Marraskuun muruset *MEIDÄN KUU!* <3

Onnea taas vauvoista :flower:

Tänään tuliki sit puhelu äitiyspolilta että perjantaina ois aika painoarvioon :) Kysyin sit että eikös sen pitäny olla laskettuna aikana vasta, mutta se sanoi että lääkäri oli sanonut että voisin tulla nyt perjantaina jo ekakerran niin että saa sitten vertailtua niitä arvioita keskenään tms....
 
Onnea vauvansa päivänvaloon saaneille =)

Painosta: Mie painoin 79 ennen raskautta ja nyt mittari seilaa 72-73 välillä eli kivasti on paino lähtenyt putoamaan, runsaasta syömisestä huolimatta :) Eihän mulle raskausaikana tullutkaan kuin viitisen kiloa ja synnäriltä lähtiessä paino oli jo tippunut 77 kiloon.
Kiva on ku mahtuu yhdet normi farkut jo jalkaan ja hametta sun muuta :D tsemppaa kivasti sit laihduttamaan kunhan imetys ensin loppuu ( toivottavasti ei ihan heti =) ) .

Ristiäiset itsenäisyyspäivänä ja on ihanaa kun ei tartte huolehtia tarjoiluista, riittää että ois kaikilla juhlavaatteet päälle laitettavana ja koti suurinpiirtein siistinä =)

piprane ema ja Lotta 1vko 6pvä
 
Täälläkin taas terkkarikäynti takana. Paineet olikin alempana kun kertaakaan, 100/66, ei ihme että oli vähän hutera olo. Vauvan sydänäänet 145 ja sf-mitta 35, liikkeet edelleen ++ ja tarjonta RT. Muuten kaikki ihannearvoissa tai ainakin ihan normaalilla mallilla, paitsi että paino oli tippunut kilon 60,7 kilosta 59,7 kiloon.. terkkari kyseli kovasti syömisistä ja uhkaili, että jos vielä toisen kilon putoaa, niin meikäläinen joutuu sitten vuodelepoon raskauden loppuun saakka. Kuulema jos ei syömällä saa painoa pysymään tai nousemaan, niin seuraava askel on kaiken liikkumisen kieltäminen.. mies otti ukaasin tosissaan ja nyt meidän jääkaappi onkin täynnä kaikenlaista rasvaista ruokaa ja limua, pakkasessa pullia jne. Yritin kyllä sanoa, että pelkkä rasva ei liene paras tapa nostaa painoa, vaikka se sillä helposti nouseekin, että pitäisi yrittää syödä varmaan enemmän ja ihan normaalin terveellisesti, mutta ehkä se on ihan hyvä jos muutaman ylimääräisen pullan mutustelee ja saa sillä vähän ekstraa.. :)

Ei ole meidän vauva vielä kiinnittynyt, ja miehen kanssa pohdittiin, että tuskinpa tuo malttaa edes kiinnittyä, kun tykkää pyöriä ja liikkua niin paljon! Tällä menolla mene reippaasti yli, kun viihtyy tuolla omissa hulinoissaan.. voiko tuo ettei kiinnity, tarkoittaa sitä, että menee yliajalle?

Nyt muuten meidän terkkari huomautti, että kun ei ole vauva kiinnittynyt, niin pitää tulla ambulanssilla makuuasennossa, jos synnytys alkaa lapsivesien menolla. Eli meidän viime viikon perhevalmennuksessa tuli sitten kuitenkin epätäsmällistä tietoa, kun siellä painottivat, että vaan jos lapsivedet menee ja vauva on perätilassa. Mutta tää terkkari painotti kyllä, että kun soittaa synnytyssairaalaan, niin siellä kyllä neuvovat oikean tavan, kun muistaa vaan kertoa kaikki olosuhteet ja mainitsee, että edellisessä neuvolassa ei ollut vielä kiinnittynyt.

Tähän mennessä ei ole tullut vielä mitään hermostusta, että syntyisi jo, mutta nyt alkaa pikku hiljaa hiipiä sellainen olo, kun huolestuttaa tuo kiinnittymättömyys ja se, että tarkoittaako, että joudutaan kovin yliajalle.. Turhahan tästä on huolehtia, voihan tuo kiinnittyä mikä päivä tahansa, vaan veikkaan ettei malta..

