Miksi ateistit viettävät joulua ja pääsiäistä?

  • Viestiketjun aloittaja "Alli"
  • Ensimmäinen viesti
Ennen kristin uskoa; Pääsiäinen on hedelmällisyyden juhla kaikissa muodoissa, luonnoissa kuin eläinmaailmassa. Kevät on uusien tuulien aika jota juhlittu pääsiäisenä ennen kristin uskoa. JA tosiaan Joulu ei ole sekään kristinuskoon liittyvä(oliko Jeesuksen oikea syntymä helmikuussa?). Jouluna kokonuttiin syömään yhdessä kyläasukkaitten kanssa ja juhlistettiin yhdessä oloa koska vaikea talvi ja koetuksen aika oli tulossa missä moni kuoli ennen vanhaan, sii talvi joulun jälkeen kevääseen asti.

Joten heitän nyt vastakysymyksen miksi kristinuskovainen oikeesti viettää näitä päiviä tai ostaa lahjoja lapsilleensa, rahallistaa/kaupallistaa tapahtuman kun siitä ei ole kyse?
 
  • Tykkää
Reactions: Kuuloke-Esko
Vietetään joulua, koska suku juhlii sitä ja sukulaiset ovatkin hartaita kristittyjä.
Pääsiäistä samasta syystä.

Pitäisikö heille sanoa, että me emme sitten tule vuoden ainoaan aikaan paikalle kun lähes koko suku kokoontuu yhteen?
Ja että meille ei sitten saa antaa lahjoja, kun ei uskota tähän juttuun?
Ja et sori vaan kummipojilleki, kummitäti ei usko niin ette saa sit lahjojakaan, ihan periaatteesta? :xmas:

Voisin osallistua muidenkin uskonnollisten juhlien viettoon, itse asiassa se olisi mielenkiintoista.
 
---------
Eikö pakanallisten tapojen ja perinteiden ottaminen osaksi kristillistä juhlaa ole sitten rusinoiden noukkimista pullasta?

Varmuudella ei kukaan tiedä koska Jeesus on syntynyt tai kuollut, ne on vaan päätetty sijoittaa kalenteriin tietyille päiville paljon paljon varsinaisten tapahtumapäivien jälkeen. Me nautitaan perheen kesken olemisesta, hyvästä ruoasta, lasten ilosta, kynttilöistä ja talven selän taittumisesta. Siinä on meille riittävästi syytä juhlaan. Itse käyn kirkossa noukkimassa rusinat pullasta laulamalla kauneimpia joululauluja, ihan vaan siksi, että joululaulut ovat niin ihania ja kaupunkimme kirkko on huikaisevan kaunis ja nautin siitä tunnelmasta mikä siellä vallitsee.

Pääsisäistä ei ihmeemmin olla juhlittu, viime pääsiäisenä tyttö pääsi ensimmäistä kertaa virpomaan ja sai suklaamunia, mutta virpominen ja noidat liittyvätkin pakanallisiin perinteisiin. Miksi kristityt haluavat edes juhlistaa Vapahtajansa brutaalia kiduttamista ja tuskallista kuolemaa (=pitkäperjantai)?
 
Ap ei oikein ymmärrä, et duunipaikkojen ovet on ateisteiltakin lukossa pyhinä. Ei voi mittään , ku naattii vapaista :cool:(y)

Esko ehottaakin, ett Tarzanin, Hämiksen, Aku Ankan, Milla Magian, Paavo Pesusienen, B. Virtasen jne jne synttärit sijotettais arkipyhiks kanssa. Se oli tasapuolist iha kaikkii satuolentoi kohtaa, eiks je? Palvottais niit kaikkii ja otettais lunkisti, voe sit tätä elämän ihanuut. Joka arki olis juhlapäivä ja vapaapäivä :ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:
 

Yhteistyössä