytys. Maksetaanko siellä muuten veroja ollenkaan tai vaan vähän? Mitenköhän sitten köyhemmät ihmiset, tiedätkö onko heille jotain vaihtoehtoa sairaalalle vai synnyttävätkö kotona?
 
Kävin ultrassa ja siellä oli kaikki hyvin. Sydän pompotti ja pikkuinen vähän liikuskeli, nieleskeli lapsivettä, pää alaspäin ja jalat kippurassa :love: Ei katsottu sen tarkemmin mittoja, mutta vähän yritettiin kurkata sukupuolta, mutta ei voinut oikein sanoa mitään, kun toisen peppu oli kohdun seinämää kohden ja jalkoväli kiinni. Voi olla kumpi vaan. Minun ja miehenkin mielestä reidet näyttivät todella pitkiltä. Kahden viikon päästä rakenneultra, sitten mittaillaan tarkemmin.

Hyvää viikkoa ja vointia kaikille!

T. SS 18+3
 
SS, joo sairastaminen on täällä ylipäänsä kallista. Ihmisillä on pahan päivän varalta pankissa isot säästöt, koska sosiaaliturva ei kata kaikkia ihmisiä ja lakkaa kattamasta heti, jos joutuu työttömäksi. Sinulla oli hyvät ultrakuulumiset, ehtiihän niitä kokoja vielä mitata.

Kyllä kai sitä rahaa köyhimmillekin aina sitten jostain löytyy. Maaseudulla, jossa tulotasot ovat paljon alhaisemmat myös hintatasot ovat samassa suhteessa alhaisemmat. Nuo antamani hinnat pätevät vain suurimpiin kaupunkeihin. Kotona synnyttäminen on tietääkseni laitonta.

elinas, nyt olen viikolla 35+3. Vielä on hetki ennen kuin meitä on kolme. Hiukan kyllä jännittää, kun ei yhtään tiedä päättääkö hän tulla etuajassa vai meneekö yli. Kovasti jo yritän bongailla kaikenlaista oirettaa, josta voisi päätellä synnytyksen kohta alkavan. Olen edelleen töissä, mutta päivät menevät melko hitaasti, koska on aika rauhallista. Minusta tämä viimeinen kolmas on ollut paras. Välillä jopa unohdan olevani raskaana, kunnes törmään johonkin mahan kanssa, tai muuten ei pääse ketterästi enää paikasta toiseen. Rannekipua lukuunottamatta ei ole muuta vaivaa.
 
Pikkukintsu: Ei siis kovin pitkään enää, mutta vielä on odoteltavaa. Olikos tämä esikoisesi?

Solakka silakka: Onnea vielä hyvistä ultrakuulumisista. Onko liikkeitä ruvennut tuntumaan enemmän? Muistathan, että vauva nukkuu näillä viikoilla yli 20h vuorokaudesta.

Omaa napaa:
Mä oon ruvennut tuntemaan jo kunnon möyrintää vatsassa ja vauva vaihtaa ihan selkeästi puolta kohdussa, kun toinen puoli on välillä ihan kivikova ja toinen myötäävä ja pehmeä. Tämä liikkuu nyt jo huomattavasti enemmän kuin esikoinen. Ihan kiva tälläinen vilkas tapaus. Ens keskiviikkona neuvola ja siitä viikon päästä tiistaina rakenneultra. Toivottavasti kaikki menis nyt hyvin. Väsymys on vähän väistynyt, mikä tuntuu hyvältä. Töissä käyminen on silti rankkaa. No ei oo, kun vajaa kolme kuukautta sopimusta jäljellä. Ja siitä tasan 20päivää äitiysloman alkuun ☺
 
Ultrassa kaikki niin hyvin kuin mahdollista, koko-ero vauvoilla 200g. Eli ei ainakaan suurentunut.
Eli nyt toivon että vain mittavirheitä ovat kun ei muuta ongelmaa kuitenkaan ole tullut esille....

Elinas justiinsa juttelin kätilön kanssa tosta vauvojen liikkumisesta tänään ja se sanoikin että nyt kun kohtu on kerran venytetty niin vauva tai mun tapauksessa vauvat pääsee liikkuun helpommin kun ekan lapsen odotuksessa.
Eli ymmärsin että tuo aktiivisempi liikkuminen johtuu osittain myös siitä.

Kävin Ikeassa ja teki ihan hirveesti ostaa kaikkee rinsessatavaraa lastenhuoneeseen mutta maltoin vielä mieleni.:LOL:

Pikkukintsu mitäs sinne kuuluu?
 
Ihanaa Burma, että kaikki on hyvin. Toivottavasti muuta ei enää tule. Onko kontrolleja kuinka usein?

Omaa napaa:
Tiistain neuvolassa sf-mitta oli 22cm o_O eli mennään yläkäyrän yläpuolella :whistle: Sykkeet hyvät ja vauva luikki doppleria karkuun minkä yksiössään pääsi :LOL:
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä