Meillä syödään lämmin ruoka vain kerran päivässä näin viikonloppuisin.

  • Viestiketjun aloittaja "veera"
  • Ensimmäinen viesti
"joo"
Meillä syödään joka päivä, arkena ja viikonolppuna, vain yksi lämmin ateria vaikka lapest ovat kotihoidossa. Näin oli omassakin lapsuudessani. Kaikki olemme terveitä ja hoikkia.
 
Viikonloppuisin meilläkin syödään vain yksi lämmin ateria. Illalla sit jotain muuten ruokaisaa, äsken vedettiin salaattia, karjalanpiirakoita ja lisukkeita. Kenellekään ei kuulemma jäänyt nälkä.
 
Meillä
viikonloppuisin ja lomilla isot (eli vanhemmat ja teini) syö vain yhden lämpimän ruuan eli päivällisen klo. 17-18 aikoihin,muuten lähinnä leipää. 4v. syö aamupalan ,lounaa,päivällisen ja iltapalan (harvoin välipalaa).
 
"kahden äiti"
Niin meilläkin, siinä 10-11 maissa syödään kunnon aamupala, puuroa, smoothieta, leipää, munakasta jne eli ihan kunnon "hotelliaamiainen" ja sitten syödään ruoka joskus 15-16 maissa. Päiväkahvit siinä välissä, jotain kahvileipää sen kanssa näin viikonloppuna. Illalla sitten iltapalaa; rahkaa tai jogurttia, voileipää/pizzaa/tortilloja tms. Hyvin pärjätään. Muutenhan sitä sais vallan asua keittiössä :/
 
"wii"
Sama juttu kuin edellisellä; aamupala saattaa arkena olla vasta 10-10.30, lämmin ruoka venyy noin kahteen, välipalaa ja kaffia neljän aikaan ja ruokaisa iltapala 18.00 ja muksut petissä yleensä ennen kasia.
 
"Jenis"
[QUOTE="wii";28332789]Sama juttu kuin edellisellä; aamupala saattaa arkena olla vasta 10-10.30, lämmin ruoka venyy noin kahteen, välipalaa ja kaffia neljän aikaan ja ruokaisa iltapala 18.00 ja muksut petissä yleensä ennen kasia.[/QUOTE]

Miten pitkiä yöunia teillä lapset nukkuu? Jos siis iltapala on kuudelta ja seuraavan kerran ruokaa tarjoillaan seuraavana päivänä lähes lounasaikaan...
 
"helka"
Meillä kaksi lämmintä. Kasvavassa iässä tarvitsevat ehdottomasti molemmat!
Viikonloppuna lounas on yleensä keittoruoka.
Kalliimmaksi tulisi, jollei lämpimiä ruokia tarjoaisi. Viitseliäisyyttähän se vaatii vanhemmalta.
 
[QUOTE="vieras";28331504]Meillä syödään ylipäätään vain yksi lämmin ateria päivässä.[/QUOTE] Sama juttu, ei koskaan kahta. Päivisin viikolla kun kaikki syövät lounaan muualla, ja viikonloppuisin yksi ruoka per päivä.
 
määä
[QUOTE="joo";28331978]Meillä syödään joka päivä, arkena ja viikonolppuna, vain yksi lämmin ateria vaikka lapest ovat kotihoidossa. Näin oli omassakin lapsuudessani. Kaikki olemme terveitä ja hoikkia.[/QUOTE]
No ilmankos, lapsiparat eivät saa tarpeeksi ruokaa.
Huh. Vanhemmuden arvioinnissa reputtaisitte kaikki.
 
"emäntä"
Meillä on ollut säännöllinen ruokarytmi siitä asti, kun tytär alkoi syömään kiinteitä. Jo maitovauvana tytön rytmi kehittyi itsekseen säännölliseksi.. Nykyään aamupala syödään 8-9 (koulupäivinä klo 7), lounas 11.30-12, välipalaa 14-15, päivällinen 17.30-18 ja iltapala 19.30. Kyllä tyttöni ainakin selvästi tarvitsee kaksi lämmintä ateriaa päivässä, koska liiikkuu paljon ja kuluttaakin sen mukaisesti. Olisi luuranko, jos en antaisi tarpeeksi ruokaa (kahta lämmintä ateriaa päivässä)..

En ole koskaan kuullut, ettei lapsille anneta kahta lämmintä ateriaa päivässä :( kuulostaa jotenkin aneemiselta.. Tottakai jokaisessa perheessä on omat sääntönsä ja tapansa, mutta mielestäni kasvava lapsi tarvitsisi kaksi lämmintä ateriaa päivässä.
 
Sama.
Mulla ei omia lapsia ole, mutta meillä oli kanssa samalla lailla sillon kun vielä kotona asuin. Viikolla syötiin koulussa ja vanhemmat töissä (tms.) päiväruoka, ja sitte kotona koulusta päästessä. Viikonloppuna oli sitte yks ruoka kumpanakin päivänä.

Tosin viikonloppuisin saatto sitten illalla olla esim. kanasalaattia, lämpimiä voileipä, pitsaa tms. Mutta varsinaista kunnollista lämmintä ruokaa ei sitte enää tullu syötyä, eikä kyllä oikeestaan ollu tarvettakaan.
 
