MarraskuunVauvat 2006

unikuu108
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.01.2007 klo 09:35 kaisa81 kirjoitti:
kuis muut on kokenu oman äitiytensä?pettymyksiä,yllätyksiä?se on aika kasvun paikka joillekkin tää äitiys.lapsettomuus puolen ihmisenä ootin omaani kuin kuuta nousevaa 5 pitkää vuotta..siinä ajassa sitä tuli aika hyvin kasvettua. mm lopetin tupakan polton ja 3 v en oo juonu pisaraakaan alkkomahoolia.

Noi ei tietty takaa hyvää äitiyttä vaan olivat ihan mun oman terveyden parantajia,mutta ei kai niistä haittaa oo siihen äitiyteenkään.oon jopa joskus ajatellu et oli hyvä et en saanutkaan neitiä heti ku halusin,et se tarvittava itsekkyys ja "omahyväisyys" karsiutui siedettävälle tasolle..

yllätyksiä o varmast viel luvassa kulman takana, mut ny on hyvä olla äiti.

T:kaisa ja juulia 11 vko
moikka kaisa.
en ole lapsettomuuspuolelsta mut mä lopetin tupakan polton noin 10vuoden jälkeen keuhkokuumeeseen 7vuotta sitten ja alkoholia en ole juonut ainakaan 5 vuoteen.kyllästyin siihen dokailumeininkiin. miehenikään ei juo mikä on kiva asia. ei tarvi pelätä kännisekoilevaa miestä..

mutta äitiydestä. vaikka teo on ns. helppo lapsi ja nukkuu sekä syö hyvin niin silti pätkänukkumiset vaatii veronsa. välillä poika on maailman ihanin ja on huippua olla äiti mutta kun on väsynyt niin oma arvostelukyky pettää. varsinkin kun tämä on meidän ensimmäinen ja kaikki on ihan uutta.
hassua miten sitä on niin virittynyt lapsesta huolehtimisen taajuudelle. jos toinen inahtaakaan niin mietin että mitähän se nyt haluaa.seuraa, vaiko ruokaa vaiko mitä.. ja sitä sitten alkaa ylisuorittaa ja väsyy siitä..että huolehtii vaikka kaikki on ihan hyvin(mitä mieheni aina sanookin).
kaikista eniten haluan että pojasta kasvaa tyytyväinen ja tasapainoinen ihminen.
kun teolla oli nuhan takia hengitysvaikeuksia niin sain pakkoajatuksia siitä että jos tuo poika kuolee niin mä varmaan sekoon.
ja kun on lukenut täällä muiden mammojen kirjoituksia.varsinkin niitä huonoja uutisia niin myötäsureminen on ollut vahvaa.
tähän mennessä olen kokenut olevani hyvä äiti.no,eipä tässä ole oltukaan ku parisen kuukautta "hyvä äiti".
lainasin kirjastosta kirjan missä oli joka kuukaudelle kehitys- ja oppimisasioita, niinku 0kk-12kk ja käyn läpi että mitä kaikkea opitaan minkäkin ikäisenä.olenkin keksinyt kaikkea virikettä pojalle.
mut nyt alkaa taas voimat huveta..meen kattoo leffaa..

unikuu ja teo
 
Mimosa

Heips!

Kone aina välillä tiltissä,joten lähettän vahingossa monta kertaa tekstejä.

Meillä oli eilen eka lääkäri. Kaikki on ok, nyt on tullut painoakin hyvin. On ollut aina siinä, ja siinä onko mennyt paino läpi. Nyt painetaan 4500g, ja pituutta 54cm. Mielläkin löytyi napatyrä, joka kuulema häviää pikkuhiljaa, jos jää niin leikataan vanhempana.

Kyllä on ajatukset ja muisti sekaisin, kun on jäänyt töistä pois. Mitään ei tahdo muistaa. Oli hieman noloa, kun menin neuvolaan jo keskiviikkona, vaikka lääkäri olikin vasta torstaina. Hävetti ja punoitin, mut elämä on.

Meillä nukutaan edelleen neljä- viisi tuntia yössä, mikä on minusta ihan hyvä aika. Edelleen pelaan oman maidon ja korvikkeen kanssa. joka päivä tuntuu et oma maito loppuu, aina välillä yllätynkin kun tulee paljon maitoa. En haluaisi käyttää korviketta, mutta kun oma ei riitä. Olisin niiin onnellinen jos vain voisi olla ilman korviketta.

Ristiäisi odotellassa.

sellaista tänne
 
unikuu108
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.01.2007 klo 23:00 Mimosa kirjoitti:
Kyllä on ajatukset ja muisti sekaisin, kun on jäänyt töistä pois. Mitään ei tahdo muistaa. Oli hieman noloa, kun menin neuvolaan jo keskiviikkona, vaikka lääkäri olikin vasta torstaina. Hävetti ja punoitin, mut elämä on.
juuri tuota sekavuutta mullakin on.unohtelen asioita.ja hukkaan myös. ennen teon syntymää pidin huolen kaikista meidän talouden asioista..nyt en löydä edes toista villasukkaa jalkaan..meillä oli to lääkäri ja sit unohdin sen kokonaan..neuvolan täti soitti mulle sit iltapäivällä ja kyseli että onko jotain sattunut kun en tullut..öö..
inhottaa kun on tottunut olemaan "rouva kalenteri" -eikä nyt löydä edes sukkaa..

unis ja valvovan teon tuhinat
 
Heipsistä..

Meidän emmi sitten meni rytmitykseen sairaalaan. Soittelin polille ja kerroin että olen ihan väsy ja tyttö valvoo kaikki yöt.. Sanoivat että tuo tyttö tänne ja juttele lääkärin kanssa mitä tehdään. Ihana lääkäri onkin - hän tokaisi, että aiemmin olet ollut väsyneen näköinen, mutta nyt sinusta näkee että olet todellakin ihan loppu. Itku pääsi.. Nyt emmi sitten ollut yhden yön sairaalassa - oli outoa nukkua, ja muutenkin todella outoa olla kun ei ole tyttö tässä pyörimässä.

Lääkäriltä kyselin eilen myös siitä mitä neuvolalääkäri sanoi. Hän tokaisi vain, että hän on tutkinut emmiä nämä kolme kuukautta ja hän ei ole huomannut mitään sokeuteen tai kuurouteen viittavaa. Kutsui tätä terveys fasismiksi, siis että terveelle lapsella koitetaan väkisin keksiä joku sairaus. Eli kaikki siis siltä osinkin hyvin. Luojan kiitos.

Tänään kävin eetun kanssa katsomassa siskoa ja siellä se nätisti tuhisi ja jokelteli. Kylvetin neidin ja toivotin mukavaa päivää. Huomenna sitten hiukan pidempi visiitti kun mies on mukana niin mun ei tarvii tuosta eetusta huolehtia samalla.

No, tällaista meille. Toivotaan että hoitajat saavat tytön rytmin oikeaan malliin ja meilläkin yöt rauhoittuu.

Tuo on muuten yleistä, että muisti "huononee" kun on pieniä lapsia - minullakin pätkii välistä oikein urakalla :LOL: EIköhän tilanne korjaannu - sitten omalla ajallaan.

Mukavaa viikonloppua ja kiitos teille kaikille kun olette tukeneet minua ja meitä.

Laura
 
Lasi79
Ei ole tässä kovin aikaa kirjoittaa, kun pitää lähteä viemään poikaa synttäreille, mutta nyt pikaisesti jotain "raapustan"
Meillä kun on vähän samanlaista täällä meneillään. Dominic sairasti sen aivokalvontulehduksen, ja sen sairastaneilla on suuri riski menettää kuulonsa. Nyt sitten 2kk neuvolassa Domi ei reagoinut niihin testeihin ollenkaan. Nuevolantäti sanoi, että voi olla kuulossa vika, mutta myös voi olla ettei muuten vaan nyt reagoi. Nukutinpa sitten poikaa kerran tossa olohuoneessa Tv oli päällä, lapset möyhkäsi ja poika sen kun vaan nukkua posotti. :whistle:
Ei hän kyllä reagoi oikein mihinkään. Pyysin tyttöä kiljumaan, ja silloin ehkä vähän hätkähti, mutta enpä tiedä :/

Meillä olisi lastenlääkärille aika tuossa torstaina, silloin saan varmaankin paremmin informaatiota.
Muuten meille kuuluu oikein hyvää. Poika on niin iloinen ja rakastaa sitä kun sisarukset ilmeilee hänelle :heart:
3 vuotias isosisko on oikea superhoivari ollut.. koko ajan hän haluaa auttaa ja hoitaa-- ---> kivajuttu!

