***Me monikot***

Due
Hei kaikki :wave:

Ilmoittautuisin mukaan :hug:
Meidän kaksoset ovat 6/10 syntyneet tyttö ja poika, eli aika pieniä ovat vielä.

Kiva jos täältä löytyy jatkossa vinkkejä arkeen ja muuta hyödyllistä tietoa.

Yksi kysymyskin olisi heti alkuun: koska olette ottaneet käyttöön vauvoille leikkimaton (se kaari täynnä erilaisia roikkuvia leluja)?
Tuntuu että jotain katseltavaa olisi vauvoille kiva antaa, mutta onko turhan aikaista alkaa lykätä pienille virikkeitä? Jos nyt näkevät edes niitä värejä leluista..

Due
 
Kyssäriä pukkaa

Miten te voitte tehdä hommianne monikoiden kanssa?
Juuri tuossa koitin tehdä vuokaleipää pitkästä aikaa ja oli pää revetä, kun heti alkoi kamala huuto taas kun joitan koitan tehdä :|
Eli meillä on tilanne se, että koko ajan pitäisi olla vain valmiustilassa päivystämässä mitä vauvat tahtovat milloinkin tehdä ja toimia sen mukaan.
Kamala protesti alkaa heti jos ei hommat mene niin kuin he haluavat.
Joo, on alusta totutettu itse ne varmaan vääri...ei aiempien lasten kanssa ole moista ongelmaa ollut ettei mitään sais tehdä muuta kuin seurustella heidän kanssaan.
Ja tosiaan mies on täällä kotosalla edelleen apuna niin ei riitä hänen seura, vaan sen täytyy minun olla paikalla.

Toinen kyssäri:
Mitenkä teillä nukkumis jutut on sujuneet? Eli mitenkä teillä menevät nukkumaan? Meillä on kauheat nukuttamis rituaalit olleet kuvioissa melko aikaisesta vaiheesta asti. Kannella ja kiikutetaan ja tehdään vaikka mitä kunnes sitten ehkä nukahtivat. Nyt sitten tyttö on aika paljon helpompi nukutettava kun sovelsin oman unikoulun huudattamatta tehtynä. Hänet voi saada sänkyyn suoraan nukkumaan kun taputtelee pyllylle aikansa. Tutia kun hän ei taasen huoli, vaan hänellä on oma peitto jota luputtaa eikä mikään muu kelpaa, niin sen kanssa taasen on ne ongelmat kun sen täytyy olla just oikeanlaisessa mytyssä hänen suunsa edessä tai muuten herää.
Minulle se ei ole ongelma mutta miehelle on koska hän ei osaa sitä myttyä tehdä niin kuin neiti halauaa.
Poika taasen ei nuku kun aikansa sylissä kävelemällä tai sitten kiikussa sylissä hytkyttämällä.
Tutia onneksi osaa syödä sen ajan, ja antaa herättyä pois jos on yleensä enää suussakaan kun herää.

Ja heti kun toinen herää sängyssään vaikka kesken unien niin toinen herää myös melko varmasti samaan syssyyn. Eli melko hyvästi ollaan pilalle opetettu.
Se varmaan johtuu siitä että suojelin alkuun niin kovasti sitä ettei herättäisi toinen toisiaan ja otin sängystä syliin jo ennen kuin ennätti tavallaan ilmoittaa että on herännyt tai joku muu itku tulossa.
Vahtasin siis öisin sänkyjen vierellä hereillä :ashamed:

Onneksi kuitenkin olen kuullut jo parista paikasta että ei olla ainoita joilla tälläisiä ongelmia itse nukkumisen kanssa on ollut, mutta....
 
Due: meillä puuhamatto otettiin käyttöön, kun pojat oli reilu 2kk ikäisiä..mutta voithan sä aikaisemminkin vauvan siihen laittaa makoileen ja tapittelemaan. :)

Enie: Meillä pojat ovat jostain 5kk ikäisestä lähtien viihtyneet paljon keskenään, kun alkoivat ottaa kontaktia enemmän toisiinsa ja nykyään 9kk ikäisenä tuntuu, että mua ei paljon muuhun tarvita kun syöttämään, vaippaa vaihtamaan ja sänkyyn nostamaan. :) Toki välillä varsinkin toisilla pojista on sellaista, että äiti ei saa mennä näkyvistä tai tulee huuto. Mikäli jotakin pitää tehdä esim. ruokaa niin ukot syöttötuoleihin ja kauhat käteen tai maissinaksut tai jotain ja siinä ne tyytyväisenä vieressä kattelee kun mamma laittaa ruokaa, tai tiskaa tuttipulloja tai jotain muuta. :)

Nukuttamisesta vielä: meillä iltaisin aina ensin pesut, sitten puuro + velli ja yleensä saattavat nukahtaa jo sitteriin vellipullolle, tosin monesti heräävät kun sänkyyn viedään. Annan hetken pyöriä sängyssä tai oikeestaan niin kauan ennen kuin huutoa tulee, silloin käyn laittamassa tutin takasin suuhun. Mikäli yrityksestä huolimatta ei käy lapsi tai molemmat nukkumaan, niin sitten pois sängystä hetkeksi sitteriin tai jos tosi pirteenä niin lattialle pyörimään ja välillä syliin pomppimaan ja naureskelemaan hetkeksi ja sitten tovin päästä vähän lisää maitoa ja takasin sänkyyn, yleensä tokalla yrityksellä käy nukkumaan, paitsi näillä helteillä!:D
Meillä pojat jäävät yllättävän hyvin tuonne sänkyyn ja eivät vaadi varsinaista nukuttamista, mutta olen itse alusta asti huomannut helpoimmalla pääsevän, kun en "taistele" heille unta vaan menevät sitten nukkumaan kun on sen aika. Ja nyt kun olen kotona heidän kanssaan, niin ei sillä ole väliä monelta käyvät nukkumaan kunhan nukkuvat tarpeeksi eivätkö kiukkua jos ovat hereillä..:)

Näin meillä homma toimii parhaiten!:)
 
Eilen kirjoittelin pitkät tovit mutta sopivasti katkes sähköt ku olin lähettämässä vastausta joten otetaan uusiks :D

Due, voithan laittaa lattialle jotain leluja katseltavaksi sen verran lähelle että näkevät. Mä pidin pojilla paria-kolmea lelua lähettyvillä silloin ihan pikkasena. Parikuisena varmaan otettiin lelukaari käyttöön mutta eipä tuo oikein kiinnostanut ennenku sitten kun alkoivat harjotella kävelemistä alle vuoden ikäsenä, käyttivät kaarta rollaattorina :D

Enie, mä teen hommani sillon ku pojat nukkuu. Tai sit siten että pyörivät jaloksissa, mm. ruuan laitto onnistuu kun pojat tyhjentää sen aikaa keittiön kaappeja :D Tuo kotihommien teko kyllä helpottui huomattavasti sen jälkeen kun alkoivat leikkiä keskenään (ehkä 10kk tienoilla tjsp), eivät enää ihan niin paljon oo minussa kiinni kun touhuavat omiaan. Tälleen reilu vuoden vanhana on myös suht helppo harhauttaa johonkin leikkiin, että saa hetken rauhassa tehä jotain. Nyt tykkäävät etsiä kaikenlaista, usein pyydän ettimään jotain lelua tai "meepä kattoo mitä veikka tekee" ja nää tekee työtä käskettyä ja sit unohtuu leikkimään :D

Nukkumaanmenoruljanssi opeteltiin jossain puolen vuoden iässä, iltahommien jälkeen pojat sänkyyn, tutit suuhun, vähän silitystä ja hyvänyöntoivotukset ja ripeä paikalta poistuminen, ja sitten kädet ristiin että nukahtaisivat. Muutama ilta silloin alkuun meni huudellessa mutta sen jälkeen on sujunut suht hyvin, yleensä kyllä pitää käydä tuttia laittamassa vielä kerran tai pari ennenku nukahtavat. Tutit otettiin käyttöön silloin harjoitteluvaiheessa, ja toimivatkin hyvin. Kausittaista tietysti on tuon systeemin toimivuus meillä ainakin, nyt ois taas sellanen vaihe menossa että on aika mahotonta taistoa nukkumaanmeno. Silloin ku tää opeteltiin tuntui ihan kauheelta viiä pojat sänkyyn itekseen nukahtamaan mutta kyllä se kannatti, vähän vähemmällä pääsee nyt. Meillä onneksi eivät herää jos toinen yöllä huutaa, nukkuivat 7-8kk ikään samassa sängyssä joten tottuivat mölinöihin. Ja niitähän riittää. Nuo heräilevät vähintään muutaman kerran yössä edelleen, ja viime aikoina on yökonsertteja riittäny, vähintään puolen tunnin karjuminen per yö. Viime yönä pääsin nukkumaan kaiketi vähän ennen kolmea, TOSIN ehdin kyllä puolen tuntia torkahtaa ennenku alko tirinä. Siinä sai taas silitellä, kokeilla meidän sänkyä, sohvalla käytiin jne. Ilmeisesti se sit viimesellä omaan sänkyyn taintui ku sieltä se aamulla löyty :D Nää helteet on oikeen piste iin päälle, nukkuminen on kehnoa muutenki mutta nyt siitä ei kyllä tuu yhtää mitää. Hirveen kiva juttu kyllä ois jos nukkuisvat yönsä hyvin, jaksais itekin vähän paremmin. Ihan tuskaa on nuo yövalvomiset :/

Mutta joo, täytynee lähteä ajamaan pojat ylös sängystä, pakko oli laittaa aamupäikkäreille ku olivat taas niin kiukku-ukkoja ettei jaksanu kuunnella. Ihana helle, viimeset muutama päivä on ollu hermo aika pinkeellä sekä pojilla että äitillä.. NO, jospa se tästä :)
 
Meilläkin kyllä odotellaan että on oikeasti uni, että ei laiteta virkeinä koskaan nukkumaan.
Siinä unikoulu oppaassa kun oli että ensimmäisen haukotuksen tultua pitäis jo viedä nukkumaan niin se on meillä liian aikainen vaihe.

Sänkyyn ei voi viedä "hakemaan" unta kun häiritsevät toinen toisiaan sitten eikä kumpikaan nuku :/

Hommia ei voi tehdä silloin kun he nukkuu...heräävät nimittäin samalla sekunnilla kun alan tekemään jotain ja se vasta hermoja riipookin kun saa vielä enemmän siinä tekemisen lomassa siellä ravata taputtelemassa porukalla molempia pyllylle tai yleensä ne herää kokonaan vaikka olisivat vain vartinkin nukkuneet.
Eli ainoa aika jolloin voin tehdä mitään kotihommia on kun he ovat hereillä. Tai no pyykkiä voi pestä kun nukkuvat ja netissä notkua...niin ja se omien päikkäreiden otto kun yöt valvoo ajoittuu siihen sitten.
 
huh, onneksi on muillakin vähän säätämistä nukkumisen kanssa. Meillä ei kyllä onneksi mitään ylivoimaista vielä, ja vellien aloittamisen myötä on unet lapsilla kyllä pidentyneet, voi mennä 5h hyvinkin. tietenkää nassikat ei yhtä aikaa nukahda illalla, vaan voi olla 2h eroa, joten ei siinä omat unet kovin pitkiksi jää. Myö on yritetty totutella omaan sänkyyn nukahtamiseen, tuttia saa laitella ja taputella aika paljon, ja tiheään, mutta toivossa eletään että näin olisi sitten joskus helpompaa. TOISAALTA eräällä toisella palstalla oli myös fiksuja ajatuksia siitä,, että kyllä pienet vielä tarvitsee läheisyyyttä enemmän kuin mitään muuta ja kyllä sitä sitten isompana kerkee vierottua sylistä. ja KOLMANNEKSI kyllähän oikeesti tuplien kanssa pitää mennä just niinkun (ja ykköstenkin) itse tuntee ja kokee oikeaksi, ja niin että saa myös itse levättyä!!!

Noista kotihommista en vielä tiedä, kun mies ollu vielä kotona, niin kyllä edes toinen pystyy jotain tekemään. Voi olla että kohta tilanne muuttuu kun jään yksin, nyt nimittäin näyttää siltä, että päiväunille eivät oikeen välitä käydä juuri ollenkaan... no, saavat sitten oppia valvomaan tyytyväisinä :LOL:

Meillä vielä haastetta arjessa, kun olemme koittaneet rintalapsiksi opetella, poika on oppinut, mutta roikkuukin sitten tississä jatkuvasti :D tyttö oppi jo välillä välttävästi, mutta on tehnyt lakon... :| hälle oon sitten vielä lisäksi lypsäny.... nyt kyllä sit vellit kuviossa joten vähemmän tarvii lypsää... ja alotetaan huomenna soseiden maistelut, että siinä taas ois toiveita helpotuksesta arkeen. (tai ainakin muutoksesta)

Meillä on ollu toi lelukaari jo kotvan esillä pikkuhiljaa alkaavat juttuja enemmän katsella. ja sellasesta soivasta lelusta tykkäävät kovasti. ja sitterit pelastaa hätätapauksessa aina vähän lisää peliaikaa vaikkapa omaan syömiseen.

tällästä ajatuksen virtaa... helteistä huolimatta on vähän kyllä nuppi jäässä.

