**Maalismasut 2009:stä vauvautuneet**

  • Viestiketjun aloittaja vihvi
  • Ensimmäinen viesti
zoe-f rintaruokinnalla on mutta joinakin päivinä on saanut myös korviketta. tänään poju oli sitterissä ja jos en heti olisi mennyt pesulle olisi tullut ulos vaipasta.
noh nyt seuraillaan vaan ja jos ei ollenkaan rupee tulemaan kiinteämpää kakkaa niin soittelen neuvolaan. tuskin mitään vakavaa on pojun kasvuvauhtia kun katsoo =)
 
pikaiset moit

siis en tajua mikä tuolla tytöllä on :/ kaksi yötä mennyt huonosti nukkuessa ja päikkyjä ottaa kitinän kanssa 30min kerrallaan.. tämä ilta oli yhtä itkua |O missä on minun hyvän tuulinen vauveli. Mahassa tuntus olevan ilmaa vähän mutta ei ennen ole näin vaikuttanut.

Te joilla menkat jo alkaneet, oletteko huomanneet että ois vaikuttanut vauvaan jotenkin?? siis jotka imetätte...
Mietin vain kun itselläni ollut kovaa menkkamaista jomotusta viime viikot ja tänään tuli hiukan tuhrua.. ei kai kerpele sentään menkat vielä ala.. että vaikuttaako oma hormonitoiminta kuinka paljon..
hevosillahan varsan toisinaan iskee kuralle kun tamma ekaan kiimaan tulee.. joo liittyi kovasti asiaan :LOL: :whistle: :ashamed:

meidän tyttö on vähentänyt kakkaamista.. nyt tekee 2krt pv.. aikaisemmin teki useammin. on semmoista ruskeaa... suht löysää.. mietin että kertooko tuokin masu ongelmista kun erilaista kuin aikaisemmin..

d-vitamiinina täällä menee devitol.. hyvin hitaasti kun lähdettiin nostamaan annos 5tippaan niin ei aiheuttanut masuvaivoja.

nyt laulamaan pojulle laulu että pääsee nukkumaan.. tyttö uinahti kiltisti.. saa vaan sitten nähdä kuinka kauan nukkuu :whistle:

danjuska ja jenna 2kk1pv :D
 
Iltaa!

Pikaisesti tulin lukemaan kuulumiset.
Vauva on tänään ollut superhyvällä tuulella, nukkunut kolmet päikkärit erittäin hyvin ja muutenkin ollut kiltisti. Saas nähdä onko tyyntä mysrkyn edellä ja yö tulee olemaan aivan kauhea.

Meillä tytö kakkaa päivittäin. Ja semmoista keltavihreää luikurikakkaa se pääsääntösesti on. Mäkin muistelen kuulevani jostain et vihreä kakka johtuu ilmasta mahassa.

marza
 
Huomenta,

Tosi pikaisesti tulin käymään, Joona alkaa jo heräillä. Meillä oli aikainen aamu tänään. Esikoinen heräsi jo 6.30 :eek: . No, ite olin jo nousemassa sängystä silloin mut olin ajatellut että saan kahvitella ja lukea lehden rauhassa. No, sadepäivän ratoksi laitoin pojalle Nalle Puh-elokuvan pyörimään ja saan nyt rauhassa touhuilla.

cadillac: Joonalla on kanssa kakka semmosta ihan luirua. Rintamaidolla mennään ja kakkaväli on pidentynyt niin, että niitä tulee vaihtelevasti kerran päivässä tai kahden - kolmen päivän välein. Kysyin keskiviikon neuvolassa, että onko tuo vesiluiru ihan normaalia niin terkka sanoi, että kyllä se on. Sanoi johtuvan siitä, että maidossa ei ole paljon tavaraa mitä tulla ulos ja kun se vielä on siellä elimistössä useamman päivän, niin siitä imeytyy paljon ja ulos tuleva on sit semmosta velliä.

Jaahas, nyt alkoi makkarista kuulua hälytysääntä. Palaan uudemman kerran tarinoimaan :) .