Nyt on mentävä.. tästä menee n.15 minsaa mennessä :D
 
Huomenta mammat ja vaavit =)

Vihdoin tuli sitten pakkasta tänne etelän suuntaankin. Kylmältä vaan tuntuu...mittari näytti aamulla -14 astetta. Toivottavasti kuolee nuo liikkeellä olevat "pöpöt" :D

LaSi taatusti parempaan suuntaan teillä nyt ollan menossa, hieno juttu =) Varmasti hyvä päätös oli viedä tyttö unikouluun =)

Meillä arki sujuu hyvin. Pikku-ukko on kiltti ja melko rauhallinen. Syö ja nukkuu, vielä ei kovin pitkiä aikoja jaksa olla valveilla. Viime yönä nukuttiin oikein kunnolla... 8 tuntia poika veteli unia =) Itse heräsin 5.30, kun tissit olivat ihan täynnä ja odottelin sitten pojan heräämistä :whistle:

Mukavaa maanantaita =)

Lauriina ja pikku-ukko 1kk2vko
 
Heissan kaikkille :wave:
Eipä ole tullut kirjoiteltua tänne piiiitkiiiin aikoihin, enkä kyllä ole ole edes ehtinyt lukemaankaan joten en tiedä ollenkaan et missä mennään. :)
No, jokatapauksessa meidän Tuomas-ukolla tuli viime viikolla 3kk täyteen ja tänään sit käytiin neuvolassa. Poitsu oli 6680g ja 63cm eli kasvua oli kuukaudessa tullut 1,5kg ja 5cm lisää. Rokotusta piti siirtää, kun viime viikolla tuli kamala flunssa pikkuiseen, mut onneksi on jo ohi menossa. Kävin tänään ostaa rotavirusrokotteen ja huomenna olis tarkotus sit antaa se eka satsi.
Tuomas on ollut todella vaativa vauva, mut nyt onneksi on jo alkanut viihtyä lattialla ja sitterissä eikä vain sylissä. Päiväunetkin alkaa jo pikkuhiljaa rytmittymään, joten pääsee jo jotenkin suunnittelemaan päivärytmiä.

Paukkupakkas terveisin Katjuska ja Tuomas 3kk
 
Heissuli!
Ensimmäistä kertaa tässä kirjoittelen tälläiselle keskustelupalstalle, kun on niiiin lohduttavaa, kun huomaa ettei ole ainoa tässä maailmassa jolla on vatsavaivainen lapsi. Ilmoitin aikasemmin tälle palstalle meille syntyneen pojan, mutta eri nimimerkillä, kun en ollut vielä silloin kirjautunut sivuille. Nooh, kuitenkin meille syntyi pieni poika 28.11 la 30.11 melkoisella tohinalla.

Poika on ensimmäinen lapseni ja ajattelin silloin kun lähdin häntä synnyttämään, että tässä menee varmaankin koko päivä, mutta eipäs mennytkään. Mieheni oli kyseisenä päivänä metsätöissä, kun supistelut alkoivat. En ensin tiennyt niiden olevan supisteluja, mutta jossain vaiheessa ne rupesivat käymään jo niin kipeää ettei voinut erehtyä ( tässä vaiheessa kello oli n. 11 aikaan päivällä ). Siinä vaiheessä supistelujen välit olivat n. 10 min ja siitä ne vain tihentyivät. Soitin jo neuvolaankin, että milloin saa mennä sairaalaan, kun supistelujen välit olivat n. 5 min. Onneksi mieheni oli tullut kotiin siinä vaiheessa kotiin ( kello n. 13.30). Mies alkoi laittaa vielä ruokaa että jaksaa sitte synnyttää, mutta se kesken. Soitin sairaalaan voisinko jo tulla, kun välit oli 4 min ja kesto n. 1 min. Lähdimme kohti sairaalaa 14 aikaan ja sinne oli 50 km, joten ei viitsinyt lähteä turhan päiten ettei vain käännytettäsi takaisin kotiiin. Matkalla kävimme vielä hakemassa kameran kavereilta ja vaihtamassa autoa, kun parempi auto oli huollossa, mutta onneksi matkan varrella. Olimme sairaalassa klo 15 ja olin auki jo silloin 4 cm. Onneksi en odotellut kotosalla yhtään pidempään. Huh! Kävin lilluskelemassa altaassa ja olin ajatellut saavani epiduraalin, mutta se oli sitten jo myöhäistä, kun nousin altaasta pois. Olin auki jo 9 cm, joten sain spinaalin ja mikä autuus silloin tuli. Ei ollut enää kipuja, mutta supistukset katosivat, mutta onneksi tulivat takaisin. Pojan sydänäänetkin hidastuivat vähäksi aikaa, mutta palasivat sitten normaaliksi. Poikamme syntyi tähän maailmaan tunnin ponnituksen jälkeen, kun yritti tulla pois pää vinossa, klo 18.25. Sairaalassa oloaika ennen syntymää oli kuviteltua lyhyempi, mutta mukavampi niin. Joutuivat tekemään epparin, mikä sitten kiristi muutaman päivän inhottavasti, mutta onneksi on keksitty kipulääkkeet, mitä meikäläinen ei säästellyt. Sairaalassa oloaika meni mukavasti, vaikkakin epäilivät poikaa keltaiseksi, mutta ei sitte onneksi ollutkaan. Pääsimme kotiin 5 päivänä.

