Mihin sisustukselliseen seikkaan kiinnität ensimmäisenä huomiota muiden kotona?

  • Viestiketjun aloittaja sISUStus
  • Ensimmäinen viesti
sadsa
Seinät ja kaikki seinillä oleva (hyllyt,taulut, peilit jne) ja pikkuiset sisustusesineet. Toisena tulevat matto ja verhot.
Vaikka huonekalut olisivat sinällään ihan hienoja ja oikeilla paikoillaan, niin monet raiskaa koko sisustuksen joillakin halvan näköisillä tauluilla tai seinähyllyillä, joihin laittaa jotakin ihan typerää ja olematon.
Sit verhot ja matto. Inhoan mattoja, joissa on suuria kuvioita. Varsinkin kukkia!
 
Yleinen värimaailma iskee ekana, onko se yhtenevä vai räikeä. Värejä saa ja pitää olla, mutta ne voisi olla yhteensopivia keskenään.

Muuten mua häiritsee vaan jos on ihan älyttömästi pikkusälää, koriste-esineitä, lehtiä, likaisia astioita tms.
 
"Nitta"
Kokonaisuus. Tunnelma. Aitous - mikään ei ole kamalampaa kuin että ihmisen persoonallisuus & arvot ja koti eivät osu yhtään yksiin, tulee tekemällä tehdyn olo, sellainen päälle liimattu kuva (juurikin jonkun trendin tai luulon mukaan sen osalta, mikä on sopivaa sisustusta)...

Ei tuossa ole kyse niinkään siitä, onko tavaraa paljon vai vähän tai mitä värit ovat - toset nyt vaan viihtyvät enemmän tavaran kanssa, toiset vähemmän. Kukin taaplaa tavallaan. Itse arvostan toki tietyn aikakauden tyyliä, mutta myös perittyjä asioita, joita voi toki niitäkin tuunata kokonaisuuteen sopivaksi, jos niikseen tulee (meillä on esim. iso-tädin vanha nojatuoli, mutta uudelleenverhoiltuna sopimaan muuhun kokonaisuuteen).
 
Keittiönkaapit. Sitten keittiön pöytä. Ja tason materiaali.
Täytyy myöntää ettei mitään käsitystä minkälaiset verhot kavereilla on..

Toivottavasti arvoisa vieras nyt saa selvää tekstistä. Pahoittelen että migreenin jälkeen en osaa kirjoittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Keittiön kaapistot, vetimet, liesi ja liesituuletin. Verhot ja matot. Yleisilme ja tavaran määrä. Lastenhuoneiden sisustus kiinnostaa myös, mäntyiset kalusteet kauhistuttavat, samoin kuin mäntyportaat ja - katot.
 
Suzyanne
Siihen, onko koti sisustettu persoonattomasti, tismalleen viimeisimpien trendien mukaan vai onko se persoonallinen, eikä niin trendikäs. Koti kertoo ihmisestä paljon, ja massan mukana sisustuksessa menijä ei ehkä ainakaan kaikilta osin ole kanssani samoilla aaltopituuksilla. Tosin ei se haittaa, kunhan ei ala arvostella meidän kotiamme, jossa mikään ei ole trendikästä. :D
 
onkoonko
Ensin osuu silmään kuinka säilytys ja järjestys on hoidettu. Sen näkee heti eteisessä onko "kaapit järjestyksessä". Mutta en tuota tietoisesti tarkkaile, oma intohimo sattuu olemaan organisointi ja järjestely niin...
 
Ensin kiinnitän huomiota onko kodissa saastaista (ei ole vielä tullut sellaista vastaan, mutta niistä pelotellaan :D), sen jälkeen katson onko siellä minua kiinnostavia asioita, kuten kirjat, ja millaisia tauluja tai "tauluja" on seinillä.

Jos tunnen ihmisen hyvin, varmaan vertaan onko koti ja ihminen mielestäni samanoloisia.
 
Yleiseen tunnelmaan ja värimaailmaan.

Huomio kiinnittyy usein ensimmäisenä isoihin yksityiskohtiin, seiniin - tauluihin - hyllyihin jne., jotka on mietitty huolella ja tuntuvat istuvan kokonaisuuteen.

Joskus häiritsee tavaroiden, värien tai materiaalien sekamelska. Enkä tarkoita tarkoituksella haettuja sisustuksellisia kontrasteja materiaaleissa, vaan muuta sekalaisuutta tavarameressä.. Toisaalta "vähän sotkuisen" kodin tunnelma saattaa tuntua hyvin kotoisalta ja sotku hallitulta kaaokselta.
 

Yhteistyössä