Iines ja Joona 3 kk 2 pvä
 
kiva kuulla että muillakin tuo kakka on löysää että saa lopettaa tän panikoinnin =)
meillä koko muu perhe nukkui todella hyvin paitsi minä.
kävin siinä kahden aikoihin yöllä oksentamassa :x
yöllä oli pitkään huono olo ja vatsaankin sattui hieman. onneksi selvisin taas tästäkin vatsataudista kerta oksentamisella. ämpäriä kyllä vielä pidän vieressä kun imetän. siitä kun ei äkkiä juosta vessaan. vieläkin vähän huonoa oloa on mutta uskalsin jo syödäkkin. nyt vaan täytyy toivoa ettei lapset saa.
 
Kyllä noi teidän kakat kuulostaa ihan normaalilta. Muistan joskus neuvolassa sanoneen että jos sitä vihreetä kakkaa tulee useemman päivän niin sit kannattaa huolestua ku sillon on vauvalla masuvaivoja. ja tietty jos on ripulia eli kakka on ihan värillistä vettä.
 
Hei vaan!

Ihan pikaisesti kirjoittelen kuulumisia kun kaikki lapset nukkuvat. Me aloitettiin kiinteät 3,5kk kun ei vellikään auttanut nälkään. Viime viikolla käytiin 4k neuvolassa, Kieran painoi 6600g ja oli 61,4 cm pitkä, Katarina painoi 6kg ja pituutta oli 58cm. Nyt syövät samalla rytmillä kuin isoveli eli viisi ateriaa päivässä, aina 1,5dl maitoa ja sitten aamu- ja iltapuurotja lounas ja päivällissoseet. Ja välipalalla maidon sijasta 2dl velliä ja jos jää nälkä hedelmäsosetta lisäksi. Parina hellepäivänä annoin vettä lisäksi, Kieran joi ehkä desin koko päivänä muun lisäksi, Katarina n 0,5dl. Ja ihan kraanasta.
Molemmat viihtyvät lattialla ja osaavat kierähtää masulta selälleen mutta ei vielä takaisin. Kieran myös ähkii ja puhisee yrittäessään ryömiä ja hyvin pientä etenemistä on havaittu. Kieran on myös tosi kova juttelemaan, aamulla höpisi melkein tunnin mulle, telkkarille ja isoveljelle. Katka enempi hymylee ja hihkuu ja virnistelee. Ja isoveikka on parasta maailmassa, se on niin suloista :heart: .
Meillä menee deetippoja 12kpl jokaiselle lapaselle päivässä. Ja kaksosille vielä raudat päälle.
Muutoin on elämä mallillaan, oltiin muutama viikko sitten miehen kanssa syömässä ja leffassa ja oli kyllä kivaa vaihtelua! Pihatyöt odottaa tekijäänsä jne hommia riittäisi mutta niitä nyt piisaa seuraavat 15 vuotta ainakin.

Kekkoset heräsi. Voikaa hyvin ja kauniita päiviä kaikille kesään!

BiaBia ja Kekkoset jo 4k ja vähän päälle
 
Kaa
Kakka-keskusteluun: Meillä poika kakkaa 3-6 kertaa päivässä, eli usein. Taitaa olla samanlainen suora putki kun mammallakin. :LOL: Toisaalta meillä syödään myös kahden tunnin välein, eli tavaraa on mitä tulla. Kakan väri vaihtelee normaalisti ruskeasta keltaiseen, harvoin on sitä vihreää kakkaa. Useinmiten sellaista oranssikeltaista. Ryyniä aina seassa. Eli ihan "tervettä" kakkaa.

Menkat ja imetys; minulla ei ainakaan mitenkään suuresti vaikuttanut tuo menkkojen alkaminen imetykseen. Samalla tavalla söi kuin ennenkin. Niinhän sitä sanotaan, että maidon maku muuttuu kuukautisten aikana ja hieman "herkemmät" vauvat voivat siihen reagoida lakkoilemalla rinnalla.

Tälläistä tuulisen päivän tarinointia

Kaa ja poika 2 kk 3 vkoa
 
BiaBia: Mukava kuulla teistä! Todella pontevilta teidän Kekkoset kuulostaa!

