millaiselle ihmiselle sopii koiraksi amstaff tai pitbull?

  • Viestiketjun aloittaja eks vaan
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja Pitbull:
Alkuperäinen kirjoittaja :
Jos koiran saa rekisteröityä kummaksi vain, niin minun silmissäni puhutaan samasta rodusta.
Miksi sanot omistavasi amstaffin kun käsissäsi voi olla vaikka pitbull???
Ääliö

Äskeinen kirjoittaja kuuluu kanssasi samaan kastiin.
Sillä ei oikeastaan ole minulle väliä. Amstaffiksi rekkaroitu. Mutta minulle on ihan sama kumpi lienee. Sinulle taas tuntuu olevan korostetun tärkeää, että koirasi on nimenomaan Pitti. Minusta se on ääliömäistä.

Rotuna ovat kuitenkin äärettömän ihmisystävällisiä, toisille koirille eivät niinkään. Ainakaan, jos joutuvat tappeluun, vanhat tavat nousevat todella herkästi pintaan. Lapsiperheeseen oivallinen valinta, korkea kipukynnys ja lehmän hermot lapsia kohtaan.
 
ei kai sitä tarvitse määritellä ekaa koiraa, kunha
Meillä on aina ollut eritotuisia koiria perheessämme. (suurin osa sekarotuisia kuitenkin) Muutin muutama vuosi sitten omaan asuntoon ja koirakuume iski pahasti. En osannut olla ilman koiraa kun olen kuitenkin tottunut että meillä on aina ollut koira tai kaksi ! :)

Minäpä sitten ostin sen ihka ensimmäisen koirani. Koirani omaa seuraavat rodut seropina : PittBul,DogoArgentino & Amstaffi.
Minulla ei ainakaan ole ollut tämänkään koiran kouluttaminen / pitäminen sen vaikeampaa kuin muutkaan koirat mitä meillä on ollut. Voin jopa ylpeänä sanoa että mielestäni tämä koira on ihmisrakkain koira jonka tunnen ja on oppinut asiat ja peruskäskyt täydellisesti ILMAN koirakouluja. Koirani on saanut monilta tuntemattomiltakin ihmisiltä suuria kehuja ja "ylistyksiä" käytöksensä vuoksi.

 
mietin vain
eiko pitbull ole työkoira. jolle pitää tarjota tekemistä niinkuin palveluskoirille? Eikö..ei mikään nuorisoporukan hihnan päässä raahattava peloke...( mitä nyt täällä näkyy...)
 
"miettiväinen"
otin naapuriltani pitbullin hoiviini kun raukka joutunut asustelemaan kylppärissä ja ulkoillut todella vähän ja ruokaakin saanut niin vähän että luut näkyy pojalla kyljissä , ja liian kovakourasesti mun mielestä kohdeltu.. potkimalla lyömällä ja turhalla alistamalla :/ tää on aivan ihana ja lapsirakas vesseli. aluksi oli tottakai vaikeuksia ulkoilu hihnan kanssa mutta jo seuraavana päivänä meni paljon paremmin. nyt saanu paljon paljon ulkoilua, ruoka määrää nostettu pikkuhiljaa ja ravintolisää saanut . poika vaikuttaa todella tyytyväiseltä ja rauhalliselta. en pelkää lasteni puolesta tai itsen puolesta. mutta väkisinkin tulee mieleen että saanko pojasta luottavaisen meidän perhettä kohtaan vai saadaanko me tuta omistajan kohtelu?? sydän ei anna periksi palauttaa omistajalle... neuvoja ottaisin kovasti vastaan! :)
 
pakko kysyä nytte ku löysin tälläsen keskustelun pitbulleista.. elikkä yks kaveri sano että pitbull EI ole laumakoira eli ei sais olla yhtään koiraa jos pibullin meinaa ottaa.. onko joku rodusta tietävä samaa mieltä? :eek: ihmetytti vaan että ei muka voi ottaa pitbullia jos on kaks koiraa ennestään :/
 
