¤¤¤Marraskuun 2009 karhunpennut helmi ja maaliskuussa¤¤¤

ellen vuoto varmaan on ihan normaalia juuri tuota heräilevää hormonitoimintaa ja jos jotain pilsuja syöt ja muutenkinhan voi olla todella niukkaa tipiutteluvuotoa. ja vauvan normi lämpö pepusta mitattuna on juuri tuon 37,5, toivottavasti ei olisi eikä tulisi sitä tulehdusta,mutta voithan varmuudeksi käydä näytillä,eikös sen saa vauvaltakin helpolla testattua onko vai ei??!

aina vaan jatkuu huonosti nukutut päiväunet,korkeintaan sen puoli tuntia,neljäs päivä menossa,ehkä tähän nyt sitten jäätiin :ashamed:
 
Heips!!

Täällä 3 kk neuvolassa käyty.. Paino 7225 g ja pituus 63,5 cm. Saatin myös rotan toinen annos sekä sitten se yhdistelmärokote.. Saapa nähdä tuleeko mitään oreilua. Enssimmäisestä rotasta ei ainakaan tullut mitään.kop kop..

Väsytystaistelua käyden sain viimein pojan unille, huoh :ashamed: Täällä myös nuo päiväunet pieniä torkkuja, max. puoli tuntia. Aina ei nuku edes sitäkään ja jotkut päivät tuntuu siltä, että olen koko päivän vain nukuttanut poikaa kun niin väsynyt, muttei vaan voi jostain syystä nukkua:( Hirveällä huudolla nukahtaa etenkin yöunille.. Toivottavasti menee pian ohi.

Tekisi mieli myös alkaa käydä jossain perhekahvilassa tms. Nyt kun tuon pojan kanssa on helpompi liikkua. Tähän asti on ollut kurja lähteä mihinkään kun on tuntunut, että kitisee jaitkee vaan. Masuvaivat alkaa olemaan ilmeisesti voitettu, ainakin turha itkuskelu on vähentynyt ja nykyään kitisee lähinnä huomiota tai seuraa tai enemmän äksöniä:D Pikkasen pitkästyvää sorttia:D

Kakka on ollut taas harvassa ja annoinkin tuossa parina päivänä lusikalliset luumua...oli kyllä mielenkiintoisia ilmeitä kun ihmetteli mitä se oikein oli :D

Haleja ja voimia kaikille tarvitseville!!! Nyt postin kimppuun kun ehkä 10 minuuttia vielä omaa aikaa:D

Milliz + Taavi 3 kk 6 pv
 
Mukavaa maanantaita kaikille! :flower:

Tupuna Me ollaan menossa Folkhälsanin vauvauintiin ja ainakin opastuslappusissa sanottiin että turvakaukalon voi ottaa altaan reunalle ja näin varmaan tullaan tekemäänkin. Voin sitten viikon päästä kokemuksen perusteella kertoa mikä ratkaisu saattaisi olla hyvä. Vauvauinti on kyllä kallista eli sen 15,50?/kerta mutta pääseehän sillä vanhemmat ja vauva pulikoimaan.. Ja itse en kyllä henk.koht uskaltaisi lähteä vauvan kanssa vaan "ominpäin" uimaan, ehkä sitten kun on jo vähän kokemusta pohjalla.

Meillä kanssa on ilmeisesti alkanut nyt tiheänimunkausi tai ainakin Emppu on nyt muuttanut yörytmiään totaalisesti, eli aikaisemmin kun hän nukkuin n.22/23-05/06 niin nyt eka syönti on jo tuossa n. 02-03, toka n. 04-05 ja vielä kertaalleen n.06-07. Muutenkin varsinkin illalla roikutaan rinnalla puolen tunnin välein. Miten teillä joilla tiheänimunkausi on jo ohitte, onko rytmi palautunut takaisin?