Ensimmäiset päivät meni ihan mukavasti, mutta sitte alapääni rupesi reistailemaan. Eppari haava oli auennut ja sinne oli tullut märkää, joten aloittaamaan lääkekuurin 10 pvä. Ja se riemastutti muutenkin oli niin herkässä mielentilassa. Pojallakin alkoi "mukavat" vatsavaivat samalla viikolla ja valvotutti aamuyöstä ettei saanut nukuttua. Ja olin niin ylikierroksilla etten saanut nukuttua päivälläkään.
1. kuukausi meni siinä että poika huusi, joka syötön jälkeen. Se otti aika koville. Itketti, kun poika itki. Niin siinä sitten molemmat sekä äiti että poika itki. Kokeiltiin Cuplatonia ,muuta siitä ei ollut mitään apua. Vaihdoimme sen Mallakseen vasta joulun jälkeen. Kun olisi ollut viisaampi niin sen vaihdoksen olisi tehnyt jo aiemmin. Siitä on ollut jonkin verran apua, kun ei enää huudeta syönnin jälkeen. Nyt huudetaan vain kun kakka ei meinaa tulla. Ja onneksi poika on alkanut nukkumaan yölläkin syöttöjen jälkeen, kun aluksi oli sitä että syönnin jälkeen valvottiin parikin tuntia kun ei väsyttänyt. Nyt ollaan pidetty poikaa hereillä väkisin päivällä, jotta nukkuisi yöllä ja se on auttanut.

Kirjoitukseen tuli pieni tauko kun poika heräsi päiväunilta. Eikä kakkaa olllut tullut sitten eilisen iltapäivän joten autoin hiukan topsy-puikolla asiaa. Ja niinhän sitä alkoi tulla vaikka muille jakaa. Nyt syödään sitte senkin edestä.

Ja asiaan takaisin... Olisi muka pitänyt antaa d-vit. ja pyh! Kokeiltiin mutta niistäkin hirveä huuto. Aloitettin uudestaan vasta tänä vuonna.
Olotila pojalla on hiukan parantunut, mutta ajattelin kokeilla kuitenkin vyöhyketerapiaa, kun kaikki jotka sitä ovat kokeilleet ovat kehuneet sitä. Onneksi poika, joka sai nimensä loppiaisena Oskari Johannes, on kasvanut kun 1 kk neuvolassa painoa 4700g ja syntymässä 2950g. Nyt viimeinen päivä 2 kk neuvola ja jänskättää miten on Osku kasvanut.

Tulikohan vuodatettua kaikki mitä pitikin. Onneksi ei ole tarvinnut pitää kuitenkaan kaikkea näin kauaa sisällä, kun kaverilla on puolivuotias poika, joten hänelle on saanut itkeä ja nauraa asioista. On kuitenkin mukavaa kun on tällaiset palstat joissa on samanlaisia kokemuksia muillakin.

Te jotka olette käyttäneet lapsianne terapiassa, voitteko kertoa mitä siellä oikein tehdään ja oletteko antaneet sitä kotonakin?

Katariina ja Oskari 1 kk 3 vko<br><br>
 
Päivi79
OskuMeillä vyöhyketerapeutti kävi kerran kotona. Hän neuvoi liikkeet ja sain kirjalliset ohjeet. Hierotaan tyttöä 3-4 kertaa päivässä 10min ajan. Helpot liikkeet ja voi tehdä missä vaan ja milloin vaan.
Ootko kokeillu Disflatyl tippoja vatsavaivoihin? Meillä ne olleet käytössä joulusta saakka.
 
tolki
Lasi: hyvä juttu unikoulu. toivottavasti siitä on paljon apua!!!
Osku: mitähän tarkoitat tuolla mallaksella? kiinnostaa vaan...masuvaivojen kanssa täällä myös kamppailtu.
Täällä yöt alkaa olla jo varsin kivuttomia. rasmus nukkuu jopa viis tuntia putkeen! päivisin ja iltaisin vielä on joka toinen päivä hankalammat masuväännöt, mut kuitenki ehkä jo nekin hiukkasen helpottanu. vyöhyketerapiassa tarkoitus vielä käydä. niin, ja neuvolalääkäri laittoi onneksi lähetteen kysille, ku pojalla on kiveksissä edelleen nestettä. tarkistuttavat samalla myös ettei oo tyrää. sekin vois itkuja aiheuttaa.
muistista... tuli vaan mieleen, et saatoin jo noi asiat viime viikolla kertoa! :LOL: eli erittäin rajallinen on nykyisin toi kapasiteetti! :\|

nyt kaunareiden pariin. =)
tolki ja rasmus 6vkoa4pv
 
jospas mäkin pitkästä aikaa vähän naputan jotain =) meillä oli eilen ristijäiset ja tyttö sai nimeksi Nea eveliina :heart: oikein vieraskorea neiti kun nukku koko päivän, myös itse kasteen ajan :D meilläki välillä niitä masuvääntöjä.. reakoi aikas helposti kaikkeen mitä syön :/ ja ne pirun d-vitamiinitipat ku mä unohan antaa ne melkein joka toinen päivä :ashamed: perjantaina käytiin lääkäri-neuvolassa vaikka ei viel oo 2 kk:tta.. mutta kaikki oli loistavasti, kasvaa hyvin, 53cm ja 4525g oli mitat =) muistaakseni :LOL: ja lääkäri anto luvan käyttää levolacia jos tarvii, kun neuvolatäti paasas ettei missään nimessä saa antaa.. ennen oli siis kakka joka vaipassa, nyt saattaa olla viikon väli ja sen kyl huomaa et se kiukuttaa kun ei oo kakannu :/ mut onneks se levolac autto ja viimeks tuli kakka ihan ilman sitä :D menipä tää niin kakkajutuks et viisain lopetella :LOL:

Bellukka ja Nea :heart:
 
Ihan omatunto kolkuttaa,kun en ole tänne kirjoitellut aikoihin :ashamed: Mutta tosi on,että arki on todellakin kiireistä nykyään kolmen ipanan kanssa :whistle: Nytpä kuitenkin otan itseäni niskasta kiinni ja kirjoitan kuulumisia!

Meillä tytteli tänään tasan 2kk vanha :) Aika vaativainen vauva ollut..Seuraa on miltei koko ajan vailla.No,onneksi on siskot apuan viihdyttämässä..Mitä nyt omilta tappeluiltaan ehtivät :whistle: Meillä on melko tohina päällä koko ajan.Varsinkin uloslähdöt melkoista hommaa,kun pitää saada isommat tytöt pukeisiin ja vauva syötettyä ja puettua..Ja sitten jollakulla onkin kakka..Ja kaikki alkaa alusta.Sitten pitäisi vielä itsekin jaksaa pukea..Huh huh..

Välillä oikeasti tuntuu,että miten tähän on ajatellut ryhtyä..Kun katsoo kaaosta ympärillään ja kaikki huutavat yhtä aikaa.Mutta sitten tulee kuitenkin myös hetkiä,jolloin voi tuntea sen onnen,minkä lasten hymyt tuovat :) Onneksi on niitäkin hetkiä..Sitä vain pitää välillä kaivella itseään pyykkivuorten ja kaiken sekasorron alta.Meillä kun molemmat isosiskot ovat uhmassa niin ei kyllä voi sanoa,että arki olisi helppoa.

Unihommissa meilläkin olisi parantamisen varaa.Vauveli nukkuu näihn aikoihin alle tunnin unet.Sitten herää ja alkaa parin tunnin jakso,jolloin mikään ei ole hyvin ja mikään ei kelpaa.Yhtä kitinää vain..Olisikohan sitten vatsavaivoja tai väsymystä..Nukahtaa viimein sitten 1-2 aikaan yöllä kovan yrittämisen jälkeen.Uuvuttavaa!Parin tunnin päästä taas herää syömään.Sitten isosiskotkin heräilevät pitkin yötä.Esikoinen näkee painajaisia tai pissattaa ja keskimmäinen herää,kun atooppista ihoa kutisee :snotty: Että aika huonoilla öillä mennään ja päivät pitää jaksaa..No,jospa se tästä,kun vauva kasvaa.Niin odotan sitä,että saisi tuon yörytmin paranemaan,että nukahtaisi aiemmin kunnon uneen.

