Minkälaisen turvaistuimen olette hankkineet kaukalon jälkeen?

Olemme siirtymässä kaukalosta istuimeen ja pitäisi löytää se paras vaihtoehto. Liikkeissä esitellään pari menevintä mallia eikä muisteta aina kertoa kaikkia seikkoja. Viimeksi kaukaloa ostaessamme ei meille ilmoitettu, että se kaukalo tarvitsee pitkät turvavyöt ja hoksattiin se vasta silloin kun piti vauva tuoda sairaalasta kotiin.

Nyt siis etsitään hyvää turvaistuinta, joka menis mahdollisimman pitkään vaikka eihän ne varmaan mene niin pitkään kuin luvataan. Olen miettinyt Gracon Cosmicia tai Britaxin MultiTechiä. Ovat samanhintaisia, mutta en ole oikein löytänyt testejä näistä.

Minkälaisia istuimia olette hankkineet ja millä perusteilla?
 
Meillä tuo Britaxin MultiTech. Noin kuukausi sitten hankittu ja ainakin vielä on tuntunut ihan hyvältä. Ja vinkkinä vielä, näin kun muistaakseni olit Oulusta :whistle: , että me haettiin Haapikselta. Oli noin 100? halvempi kuin Oulun kaupoissa.
 
Meillä on Besafe iZi Kombi ja on tosi hyvä! Myyjältä kyselin myös multitechiä ja sanoi että kummatkin loistavia valintoja. iZi Kombiin päädyttiin koska sen saa kiinnitettyä penkkiin tiukemmin kuin multitechin koska siinä on kiristysvipu. Eikä muuten heilu yhtään penkissä.

iZiin päädyttiin myös siksi että siinä saa kallistettua istuinta koska poika on kuitenkin vielä niin pieni että saattaa nukkua autossa. Multitechissä pää roikkuu paljon enemmän kun istuin on ihan suorassa eikä sitä voi kallistaa yhtään.
 
kävin tänään kattomassa lastentarvikkeessa graco cosmicia ja yllätyin siitä pää/niskatuesta mikä siinä on kun oli niin kova ja paksu,tuntui kovin ahtaalta tilalta päälle,ehkä pikkuvauvalle hyvä mutta isommalle arveluttaa?? vai saakohan sen irti siitä sitten??
onhan se toki varmaan turvallinen kun suojaa sivuttain niin hyvin,mutta mites lapsi siitä sitten näkee kun haluaa katella ympärilleen?
Muuten toi istuin vaikutta tosi hyvältä!!
 
Dil
Eka istuimen omilla valjailla: 9-18kg ja vyöistuimena: 15-36 kg. Ollaan tykätty ja poikakin istunut tyytyväisenä. Pääntuki on myös + Meillä kun ei noista kokemusta yhtään niin oli alkuun vaikea päättää mikä otetaan jne.. mutta kerralla tuli kuitenkin hyvä ostos
:)
 
mä ostin neidille Recaron young plus istuimen, autossa lyhyet turvavyöt ja tämän istuimen saa hyvin kiinni ja tyttö istuu siinä hyvin. Hyvät pään suojat ja istuimessa hyvät omat vyöt ja myöhemmin voi ottaa istuimen vyöt pois ja laittaa lapsen auton vöillä kiinni.
 
Kiitoksia paljon vastauksista. En ole vieläkään päätynyt mihinkään vaihtoehtoon. Siinä Britaxin multitechissä tosiaan mietityttää se kallistamattomuus. Meidän ukko tykkää nukkua autossa ja kallistus olis varmaan tosi huippu juttu. Sit ku kattelee noita testivideoita niin tuntuu ettei mikään ole turvallinen. Pakkohan se joku on laittaa.

Besafe izi kombi on ilmeisesti parhaimmistoa, mutta varmasti kallis?
Kiitti Puella vinkistä. Onkin tässä ollut aikeita Haapikselle lähteä. Onko siellä yleisesti halvempi hintataso lastentarvikkeissa vai oliko se tarjouksessa? Missä siellä muuten on hyviä lastentarvikeliikkeitä?
 
Siinä Ikean vieressä on Barnens Hus, mutta siellä oli ainakin silloin kun me käytiin niin aivan Suomen hinnoissa, mutta keskustassa on Jala ja siellä jo lähtöhintakin oli reilusti halvempi ja oli vielä tarjouksessa. Niin tosiaan saatiin suuri säästö. Ja meillä ainakin poika hyvin nukkuu tuossa MultiTechissä vaikkei sitä saakaan kallistettua. Pään tuet on sen verran hyvät että hyvin pysyy pää paikoillaan nukkuessakin.
 
Eikö multitechiä saa vähän kallistettua? Multitech on aika samankaltainen evolva 123:N kanssa, mutta sen saa myös selkänmenosuuntaan aluksi. Noi istuimet ihan siis näyttääkin samalta :D Meillä ostettiin evolva 2½vlle, mutta multitechin oisi voinut aiemmin jo ostaa.
Multictechin saa halvimmalla briteista nyt, ja kannattaa ennen ostoa AINA sovitella niitä istuimia omaan autoon. Välttämättä se omasta mielestä paras malli ei sovikaan autoon, jää liian vähän tilaa kuskille, vyöt ei riitä, heiluu penkillä jne.
 
Samaa pohtii kuin Haikarakin...
Mekin ollaan hankkimassa turvaistuinta, ku kaukalo jää kohta pieneksi. Pitäis olla myös tuo kallistusmahdollisuus, ku meillä pitkiä matkoja lappiin.

Löysin tällaisen sivun: http://www.ozbaby.fi/verkkokauppa/www/page.php?cat=6
Kerrotaan mistä istuimesta mitäkin toimintoja löytyy.

Nyt sitten kysyisinkin, onko kellään kokemusta Brio Zentosta? Se nyt kuulostais hyvältä vaihtoehdolta meille.
 
Ooo
Turvallisuuden vuoksi on parempi ostaa pienemmän kilovälin istuin kuin sellainen, joka kestää monta vuotta! Tuntuuhan se alkuun vähän kurjalta vaihtaa niitä istuimia alinomaa, mutta saa varmaan myöhemmin kaupaksi sen käytetyn, jollei ole itsellä enää tarvetta. Meidän tuli ostettua Kiddy Infinity Pro, joka oli niitä harvoja hyvän arvosanan saaneita istuimia tuolla testeissä. Se tosin on kasvot menosuuntaan, mutta kun testeistä hyvin selvisi, niin se tärkeintä.
 

Yhteistyössä