Siilinlapsi 38+6
 
Taidanpa kirjoitella taas tänne puolelle kun facessa vaan noita vauvan kuvia:D Siis ihaniahan ne on ja ihana niitä katsella,mutta kun tuntuu,että itsellä ei tapahdu aikoihin vielä yhtikäs mitään...

(.) Sukkapuikkovihlasuja tuli tänään aika sähäkkäästi taas,toivottavasti ne edes saa aikaan jotain tuolla alapäässä:confused: Mutta kyllä mä siinä mietin,että ei jessus,tältäkö se tuntuukin:kieh: Millähän sitä taas kestää sen kivun... Mutta jospa nyt vain asennoituisi siihen ensi viikon ultraan ensin.

Mulla oli ystävä tänään käymässä ja oli aivan ihanaa jutella jostain ihan muusta kuin tästä omasta mahasta ja vauvasta. Mutta siinä tajusin kun sanoin,että laskettuun aikaan 1.5 viikkoa,että eihän se ole aika eikä mikään!!

Mutta jaksellaanhan paksusti ja pidetään tämä pino pystyssä viimeseen asti:D

LilliM ja manteli 38+3
 
nuu
Onnea taas kaikille oman käärönsä saaneille=)

Olo alkaa olla jokseenkin turvonnut ja liikkumiset on jääneet aika minimiin. Täytyisi vain yrittää jaksaa edes vähän lenkkeillä ettei sitten synnytyksen joskus alkaessa olisi ihan kuitti.. Painoakin on varmaan kinherkkujen ja tuon liikkumattomuuden ansiosta tullut reippaasti, eli yht 16 kg.. aika hurjalta tuntuu. Neuvolassa eilen vaaka näytti et tullut oli 1,7 kg viikossa, mutta sitä edellinen viikko oli kyllä -700. Viimeksi synnytyksen jälkeen sain tehdä kovan työn että kaikki ylimääräinen oli poissa.

Meinaakos kaikki pitää ristiäiset ennen joulua? Niin moni puhuu ristiäisistä, itse en ole vielä niitä yhtään miettinyt: / Onko siinä joku yleinen käytäntö kuinka pitkän ajan jälkeen synnytyksestä yleensä pidetään? (sarjassa tyhmät kysymykset):p

nuu & muusukka rv 38+6
 
Onnea nyytin syliin saaneet! :) Saatiin vissiin yksi isänpäivävauva, tähän mennessä ilmoittautunu ainakin. :)

Nuu me pidetään ristiäiset vasta tammikuulla. Menee kuitenkin niin kuun loppuun tämän syntymä, että tulis vain kauhea kiire jos joulukuussa yrittäis. Ei me olla kummejakaan vielä pyydetty (tosin toinen pari olettaa jo luultavasti olevansa kummeja)... :D

Eveny anoppi kanssa sanoi, että tuota esikoista odottaessaan oli vedet loppuraskaudesta vähissä ja sitten loppuviimeksi ei oikein edes vettä tullut. Saa nyt nähdä miten käy, mutta niin kauan yritän olla ihan huoletta asiasta, kun vauva liikkuu ja kasvu on kuitenkin koko ajan ollut hyvää. Oli kuitenkin parissa viikossa ottanut sen noin 300g lisää.

Tiedä nyt, miten painon kanssa käy kun nyytin syliin saa. Ylimääräistä olis vaikka kuinka paljo pois annettavaksi. Raskauskiloja ei oo kertyny kun joku 7-8kg, mutta muualta ois sitten otettavaa... :ashamed: Sanoin miehellekkin, että kunhan vauva on syntyny ja imetys jossain vaiheessa loppuu, niin alan kyllä kattomaan vielä vähän tarkemmin syömisiäni. Aika huoletta syöny herkkujakin tässä raskauden aikana, kun sokeriarvot oli loistavat ja painoa ei tosiaan oo missään vaiheessa kauheasti tullu (paitsi nyt ihan lopussa vähän nopeammin, turvottaaaaaaaaa).

( . ) Eilen illalla tuli jopa kaksi kipeähköä supistusta! Selkää kyllä jomotteli pitkin iltaa, mutta en muista koska olisin viimeksi nukkunut noin hyvät yöunet! Jostain kahdestatoista kuuteen asti kertaakaan heräämättä ja yhdeksän aikoihin kömmin ekan kerran vasta vessaankin. Aamu-uninen, minäkö? :D

Daewen ja Tyyppi 39+3
 
Nuu Meilläkin varmaan menee ristiäiset tammikuun puolelle. LA ku kuitenki on vasta 30.11. eikä vauva tee elettäkään ulos tulemiseksi tällä hetkellä. Haaveena meillä oli pitää 30.12. ku sillon on meidän vuosipäivä. Mut ei taideta keretä ihan siihen. :)

Tänään kävin siellä kontrolli ultrassa lapsivettä tsekkaamassa. Vettä oli nyt enemmän ku viime viikolla mut vieläki oltiin normaalin alarajalla. Uusi kontrolli laskettuun aikaan. Tänään on alapäätä juilinu ihan sairaasti. Kai nää nyt on niitä ns. sukkapuikkovihlaisuja. Niin toivon näiden edes tekevän jotain muutosta kohdunsuulle. Kaula ku on jo häippässy. Lääkäri tänään kehoitteli tekemään kaikkensa suppareiden aikaansaamiseksi ku vauva on kuulemma sellasessa tilassa, et tulis heti vaan ku saisin supistuksia vaan aikaiseksi. Tänään siivoilin huomenna kaks viimeistä ässää käyttöön. :) Vois vaikka yrittää lähtee huomenna ihan yksin lenkkeilemään jos pääsis vähän nopeempaa ku noitten koirien kanssa. Mä haluan synnyttämään! :)

AaVee 38+1
 
Kasassa ollaan, tahtoisin vauvan mutta en tahtois synnyttää, voisikos joku järkätä asian niin? :D Katottiin just Hachiko ja meinaan nyt tukehtua omaan räkääni liikutukselta. Että nenäpuolelta sitä limatulppaa kyllä irtoaa yhä vieläkin, ja jopa verisenä. Se ei vaan paljoa auta! :snotty:
 
Soikku: Kyllä kuulostaa ainakin limatulpalta=) Sulla pian lähtö varmaan! Nyt vaan niitä supistuksia odottelemaan:whistle:

Ristiäiset menee meilläkin tammikuulle. Mulle riittää järkätä ensi kuulla pojan 3v synttärit ja samalla pidetään tuparikahvittelut ja toivottavasti vauva silloin maailmassa niin samalla kertaa voi vieraat käydä häntäkin ihastelemassa=)

Kojootti: Mäkään en halua synnyttää:confused: Kun vaan saisi sen vauvan sieltä syliinsä jollain muulla ja helpommalla konstilla:D Ei taida onnistua ei...

(.) Eilen bongasin saunassa ekat maitotipat:confused: Ei mitään paksua terniä vaan ihan ehtaa maitoa. Vain vauva puuttuu!

LilliM ja manteli 38+4
 
Pitääpäs tulla palstaa piristämään :)

ihan ravostuttavaa odottaa vaan että millon tämä vauva syntyis..Joo ja mää tiedän että harva vauva syntyy juuri laskettuna päivänä. Mulla siis perjantaina olis parasta ennen päivä:LOL: Mies ei meinaa pysyä mun mielialoissa perässä ollenkaan. Alkuviikosta vaan itkin ja nyt meinaa aika rajuakin huumoria lentää :D Meinasin nimittäin soittaa äitipolille ja kysyä miten saisi itse puhkaistua kalvot?:rolleyes: Mitään ei tunnu tapahtuvan! Pari kipeää(siis ihan tosissaan kipeää) supistusta yöllä ja sitte ei mitään----- (?) Alaselkää jomottaa mutta ei silti mitään edistystä.. Alamaha tosi kipeä varsinkin öisin...