Meillä tyttelille kelpaa nykyään vain pullomaito.Rintamaito on sitten ehtynyt sitä mukaa.Mutta en oo siitä ottanut stressiä.Varmasti osaltaan vaikuttanut tämä jatkuva tohina täällä ja mun väsymys.Vauveli syö kyllä miltei koko ajan.Odotan kärsimättömänä sitä kiinteiden aikaa..

Sellaista meille suurinpiirtein tänne :) Kiva lukea,että muillakin suunnilleen samanlaista.Ettei ole yksin huonojen öiden yms.kanssa.

Kirjoittelemisiin!Nyt tämä äiti yrittää hipsiä jotain iltapalaa syömään,vaikka vauveli tietty herää sitten.. :whistle:

terv.Päityli+Milla-Mari 2kk :heart: <br><br>
 
Heipähei pitkästä aikaa!

Tietokoneongelmia täällä päin, läppäri laukeamispisteessä, ja huoltoon pitäisi toimittaa pikimmiten. :( Vaan sainpas kuitenkin vielä käyntiin tällä kertaa.

LaSi On ollut teillä kyllä taas koettelemusta! Ja uskomattoman tökerö neuvolalääkäri! Tee ihmeessä valitus! Mutta uskon, että pikku Emmi kuulee kyllä, muuten hän tuskin jokeltelisi lainkaan. Ja näkötesteissä taatusti vaikuttaa se karsastus. Toivottavasti tuo sairaalan unikoulu auttaa, kovasti varmasti on voimia vaatinut kaikki kokemanne. :hug:

Meillä menee mitä mainioimmin, Alma kasvaa huimaa vauhtia, ja on ihanan suloinen pallero. Vaatekoko on jo 68, 62cm:n vaatteet näyttävät jo säälittävän nafteilta. Esikoinen oli samankokoinen vasta puolen vuoden tietämillä... :whistle:

Oma maitokin onneksi meillä päin riittää, vaikka tiheän imun kausia on tiuhaan. Kertaakaan ei ole vielä korviketta tarvittu, joskus on tosin imeskelty melkoisen tiuhaan tahtiin.

Vatsavaivoja meillä on podettu vain lieviä, eilen oli kakkaamatta koko päivän, ja illalla vatsa piti meteliä ja hiukan oli kitinää ilmassa. Onneksi tänään vatsa toimi jo normaalisti ja kitinä katosi. Edellisen kerran panttaamista tapahtui pari viikkoa sitten, silloin kolme päivää, ja kakkalasti olikin sitten hirmuinen, kun ulos pääsi. Huh-huh.

Esikoinen on muuttunut mustasukkaisemmaksi, vaikka edelleen useaan otteeseen päivässä käykin vauvaa ihailemassa ja suukottamassa. Vahtia täytyy jatkuvasti ja silmät olla selässäkin, tai muuten saattaa suukotus äkkiä vaihtua nipistämiseen ja läpsimiseen... :/ Pienihän tuo itsekin vielä on, 29. tätä kuuta tulee 3 vuotta täyteen.

Mites muilla, jokos pikkuiset alkavat leluja tavoitella? Meillä Alma jo silloin tällöin saa osuman sitterin lelukaaressa roikkuviin pehmoihin, ja on jo pariin otteeseen kääntyillyt lelun perässä kyljelleenkin. Ja omat kädet on löydetty, nyrkkiä tungetaan suuhun joko sellaisenaan, tai sideharson/unirätti-lelun kera. =) Hauskan näköistä puuhailua, ja kuola valuu vuolaasti noissa touhuissa. :D

Iloinen ja seurallinen tytteli on kyllä muutenkin, nauraa-hekottelee jatkuvasti ja jokeltelee ja kiljahtelee kovasti hereillä ollessaan. Vilkas tapaus siis ja kova jumppaamaan.

Ulkona nukkuminen ei meillä onnistu edelleenkään muutoin kuin liikkuvissa vaunuissa, sama oli kyllä esikoisenkin kanssa aikoinaan. Vaan mitäpä tuosta, uni maistuu onneksi sisätiloissakin. Onneksi tosiaan, sillä tämänpäiväinen -13 astetta ei houkutellut ulkoilulle lainkaan. Mitäpä sitä tuolla jääkylmässä ja lähes lumettomassa ulkoilmassa olisi edes osannut tehdäkään. Sataisi nyt edes hiukan lunta tuon jään seuraksi.

Ensi viikonloppuna suunnistamme taas Mikkeliin päin, esikoisen 3v-synttärikekkereitä lähdetään juhlimaan mummoloihin. Toivottavasti ilma hiukan lauhtuu ennen sitä.

