Minit-kirjakerho.

  • Viestiketjun aloittaja -
  • Ensimmäinen viesti
Meille tuli ehkä jonku viikon, parin päästä?

Minun mielestä Lasten oma kirjakerho Minit on epäilyttävä. Tilasin tutustumispaketin, jossa sai valita kolme kirjaa euron/kpl. Lisäksi tuli muuta tavaraa ja lahjakirja. Paketti maksoi postikuluineen 9,90e.

Säännöt tulivat vasta tässä ensimmäisessä tutustumispaketissa. Jos haluan liittyä kerhoon, pidän paketin ja maksan sen. Jos en halua liittyä, palautan paketin. Minit kirjakerhoon täytyy kuulua kuusi kokonaista kuukautta ennen kuin voi erota.

Tulevista kerhopaketeista säännöissä sanotaankin näin: "Kerhopaketti esitellään kerholehdessä ja lähetetään jäsenille automaattisesti. Jos et halua kyseistä pakettia, tulee sinun perua lähetys internetissä, puhelimitse tai tekstiviestillä määräpäivään mennessä. Kerhon ohjelmaan kuuluu erihintaisia kerhopaketteja, alkaen 19,90 e + postikulut 4,90 e = 24,80e." Tässä ei sanottu mitään siitä, että jos unohtaa perua paketin, onko se silloin pakko maksaa. Eikä saantölapussa muuallakaan.

Ja: "Voit erota kerhosta ilmoittamalla asiakasnumeron sekä nimi- ja osoitetiedot kerhon asiakaspalveluun, joko puhelimitse tai kirjeellä. Jäsenyys päättyy kuukauden sisällä ilmoituksen saapumisesta. Myös kerho voi erottaa jäsenen maksamattomien laskujen, jatkuvien perättäisten palautusten ja muiden väärinkäytösten takia. Kerho pidättää oikeuden hintojen ja sääntöjen muutoksiin."

Minit kirjakerhon säännöissä sanotaan myös, että "Minit-kirjakerhossa ei ole ostovelvoitetta". Kuitenkin säännöissä sanotaan, että kerho voi erottaa jäsenen jatkuvien perättäisten palautusten takia. Silloinhan se on vale, että kirjakerhossa ei ole ostovelvoitetta jos kerho pitää väärinkäytöksenä sitä, että jatkuvasti perättäisesti palauttaa kerhopaketit.

Ja tämä kerrotaan asiakkaalle vasta siinä vaiheessa kun sillä on jo kotonaan 9,90e maksava tutustumispaketti. Säännöt olivat paketissa alimmaisena. Ensimmäisenä olivat houkuttelevasti euron maksavat kirjat ja muut lahjat.

Yritin soittaa asikaspalveluun. Asiakaspalveluun soittaminen maksaa kännykästä 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/minuutti. Asiakaspalvelussa ei vastannut kukaan. Annoin hälyttää 5 minuuttia ja kuuntelin automaattiviestiä "Kaikki asiakaspalvelijamme ovat edelleen varattuja, palvelemme sinua niin pian kuin mahdollista". Musta tuntuu, että siellä ei edes ole montaa asiakaspalvelijaa niin kuin automaatti väittää vaan yksi, joka tekee työkseen muutakin ja vastaa kun joutaa. 5 minuutin odottamisen jälkeen puhelu meni automaattisesti poikki ja kuului pelkkää kohinaa. Ehkä joku laittoi puhelimen kiinni?

Tästä niin sanotusta asiakaspalvelustakin minun täytyi maksaa 8,35 snt/puhelu + 17,17 snt/minuutti. Jos asiakkaalla on jotain kysyttävää, miten ketään asiakaspalvelijaa saa kiinni?

Kerhon mainoskuvat on kyllä ihania ja nättejä, herttaisia Dumboja ja Aristokatteja, mutta näyttää olevan todella hankala kieltäytyä ostamasta niihin kuuluvia paketteja. Ja kuitenkin paketit maksavat postikuluineen alkaen 24,80e. Jos joku Kaksplussan lukijoista haluaa lukea sieviä ja ihania Disney-kirjoja, helpommalla ja halvemmalla pääset kun menet kirjastoon ja lainaat sieltä. Musta tuntuu, että sinun rahat vaan menee hukkaan jos liityt kirjakerho Mineihin. Ja tulee ylimääräistä vaivaa.
 

Yhteistyössä