Päivärytmistä oli kanssa puhetta, meillä Emppu on alusta alkaen nukkunut päivällä vain lyhkäsiä unia ja sama jatkuu yhä, eli noin tunnin unia, välillä vain puoli tuntia. Parvekkeella ei viihdy yhtään nukkumassa.

Päksy + Emppu 3kk (huomenna)
 
voi milliz kuulosti niin tutulta kun kirjoitit että tuntuu että kokopäivän vaan lasta nukuttaa,mulle tuli kans äsken sellanen tunne että ihan kun kokopäivä olis menny siihen :ashamed: toivotaan että tämä olisi ohi menevää niin teillä,meillä ja kaikilla muillakin joilla sitä on!
huomenna olis 3kk neuvola,vähä jänskättää että miten reagoi toiseen annokseen rotaa ja siihen yhdistelmärokotteeseen,täälä ainakaan ei oo silmään pistänyt että kellään olisi kummempaa ollut, muutakun jennylin oliverilla tais tulla rotasta masuvaivaa??!
meillä poju taas välillä kiukkuaa vaan rinnalla joten oon paljon turvautunut pulloon,saa nyt nähdä kauanko tämä osittain imetys jatkuu.
 
Huomenta kaikille!! Pakko tulla hehkuttamaan meijän uniennätystä!!! POika nukahti eilen 20:15 ja heräsi syömään klo 02. Siitä jatkoi unia puoli kuuteen ja siitä syönnin jälkeen taas kahdeksaan:) Voi jösses:) Kumma kyllä sitä ei itse sitten osannut nukkua, vaan minäkin heräsin puolilta öin ja ihmettelin miksei se jo herää :D Toivottavasti tämä ei ollut vain tällainen yksittäinen yö...

Niin...sen verran tehtiin sänkyyn muutoksia, että vuorasin sen niin, että siellä on melko ahdasta ja laitoin kolme peittoa päälle.. Liekö tuo vaikuttanut sitten...

Milliz + Taavi 3 kk 1 vko
 
täällä kanssa taistelun kanssa mennään päiväunille jos ei ulos pääse pakkasen takia, jossain vaiheessa luovutan jos ei ala jenna nukkumaan (välillä nukahtaa ja nukkuu 15min-30min ja edelleen vaikuttaa väsyneeltä) kun en mä voi koko päivää vaan istua pinnasängyn vieressä ja nukuttaa vauvaa... esikoinenkin kaipaa huomioita päivisin ja kotihommat ei mihinkään katoa. minkäköhän ikäisenä sitä voi opettaa vauvaa nukahtamaan itsekseen?

vaunuissa nukutaan sitten hyvin, kunhan ne liikkuu. nykyään kyllä nukkuu jo jonkin aikaa pysähtyneissäkin vaunuissa, se ihan riippuu millä päällä sitä ollaan :whistle: eilen nukkui 3h unet vaunuissa, ensin käytiin lenkillä ja sit lykkäsin vielä parvekkeelle nukkumaan niin johan maistui uni! illalla nukkui vielä 1,5h kun lähdettiin kaupassa käymään, nukahti kaukaloon kun oli tarpeekseen katsellut kaupungin vilskettä.. onkohan tuollaiset yht. 4h päiväunet jo liikaa kun viime yönä herättiin sitten 4-5krtaa ja ensimmäinen unipätkä oli 2h??

milliz ja loveangel teillä tuntuu olevan aika samantyyppiset vauvat mitä mullakin, samojen ongelmien kanssa pyöritään :wave:

miten kauan teillä syödään tissillä? meillä on tyttö ruvennut vetämään pikaimuja, syö sen alle 5min hotkimalla ja sit alkaa nauresekelemaan äiskälle :D ja vielä ihmeellisempää se että syöttövälit on (ainakin päivällä) pidentyneet vaikka syö vähemmän aikaa. kummallista :/
mut nyt kuuluu huhuilu pinnasängystä, aurinkoista päivää kaikille! =)
 
Meillä onneks nukahdetaan jo ihan itsekseen..höpisevät siskon kanssa omia juttujaan molemmat omissa sängyissään ja sinne sit simahtavat :D päivisin onkin sit vaikeampaa,nyt näköjään nukahti lattialle :p takuulla kyllä sit havahtuu kun koitan nostaa omaan sänkyyn nukkumaan..
 