Bliss ja Alma 10 viikkoa + 3 päivää
 
unikuu108
\
Alkuperäinen kirjoittaja 21.01.2007 klo 18:24 Päivi79 kirjoitti:
unikuu Minkä niminen tuo lainaamasi kirja on?
yritin etsiä sellasta teosta jossa olisi pelkästään kehitysjuttuja ja muita niksejä kehittymiseen mutten löytänyt kuin tällasen jossa oli kaikkee raskaaksi tulemisesta työhön lähtemiseen..

mut kirjan nimi on: lapsi tulossa ja tekijä miriam stoppard. jakso vauvan kehitys on mun mielestä ihan hyvä..mutta jos joku löytää laajemmin kehitystä käsittelevän opuksen niin nimiä tänne vaan..kirja on painettu 1999 eli ei niin hirveen vanhakaan.

mut sieltä esimerkkinä muutamia 2-3kk ikäisten vauvojen kehityksestä:

mitä vauva osaa: alkaa tulla tutuksi oman kehonsa kanssa.hän tuijottaa sormiaan ja sitten liikuttelee niitä.pitää kämmeniään auki ja katselee niitä.
pitää helistä kädessä hetken jos asetat sen hänen käteensä.
erilaisia kommunikointi tapoja;hymyily,nyökkäily, tekee suun liikkeitä, vinkuu, kiljahtelee, heiluttaa käsiään ja jalkojaan..

kuinka voit edistää kehitystä:näytä vauvalle hänen sormensa, niin että hän voi tutkia niitä.
ripusta leikkkikaluja sänkynsä yläpuolelle tai ojenna hänelle vauvan jumppatanko johon kannustat häntä tarttumaan.
matki hänen päästämiä ääniä..
makaa lattialla vastapäätä vatsallaaan makaavaa vauvaa.tämä vahvistaa päänhallintaa.

no tässä nyt muutamia..en jaksa kirjoittaa pidempään kirjasta..


eipä tässä muuta oikeestaan tälle yölle..
hyvää yötä

unis ja teo 9vk ja risat
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.01.2007 klo 18:38 Bellukka kirjoitti:
jospas mäkin pitkästä aikaa vähän naputan jotain =) meillä oli eilen ristijäiset ja tyttö sai nimeksi Nea eveliina :heart: oikein vieraskorea neiti kun nukku koko päivän, myös itse kasteen ajan :D meilläki välillä niitä masuvääntöjä.. reakoi aikas helposti kaikkeen mitä syön :/ ja ne pirun d-vitamiinitipat ku mä unohan antaa ne melkein joka toinen päivä :ashamed: perjantaina käytiin lääkäri-neuvolassa vaikka ei viel oo 2 kk:tta.. mutta kaikki oli loistavasti, kasvaa hyvin, 53cm ja 4525g oli mitat =) muistaakseni :LOL: ja lääkäri anto luvan käyttää levolacia jos tarvii, kun neuvolatäti paasas ettei missään nimessä saa antaa.. ennen oli siis kakka joka vaipassa, nyt saattaa olla viikon väli ja sen kyl huomaa et se kiukuttaa kun ei oo kakannu :/ mut onneks se levolac autto ja viimeks tuli kakka ihan ilman sitä :D menipä tää niin kakkajutuks et viisain lopetella :LOL:

Bellukka ja Nea :heart:

MEILLÄ OLLU JO 1 KK KÄYTÖSSÄ TUO LEVOLAK,JA AINAKIN FARMASEUTTI SANO ETTÄ IHAN TONNE 5KK ASTI VOI KÄYTTÄÄ SÄÄNNÖLLISESTI SITÄ..
 
Bellukka laiskana
kaisa: joo meilleki apteekissa sano että voi antaa mut meidän neuvolatäti nyt on vastarannankiiski joka asiassa :whistle: mut joo me ei anneta säännöllisesti, silloin annettiin parina päivänä.. nyt ollu kakan väli 3-4 päivää ja tulee ihan itekseen =) viime yönä meinaan tuli mut ei neitiä haitannu kun huiteli 5h unet ja kun heräs syömään ja ukko vaihto vaipan niin siellähä sitä oli ihan vaipan täydeltä :D jeps on kai mentävä aamuhommiin, mulla tänään jälkitarkastus =)

Bellukka ja Nea
 
Heipsan =)

Pikku-ukko vetäsi taas mahtiunet yöllä :D 22.30-6.45. Mutta mutta...
Onhan se hyvä, että nukkuu, mutta on tuo liian pitkä väli noin pienelle. Tänään aamulla imi sitten ahnaasti ja vielä syödessä pulautti ainakin puolet pois. Eli vatsa on niin tyhjä ja nälkä kova :/
Olen nyt aamun jälkeen seuraillut, josko onkin tulossa kipeäksi.
Että tällaista tällä kertaa...