"Arttu"
Ei kannate täällä kysellä, luo suoraan jostain luotettavalta sivulta koiran luonteesta ja aktiviteeteistä. itselläni on nyt kolmas pitbull ja ei ole ollut yhtään ongelmaa, se koira tarvitsee tiukat rajat ja paljon rakkautta kuten kaikki muutkin koirat, ikävä kyllä sitten sattuu näitä haavereita näiden koirin kanssa ja ne johtuu omistajasta, koulutuksen puutteesta tai jonkun toisen virheestä. Taas media ja paskanjauhamta on pilannut koiria koska ne on leimattu "tappajiksi" tietenkin myös liiallinen jalostus saa aikaan pahoja. tossa sivulla on paljon hyvää tietoa noista koirista ja joillakin sivuilla niitä jopa suositellaan ensimmäisiksi koiriksi rennon ja rakastavan luonteen takia ! Kun se kerran ottaa jonkun isännäksi niin se on varmasti lojaali !


http://www.sathy.fi/opas.html
 
"dille"
Itellä on amstaff ja paras rotu mikä on ollut tai koira :) ainoo juttu siinä rodussa on etta sulla pitää olla sitä munaa että se uskoo varsinki jos on urkki kyseessä meillä on uros ja sitten 4ja3 vuotiaat lapset tulee tosi hyvin muksujen kanssa toimeen ja toisten koirien. Mutta tämä käytös on tullut kasvattamalla pennusta lähtien vein heti pennun leikkiin kaverin rotikan kanssa ja pikkusiskon sakemannin kanssa ja on ollu aina mukana oikeestaan minne meen nii on tottunu ihmisiin.jos haluat koiran jolla on oikeasti luonne ota amstaff tai pitbull jos pikkasenkaan epäilet tälläisten "taistelukoirien" suhteen älä ota! Se vika jos koiranne puree on kasvattajassa itessään joten sillon voi kattoo peiliin.
 
llllllllllllllllllll
Ja käytännössä ei.

Eli pitti ja amstaffi lähtenyt samasta rodusta (pitistä), ainoastaan amstaffia alettiin näyttelyttämään ja samalla annettiin sille uusi nimi. Haluttiin isoja raavaita ja lihaksikkaita koiria ja haettiin seurakoiramaisempaa luonnetta.

Pitti taasen on työkoira, koska sitä sen jalostuksessa on haettu. Ulkonäöllä ei ole juurikaan ollut väliä, toisinkuin amstaffilla. Edelleen pitti on yleisestiottaen pienempi ja kevyempi ja koska seurakoiramaisuutta ei ole yhtä hanakasti jalostettu, on pikkaisen ehkä koira-aggrempi.

Eli sama koira periaatteessa kyseessä, koska kumpaankaan ei ole sekoitettu muita rotuja. Ainoastaan haettu erilaista ulkonäköä suosimalla tietyn kokoisia/luonteisia koiria.
 
Sellaiselle joka ymmärtää koirien kasvatuksesta, koirien käyttäytymisestä ja pitää koirasta hyvää huolta.
Koira tarvitsee hyvän johtajan.

Noilla pärjää.:)

Kokemuksesta voin sanoa että on ihan sama onko koira "haastava" vai "lapanen", jos tietää mitä tekee.
 
tiskiina
Ihmiselle joka jaksaa kouluttaa pennusta asti hyvin ainaki tapakasvatuksen ja liikuntaa toki tarvii paljo tuollaiset koirat :) Minulla oli joskus staffi ja ihan leppoisa otus oli, mutta mitä niissä piireissä juttuja kuuli, niin monenmoista luonnetta niistäkin löytyi. Ei kuitenkaan kumpikaan rotu ihan haastavimmasta päästäkään, vaikkei mitään ihan iisejäkään.
 

Yhteistyössä