Odottelen jännityksellä että saanko ajan äitipolille painoarvioon: / Eivät meinaa ottaa millään ja täällä on lomilla kauhean moni lääkäri joka osais sen tehdä... Voisin odottaakin tässä vielä jonkun aikaa jos tietäisin että vauva ei ole iso. Mutta pitää mennä keksiin lisää ohjelmaa loppuviikolle että pä pysyis kasassa:wave:

petite ja (vasta) 39+6
 
Siilinlapsi: meidän muksu kiinnittyi joskus noihin aikoihin ja liikkuu kyllä edelleenkin aika lahjakkaasti, joten eläpä hättäile. Itsekin mietin miten se voi edes heittää esim. jalat puolelta toiselle, jos pää on jo paikoillaan? :p

Nuu:ristiäiset täytyy pitää 2kk kuluessa lapsen syntymästä. Kuitenkin, jos haluaa pitää vasta sen jälkeen niin sekin onnistuu papin kanssa neuvottelemalla ja maistraattiin ilmoittamalla. Meillä ristiäiset jo suunniteltu loppiaisen tienoille, kun ihmisten (=kummien ja mummien) on helpompi saada vapaata ja päästä pitkän matkan takaa paikalle. Lisäksi osa on täällä jo joulun ja uuden vuoden vietossa muutenkin.

Soikku: siskolla oli ensin koko päivän juuri tuolla lailla hieman verta ollut paperissa vessassa käydessä ja illalla se sitten lähti tulemaan, aamuksi oli jo vauva kainalossa. ;) Tsemppiä sinne!

Mulla on huomenna laskettu aika! IIKS! Tuntemukset massussa lisääntyy päivä päivältä, mutta ei mitään sellaista vielä, jota synnytyssupistukseksi laskisin. Kyllä tämäkin muksu taitaa aika liki kuun vaihdetta mennä. Jos on äitiinsä tullu, niin mitään kiirettä ei tuolta täysihoitolasta pihalle ole. ;) (meidän suvussa kaikki vauvat syntyneet yliaikaisena tai päätyneet käynnistykseen)

Voimia mulle ja muille! <3 Pikkukirppu ja maha-asukki 39+6
 
Onnittelut uusille vauvaantuneille!

Täällä alkaa jo odottelu tuskastuttamaan. Viimeisiä pikkuvaatteita pistin just pyörimään pesukoneeseen, joten kaikki alkais olemaan valmista. Tänään pitäis DHL:n mukaan saapua viime viikolla netistä tilattu Doomoo-imetystyynykin =) vauva vain puuttuu enää...

Onko kukaan harkinnut akupunktiossa tai vyöhyketerapiassa käyntiä, jotta synnytys vauhdittuis?

Lumia + toukka 38+6
 
Onnea vauvautuneille. <3

Täällä odotellaan neuvolatätiä kylään. Poika nukahti vihdoin kun laitoin sen kantoliinaan ja aloin pyykkejä laittelemaan. Jos poika suostuis nukkuu vielä tunnin niin ei tarvitsis heti itkeä kun punnitaan sun muuta.

