maidolla nukuttaminen - koska olette lopettaneet?

meillä siis vuoden ikäinen poika ja edelleen nukutetaan 3 kertaa päivässä maidolla tuttipullosta. olen kokeillut antaa maitoa ruoan kanssa mutta sitä ei juo tarpeeksi että saisi näin 5-6dl pvässä. olen kokeiluut myös nokkamukista antaa tuttipullon tavoin maitoa, ei huolinut.
meillä terkka neuvoi että voisi jo jättää maidolla nukuttamisen pois (paitsi nukkumaan mennessä) mutta kuinka muuten hän saisi sen 5-6dl maitoa? hyvä kun juo 1tä desiä...

mitä keinoja käytätte nukuttamiseen ruoan päälle?

myöskin tutista pitäisi luopua pikkuhiljaa, varsinkin päivisin kun tuntuu että pyytää jatkuvasti...

kai sitä vaan täytyy kokeilla eri keinoin...
 
Meidän tyttö nukutettu aina ilman maitopulloa. Tietty rinnalle vauvan nukahti, mutta muuten ruoka ja nukkuminen erikseen. Tutista vieroitettiin juuri kuukausi sitten niin, että leikkasin aina pienen palan siitäkään pois. Noin viikossa hylkäs tuttinsa ilman sen kummempaa itkeskelyä tms. Vaikka tutti oli ollut nukkumaanmennessä tosi tärkeä.
 
Meillä tuttipullo jäi pois 2kk sitten. Eli siinä 10 kuukauden iässä. Turo-Eemil nyt muutaman viikon päästä vuoden...
Pullo jäi kuin itsestään pois. Ei ole paljon sieltä juonut sen jälkeen kun oppi nokka mukista juomaan...
meillä tutti on se jonka kanssa nukahdetaan vielä. Enkä vielä meinaa ottaa tuttia pois...

Yösyötöt meillä jäi kans TOSI aikaisin pois.... oiskohan ollut joku 3-4 kuukauden ikäinen.
Eikä meillä nukuteta Turo-Eemiliä ollenkaan; päiväunet ottaa vaunuissa joihin nukahtaa samantien kun sinne vie ja yö unille viedään omaan sänkyyn, laitetaan uni musiikki päälle, tutti suuhun ja harso nassulle ja lähdetään pois huoneesta... hetken sielä höpöttelee mutta nokahtaa omia aikojaan....
 
Meilläkin nukutettu lähes koko ikä ilman tuttipulloa, mutta tosiaan rinnalle ja pullolle tietysti nukkui ihan ihan pienenä vauvana. Pullo jäi kokonaan pois 10kk, ihan kerta laakista. PÄivän kiukulla se meni.
Tuttia ei syöny kuin 2kk-vajaa 6kk iän välillä, silloin kyllä nukahtaessa juurikin.

Meillä on ollut haastava nukutettava, eli nukutettiin ihan pienenä päiväunille vaunuun lenkillä/heijaten ja yöunille syliin ja sittemmin aika nopeasti suoraan sänkyyn/viereen. Koskaan ei ole nukahtanyt "vahingossa" minnekään ;) Ikää nyt 1v6kk.
Ihan jotain uniriepua tms. voi yrittää nyhjäyskaveriksi pullojen/tutin tilalle :)
 
Meillä jäi tuttipullo pois joskus vähän vajaa 1v 2kk iässä. Nokkis oli käytössä jo ruuan kanssa ja sitten vaan alkoi tuntumaan ettei se pullo enää ollut niin tärkeä, joten jätettiin pois.

Jos huolestuttaa tuo maidon saaminen niin muista laskea puurot siihen mukaan eli esim jos aamu ja ilta puuro molemmat tehdään maitoon niin siinä on jo n.4dl maitoa. Siihen sitten lisäksi nokkiksesta juodut maidot. Jos meinaat vierottaa pullosta niin ei se haittaa vaikka menisi viikko pienemmillä maidoilla, kyllä lapsi oppii sitten että ruuan kanssa juodaan janoon sen mitä tarvitsee.

Meillä ei oo nukutettu koskaan mitenkään ihmeemmin. Unilelun kanssa sänkyyn ja tutti suuhun niin tyttö on osannut aina nukahtaa itsekseen.