Jalkakipua: valittelin tänään lääkärissä, mulla siis synnytyksestä saakka jalkapöydän hermot aristaneet. Lääkäri tutki, ja sanoi, että mun jalkaterät on kääntyneet sisäänpäin (!) ja hermot todellakin pinteessä. Sain lähetteen fysioterapiaan. Jee Jee. Korkokengillä onneks yleensä teputtelen, niiden pitäisi tukea jalkaa, ettei kenota sisäänpäin. Matalien kenkien kaa pitäs sit käyttää tukipohjallisia. Perhana kun ukko pakotti raskausaikana mataliin kenkiin, niin siinähän ne virheasennot sitten vissiin tuli. Painoakin kun tuli kerättyä ihan reippaasti.

Painosta
: Sen kanssa vielä taistellaan, 23 kilosta jäljellä vielä 6. Ei uskalla laihduttaa, kun maidon pitäisi riittää, ja väsyttää niin ettei jaksa vaunujen kanssa aina pitkiä lenkkejä. Ja karkitkin maistuu (huomasin tänään et jopa mun auton ympärillä on karkkeja....). Imetys vissiin tiputtaa noita kiloja kuitenkin rauhalliseen tahtiin. Bikineitä ei uskalla edes kokeilla, pihalla oleva maalarikin sais sydärin vähintään ;)


Kakkakeskustelu:
Meilläkin ihan löysää sinappia, joskus sellaisia "ruohonkorsia" mukana. Kerran takapuolesta pilkistä myös mun hius, joka tuli sitten pitkänä vetämällä ulos...

T. Marais ja Ilari päivää vaille 3kk
 
Hiljainen on päivä taas pinossa, samoin kuineilinen iltakin.

Siiri kääntyi torstaina ekan kerran mahalta selälleen. Ei ole kyllä toistanut temppua. Puoli vahingossa tapahtui ja äidin sekä anopin hämmästys oli suuri :heart:

Tänään oltu kaupungilla kolme ja puoli tuntia. Syöttö menossa ja kohta riennän pelaamaan biitsiä.

Kaatjuska ja Siiri, tänään tasan 10 viikkoa!
 
Lauantaita!

Hienosti kyllä Zoen vauva nukkuu öisin. =) Ihan kateeks käy, vaikka ei meilläkään ihan kauheen huonsti mee kun yhdellä syötöllä pärjätään yö. Silti välillä kaipaa sitä et sais nukkua koko yön putkeen heräämättä.

Cadillac, säkös olit se joka teki niitä rakennekynsiä? Osaatko vastata kysymykseen, eli kun meen kynsihuoltoon, miks jotkut paikat tekee alusta alkaen uudet kynnet, toiset taas laittaa vanhojen päälle uudet geelit. Mihin se perustuu? Hinta on kuitenkin huollon hinta, vaikka toisessa paikassa saat täysin uudet kynnet, toisessa paikassa uudet vanhojen päälle.

Mä täällä kans oon menossa illalla tyttöjen kans iltaa istuun. Baariin tuskin lähdetään, mut tehdään yhdessä ruokaa ja lauletaan singstaria. =)

Meillä on ollut vähän ongelmia vauvan nukuttamisessa. Haluisin opettaa vauvan siihen et kun se viedään sänkyyn, se nukahtaa itse sinne, eikä sitä tarvis sen kummemmin nukuttaa. Meillä esikoinen vaatii vieläkin et mä tai mies on vieressä kun poika nukahtaa. Ja se on välillä tosi raskasta ja puuduttavaa. Yritin aikoinaan opettaa esikoiselle et se nukahtais yksinään sänkyyn, mutta ei siitä mitään tullut vaikka kokeiltiin kaikki keinot unikoulusta lähtien. Eli nyt kysyisin et miten nukutatte vauvanne? Syliin? Viereen? Vaunuihin? Vai nukahtaako vauva itekeen sänkyyn? Meillä vauva on nyt usein nukahtanut illalla vaunuihin ja sieltä sitten siirretty omaan sänkyyn. Tiedän et vauvan pitäis antaa nukahtaa sinne mistä se herääkin, mutta vaunut on ainoa paikka mihin vauva rauhottuu. Tosin eilen sain vauvan nukahtamaan tassuttelemalla omaan sänkyyn, mutta yleensä tyttö ei sinne nukahda.

marza
 
Heippa!