Eveny ja poju 1 vk ja 4pv
 
Toivon mukaan viimenen neuvolareissu takanapäin :D anto kuitenki vielä maanantaille uuden ajan..
Kaikki oli normisti, painoa tullu +800g/vko, yhteensä 18,2kg! jaiks.. vauva kiinnittyny ja todella matalalla. eiköhän tässä pikkuhiljaa päästä jakautumaan.. :p
Eilen illalla iski vitutus-itku-potku-raivari. Ollaan nyt kuukauden verran ooteltu hobbyhallista kaukaloa saapuvaks. Eka tilattiin harmaalla värityksellä, kesti 2viikkoa ja sit tuli lappu että loppu varastosta. No, tilattiin sit uudella värillä ja ooteltiin taas 2 viikkoa. Sit tuli lasku muttei kaukaloa vieläkään kuulunu eikä näkyny. Laitoin sit s-postia ja kyselin missä mahtaa kaukalo luurata, vastasivat että postin lakon takia venyny toimitukset mutta tiistaina/keskiviikkona pitäs olla perillä. No eipä eilen kuulunu ja olin sitte taas yhteyksissä sinne. Vastaus tuli että "valitettavasti tilaamanne kaukalo on loppunut. Voitte hävittää saamanne laskun. Hyvityksenä voimme toimittaa teille toisen kaukalon ilman postikuluja!" :kieh: Ei jumalauta että kiehahti. Ei siinä mitään mutta laskettu aika olis lauantaina ja muuten kaikki on valmiina mutta se kaukalo... hohhoijaa! Itkua väänsin. Viimenen kerta ku mitään yritän hobbyhallista tilata. No pistin sit vielä illalla tilauksen menemään vauvatar.fi:lle ja aamulla tuli s-postia että kaukalo on lähetetty!! MAHTAVAA! voi kun olis jo aikasemmin tajunnu jostain muualta ostaa..
No nyt rauha maassa. Ainaki toistaseks :D Näyttäis tänään olevan veikkauslistan mukaan päivä SE päivä. tuskinpa vaan.... :D

Onnea vauvaantuneille! :heart:

ziziz ja asukki 39+5
 
Viimeinkin kerkeen/jaksan koneelle.. :)

Eli meille syntyi suloinen neiti 13.11. klo 13.51, rv 41+0.
:heart: Painoa "pienokaisella" oli 4150 g, pituus 53 cm ja pipo 36 cm. Ihan puun takaa tuli tuo koko, itelle painoo kertyi yhteensä normi 12 kg ja painoo tuli vain mahaan :D

Synnytyskertomusta:

12.11. klo 2 yöllä heräsin supistuksiin ja verta vuosi myös menkkamaisesti. Oltiin kotona miehen kanssa klo 13 asti, jonka jälkeen lähettiin tarkastukseen KYSiin tuon vuodon takia, supparit ei ollu viel pahoja, vaikka säännöllisesti tulivat n. 10 min välein. Mentiin saliin käyrille ja odoteltiin sitten lääkäriä klo 18 asti illalla, vähän meinas pää hajota ja meinasin lähtee käveleen sieltä, mut eivät päästäneet, koska verenvuodon takia otettu sisään. :stick:

Lopulta pääsin lääkärille ja olinkin yllättäen 3-4 cm auki ja ottipas kätilökin mut äkkiä paljon vakavammin, kun aiemmin ei meistä juuri perustanut, kun niin kivuttomalta vaikutin...oli kotiin laittamassa heti kun lääkärillä käyty. Jäin yöks saliin ja sain uniapuja nukkumiseen. Yöllä häräsin suppareihin ja klo 5 aamulla pääsin ammeeseen. :) Ihanaa oli siel, oisin voinu lillua vaikka kuinka pitkään, mut vain tunnin sai olla. Kuudelta menin kiikkumaan keinutuoliin ilokaasun kanssa ja ihan hyvin auttoi ilokaasu. Puol 10 sain kohdunkaulapuudutuksen, kun alkoi supparit olla aika tuskaisia ja taivas aukeni, kaikki kivut katos ja torkuin sängyssä about tunnin. Sit vaikutus lakkas ja menin jumppapallon päälle keinuttelemaan.

Klo 10.50 olin lähes täysin auki ja keskusteltiin puudutuksista kätilön kanssa. En halunnu spinaalia/epiduraalia, kun pelkäsin liikaa mahdollista imukuppia ja oksitosiinitippaa, joten päädyttiin pudendaalipuudutukseen, joka siis melki sama ku kohdunkaulapuudute, mut alemmas emättimeen, niin pitäs auttaa ponnistuskipuun. Ehkä se vähän auttoikin, sain sen vaan tosi myöhään puol 12 aikaan, olin jo täysin auki sillon, kun lääkärillä kiireitä. KYSillä vaan lääkärit laittaa noita puudutuksia. Kävelen ympäri salia, että vauva laskeutuisi nopeammin ja odottelen ponnistustarvetta. Klo 12 asetun jakkaralle ja siinä vierähti aikaa klo 13.51 asti, jolloin syntyi meidän vauva!