Pitkästä aikaa pääsen kirjoittelemaan jos Vilma vielä hetken nukkuisi kuistilla..

Me ollaan aloiteltu pikkuhiljaa soseruoat imetyksen rinnalla lääkärin määräyksestä. Kokeillaan jos tämä toimisi refluksiin. Ollaan kokeiltu bataattia ja luumua. Pieniä annoksia on mennyt hyvin vaikka kovasti on ihmeellistä :D Ensi viikolla kokeillaan perunaa.

Päiväunista/nukkumisesta- Täällä on kanssa pitkät päiväunet vaihtunut useisiin lyhempiin nyt viikon sisällä. Vilmalla on nuhaa joten olen ajatellut että se johtuisi siitä mutta täällä on näköjään muillakin käynyt samoin? Öisinkin Vilma herää ja syö nyt useammin, neljä viisikin kertaa yössä. Tiheän imun kausi oli jo viikko vajaa kolme kk joten toivottavasti tämä menisi pian ohi. Alkaa mammaa jo hieman väsyttämään tämä heräily..

Nunneliini - Kirjoituksesti syömisestä kuullosti ihan samalta kuin meilläkin! Täällä kanssa tissillä viihdytään vaan tosi lyhyitä aikoja kerrallaan ja keskittyminen syömiseen herpaantuu helposti ja tosiaan välillä pitää höpistä ja naureskella :D

Jahas, nyt käy kutsuhuuto joten on mentävä.. Jatkan myöhemmin.

Santtu ja Vilma 3 kk1vko
 
Ellen mäkin just yritin muistella, mikä on normaalilämpö vauvoilla pepusta mitattuna.
Salomolla kun oli tänä aamuna 37.6, nuhainen on ollut jo viikon ja isoveljelläkin oli kuumetta eilen ja viime yönä. Mulla olis sellanen muistikuva, että vasta likempänä 38 sanotaan kuumeeksi.
Toivottavasti teillä ei ole pissatulehdusta. Kannattaa varmaan ottaa näyte varmuuden vuoksi ja viedä tutkittavaksi.
Meillä ei tuota pitäisi olla, kun refluksiahan ei todettu. Varmaan ihan tavis flunssaa, kun kerta isoveikallakin on.

:wave:
 
moikkamoi ja anteeks, tulee omia kuulumisia heti kärkeen, eli Edolla tänään 3kk neuvola ja mitat 7140g, 61,7cm ja pipo 41,5 eli punkero on :D
ens kerralla lähete fysioterapiaan jossei ala poika suoristua, on ruvennu menee kippuralle vasemmalle :eek: toivottavasti menee ohi ja alkaa itestään suoristua :whistle:

rokotteet sai joten nyt tarkastellaan vointia..

pepusta mitattu lämpö joo eli 37,5 ainakin on vielä normaalilämpö, oisko ollu niin et 37,7 alkaa olla vasta lämpöä...

päksy kiitos tiedosta, täytyy harkita vielä tuota vauvauintia, kovasti kyllä haluaisin koska poika rakastaa niin kylpemistä :D

nyt kotitöiden pariin,

hyviä vointeja niin lapsille kuin äideillekkin :hug:

tupuna ja Edo tasan 3kk :heart:
 
Täälläkin tuo poika kun yrittää kääntyä niin hän menee ihan kippuraan.Sama juttu on aina neuvolasskin kun täti koittaa mitata häntä ja vetää suoraksi mutta Julius menee entistä enemmän kippuraan jolloin ei saada ikinä ihan tarkkaa pituutta.

Huomenna meilläkin on 3kk neuvola aamulla.
 
Viimeksi unohtui ilmoittaa 3kk neuvolan mitat joten tässä ne: 5450g 59cm py.39.7

Nunneliini Täälläkin syödään nykyään pikavauhtia. Juurikin 5-10min kerrallaan n.3h välein. Ja usein syöminen keskeytyy/loppuu kun vauva näkee jotain mielenkiintoista eikä enään malta syödä. =)

 
Hei ystäväiset!

Mukana ollaan, vaikka häpeäkseni on kyllä tämä palsta jäänyt aika vähälle huomiolle viime aikoina... :ashamed:

Kiitos taaperolle uudesta listasta! :flower: Alkuperäinen ajatus oli vaihtaa listaa vähän harvemmin, kuin joka kuukausi, mutta toki saat päivitellä kun intoa riittää!

Mukava oli lukea pitkästä aikaa kuulumisia, uskomatonta vauhtia mennään kun aletaan jo kiinteistä ja velleistä puhumaan! :eek: Justiinhan me odotettiin kovasti koska nämä karhunpennut tulevat maailmaan ja veikkailtiin ohituskaistalaisia... :whistle: :D

Kuiskaten, pikaista paranemista! Meillä kanssa ollaan oltu vuorotellen kipeinä koko porukka - avoimen päiväkodin ihania puolia. :snotty:

Kiinteistä on ollut puhetta, meillä on tarkoitus tällä viikolla aloitella, Ida kun on himpun yli 3,5 kk. Ihan sormenpään kokoisia maistiaisia on jo hedelmäsoseista saanut, kun olen veljellensä syöttänyt, mutta mitään ihastusta eivät ole herättäneet. Maissilla ajattelin taas aloitella, sitten perunalla, porkkanalla ja kukkakaalilla. Ihan kaupan vermeillä mennään, laiska kun olen. :ashamed:

Rytmeistä myös on puhuttu, Ida nukkuu ihan samoissa veljensä kanssa, eli klo 19 nukkumaan, eka syöttö klo 24, toka 04 ja herätys 07. Päivällä nukkuu yhdet pitkät ja parit lyhyet päikkärit.


Kaiken kaikkiaan meille on onneksemme suotu toinenkin mukavan helppo vauveli ( = ne kuuluiset viimeiset sanat) eikä mitään ongelmia tai ihmettelemistä ole tullut. Kovin on tyttö aktiivinen kehityksessään; viihtyy pitkiä aikoja mahallaan ja kannattelee päätään hyvin, kääntyy kyljelleen, vetää jalkojaan peppunsa alle ja yrittää kovasti päästä eteenpäin, liikkuu mahallaan oman akselinsa ympäri, pitelee leluja käsissään ja kovasti haluaisi istua. Tuosta istuttamisestakin on sanottu, että kun vauva alkaa siihen asentoon vimmatusti pyrkiä, voi häntä jo lyhyitä aikoja ja tuettuna antaa istua.

Taidan tukkia koko palstan höpötykselläni, toivottelen tässä kollektiivisesti kaikille äideille ja vauvoille hyviä unipätkiä, loistavaa ruokahalua ja kiukuttomia päiviä!


thor ja Ida
 
Moro! Meillä on Kasperin unirytmi menny sekaisin viime viikolla tai siis nyt hän herää parin tunnin välein. Annan aina tissiä jotta nukahtais uudestaan mutta ei hänellä kovin kova nälkä ole ku pian nukahtaa. Olen nyt syöttänyt taas pitkästä aikaa 2 h-3 h välein ja aamulla oltais jo kuudelta valmiita nousee ku ei näy väsyttävän. Kasper viuhtoo niin paljon sängyssä että ei pysy peitto eikä kohta varmaan koko poitsukaan sängyssä, siihen huitomiseen ja hötkymiseen hän sit herää. Tätä on nyt jatkunut siis viikon verran, aiemmin nukku väh 5 h eka pätkän ja herättiin kahdeksan maissa. Onko muilla muuttunut unirytmi "huonompaan" suuntaan.

t schnappy
 
Thor, ihana kuulla teidänkin kuulumisia!

Meillä taitaa olla muuttunut unirytmi "parempaan" suuntaan. Mentiin yöunille 1.30 ja tyttö nukkuu edelleen eli ilman välisyöttöjä nukuttu jo 9 h. :eek: Edellisyö meni yhtä hyvin. Viikko sitten meilläkin syötiin myös yöllä tiheenpään, mutta se jatkui onneksi vain muutaman päivän.

Lisäsin tuossa korvikemäärää ja nyt tyttö saa rintojen imun jälkeen 100 ml/syöttökerta. Liekö tuolla vaikutusta hyviin yöuniin.

Esikko ja Vieno 3,5 kk
 
pakko tulla välillä hehkuttamaan kun kaikki on hyvin,etten aina vaan valita täälä teille :LOL:
eilen oltiin eemelin 3kk neuvolassa mitat ovat 5910g ja 59cm :heart: rotan toisen annoksen sai ja ensinmäisen yhdistelmärokotteen,mitään en ole ainakaa oireita huomannut että olisi tullut.
viimeyön eemeli nukkui ensin 4h sitten 3,5h ja 2h =) :heart: aivan ihanasti,pisimmät pätkät koko tänä 3kk aikana =) välillä tietty tuttia suuhun tökin kun öhisi mutta ei herännyt.tänään on jo kaksi kertaa nukahtanut päikkäreille itse,yleensä vaatii kovan hetkutuksen sylissä =) unet kylläkin ainavaan sen puoli tuntia päivällä mutta hyvä kuitenkin näin.ja esikoinen nukkuu ekaa kertaa päikkäreitä ilman tuttia :heart: mä oon nyt jotenki hirmu ilonen..tietty äkkiä se ehtii muuttua niin ettei mikään oo taas hyvin,mutta nyt näin.
täälä tuntuu monella menneen unet nyt vähän sekasin..onkohan se jotain ikä juttua..?!
 
Schnappy Meillä kans menny viikon verran unet huonompaan suuntaan...:( Yhdessä välissä nukkui jo 7 tai 8 tuntiakin putkeen, mutta nyt on herätty jo eka kerran parin tunnin päästä! :kieh: Siitä seuraava pätkä on kyllä sit jo onneks noin 4 tuntia ja sit vielä toiset 4 lisää...

Päivällä meillä vauva tuntuu nyt nukkuvan melkeen kokoajan! Noh...ehkä se on syy yöunien huonontumiseen...
 
Täällä myös heräilty nyt yöllä 2-3 tunnin välein. Mutta luulen sen nyt olevan sitä kuuluisaa tiheän imun kautta. Jospa se tästä...Nukahtaa kuitenkin syötön jälkeen heti uudestaan.

Täällä sitten alko menkat täysimetyksestä huolimatta. Eli se tiputteluvuoto josta aiemmin kirjotin oli kuin olikin alkvaien menkkojen merkki. Tietää nyt ain akin että kroppa toimii.

Vein eilen Oliverin pissanäytteen labraan ja oli puhdas. Ei siis tulehdusta onneksi ollut :)

Luin tänään meijän vanhoja keskusteluja itku silmässä. Viime maaliskuussa kirjoteltiin kuinka tikkuun tullut plussia ja haamuja. Ja nyt se oma haamu nukkuu vieressä :heart: Alkaneet menkat voi vähän vaikuttaa tähän herkkään mielialaan...

Kohta alkaa suomen jääkiekko peli, jee. Suomi voittaa :p
 
Mun tekis taas mieli ostaa uudet vaunut,kun oon kyllästyny noihin vanhoihin..tälläsistä haaveilen,voi kunpa saisin jommat kummat :D



tuommoset mut eri värillä vain tai sitte nuo alla olevat




Ja vauvakuumetta pukkaa taas jo päälle täälläkin.
 
Heippa mekin täällä!

