Minkä ikäiset teillä saa olla...

  • Viestiketjun aloittaja aino
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja shedevil:
Siis oikeesti 2-3 vuotiauna??!!Ei tulis mieleenkään päästää poikaa koneelle 3.v!No mutta kukin tyylillään...
jaa-a, meillä puheterapeutti suositteli pojilleni 2 ja kohta 5-vuotiaat papunetin pelejä.Ei kaikki nettipelit ole väkivaltaa vaan nämä ovat opettavaisia pelejä heille joilla ongelmia puheenkehityksessä.
 
Meillä 7 v ja melkein 5 v saavat olla kahtena päivänä viikossa tunnin kerrallaan minun valitsemilla pelisivuilla tai valmispelejä pelaamassa.Esim.muumipelejä,Rasmus-nalle. Netissä valitsen Ylen lasten sivut tms.
Mutta itse asiassa kesäkuun jälkeen eivät ole edes kerran viikossa koneella.ovat ulkona mielummin.
 
Keittiönoita
Meille tuli netti muistaakseni vuonna 1995 ja silloin ei mitään www:tä vielä ollutkaan. Eli ei ollut lasten tarvis olla netissä. Sitten, kun vaihdettiin puhelinmodeemista seuraavaan, esikoinen sai surffata netissä sen verran, mitä koulutehtävien hoitaminen vaati. Vuonna 1999 meille tuli kiinteä yhteys ja sen jälkeen molemmat saivat olla netissä sen, mitä halusivat. Lapset syntyneet 1986 ja 1991.
 
Meille tuli netti 2002 ja esikoinen on saanut olla siitä asti lähes rajoituksetta koneella(oli silloin siis 9v). Kakkosen(nyt 10v) kohdalla olemme hiukan tiukempia, hänelle pelit yms tulevat helposti uniin. pikkunen(6v) saa olla sen 1-2h päivässä koneella, jos haluaa(ei usein halua)
 
XXS
Alle kouluikäisenä pojan kanssa haettiin jotain juttuja yhdessä netistä. Kun oppi lukemaan, on saanut valvotusti käydä koneella itsekseenkin. Nyt, kymppivuotiaana, surffailee mm. ollessaan yksin kotona mutta tietää kyllä, että käyn aika ajoin tarkistamassa millä sivuilla on käynyt ja mitä googlettanut.
 
Tänä kesänä 7-vuotta täyttävä poikamme kiinnostui kavereitten kautta koneesta ja peleistä, halutessaan saa kerran päivässä pelata meidän valitsemia pelejä 1/2-1h ja veljen myötä pikkusisko 5-v myöskin kiinnostunut lähinnä papunetin palapeleistä. Meidän muksuilla tosin on nyt niin kiirusta kavereitten kans ulkona että pelaaminen on vähäistä.
 

Yhteistyössä