Mahdollinen MRSA-tartunta...

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 19.05.2017.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Mieheni on lähihoitaja ja oli nyt saanut kuulla, että yhdellä asukkaalla on MRSA-tartunta. Eikö tällaisesta pitäisi kertoa hoitajille etukäteen? No, mieheni oli tälle asukkaalle antanut lääkkeen suuhun ilman hanskoja ja nyt miettii, onko voinut saada tartunnan?? Onko syytä mennä testeihin?
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  No jos miehesi muutenkin työssään harrastaa tuollaista, noi kaikki tartunnat on jo saanut.

  Mitä testi hyödyttää?
  Ei sitä mitenkään hoideta.
  Ja jos hänelle jatkossa tulee jotain ongelmia, noi silloin näytteet otetaan jokatapauksessa.


  Mutta jos miehes kehtaa soittaa työterveyteen ja myöntää tyttärensä, niin varmasti saa testit, ihan jo silläkin kun tuo tuskin oli ainut kerta.
  Mutta mistään työperäisestä tartunnasta on sinänsä turha puhua koska ei noudata työn edellyttämiä tavanomaisia varotoimia.

  Mutta enpä ole ikinä kuullut kenelläkään olevan mrsa:ta suussa....
  Ja, miehesi rikkoi ammatin edellyttämää vaitiolovelvollisuuttaan kun kertoi sinulle asiasta.
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras  Voi hemmetin ennakoivasyöttö!

  Tulipa aika koominen :LOL:
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Epätodennäköistä. http://www.hus.fi/ammattilaiselle/h...ohjeet/Documents/8.1.5_MRSAsta_potilaille.pdf
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Voisi miehesi myös miettiä mitä tauteja (kuten noroa!) vie toiseen kun ilman hanskoja koskee tämän lääkkeisiin ja työntää sormet potilaan suuhun.
   
  #5
 6. Vierailija876

  Vierailija876 Vieras

  Hanskat käteen AINA kun käsittelee lääkkeitä. Ihan perusjuttuja tuollaiset. Ensinnäkin siinä suojaa itseään niiltä lääkkeiltä, toisekseen ei ei siirry käsistä asukkaaseen mitään tai asukkaasta hoitajaan. Ja kolmanneksi ihan siitäkin syystä, että se on kohteliasta. Ei ole kiva jos paljain käsin käpäillään sitä mitä toisen pitää syödä. Kun ei sitä tiedä missä ne toisen kädet on ollu.

  Itse ainakin kaadan dosetista lääkkeet lääkekuppiin ja sieltä sitten lusikkaan ja lusikalla asukkaan suuhun. Hanskat kädessä toki. Hanskat kädessä myös ruokien jaossa, ihan hygieniahoitajan ohjeistus. Ja sen nyt pitäisi järkikin sanoa, että pitää olla hanskat. Eikä esim. käpäillä leipiä ilman hanskoja.

  Joskus näkee tilanteita, että otetaan asukkaalta verensokeria ja pistetään insuliinia ilman hanskoja. No itse laitan aina hanskat käteen tuossa tilanteessa. Olen sitäkin ihmetellyt kun labrahoitaja on ottanut multa verikoetta ilman hanskoja. En itse ikinä tekisin niin kun ei sitä ikinä tiedä mitä toisten verissä on.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Vaitiolovelvollisuutta ei ole rikottu, mikäli tapausta kerrottaessa ei tullut ilmi henkilön nimeä tai muita tietoja, josta hänen henkilöllisyytensä voitaisiin päätellä. On täysin normaalia keskustella tietyistä, myös hoitotyöhön liittyvistä asioista puolison kanssa.
  Muutoin kyllä varsin omalaatuisesti toimittu, mikäli tosiaan on paljain käsin annettu lääkeaine suoraan suuhun. Ilmeisesti kokematon hoitaja kyseessä, kun vajavaiset tiedot myös MRSA:sta.

  Lisähuomiona lainatulle: Stafylococchus Aureus voi esiintyä myös nielussa, eli suun limakalvolta voi periaatteessa saada "tartunnan".
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras


  En usko että mies työskentelee jossain mitää kohortoidussa hoitokodissa kerta tämä oli niin iso asia.
  Joten jos puhutaan hoitokodin yhden ihmisen mrsa kantajuudesta, on henkilö hyvinkin helposti tunnistettavissa.

  Ja ei, ei ole luonnollista puhua vaitiolovelvollisuuden alaisista asioista kotona, niin ei saa tehdä vaikka sun kuinka tekis mieli.
  Yritä kasvaa, ja suhtautua ammatillisesti työhösi! Mitä tapahtuu sairaalassa, sitä ei kerrota kotona. Jos ap:n työpaikalla nyt joku alkaa puhumaan mrsa sukulaisestaan joka asuu ap:n miehen työpaikalla, niin aikas helposti ao tunnistaa kenestä on puhe. Se ei ap:ta haittaa, mutta haittaa sukulaisia ja asukasta.

  Tämäkin asia onnistuu yritysmaailmasta ihan itsestään selvyytenä vaikka siellä ei edes ole mitään lakeja asiasta, yrityssalaisuuksia ei kerrota kotona.
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Ja juu kyllähän näytteetkin otetaan nielusta, sanoin vain etten ole ikinä kuullut kenelläkään olleen mrsa:ta suussa. En väittänyt etteikö se ole mahdollista.
  Lähinnä mietin mitä kaikkia muitakin tauteja ap:n mies (ja ap) tod.näk on jo saanut kun työtavat on tuollaiset.
   
  #9
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti