Marraskuun 2009 karhunpennut huhti- ja toukokuussa

Hampaita ei meillä vielä ole, mutta 5kk tuli vasta täyteen.

Meillä aloitettiin tänään puuro. Ostin sellasta päärynäriisijauhoja, joista saa puuron sekoittaa. Kovasti tuntui heti tykkäävän. Siihen sekaan laitoin vielä päärynäsosetta.

Räkäisiä ollaan kovin, aamulla oli pojulla nenu ihan tukossa, mutta onneksi on kuitenkin syönyt, tissi kelpaa hyvin. Toisin kuin rs-viruksessa, jolloin meni korvatulehdukseksi, ei kelvannut rintakaan kuin viime hädässä-nälässä.

Yöunille nukahtaa suht hyvin. Saattaa kerran nukahtamisen jälkeen huudella tissiä, mutta sitten rauhoittuu.
 
Meillä onkin sitten aika tanakka tyttö =) eli 5,5kk niin painoa oli 8150g eli siis todellakin ollaan oltu ruoka aikaan paikalla...pituutta oli 68cm eli ihan riittävästi sitäkin. Missä on se mun pieni pienokainen. Ihastelin neuvolassa kun siellä oli 2viikkoinen odottamassa vuoroaan niin kyllä se vaan oli pieni verrattuna meidän neitokaiseen. Kasvutahti on hurja kyllä.
Pari rokotusta saatiin ja nyt nosti sitten kuumeen eli aamulla kun mittasin niin oli 38,8 ja ekoille päikyillekin nukahti jo ennen yhdeksää, yleensä jaksaa sinne kymmenen paikkeille. Jospa tuo lämmön nousu vaikuttaa..

Muuten tänne ei mitään erikoista, tavallista arkea vaan päivästä toiseen. Viime viikolla neitokainen oppi vasta kääntymään masulleen mutta nyt sitten kääntyilläänkin ihan koko ajan ja yllättäen menee hermot kun ei pääse takaisin.

Unista- yöt meillä nykyään ihan loistavia (nyt kun kehun niin varmaan muuttuu) eli neiti menee viimeistään 19.30 nukkumaan ja nukahtaa itekseen 5min sisään, herää yöllä kerran syömään ja aamulla noustaan ylös n.07.00 ja siinä välissä tosiaan nukkuu eikä enää kitise mitään...tai välillä taitaa havahtua hereillä mutta nukahtaa itekseen takasin...ihan luksusta =)

Mutta jos tästä lähtis pihahommiin kun on molemmat nukkumassa sekä tyttö että mies =)

Firesun ja Vilma 5,5kk
 
Ihana auringonpaiste =)

Täällä on flunssaa podettu kohta kaksi viikkoa ja nyt alkaa hieman helpottamaan. Kovin oli neiti kyllä räkäinen ja koko ajan sai olla nenä fridalla niistämässä.. Lääkärissäkin käytiin ja lääkäri totesi että vas. korvassa on märkää, mutta ei tarvitse antibioottia vaan johtuu nuhasta eikä bakteerista. Kontrolli kuukauden kuluttua tai aiemmin tarvittaessa. Selvisi sitten tissilakkoilun syykin kun lääkäri sanoi että imiessä tuntuu samalta kuin lentokoneessa kun ilmanpaine kasvaa korvassa.

Hammasgallup- Tytölle ei ole tullut vielä hampaita, mutta kovasti kuolaa ja jäytää kaikkea välillä ihan raivon vallassa ja on ollut kiukkuinen joten voisikuvitella että jotain olisi tapahtumassa..

Neuvolassa käytiin ja tyttö ei ole kasvanut pituutta eikä painoakaan ollut tullut yhtään viime neuvolassa käynnin jälkeen :/ Annoskokoja pitää nyt lisätä ja alkaa antamaan ylim. öljylisää ja kontrolloidaan kasvu kk:n kuluttua.

Santtu ja Vilma tänään 6 kk :heart: :heart:
 
Jaahas, palailenpa nyt niiden lupailemieni neuvolakuulumisten kera...

Mere, tässä Vienon puuttuvia mittatietoja:
4 kk 5265 g, 62,4 cm
5 kk 6090 g, 64,3 cm
6 kk 7010 g, 67 cm

Hyvin on soseilla saatu kasvua aikaiseksi. Kuukaudessa oli tullut melkein kilo lisää painoa. :) Tuli sitten myös todistettua, että meidän tyttö vierastaa. Tyttö itki suureen ääneen, kun neuvolan täti aloitti tutkimaan häntä. Eikä sitten rauhoittunut sylissäni ihan hetkessä.