Kiva lueskella muiden ajatuksia ja kokemuksia, saa uskoa omaan hommaan, vaikka ei tässä kaikkea tajua/muista kommentoida.

Jaksuja meille kaikille!

soja ja nassikat kohta 3kk (korj.ikä 5vkoa)
 
:wave: :wave: :wave: PAKKO TUULETTAA :wave: :wave: :wave:

Meidän Mico rupesi päiväunille suoraan omaan sänkyynsä ensimmäistä kertaa koko elämänsä aikana :heart:
Pari kertaa kävin tutin laittamassa takas suuhun kun oli hukannut sen eikä itse löytänyt ja kappas vaan 10min ja poika nukahti itse :heart:
Niin ja vaikka Noora on hihkunut juttujaan jo puoli tuntia sängyssään lelunsa kanssa niin ei ole vielä siihenkään herännyt :heart:

Ihmeiden aika ei ole ohitse.

Ei vaan parane elätellä liian suuria toiveita että tästä se ura urkenee koska yleensä tälläisten etappien jälkeen otetaan meillä reilusti takapakkia.
 
Pakko kommentoida tuota uni asiaa. :)
Me ollaan tykätty, et lapset nukkuu viereessä. Lapset on jokusen kuukauden iästä lähtien laitettu nukkumaan, niin jotta ensin oli pullolla ruokittu, sitten rintaruokittu ja minä. Tästä asetelmasta oli helppo syöttää pullolla, koska käsi riitti siihen, kun pullon alla oli esim;harso. Rinta oli helppo lykätä suuhun sitä tarvitsevalle. Asetelma toisin päin tai oma asento vaihtoon, jos toinen rinta syöttöön. Meille passas, koska sain itse hoidettua molemmat lapset. Nykyäänkin tytöt nukahtavat parhaiten viereen. Itse saan levollisimman unen, jos näen toisen kaivautuvan isin kainaloon ja tunnen toisen olevan omassa kainalossani.

Näillä helteilläkin meillä on nukuttu hyvin, kun on ollut lattia tuuletin sängyn vieressä hönkimässä. :D

Just tuossa lueskelin kaksosten papereita, joita sain tk:n korvalääkäriltä kelan vammaistuen hakemusta varten (korvatulehdusten takia), että kuinka onkaan ihminen jaksanut juosta vauvan /vauvojen kanssa lääkärissä, öisinkin. Huh onneks pahin on takana, vaikka tulehdukset edelleen vaivaakin. :$

Me asutaan pohjois-savossa ja olis kiva saada monikkovanhemmista kavereita. Missä päin muut asutte?
 
Mulla siis 5.12.00 syntyneet tyttö ja poika, sektiolla raskausmyrkytyksen vuoksi 36+5, a poika 2860g/46cm ja b tyttö 2995g/50cm. Nyt siis 9v varsinaisia esimurkkuikäisiä ja jos sais valita, ottaisin takaisin vauva ajan, se oli ainakin meillä paljon helpompaa. Vauvat alkoi nukkumaan koko yön omissa sängyissään ollessa 2kk, pidimme 4h rytmin syömisessä sairaalasta lähtien. Kiinteitä alettiin maistella 3,5kk ikäisinä, koska pullomaito ei enää riittänyt. Alussa herätin molemmat vauvat yhtä aikaa syömään, en alkanut siihen, että omassa rytmissä, koska sitten se olisi mennyt siihen, että oma nukkuma-aika menis vauvojen syöttämiseen ja hyvin meillä sujui toi yhtä aikaa syömään herättäminen.
Kaksoset oppi kävelemään 11kk ikäisinä, poika tosin käveli tukea pitkin jo 6,5kk ikäisenä, tyttö on ollut aina hitaampi oppimaan asioita ja sama jatkuu edelleen. Molemmat lapset on erityislapsia, kävivät eskarin 2vuotisena, ja nyt menevät 3lk tavalliselle luokalle, 1-2lk. kävivät pienryhmässä.
Tytöllä ADHD impulsiivisuus ja pojalla astma, sekä hienomotoriikan kanssa ongelmia.
Meille ei lisää lapsia vuosien yrityksestä ole siunaantunut, eli kaksoset ovat ainoa lapset perheessämme.
 