G: millainen kuumemittari teillä on vauvalle?
Jonkinlainen kun pitäisi varmaan jossain vaiheessa hankkia =)

Lauriina
 
hippo76 harmaana
:\| Meidän pikkuinen on ollut taas muutaman viikon nuhainen ja viikko sitten alkoi yskiäkin.Eilen lääkäri antoi amoxin kuurin ja toivottavasti helpottaa.Säälihän se noin pienelle antibiootit aloittaa mutta jos ei muu auta niin..... :/ !!!!Taisi väsyä lääkkeistä kun makoili yöllä 8 h syömättä,normaalisti 4-6 h putkeen öisin.Kyllähän mie katselin jo monesti että josko alkaisi nälkä tulla muutten raaskinut herättää. ;) Kiva pakkaskeli joka puolella ,eipä ole ulos asiaa vauvan kanssa nyt lähiaikoina.Isompia kyllä yritettävä käyttää ja tänään lähteekin mun mukana taas tallille,alotin ratsastamaan taas pari viikkoa sitten jos edes osa läskeistä jäisi sillä...!Huomenna olisi jälkitarkastus.....! Ensi viikolla mein talokin jo valmis ja pikku hiljaa alkaa muutto,eiköhän siinä kuukausi mene muutossa kun hitaasti tehdään.Ihanaa omaan taloon.Joku jo ihmetteli miten jaksatte muuttaa kolmen pienen muksun kanssa mutta siitähän sitä virtaa saa kun pääsee uuteen ja saapi karsittua kaiken ylimääräisen nurkista samalla..kun sitä tuppaa kertymään kaikenlaista! =) T Hippo ja pikkupojat :heart: :heart: :heart:
 
tolki
G-vastaus: meillä ei ole kuumemittaria pojalle ostettu. Täytyis kai tosiaan hankkia. Eli ehdotuksia otetaan vastaan. :whistle:

Mun täytyy ekakertalaisena mammana kysyä, että mitä tarkoittaa "tankkaaminen"?! Meidän Rasmus on alkanut syödä ihan valtavasti. Istun viidestä puol yhteentoista telkun edessä ja vaihdan vaan tissiltä toiselle. Ja poika huutaa vaihdon välissä minkä ehtii, ku koitan antaa vähän edes rintojen täyttyä ja levähtää. Mut mistä tietää edes, riittääkö maito?? Kun illalla kuitenkin Rasmus on masuvääntelyn jälkeen nukahtanu tyytyväisenä ja nukkuu ab neljä tuntia ennen ekaa yösyöttöä. ELi ei olla annettu lisämaitoa. Tai kerran on kokeiltu, mut poika meinas saada sellaiset raivarit, ku pulloa suuhun tarjottiin,että oksat pois! Eli äiti ei ihan vähään aikaan pääse minnekään... :\|
jatkamme harjoituksia.
 
kamala kun aika rientää, en oo tännekkään kerinny.
meillä on ollu tota vesirokkoa ensin pojalla ja nyt sitten anni sai eilen sen :( ei kivaa pojallakin oli se tosi rajuna. toivotaan nyt että tuo pieniraasu ei saa sitä kovin rajuna kun ei oikeen voi antaa kun tota panadolia. ei ainakaan vielä onneksi oo nousu mitään kamalaa kuumetta. no meillä on onneksi nyt ntosta yö huutamisesta ja jatkuvasta syömisestä päästy, tehtiin sama kun esikoisella yks lasen erikoislääkäri käski vaan aloittaa antaa pienen määrän soseita ei kuulemma oo todellakaan vaarallista ja se auttoi ja sama nyt tytölläkin on oikeen tyytyväinen ei itkeskele ja nukkuu tosi hyvin. minä jaksan taas kun alkoi olla mullakin tosiaan nuo voivat ihan loppu, ja anskukin on taas hyväntuulinen ja tyytyväinen. että meillä on toimiva ratkaisu tuo!
no meillä on käytössä tuo korvakuumemittari ja suosittelin kyllä lämpimästi on tosi kätevä!!
Katjuska ja anni 2kk
 

Yhteistyössä