Marza
Meillä Topsu yleensä nukahtaa tissille. :ashamed: Mutta olen harjoitellut sitäkin, että laitan hereillä sänkyyn imetyksen jälkeen ja silitän hetken päästä. Poika on nukahtanut itsekseen. Ei ole vaan voimia ruveta järjestelmällisesti harjoittelemaan yksin nukahtamista. Ehkä sitten kun iskä tulee hoitamaan poikaansa myös.

Painosta Vielä on kaksi kiloa ainakin jäljellä ja pitäisi saada pois ainakin 6-8 kiloa. Se on vaikeeta!! :kieh:

Meillä on nyt vakiintunut pävärytmiksi sellainen, että noustaan yhdeksältä, poika syö klo 11, laitan nukkumaan kantoliinaan klo 12. Ei tarvitse edes nukutella, laittaa silmät heti kiinnin, kun on kantoliinassa. Nukkuu pari tuntia, syö, leikkii ja menee uudelleen nukkumaan. Siis aikaisemminhan ei Topsu nukkunut juuri yhtään päikkäreitä. Nyt nukkuu ainakin kahdet ihan hyvän pituiset unet. Tosin kantoliinassa, mutta yleensä silloin ulkoilen, hoidan kotihommia tai menen shoppailemaan... Eli aika helppoa.

Tobias nauroi ääneen ekan kerran tiistaina. Nyt viikon aikana olen saanut ihastella satunnaisia naurahduksia silloin tällöin! Ihana ja hurmaava poika!

Mies tulee ensi keskiviikkona työmatkaltaan! Vitsit, että aika matelee, kun odottaa sitä päivää.

Mimmu ja Topsu 2kk ja 3vk
 
Kaa
Apuva!

Tuolla tarvikepuolella tätä jo kyselinkin, mutta kysyn myös teiltä mielipidettä:

Olen siis ostamassa Emmaljungan kuomurattaat, ja nyt on ongelmana värin valinta. Muutama suosikki on noussut värien joukosta ja nyt mietinkin mitä eroa käytännössä on mustapohjaislla ja beigepohjaisilla rattailla käytön suhteen... osaisiko joku kommentoida? Thänks!
 
kaa: Tummat on kesällä kuumat ku taas beigessä värissä näkyy tosi helposti pienetkin tahrat. Esim hiekka jäljet ja muut. toisaalta suomen kesä on niin lyhyt että miksei mustapohjaisetkin kävisi.

Mimmukka: Meillä kans Ninni on viikko sitte alkanu naurahtelemaan. Voi että se on sulosen kuulosta. :heart: saa nähä tuleeko yhtä jännä nauru ku isoveljellänsä. Sen nauru kuulostaa ihan ku se tulos sydänmen pohjasta. :heart:

Tänään kylvetin vauvaa ja aloin nostamaan vauvaa pois vannasta niin meinasin tipahuttaa Ninnin. Voi taivas että hyppäs sydän kurkkuun ja kaiken maailman kauhukuvat kerkes pyörähtää siinä pienen pienessä hetkessä. Tärisin sen jälkeen tunnin ja vieläkin puistattaa ajatus, että jos olisin tiputtanu Ninnin. Hui!!

Juu mut pakko lähtiä miestä lepyttelemään ku tullu tänään taas ihan tyhjästä kärryttyä sille. :snotty: :ashamed:

Jossu ja Ninni 4 päivää vaille 3kk
 
Ikää on kohta 27. Meillä mies muuten vietti 3-kymppisiään railakkaasti Kättärillä. Velmo on siis syntynyt samana päivänä kuin isänsä.

Kakka meillä on useimmiten keltaista ryyniä, välillä vihreää ryyniä ja joskus harvoin vihertävää limaa, mutta ihan vetistä ei ole ollut koskaan.

Velmo nauroi viime viikolla ekaa kertaa kunnolla ääneen. Oli sellaista kunnon käkätystä. Aika hauskan kuuloista. :)

Käytiin fysioterapiassa maanantaina. Toi oli semmoinen ilmainen kerta synnytyksen jälkeen. Ei ollut kauheasti ihan uutta asiaa, mutta ihan hyviä juttuja, miten vauvaa kannattaa kantaa, vauvan kehityksestä jne.

Maanantaina on 3 kk-neuvola. Taitaa olla viides kerta.

Varmaan piti vielä jotain muutakin kommentoida, mutta nyt en muista mitä.

Misstra + Velmo huomenna 3 kk
 
En ollutkaan ehtinyt lukea, mutta näköjään pari muutakin oli juuri ruvennut nauramaan. Taitaa olla aika yleistä tässä 2-3 kk iässä.

Tuota nukahtamista ainakin piti vielä kommentoida. Meillä yleensä kanssa nukahdetaan tissille. :ashamed: En kyllä sinällään nukuta sillä tavalla, poika vaan syö muutenkin niin usein ja väsyneenä sitten nukahtaa. Jos ei nukahda syödessä, niin sitten annan tuttia ja vähän silittelen. Päivällä nukahtaa yleensä vaunuihin tai syliin.
 
Lotta nukkuu edelleen yöt pitkään eli voin nukkua ihan rauhassa. On alkanut tykätä ihan kympillä kylvetyksistä. Ihanaa. :heart:

Kävin tälläviikolla ekaa kertaa ulkona liinan kanssa ja jännitin vähän mutta turhaan. Oli tosi mukavaa kun tyttö tykkäs katella ympärilleen. :D

Täälläkin nauretaan paljon ääneen. Tulee kamalan hyvä mieli siitä. =)

Mömmis ja Lotta 2kk 8pvä
 
Meillä nukahdetaan itsekseen ihan mihin vain, yöunille sitten omaan pinnasänkyyn. Tällä viikolla Peppi nukkukin ensimmäisen kerran kellon ympäri heräämättä kertaakaan =)

3kk-neuvolassa käytiin. Painoa tytöllä oli 6770g ja pituutta 62cm. Rota-rokotteen ja ensimmäisen piikin sain, piikistä ei ollut moksiskaan =) Lääkärin kirjoituksen mukaan "..potra poika... hymyilevä poika..." tais lääkäri olla jo vähän väsynyt, kun oltiin päivän viimeset asiakkaat :whistle:
Kiinteiden maistelu alotettiin neuvolan kehoituksesta nyt 3kk:n iässä kun maitoa menee yli1,5l ja painoakin Pepillä on jo ihan kiitettävästi. Maissia ollaan nyt muutamia kertoja maisteltu, vatsavaivoja ei ole tullut ja hyvin on maistunut tytölle =)

Kaalle.. Meillä on musta pohjaiset Emmaljungan rattaat eikä ne ole kuumat kesälläkään. Vaunut on tummansininen/beiget, eivätkä nekään ole kuumat. Avonaisestihan vauva siellä kesällä pötköttelee, kun eihän mitään jalkapeitettä tms. kesällä käytetä. Beigeissä osissa lika näkyy selvästi, tummissa ei oikeastaan ollenkaan. Kangashan on kuitenkin likaahylkivää, joten ainakin meillä kaikki liat on lähtenyt pyyhkimällä pois. Silti en kokonaan vaaleita rattaita haluaisi meille, vauvalle ne varmasti vielä pysyvät siisteinä mutta entäs sitten taaperolla.. :whistle:


Eilen käytettiin ensimmäisen kerran kunnolla Manducaa. 2 vuotias esikoinen viihty siinä oikein hyvin, kun käytiin kattomassa autoja. Ehkä meidän reissaaminen ilman tuplia onnistuu jatkossakin :) Peppikin varmaan viihtyy repussa paremmin sitten kun sen voi siirtää selän puolelle..

Ens viikon olenkin tyttöjen kanssa yksin kotona. Tarvitaan paljon hermoja, että jaksaa tuon uhmaikäsen jääräpään kanssa aamusta iltaan yksin.. :whistle:

Nyt Peppiliini heräilee, aamuhommiin :wave:

-Pauko
 
Heips,

Äkkiä osallistun vaunukeskusteluun. Meillä on Emmaljungan musta-harmaat vaunut/rattaat eikä ne ole sen kuumemmat kun mitä on kaverin vaaleat vaunut. Yhdyn tuohon, että kesällä ei ole jalkapeitteitä yms. niin ilma vaihtuu hyvin. Mä nukuttaisin vauvan joka tapauksessa varjossa, joten on aivan sama onko vaunut väriltään tummat vai vaaleat. Likaantumisen kannalta tummat on ihan ehdottomat. Meidän vaunut/rattaat ovat olleet kohta 3 vuotta jokapäiväisessä käytössä ja ne on kun uudet. Asutaan maalla ja täällähän kura ja loska roiskuu kunnolla.