tuplis2 Tervetuloa mukaan, ja totta kai mahtuu. Nimenomaan minä ainakin tykkään että meitä olisi monen ikäisten monikoiden perheitä täällä :)

ON: Meillä on nyt menossa jo 4pv kun ei olla enää kanniskeltu yhtään ainoaa unta vaan on saatu lapset suoraan sänkyyn nukkumaan :heart: :heart: :heart:
Tyttö joka ennen oli se helpompi nukutettava, onkin nyt se vaikeampi koska peppuroi sen peiton imemisensä kanssa. Tutia ei huoli, ei huoli harsoa eikä mitään muuta kuin sen oman peittonsa imettäväksi ja sekin täytyy olla oikealla tavalla juuri suun edessä tietyn millimetrin etäisyydellä tai tulee raivari...No, eilen kylläkin laitoin pari kertaa ilman peittoa nukkumaan, mutta oli niin väsynyt ettei jaksanut temppuila peiton puuttumisen perään.
Se onkin meillä seuraava vaihe sitten opetella siitä irti.
Ollaan kokeiltu toistakymmentä erilaista tutia mutta kaikissa on niin pitkä se tuti osa vaikka olis keskostutikin että yökkäilee vaan.
Poika taasen joka oli ennen se tosi hankala nukutettava onkin nyt ollut se tooooosi helppo on nukutettava ollut nyt :)

Kiitos teille kovasti, sillä teidän juttujenne pohjalta rohkaistuin taas koittamaan tuota poikaa nukkumaan suoraan omaan sänkyyn. Tyttöhän sinne tosiaan jo osasikin nukahtaa jos vaan halusi :) :heart:

 
Hei hienoa Enie että on alkanut nukkumaanmeno sujua!! Ehkä se ei mikään maailman suurin asia ole mutta kyllä se vaan kummasti helpottaa elämää jos saa naperot suosiolla unilleen :) Meilläkin on nyt vähän meno rauhoittunut, muutamaan yöhön ei oo ollut kuin yksi kantelutuokio huutajan kanssa, joten tohdin jo toivoa että rähinäkausi on rauhoittumassa :D
 
Meidän kaksoset syntyivät juhannusaattona, joten kaikki on uutta ja ihmeellistä vielä. Perheessä on jo entuudestaan lapsia, joten käsittely ym on tuttua, mutta se on uutta, että kädet ei riitä kaikkeen. Välillä toinen polo huutaa pää punaisena, kun äiti ei vaan ehdi heti hätiin. Meillä siis tyttö ja poika ja entuudestaan kolme lapsosta, tyttöjä.
Nukkumisesta, meillä nukutaan vielä tosi vaihtelevasti yöllä. Viime yö oli hyvä ja sain itsekin nukkua yhden kolmen tunnin pätkän sekä pari lyhyttä torkahdusta. Edellinen yö oli huono ja käytännössä en kolmen jälkeen enää ehtinyt sänkyyn, lapset olivat niin pahasti vuorotellen hereillä.
Nyt äkkiä hetkeksi pötkölleen, kun molemmat unilla.
 
tervetuloa Liplatus :wave:

samaa minäkin ihmettelen, että miten tässä selvitään, kun ei kertakaikkiaan kädet riitä kahta itkevää auttamaan... :/

Meillä nyt menneet yöt paremmin, lapsukaiset nukahteneet peräti 2 iltana peräkkäin noin 20 omiin sänkyihin muutamalla silittelyllä ja unta on riittänyt 5,5h ja takaisin nukahtaminenkin on onnistunut melko hyvin, pääsi itsekin unille alle 2 tunnissa. Ilmeisesti iltarutiineista ja sinnikkäästä sänkyyn viennistä ja silittelystä ei oo ollu haittaakaan. (ja ei oo todellakaan itketetty lapsia sängyssä, ovathan vielä ihan liian pieniä ajatellen mitään unikoulua tms.)

Mutta nyt minnuu on alkanut oikeesti jännittää miten käy kun mies lähtee töihin, tähän asti lapsukaiset tottuneet varsin hyvälle, kun aina ollu 2 aikuista paikalla (2kk jo). Päivä unia lapset ei kovin kummosia nuku ja aika tyytymättömiä ovat sitten lattialla tai sitterissä (jota en ees haluis käyttää kun pakon edessä). ja meillä edelleen toi imetys puolitiessään, poika kyllä on rintalapsi aamu- ja iltavellejä lukuunottamatta, mutta tyttö vaan satunnaisesti suostuu rinnalle...

Jaahas, ja taas huudetaan :LOL:

Jaksuja kaikille

sori, vaan omaa :ashamed:
 
Liplatus Tervetuloa mukaan :heart:

Hoitoapua Minulla on ollut mies koko ajan kotona vauvojen syntymästä lähtien...tai no, kävi hän vielä 5pv töissä ensin kunnes jäi isyyslomalle ensin.
Tosin, aina ei hänestä ole ollut kyllä mitään apua, koska sairauden vuoksi ollut kuin kolmas vauva hoidettavana eräässä vaiheessa. Ei hänelle silloin voinut luottaa vauvaa aina syliinkään.
Onneksi minun anoppi on ollut meillä yötä päivää apuna todella paljon, nyt vasta on ehkä noin kuukauden ajan pärjätty niin, että käy vain silloin tällöin päivällä tai sitten yön-pari ajan apuna, kun joitain sellaisia hommia hoidettava joita ei muuten voisi hoitaa.
Oma äitini on heikossa kunnossa nykyään, eikä häntä viitsi kovin työllistää vauvojen hoitoon vaikka mielellään siinä auttaakin. Alussa hänkin oli täällä yötä-päivää vuorostaan, kun annettiin anopin vähän hengähtää välillä.
Lisäksi me saatiin kaupungilta hoitaja tänne käymään avuksi kaksi kertaa viikossa puoli päivää. Siitä oli alkuun tosi iso apu, kun ei talvella viitsinyt pienten kanssa lähteä kauppaan tai muualle käymään asioille...ja jopa pari kertaa ennätin nukkuakin hoitajan aikaan.
Nyt ollaan sitten peruttu hoitajan tulot n. kuukauden ajan jo kokonaan koska tästä hoitajasta joka nykyään vain on, ei juuri ole mitään apua (se "parempi" hoitaja jäi äitiysvapaalle) ja toisaalta on koettu pärjäävämme aika kivasti.
Eli soittakaa ihmeessa ja tiedustelkaa mahdollisuutta hoitajaan. Joka paikassa tätä mahdollisuutta ei ole, mutta sehän selviää aina vain kysymällä.

ON: Unihommat sujuneet hyvin....paitsi kun tuli vähän päiväohjelmaan muutosta niin johan oltiin aivan sekaisin. Eräänä päivänä ei kaupasta ennätetty just unien aikaan kotiin, niin hässäkkä oli valmis. Eräänä päivänä kävi vieraita ennen uniaikaa niin siitä mentiin sekaisin, ja eilen oltiin häissä aamupäivällä ja mummot oli hoitamassa vauvoja niin koko loppu päivä olikin sitten täyttä kiljumista ja huutoa pojan puolelta sitten.
Tosin siellä on hampaiden tuloa ja olisko masu vähän pipi jostain syystä myös ollut.

Mutta nyt hommiin...

Mukavaa viikonloppua kaikille :heart:
 
omaa meillä on muuten 6. ilta peräkkäin kun lapset nukkuu jo =) ja ihan itsekseen parilla tutin nostolla ovat sänkyyn nukahtaneet! tuon kun saisi vielä päivä uniin siirrettyä!??!

mitäs muille kuuluu? onko vinkkejä miten tollaset pikkuiset reilu 3kk vauvat oppii lusikasta soseita syömään? ja korjattu ikähän on vasta 1,5kk....
 
soja No, on ja ei, eli riippuu miltä kannalta sairautta katsoo. Mutta mitään hengen hätää ei ole ja lääkitys on testauksessa menossa joten voi olla, että jonain päivänä on vielä "suht normaalien" kirjoissa niin sanotusti. Kuitenkin sen verran häiritsee, että autolla ei saa ajaa tällä hetkellä lainkaan ja on vielä vähän valvottava tapaus, mutta eiköhän se tästä.
Aika hienosti on lääke alkanut purra :)