Tuttia me käytetään vielä kesän yli ja sitten tyttö alkaa olla niin lähellä 2 vuotta että sitten jätetään ne pois. Mutta ei nytkään saa kuin pitkillä automatkoilla ja nukkumaan mentäessä. Jätettiin päivätutittelu pois vähän tuttipllojen jälkeen kun päivät oli pelkkää tuttien pyytelyä, pari päivää oli itkuisempi kunnes tajusi että ei tuttia saa kuin nukkumaan mentäessä. Sitten on ollut paljon helpompia päiviä.
 
kiitti vastauksista. eilen onnistui lounaaseen asti olla hereillä koska heräsi VASTA 8lta. sitten joi maitoa ruoan kanssa korkeintaan 1dl. välipalan ja päivällisen kanssa joi maitoa yht. 1dl. illalla sitten annoin kuitenkin pullosta kun ei nokkiksesta juo ja tottunut näin nukahtamaan heti.ehkä tässä on sitten itsellä vaikeinta luopua siitä antamisesta! :D

tosiaan puuro on tehty vedestä että en ole muistanutkaan sitä että sen voisi maitoon tehdä. vaikka puuro ei tällä hetkellä maistukaan kuin pari lusikkaa...

tosi hankalaa muuttaa totuttuja tapoja...kaippa se tästä kun haetaan sitä päivärytmiäkin samalla.mutta vielä on kahdet päikyt tarpeen.

meillä toi tutti on kyllä nyt niin in että sitä en uskalla vielä ottaa pois vaikka unilelujakin on.
 
Tuli tuosta mieleen; mäkin teen edelleen puuron veteen, vaikka Turo-Eemil jo saakin normaalia maitoa....
kuinka moni teistä tekee ilta ja aamu puurot maitoon ?

Veteen tehty puuro kyllä uppooo meillä hyvin ja sekaan laitan aina niitä keittoja mm. mustikka, mansikka, vadelma-persikka jne....
 
Meillä tehdään maitoon ne puurot, mitkä kuuluukin tehdä eli riisi-, manna- kaurariisi ja joskus myös neljänviljan tai ruiskaura. Aika paljon pyrin käyttämään maitoa puurojen tekoon, mutta kun joku maku alkaa tympiä tyttöä niin sitten voi olla että tehdään sellaista puuroa mikä kuuluu tehdä veteen.
 
Meillä tehdään ihan maitoon kaikki puurot koska kasvava lapsi tarvii niin paljon kalsiumia.. Aiemmin laitettiin hedelmä-/marjapilttiä joukkoon mausteeksi mutta tökkäsi syöminen niin ei enää laiteta koska pelkkä puuro maistuu paremmin. :)
 
Jos hyvin nukahtaa tuttipulolle,niin miksi tuo tapa pitäis vierottaa. Siis jos muuta ongelmaa asian kanssa ei ole,kuin terkkarin neuvo.. Meillä on vielä 3-vuotiaallekkin annettu illalla mammapullo, vaikkei nyt vuosiin ole päivisin muuten pulloa juonut. Nauttii iltapullostaan..:)
 
Meillä kans ollut maidoton nukutus. Iltasatu luetaan, tutti suuhun ja harso kainaloon. Jonkin aikaa saattaa muksu yksinpuhelua harrastaa, mut nukahtaa tosi helposti. :) tyttö nyt 1v10kk. täytyy vaan tutti saaha pois! Olisko vinkkejä tutista luopumiseen?
 
Viimeksi muokattu:
Lapsi lopetti itse rinnalle nukahtamisen ja pullolle ei ole nukahtanut yleensä ollenkaan. On nukahtanut suurimmaksi osaksi helposti, kunhan on oikeaan aikaan laitettu unille.

Puurosta ei oikein tykkää, ruokaa menee 0-10 (=max 0,5dl) lusikallista. Jos keitän itse puuron, niin maitoon, en itse kauheasti pidä vesipuurosta.

Lapsi on 1,5v.
 
Meillä myös pullo vielä käytössä (poitsu 1v8kk), mutta juo vettä ei maitoa. Vielä muutama kk sitten piti maitoa lämmittää, ennen kuin suostu juomaan pullosta ja ilman pulloa ei siis alkanut unille.
Meillä ei ole koskaan syöty tuttia eikä kaivattu rättiä, joten menköön pulloilu vielä tovin.
 

Yhteistyössä