Tyttö on nyt aloittanut aktiivisen liikkumisen. Toissa yönä piti herätä kääntämään tyttö mahalta selälleen, kun ei itse muka osannut kääntyä. Heti selälleen päästyään, kääntyi takaisin mahalleen. :| Ja lattialla ollessaan nostelee ihan jatkuvasti jalkojaan kohti kattoa.

Esikko ja Vieno 6 kk+
 
Moikka! En oo sit pariin viikkoon päässy koneelle enkä oo siten lukenu juttujakaan. Nyt tulin päivittää itsekkäästi omaa tilannettamme. Tänään Kassulla puolivuotispäivä ja oltiin neuvolassa. Mitat 7935 g ja 71,5 cm. Vieläkin 13 prossaa paino miinuksella vaikka annoskokoja jo isonnettiin ja nyt lisätään vielä yks ruokailukerta päivään. Tänään muuten nukutttiin eka kertaa koko yö ilman syöttöä ja ilman tutin korjaamista suuhun, jihuu. Herättiin molemmat vasta klo 8 kellon soittoon ku neukkula oli klo 9. Niin ja nukkumaan ruvettiin puol kymmenen. Semmosta tänne. Muita en osaa kommentoida ku en ehtiny vielä kauheesti lukea niitä.

t schnappy ja Kasper 6kk
 
Moikka! =) Ollaan pikkuneidin kanssa uusia täällä foorumilla joten esittäydytäänpä nyt kunnolla! Mie olen 25-vuotias pienen aarteen äityli Savonlinnasta. Meidän neiti syntyi 26.11. ja on siis nyt reilu 5kk! :heart: Nimekseen hän sai Ronja Emilia.

5kk tarkistuksessa mitat oli 62cm ja 6800g ja kehityksessä hyvin kärryillä. Neidin tempperamentti saikin neuvolatädiltä erityishuomiota, ei kuulemma ole vähään aikaan yhtä tulisesti suuttuvaan lapseen törmännyt... ja pakkohan se on itsekkin sanoa, että neiti osaa olla välillä hyvin vaativa.

Jos pientä nuhaa ja yskää ei lasketa mukaan, on meillä mennyt suhteellisen hyvin. Haasteina on tullut Ronjan jatkuva viihdytyksen tarve, ei meinaa viihtyä itsekseen lelujen kanssa oikein millään... mutta onneksi tuokin on vain vaihde. Ronja on oppinut hyvin kääntymisen ja tavaroihin tarttumisen... jonka myötä myöskin "kaikki-suuhun-nyt-heti" - vaiheen. Soseita ollaan syöty jo reilu 3-kuisesta asti, koska korvike ei tuntunut riittävän. Sujuvasti ollaan jo ehditty maistella liharuokiakin, ja ilman mahavaivoja!

Mutta tässäpä lyhyt esittely (lähinnä pikku-neidistä) ja kiva tulla tänne muiden kohtalontovereiden joukkoon! :D
 
Kuulumiset luettu =)

Meilläkin viimein aloitettu kiinteiden maistelut, bataatti ja porkkana on otettu vastaan ihan mukavasti, pieniä makuannoksia vasta tässä maisteltu.

Yleensä on viihdytty vaunuissa ja nukuttu sikeitä kauppareissut ja vaunulenkit, mutta tänään alkoikin yllättävä huuto kassajonossa, jota jatkui koko kotimatkan, mitään hätää ei ollut, ainoastaan halusi katsella maisemia, nyt ollaankin vähitellen kokeiltu rattaisiin siirtymistä, niissä viihtyy hereillä killitellen maisemia :D

Tervetuloa Kanga85

Mukavaa viikonloppua :heart:
 
moikka!

edta onnittelut työpaikasta! onneksi noinkin pieniä voi laittaa jo päiväkotiin ja hyvää hoitoa on (nim tarhantäti :D )

tervetuloa Kanga85 :flower:

en edes muista olenko tänne kirjotellut aiheesta, kun poikahan nukkui 2kk-3kk 12 h yöunet putkeen ja 3kk tai 3,5kk lähtien heräilee jopa 30kertaa yössä! :eek: alan olla aikas poikki, hoidan yksin kaikki yöheräilyt koska miehen pitää jaksaa aamulla töihin ja tekee pitkiä päiviä, en kehtaa sitä herättää öisin hoitamaan. Poika tyytyy heti kun saa tutin ja jatkaa uniaan, herää joko 5min tai tunnin päästä uudelleen siihen et tutti tipahtanut. Ku oma uni katkeaa koko ajan niin aamulla tuntuu ettei oo saanu ollenkaan nukuttua. Oisko kellään mitään neuvoa? vai pitääkö nyt vierottaa tutista jo että oppis nukahtamaan ilman sitä?

päivisin hyväntuulinen, kääntyilee ja pyörii ja ryömii eteenpäin. ryömii monta metriä jos on jotain mielenkiintoista saatavilla(kamera,kännykkä tai kaukosäädin lattialla).. :D soseita syö 2-3purkkia päivässä ja aamuin illoin puuro+ maitoa ruokailujen yhteydessä. tai vettä.

ens viikolla ois lähtö etelään, vähä hirvittää et miten ton kans siellä pärjätään, miten hoidetaan ruokailut jne.. no sen näkee sitten.

jaa hyppykiikku ei kiinnosta enää, lähden vihdyttämään :wave:
 
Heips,

En oo vähään aikaan jaksanu kirjotella, lueskellut oon kyllä joka päivä. Täällä toivuttu pojan pudottamisesta jo täysin, sattuuhan noita tosiaan monelle ja onneks ei vakavampaa käyny...

Arki meillä sujuu hyvin, poika on niin käsittämättömän helppo ja hyväntuulinen vauva että ihmettelen joka päivä miten toinen voi olla niin tyytyväinen vauva :heart:

Yöt meillä sujuu myös erittäin hyvin, poitsu menee unille 21.00 ja nukkuu aamukaheksaan. Meillä on siis yäheräämiset/syötöt jääneet pari viikkoa sitten kokonaan pois.

Kiinteet maistuu hyvin, ruokalistalla on tällä hetkellä peruna/ kasvis/liharuoat, puurot, hedelmäsoseet ja tietty maito. Meillä siirrytty lähes kokonaan nyt tutteliin, poika ei suostu ottaan tissiä enää, pelleilee ja näykkii nänniä kun saa sen suuhunsa. Kinka paljon teidän vauvat syö korviketta aterian yhteydessä? Meillä Oliver juo tuttelia noin 120-150ml....

Täällä on alkanut lelut kiinnostaa ihan uudella tavalla ja kaikki täytyy pistää suuhun. Liikkeelle ei vielä päästä, mutta lattialla tehdään kovasti uintiliikkeitä ja menoa riittää muutenkin...

Hampaita ei vielä ole tullut....

Tänään on Oliverin puolivuotispäivä ja sen kunniaks oltiin eilen poitsun valokuvauksessa ja räpsästiin siellä pari kuvaa myös koko perheestä :)

Ihanaa kesän odotusta ja tulevaa äitienpäivää kaikille karhunpennuille ja äideille :heart:

Ellen ja Oliver 6kk :heart:
 
Moikka!

Esikko77 Täällä myös samanlaista yöunille menon kanssa :wave: Aikaisemmin tyttö nukahtanut heti sänkyyn laittamisen jälkeen. Nyt vaikka veisi unisena sänkyyn saattaa hetken päästä kuulua hihkumista ja muuta jutustelua, ja tyttö on aivan hereillä. Onneksi yleenä nukahtanut hetken päästä uudelleen.

Tupuna22 Täällä myös tuttia täytyy nousta laittamaan tytön suuhun useaan otteeseen yön aikana. Hoidan myös yksin kaikki yöheräämiset, mies ei yksinkertaisesti herää vaikka vauva huutaisi kuinka paljon |O Meillä on harso pitämässä tuttia paikoillaan, pysyy näin suussa hieman paremmin. En kyllä raaski vielä vauvaa vierottaa tutista, kova imemisen tarve kuitenkin on. Mihis päin etelää muuten olette lähdössä,? :) Meillä oli myös suunnitelmissa lähteä etelään, mutta nyt näyttää siltä että reissu jääkin tekemättä :|

Hammas puhkesi vihdoinkin vappuaattona alas vas.puolelle :) Useamman viikon teki tuo hammas tuloaan. Toista alahammasta ei vielä näy.

Kääntyminen sujuu hyvin selältä mahalleen, toisinpäin ei vielä käänny. Eteenpäin kovasti haluaisi mennä, uintiliikkeitä tekee jatkuvasti lattialla mahallaan ollessaan. :)

Maanantaina neuvola joten palailen silloin mittojen kanssa.

Nennii ja Pinja 6kk
 
nennii ai miten teillä on se harso pitämässä tuttia? täytyy kokeila jos ymmärrän miten se pitäs laittaa.. turkin alanyaan lähetään ens la viikoksi ellei tuhkapilviä taas tule, tänä aamuna taas lentokenttiä suljettu ainakin espanjassa sen takia..

hyvää äitienpäivää kaikille jo etukäteen jos en huomenna ehdi koneelle.. :flower:
 
Tupuna22 Meillä vauva nukkuu kyljellään joten laitan harson "pötköksi" ja u:n muotoisena tutin eteen ettei tippuisi. Meillä pysyy näin tutti hieman kauemmin suussa kuin ettei harsoa olisi. Toinen vaihtoehto on laittaa harso tutin renkaan läpi,tukee näin tuttia(tätä en itse ole kokeillut) Toivottavasti ymmärsit selityksestäni :)
 
esikko täällä yöunille meno on aina itkemistä, ollut jo 4kk iästä lähtien. nukahtaa siis itsekseen omaan sänkyyn, tai sit pitää vähän silitellä jos itku yltyy ihan älyttömäksi. ja ei hajuakaan mistä johtuu, neuvolassakin asiaa mietitty, mut jospa joskus vois mennä nukkumaan ilman itkua.... ja syliin/tissille en halua nukuttaa.

tupuna kuulostaa että vauva ei vaan osaa nukahtaa ilman tuttia uudelleen kun havahtuu hereille, ootko yrittäny saada muilla keinoin nukahtamaan yöllä? (tassuttelu, silittely yms) meillä ei osata nukahtaa ilman tissiä uudelleen niin unikoulu kohta edessä.... en vielä raaski noin pientä huudattaa. (koska itkuhan siitä pääsee kun ei sitä tissiä enää saa)

meillä on siis toi nukkuminen tosi hauskaa, nukkumaan meneminen on yhtä huutoa aina ja yöllä heräillään 1-2h välein :kieh: on lystiä! :whistle: mut päivällä onkin sitten yksi enkeli, nauraa ja hymyilee melkein jatkuvasti :heart:

onko muilla vauvat siirtyny milloin omaan huoneeseen nukkumaan? meillä siirryttiin noin viikko sitten, eilen illalla tuli yhtäkkiä sellainen olo että voi kauhea kun pieni on yksinään (tai siis siskon kanssa) siellä.

Nunneliini ja Jenna 5kk 3vkoa
 
Meillä siirryttiin 5kk iässä omaan huoneeseen, kun tyttö alkoi heräilemään ihan jatkuvasti parin tunnin välein niin päätettiin kokeilla ja heti rauhoittui paljon eli pohdin sitä että tyttöä häiritsi myös meidän kääntyilyt, kuorsaus yms. eli havahtui silloin helposti itsekin. Samaan syssyyn sitten opeteltiin nukkumaan ilman tuttia niin nyt meillä nukutaan 12h ja kerran herää syömään...muuten välillä kun havahtuu niin osaa nukahtaa itekseen. Oi onnia ja autuutta =) äiti ja isi on niin tyytyväisiä hyvistä yöunista. Niin meillä aikaisemmin oli myös tuota ettei osannut nukahtaa ilman tuttia ollenkaan ja se piti aina saada. Me tehtiin siis puolittainen ratkaisu eli vieroitettiin se tutti vaan öistä ja päivällä vielä saa niin tulee sitä imemisen tarvettakin tyydytettyä.

Ei oo hampaita näkynyt...tosin tyttö ei oikein tykkää mistään kuumasta ruuasta tällä hetkellä ja aina syönnin aikaan kitinää että josko olis tulossa..En osaa oikein tulkita että onko ikenet turvoksissa vai ei.

Eipä muuta.. Firesun ja Vilma 5kk3vko
 
Firesun Meillä tyttö ei suostunut syömään soseita (=lämmintä ruokaa) muutamana päivänä ollenkaan, ja sitten puhkesikin hammas. Joten luulen ainakin hampaasta johtuneen tuon ettei suostunut syömään koska hampaan puhkeamisen jälkeen syönyt taas normaalisti.
 
Meillä eilen poitsu lähti ryömimään :D Sängyllä menee pikavauhtia laidasta laitaan. Peppua vaan pystyyn ja vänkää eteenpäin. Kun tulee laidalle, matka vaan jatkuisi :whistle:

Eipä tässä muuta nyt tällä kertaa.

-Fiona ja poitsu 5kk 5 pvä-
 
Hyvää äitienpäivän iltaa kaikille ihanaisille äideille :heart:

Meillä nukuttiin äitienpäivän kunniaksi ensimmäistä kertaa heräämättä 10h yöunet!!!!!!!
*tuulettaa*

Kiinteiden maistelut on alkaneet hyvin, eka viikko bataatti-porkkanaa, ja nyt on lisätty banaani sekä päärynäsose, päärynä on purkkiversiota, myös vedenjuonti nokkiksesta tuntuu sujuvan hienosti =)

 
Nyt on ekat äitienpäivät vietetty =) Miten teillä muilla sitä vietettiin? Minä sain aamulla miehen valmistaman pekoni aamiaisen, loppu päivä menikin pakatessa ja siivotessa. Olemme lähdössä nyt ekaa kertaa mökille ensi viikolla ja hieman jännittää miten reissu menee. Mökki on saaressa ja muutenkin sinne ajaa melkein viisi tuntia. Onko muilla kokemuksia vauvojen kanssa pitkistä automatkoista?

Meillä neiti on ollut edelleen aika kärttyinen ja nukkuu vain pätkäunia. Eilen kieltäytyi ihan kokonaan tissistä useilla syötöillä, mutta tänään taas on onneksi syönyt hyvin. Soseita syödessä alkaa kitisemään ja pitää huijata syömään :/ Toivottavasti olisi nyt niitä hampaita tulossa..

Onnea kaikille uusista taidoista ja hyvin nukutuista öistä!

Santtu ja Vilma 6kk +
 
Santtu: Me ollaan matkustettu 5 h ajopätkiä kuukauden ikäisestä lähtien ja aina matka on mennyt hyvin. Ihan pienenä Kasper nukkui koko matkan, toki syötin puolessa välissä matkaa. Nyt isompana hän valvoo noin puolet matkasta mutta viihtyy oikein hyvin autossa ja edelleen ruokaillaan puolessa välissä. Sama reissu on edessä meillä taas tällä viikolla.

Meilläkin nukutaan nykyään ilman yöheräämisiä. Viime yönä unta 21-7.30 jee jee. Kysymys: Minkäslaista puuroa te annatte pienokaisillenne? Mä ostin eka puuroks muksun kauraa ja riisiä mutta nyt tein neuvolan ohjeen mukaan aikuisten puurosta siten että sauvasekottimella hienonsin puurohiutaleet pieniks ja sit keitin. Oli sata kertaa parempaa ja täyttävämpää ja tietenkin halvempaa..

Mukavaa viikon alkua kaikille!
 
Heissan!

Olisin kysellyt teidän muiden kokemuksia kiinteiden syömisistä...Eli tuntuuko musta vaan siltä, että sisä sosetta menee enemmän kaikkialle muualle kuin suuhun? :D Onko muilla vaikeuksia soseiden syöttämisessä...? Musta tuntuu, että kaiken mitä sinne suuhun laittaa, tulee samantien ulos...ja se sapuska ei pysy siellä suun sisällä milään...HUOH...
Toisaalta on sitä sosetta pakko sinne suuhunkin ja sieltä vatsaan mennä, kun välillä oikein huomaa, että se pilttipurkki jopa tyhjenee! Näin yleensä kyllä vain hedelmäsoseiden kohdalla...
Mitkään vihannessoseet ei tunnu uppoavan sitten millään...puurokin vain jos siinä on puolet hedelmää mukana, ja siltikin se on sellaista vähän väkinäistä...
Otanko mä nyt liikaa stressiä tästä syömisestä...
Kuuntelee vain muiden juttuja, kun desi puuroa menee aamin illoin ja sitten vielä muutama purkki muita ruokia...Hyvä jos mä saan aamuisin ja iltaisin menemään edes puoli desiä puuroa...ja muuten ehkä alle puoli pilttipurkillista muita soseita...
Kiitoksia kertomuksista jo etukäteen :wave:
6kk neuvolassakin tuli käytyä, ja pituutta ei ollu tullu yhtään...painoa taasen yli puoli kiloa lisää... :LOL: Laittelen tarkempia mittoja myöhemmin....
 
Annsku, täällä on ihan vasta harjoittelua toi kiinteiden syöminen. Nyt noin kuukausi niitä syöty ja annan noin klo 11 vähän lihasosetta. Tänään meni ehkä 2-3 teelusikallista (pojan lusikallisia meni toki enemmän). Sitten annetaan ehkä 16-17 kohdalla kasvissosetta. Sitä menee kanssa selvästi alle puolikas pilttipurkillinen. Illalla sitten kaurapuuroa hedelmäsoseen kera. Puuroa menee noin puoli desiä ja muutamia lusikallisia hedelmäsosetta. Eilen meni ekan kerran kerralla puolisen purkillista hedelmäsosetta illalla. Puuroa ei ollut, kun oltiin reissussa. En ota paineita, koska vuoden ikään saakka kuulemma on tutustumista kiinteiden syöntiin ja maidon pitäisi olla se pääruoka sinne asti kuulemma. Imetän edelleen usein. Ei ole selkeää rytmiä.

Muokkaus tummalla.
 

Yhteistyössä