Iines
 
moikat

hiukan kateellisena luin miten ihanasti osan vauvat nukkuu ;)
Miellä mennyt nyt monta yötä hypätessä.. ekaks oli öitä jolloin masu vaivas ja koko yö oli ähinää jne.. nyt kaksi yötä on herännyt syömään 2-2,5 tunnin välein ja siihen päälle toissa yönä esikoinenkin sai ihme uhmakohtauksen |O
Tyttö on onneks hyväntuulinen ja nukahtaa heti syötyään mutta väsy meinaa meikäläistä painaa.. onneks sain tänä aamuna nukkua.
Eipä sillä.. helpollahan tuota ollaan päästy. Tähän asti tyttö on herännyt kerran tai kaksi yössään syömään. lienekkö joku kasvu pyrähdys sitten kun kakkaaminenkin harventunut paljon.

nukahtamisesta:
illalla syötän ja siirrän hereillä olevan tytön omaan sänkyynsä.. toisinaan nukahtaa itsekseen, toisinaan silittelen että rauhoittuu. Yöllä nukahtaa aina tissille kun itsekkin nukahdan kun nostan tytön syömään :ashamed:
Päivällä ekoille unille nukhataa kiltisti yksin kehtoon, toiset ja kolmannet unet vaunuihin.. illalla olis pikku torkkujen oaikka kun on niin väsy mutta ei asetu oikein minnekkään.. hyvällä tuurilla syliin.

jahas.. mies laito ruuan ja huutelee syömään :p
tyttö vielä päikkäreillä ja saatiin vintti komerot siivottua :D
 
Jahas.. ei ole tullut kirjoiteltua sitten maaliskuun :ashamed:

Meillä tytöllä tosiaan huuli-ien-suulakihalkio. Ollaan lentokoneella kontrollikäynnillä jo helsingissä asti käyty huhtikuussa.. vielä ei ole kuulunut leikkaukseen kutsua.. Sanottiin että nion 3-4kk iässä olisi leikkaus. Korjataan huuli,nenä ja etusuulakea.
Kuuloa ei saatu silloin otettua mutta korvapolille on 11päivä aikavaraus, varmaan putkitetaan myös korvat, hyvähän se on niin ei jää kehitys jälkeen.
Leikkauksen jälkeen on pari viikkoa pidettävä käsisidoksia jotei käsiä laita suuhun,ja tuttia ei saa käyttää.. :|

Hyvin on tyttö kasvanut, vaikka sanottiin että syömisvaikeuden takia halkiovauvat monesti ovat pienempiä yms. 17päivä on sitten 3kk neuvola! Sitä ootellessa.

Alku viikot oli tosi rankkaa kotona, minä itse jouduin lähes kaiken hoitamaan, vauvasta kotiin. Mutta nyt on ollut pidempään jo hyvä rytmi,ja itsekin voin paremmin. Viimeyönä tyttö nukkui taas 7,5h yöunet ja syötön jälkeen vielä 4h.. joka kyllä oli poikkeus, yleensä aamusyötön jälkeen nukkuu vain 1-2h.

Jokeltelee oikein kovasti, mahallaan ollessa kannattelee päätä tosi korkeella ja pitkän aikaa, saattaa mahaltaan käännähtää selälleen,mutta ei vielä niin hallitusti.. Pikkasen naurunpoiakstakin jo tulee jos vähän kutkuttaa jalkapohjista tai kainalosta.