Syöminen:
Meillä alkoivat 2,5kk ikäisenä syödä soseita ihan niitä ainun pehmeistä lusikoista, aivan kuin olisivat aina syöneet sillä tavalla :)
 
kiva nopeasti lukea vauva/lapsiarjestanne. keskittyminen meikällä vähän huono, kun just tultiin vauvojen kanssa kotiin. :heart: :heart:
just nyt molemmat nukkuvat ja on hetki aikaa. itse tarttis kyllä mennä nukkumaan, kun viime yönä en oikein saanut nukuttua, kun ukkosti ja sitten oli vuoroin vilu ja vuoroin hikoilin sänky märkänä. meillä on viileetä sisällä, joten siitä ei johdu vaan ilmeisesti ne horrrrmoonit. ja muutenkin en jotenkin osanut nukkua... + toinen vauvoista tykkäs seurustella 5-6.
ELI 2 poikaa syntyi 15.7.: A(2790/49) alateitse ja B(2585/49) kiir.sektiolla, kun ei suostunut oikeaan tarjontaan. synnytys ja sektio meni hyvin ja vauvat voivat mainiosti.
oltais päästy sairaalasta jo 5-6 päivän päästä, mutta mä sain jonkun kauheen infektion ylävatsaan ja sitä piti sitten lääkitä suonensisäisesti eiliseen asti. onneksi tulehdusarvot laskivat ja muutenkin olo koheni. :)
Kotona olo on vähän outoa, mutta aivan ihanaa.
Pyrimme samaan rytmiin, mutta en oo ollut sen kanssa niin tarkka. PULLOruokinnalla se oliskin tosi helppoa, mutta nyt kun yritän tätä imetystä lisätä niin pakko sitten antaa tissiä silloin kun vauva huolii ja maitoa tulee. viime yönä syötin B-vauvan toisesta tissistä ja sillä hän nukkuikin yllättäen yli 3,5 tuntia. *ABLOODEJA* - pullosta syötettäessä ovat hyvin nukkuneet 4 tuntia ja ylikin, ja samaan aikaan. hereillä ovatkin sitten usein eri aikaan; toisaalta hyvä niin voi keskittyä hereillä olevan kanssa seurusteluun.

jaha - toinen kutsuu. :)

dreamer + poikaset 12vrk
 
Hei, mahtuuko mukaan uusia? Täällä olisi yksi tuplaäiti, vauvat syntyivät 10/08 TAYSissa. Tyttö tuli ensin (2500 g) ja poika perään (2740 g), rv 35+5. Entuudestaan löytyy kaksi poikaa, kohta 8v ja 6 v. Kohta siis kaksikko täyttää kaksi vuotta, ja vauhtia on todella pitänyt! Vauva-ajasta arki on tietysti helpottanut, mutta nyt tuppaa ongelmana olemaan ulkoilut, jos paikka ei ole aidattu ympäriinsä niin ulkoileminen on silkka mahdottomuus, yksi kun lähtee juoksemaan itään ja toinen sitten länteen ja äiti ei tiedä mihin revetä! :LOL: Onneksi on sentään aidattu takapiha...

HM
 
Hari Mao Totta kai mahtuu, tervetuloa porukkaan :heart:

Sängyssä hikoilu:
Me ollaan laitettu tuuletin pyörimään sänkyihin päin...ei siis kokoajan vaan sitä puoli kierrostaan mitä tuulettaa. Se on ollut hyvä meillä.
Tyttö tosin hikoaa päästään siitä huolimatta rankasti ja eilen taittelin lakanan vielä pään alle tyynyn päälle imemään kosteutta ja auttamaan vähän hengittämään paremmin siellä pään alla.
Tuntuu että nuo keinokuituiset vauvan tyynyt ovat oikeita saunoja samoin kuin peitot.
Meillä peittoina onkin ollut meilkein alusta asti nyt talven ja kevään ja kesän sellaiset velour kankaasta olevat muumi peitot ilman mitään lakanoita tms.
Paksut peitot ei edes talvella olleet hyvät kun hiostivat liikaa.
Pitäisi varmaan heillekin hommata nuo untuvapeitot ja tyynyt kun hengittävät paremmin.
 