Kyllä se pään syntyminen vaan kirveli ja kiristi aika pirun paljon ja kätilö yritti helpottaa öljyä suihkuttelemalla. Mulla supparit tuli vaan 3-4 min välein jopa ponnistusvaiheessakin, joten ERITTÄIN rauhallinen ja samalla pitkä ponnistusvaihe oli. Kätilö vähän väliä ehdotteli oksitosiinitippaa nopeuttamaan, mut siitä ne tuskat ois vaan lisääntyny, niin en halunnu sitä. Mut nopeesti ne kivut unohtu ja oon tosi tyytyväinen näin jälkeenpäin koko synnytykseen :)

Välilihaan tuli 2. asteen repeämä, joka tikattiin ja lisäksi pieniä imakalvonirhaumia. En tuntenut repeämän syntymistä muun kivun keskeltä ja hyvin on parantunut. Ei traumoja siitäkään.

Kotiin päästiin 15. päivä kaks päivää synnytyksen jälkeen ja KYSin synnytys- ja vauvaosastot oli kyl tosi ihania paikkoja, kaikki kätilöt ja lääkärit tosi ystävällisiä ja avuliaita! =) Ja se ruoka, koko ajan sai olla syömässä, nam :p

Maito nousi about 2 päivää synnytyksestä tosi kivuliaasti ja olin kyl imettäny sairaalassa tosi aktiivisesti, vaikka ei varmaan vauva mitään tisseistä saanukaan, ja nyt maitoa riittäis vaikka kahdelle vauvalle... Kun toisesta imettää, niin toisesta valuu puol desiä maidonkerääjään :LOL:

Huh, tulipas stooria! Nyt pitää herätellä vaavi imemään, kun tissit räjähtää... Tsempit ja halit kaikille!! :heart:

Ritu ja pomppiainen 5 vrk
 
onnea Katja ja Ritu =)

Kiva käydä täällä lukemassa kuulumisia, että eiköhän tämä pino pystyssä pysy kunnes viimeinenkin vauva syntynyt =)

Ristiäsistä: maistraattiin ilmoitettava lapsen nimi 2kk kuluessa, mutta ristiäiset voi pitää myöhemminkin.
Itse halutaan pikkujoulu tunnelmaiset ristiäiset ja olenkin jo hössöttänyt jouluverhoja sun muita paikoilleen aina kun Lotta antaa myöten.

huomista odotan ja jännitän ku me mennään ulos jos ei oo kova pakkanen, vihdoinkin =) Mullahan mies on aamusta iltaan töissä niin en pääse pihalle itsekkään jos ei vauva :( No eiköhän tää kohta helpota ja vkoloppuna onneks mies kotona niin teen jotain piristävää pääkopalleni =)

Onko muilla synnyttäneillä ongelmia ollu jälkikäteen? Mie olin niin kipee niin kipee ettei kukaan voi uskoa ja menin sit maanantaina lekuriin, vaikka aattelin ettei oo kyllä kohtutulehdusta... no ei ollukkaan ku kauhean ärhäkkä pissatulehdus :O enpä tienny et voi olla tommonen tuo tulehdus ku pissaaminen ei sattunu, mutta maha oli koko ajan tosi tosi kipee, että ei voinu enää kävelläkkään :/

Nyt oon kuurin kohta loppuun syöny ja elämä voittaa, mutta jälkivuoto ihmetyttää. Onko se normaalia että siinä on semmosia "riekaleita" ei varsinaisia hyytymiä aina välillä? Ei oo mua ultrattu maanantaina ku teki vaan sisätutkimuksen ja sanoi, että ihan normaalin näköinen verinen vuoto. Jännittää tässä et mitä vielä tulee vastaan ku meillä vastustanu niin moni pienikin asia tässä matkan varrella ( hajoilee kamppeet kotona mm. ilmastointikone sanoi sopimuksen irti.. ), ja nyt toivottas et päästäs jo nauttimaan tästä vauva-arjesta ilman extraa..

No joo siinäpä vuodatusta tälle kertaa..

piprane ema ja Lotta 2vkoa ( klo 20.55 )
 

Yhteistyössä