Niin ja eka hammas tuli jo 2päivää ennen kuin täytti 2kk :D

toivottavasti sitä jaksais alkaa ahkerammin täälläkin kirjoittelemaan... =)

Ristiäiset pidettiin 3.5 ja tyttö sai nimekseen Alina Anneli :flower:

LindaH ja Alina
 
m a r z a geelikynsistä kyselit. eli ihan aluksi akryylikynnet hiotaan aina kokokaan pois mutta geelikynsiä ei tarvitse. tuo hiominen voi riippua ihan tekijästä jos hän haluaa hiota kaikki pois mutta sitä ei tarvitse tehdä kun tekee geeleillä. toinen syy voi olla että on geeli irronnut kynnestä niin täytyy hiota pois. sitä ei aina näe ennen kun rupee hiomaan.
minäkin hion kokonaan geelin pois jos se geelin raja ei millään lähde pois, koska muuten se näkyy sieltä alta kun pistää uutta päälle. toivottavasti nyt ymmärsit tästä jotain kun on niin hankala selittää =)
nukahtamisesta meillä poju vaatii aina iltatissin ja siihen yleensä nukahtaa. välillä herää kun vien yläkertaan, mutta kun pistän sänkyyn ja tutin suuhun niin eipä hän kauaa hereillä ol. on se ihanaa kun hän nukahtaa noin helposti(vielä) koska hänen siskoa sai aina nukuttaa sylissä :headwall:
lindah23 vointeja teille tulevan leikkauksen kanssa :hug: todella aikasin on teidän tytölle kyllä hammas tullut. ja kiva toinen nimi teidän tytöllä ;) sama kun minun äidillä, minulla ja tytölläni =)

cadillac ja jere päivän yli 3kk
 
Huomenta!!

Aurinko paistelee ainakin espoossa B)

Onko kenenkään muun vauvalla leuan kärki näpyillä? Voisikohan johtua kovasta kuolaamisesta? Sellaista pienen pientä punaista näppyä vieri vieressä..... Muualla kuin leuan kärjen alueella ei näppyä ole. Kun kannan Ilua, niin kuolavana seuraa lattialla perässä. Jäytää myös kaikkia leluja ja nyrkkejä suussaan. Hampuja ei kuitenkaan vielä näy, mutta mies koitti ikeniä, niin etuhampaiden kohdalla tuntui terävimmältä, ja etuhampaiden rakokin tuntui. Tiedä häntä, uskon kuitenkin että leegot tulevat vasta myöhemmin.

Suuhygienistille varasin ajan 5kk tienoille.

Maitoaltistus on meillä nyt keskiviikkona (Medicity pikkujätti). Jänskättää, kuinka nopeasti refluksi-oireet tulevat, ettei jouduttaisi koko päivää olemaan siellä, johon lääkäri kuitenkin kehotti varautumaan. Maha- ja suolisto -oireiset vauvat kuulema reagoivat altistukseen tavallisesti hitaammin kuin iho-oireiset. Päasia on kuitenkin, että oireet tulisivat niin, että maitoallergia saataisiin todettua, sillä olen varma että se on, sillä refluksioireet helpottivat pikkuhiljaa n. 4 päivässä sen jälkeen, kun maidottomalle rupesin. Ilari-raasu tulee vielä niiiiin kiukkuiseksi, jos ei pääse päikyille juuri sillon kun alkaa väsyttää. Mitenköhän minä siellä lekuriasemalla sitä nukutan, huokaus, huokaus :/


Ja juuh, mulle puhkesi perjantaina huuliherpes (!) ekaa kertaa kolmeen vuoteen! Murrin ärrin, nyt pesen ja desinfioin käsiä koko ajan, ja varon suukottamasta Ilaria ja olen muutenkin sen koskemisessa tarkempi.

Vihlova rintakipu imetyksen jälkeen tihenee, nyt jo kerran vuorokaudessa kestää n. 2h. Aiemmin siis satunnaisesti. Soitin eilen imetystukipuhelimeen, ja lupasivat selvitellä asiaa. Jos ei selviä, niin taas lääkäriin.....

No nyt valitusvirsi poikki, aurinko tosiaan paistaa, ja postissa odottaa mulle paketti maitoproteiinitonta suklaata :p

Ja Lindalle ja vauvalle tosiaan paljon jaksamista ja onnea matkaan, kaunis nimi tytöllä!

T.Marais ja Ilari 3kk 2pv
 

Yhteistyössä