Huomenta Melutalosta. Vaikka yksi lapsi puuttuukin (Kasperi 6 v on mummolassa) niin desibelit ovat aika massiiviset... B)

Heti täältä kyselisin käytännön vinkkejä, omaan sänkyyn nukahtamisesta. Meillä siis Wilma ja Oskari ovat nyt 1v9kk ja olisi ajankohtaista siirtää pinnasängystä lastensänkyyn (meidän kaksikko on niin pitkiä että tulee jalat ihan pian pinnoista läpi! ), mutta hieman mietityttää että mitenkä kannattaisi toimia. Isommat pojat ovat heti nukkuneet hienosti isojen sängyssä, ja nyt pelottaa että mikähän sirkus on edessä. Tällä hetkellä kaksikko nukahtaa sänkyynsä itse, ei siis nukutella tai silitellä tms. Jos ovat väsyneitä niin nukahtavat aika pian, mutta jos ovat hiemankaan virkeitä niin saattavat kälättää keskenään puolisenkin tuntia ja uusinta kivaa on heitellä kaikki sängystä lattialle ja kikattaa. Eli saattaa olla aika hulinaa. Kannattaako vaan laittaa isojen sänkyyn ja kantaa sen tuhat kertaa takaisin petiin, vai miten?? Onko ideoita?

Yöhikoilua harrastetaan myös täällä. Meidän yläkerrassa ei muutenkaan kierrä ilma mihinkään suuntaan, ja makkarit on aika trooppisia. Kaksikko nukkuu ihan vaan vaippasilteen ja paksut peitot oon ottanut nyt helteillä pois, pelkät pussilakanat on päällä. Oskari vallankin on joskus ihan läpimärkä.

Huuto vaan yltyy täällä, tarvii varmaan mennä katsomaan mitä touhuavat... Laitan tähän loppuun kuvan kaksikosta kun leikkivät takapihalla kukkuluuruuta :LOL:



HM ja vauhtiväki
 
Moi,pääsisinkö mieki mukaan? :) Ei oo tullu täällä monikkopuolella edes oikeen pyörittyä.
Meillä on tytöt syntyneet 02/10.Epäidenttiset,rv 37+6 sektiolla syntyivät.A:2675g 46cm ja B:1945g 43cm.

Ihania pakkauksia kertakaikkiaan ja meillä on menny oikeen mukavasti ainaki tää eka 5kk,mies on liitonpäivärahalla,kun ei töitä ole löytyny,mutta toisaalta on kiva alku ollu ku molemmat on saanu tutustua tyttöihin :) Meillä on kaksi aiempaaki lasta tyttö 5v ja poika3v.

Kaksoset on meillä perustyytyväisiä,nukahtavat iltaisin itekseen joka on aika ihana helpotus :heart:

Toinen tuolla jo kitisee maitoa,joten nyt tuli tämmönen pika sepustus :D
 
Heippa, minäkin tahdon mukaan!!! Ensiksi tosi kiva tälläinen uusi ketju!!

Siispä, meillä 07/09 syntyneet kaksostytöt, ei identtiset. Juuri tuli tytöille vuosi täyteen. Toinen tyttö kävelee ja toinen ei vielä ilman tukea. Toisella 8 hammasta ja toisella 3. Toinen jo pulisee pari sanaa ja toinen jotain omaa kieltään.

Rytmityksestä täällä ollut juttua: meillä on pienestä asti ollut aika tarkkaan sama rytmi. Juuri sen takia, että saisi edes hetken hengähtää. Ja totta on, että tytöistä on jo todella paljon seuraa toisilleen. Nukkuvatkin aika hyvin, välillä tietysti kiristetään vanhempien hermoja äärimmilleen, mutta pääsääntöisesti suht hyvin. Nukkumaanmeno kyllä väsyneenä välillä on raskasta, laitan molemmat omiin sänkyihin ja tutit ja rätit mukaan. Ja istun sänkyjen välissä lehteä lukien tms. ja annan välillä heiteltyjä tutteja. Joskus nukahtaa pikaisestikin, mutta välillä saa jököttää toista tuntia siellä. Välillä kyllä vaan poistuttu huoneesta ja tuttia vaan käyty antamassa. Ajan saatossa ehkä selviää mikä parhainta.

Toivottavasti tästä tulee aktiivinen ketju. Kysymyksiä ja tarinoita kaikkien arjesta on kiva lukea :attn:
 

Yhteistyössä