"jep"
Meillä syödään vielä kaksi lämmintä ateriaa viikonloppuisinkin, viikolla usein kolme, joista yksi lapsilla päiväkotilounas, itsellä työlounas (yleensä melko kevyt). Mutta jos joskus päästään siihen, että lapset nukkuvat sinne 11-12 nurkille viikonloppuisin, mennään varmaan yhdellä lämpimällä aterialla ;).

Ruokaa ei silti laiteta nytkään kuin kerran päivässä, lounas on yleensä edellisen illan tähteitä. Tai jos ei jää mitään, jotain helppoa, vaikka nakkimunakas, keitto tai pastaa ja jotain sen kanssa.
 
"Vieras"
[QUOTE="kahden äiti";28332059]Niin meilläkin, siinä 10-11 maissa syödään kunnon aamupala, puuroa, smoothieta, leipää, munakasta jne eli ihan kunnon "hotelliaamiainen" ja sitten syödään ruoka joskus 15-16 maissa. Päiväkahvit siinä välissä, jotain kahvileipää sen kanssa näin viikonloppuna. Illalla sitten iltapalaa; rahkaa tai jogurttia, voileipää/pizzaa/tortilloja tms. Hyvin pärjätään. Muutenhan sitä sais vallan asua keittiössä :/[/QUOTE]

Niin no kyllä mä ainakin lasken pizzan taikka tortillat ihan lämpimäksi ateriaki. Jopa aika tuhti sellainen. Siihen vielä jugurttia niin ei ihme jos pärjää...
 
"jada"
[QUOTE="emäntä";28333289]En ole koskaan kuullut, ettei lapsille anneta kahta lämmintä ateriaa päivässä :( kuulostaa jotenkin aneemiselta.. Tottakai jokaisessa perheessä on omat sääntönsä ja tapansa, mutta mielestäni kasvava lapsi tarvitsisi kaksi lämmintä ateriaa päivässä.[/QUOTE]

Mulle yritettiin aikoinaan tehdä päivähoidon/koulun jälkeen toinen lämmin ateria, mutta en kuulemma suostunut syömään semmosta. Aikansa yritettyään äitee luovutti ja sen jälkeen en oo syönyt kuin yhden lämpimän aterian päivässä.

Poikaystävän lapset on tottuneet kahteen lämpimään ateriaan ainakin arkisin ja nyt kun meille on tulossa yhteinen lapsi ja ollaan muuttamassa yhteen, pitänee vanhempia lapsia varten varmaan vääntää jotain lämmintä purtavaa myös iltapäivällä. Tosin poikaystävä saa kyllä ainakin aluksi hoitaa lastensa ruokkimisen itse, paitsi jos he suostuvat syömään koulun jälkeen samaa safkaa, mitä itse olen tehnyt päivällä.

Sitten kun vauva alkaa syödä kiinteitä ja myöhemmin kunnon ruokaa, hälle tarvii kehittää varmaan ne pari lämmintä ateriaa kans, vaikka itse söisin vain yhden lämpimän aterian per päivä. Onneksi myöhemmin yksi lämmin ateria tarjotaan päivähoitopaikassa, oli se sitten päiväkoti tai perhepäivähoitopaikka. Tykkään kyllä ruuanlaitosta, mutta en niin paljoa, että jaksaisin/haluaisin asua keittiössä niin montaa tuntia päivässä kuin mitä kahden lämpimän aterian laittaminen vaatii.
 
"Vieras"
[QUOTE="Jopa";28331960]Ompas täällä laiskaa porukkaa. Ilmanmuuta lapset tarvitsevat 2 kunnon ruokaa päivässä. Sitten ihmetellään miksi nuoret lihovat koko ajan, kun kotoa jo saadaan huonot esimerkit.[/QUOTE]

Mitkä hiton huonot esimerkit? Aamupala klo 10, päiväruoka klo 14, välipala klo 15 ja illalla iltapala. Hyvin pärjää, ja ihan on hyvä esimerkki.
 
kfkfkf
Meilläkin syödään vain yksi lämmin, ihan vain sen takia, kun nukutaankin pidempään mitä arkena. Ei tosiaankaan olla mitään 11 jälkeen vielä ruokaa syömässä, kuten arkena koulussa lapset syö.

Jos koko poppoo herättäis viikonloppuisinkin jo 7 aikaan, niin luultavasti syötäis 2 lämmintä
 
Me ei syödä juuri koskaan kahta lämmintä ruokaa päivässä.

Arkisin lapsi syö päiväkodissa, minä töissä ja iltaisin teen lapselle yleensä puuroa, joka toki on lämmintä.
Munakasta tulee myös tehtyä lapselle iltaisin.
Viikonloppuisin syödään siinä kolmen-neljän aikaan iltapäivällä yksi, tuhti lämmin ateria.
 
"Vieras"
[QUOTE="Vieras";28333737]Mitkä hiton huonot esimerkit? Aamupala klo 10, päiväruoka klo 14, välipala klo 15 ja illalla iltapala. Hyvin pärjää, ja ihan on hyvä esimerkki.[/QUOTE]

No tuossahan on aika väli ihan päin... Siis aamupala 10 ja päiväruoka eli lounas 14, ihan liian pitkä väli, koska välipala pitää jo syödä tunnin päästä.

Ja mitähän nuo kaikki ruuat on? Jotaki moskaa varmaan, ku ei ole edes terveelliset ruoka-ajat.
 

Yhteistyössä