Pojan 3kk mitat neuvolassa viikko sitten; 6970gr, 62,5 cm. Eli hyvin kasvaa :)

Rotan 2. annoksesta tuli vatsanpuruja, saatiin maanantaina ja launtai-iltana alkoi ihan tajuton huuto ja vääntely, maha kaarella. Meni ohi parissa tunnissa mutta olikin sitten hikiset tunnit kun ei poika muutoin ole huudellut juuri. Saatiin myös yhdistelmärokote samalla.

Meillä on kanssa muutamana yönä heräilty tiiviimmin ja parina iltana ollut ihan supertankkausta. Kasvuspurttia varmaan tekee "pikkuinen".

Rytmiä on vakiinnutettu entisestään nyt pari viikkoa; nukkumaan 21-22, syönti 2-4 välillä (tosin parina yönä yrittänyt kujerrella neljän aikaan jo seuraa itselleen..), lisätankkaus klo 6 maissa ja noustaan 8 aikaan. 9-10 välillä pienet torkut, sitten pari tuntia jumppailua, kirjoja, lastenmusiikkia ja kotitöiden seuraamista. Klo 12 kärryilemään ja poika nukkuu sitten 3-4 tunnin päikät - mitä enemmän touhutaan noi "välitunnit" ennen kärryilyä, sen levollisemmin nukkuu heräilemättä päikät. 19-20 maissa ottaa vielä 15-30mins torkut. Tätä yritetään nyt sitten pitää yllä johdonmukaisesti =)

Muuten edelleen hirmuisesti käsiä natustellaan ja lelut viedään suoraan suuhun. Jumppaillessa kun otan käsistä ja annan pojan nostaa itseään, ponkaissut pari kertaa jaloilleen seisomaan! En anna itsekseen varailla jaloilleen kuin hetken mutta varsin jäntevältä kaveri tuntuu!

Kääntyilemään ei ole vielä alettu aktiivisesti mutta leikkiessä kun kierähdellään vatsalleen pitää jo pään ylhäällä ja saa kädet eteenpäin, eivät jää enää masun alle.

Tällaista meille! Huomenna lähdetään maalle päästään ulkoilemaan oikeen urakalla jos ei vaan pakkaset lyö liian koviksi.

Hyvää loppuviikkoa ja tulevaa vkonloppua kaikille!

Polde & poika 3kk+1vko
 
Piti tulla hehkuttamaan kun viime yönä ensimmäinen unipätkä oli melkein 5h! Jihuu! :D Tää on tosi harvinaista herkkua, yleensä nukkuu sen 3h enintään...
syy oli varmaan siinä et oli yksinkertaisesti niin väsynyt kun ei eilen nukkunut taas kuin 30min pätkissä pitkin päivää. pakkasta siis taas täällä niin paljon ettei pihalle pääse...

schnappy ikävä kyllä täälläkin huonontuneet yöunet, ollu jo monta viikkoa eli tuskin on tiheän imun kautta. enne yöllä syötiin 2-3x, nyt 4-5x. paitsi viime yönä söi vain 2x =)

nukkumaan meneminen on meillä välillä ruvennut olemaan yhtä huutoa :ashamed: joinakin iltoina potkii vaan sängyssään ja ihmettelee pehmojaan ja nukahtaa sitten pienen unikitinän jälkeen, mun ei tarvi muuta kuin kättä pitää mahan päällä tai pyllyllä mut toisinaan taas saa olla pyllyä taputtelemassa, hyssyttelemässä ja nostella syliin kun huuto yltyy kovaksi. sit kun on rauhoittunut ja pistää takaisin sänkyyn niin sama huuto jatkuu... kiva siinä sitten miehen yrittää nukkua kun aamuvuoroon meno. ja pikkuneiti siis nukahtaa aina klo22-23... mites muilla nukahdetaan?

jännä miten joillakin jo vauvakuumetta :eek: mulla ei kyllä yhtään.. ja tuntuu että toi yksi vauva riittää :whistle: onhan ne vauvat ihania mut kyllä mä kaipaan kunnon yöunia...

Nunneliini & Jenna 3kk :heart:
 

Yhteistyössä