Missä iässä "unimaito" pois?

Tai toisin sanoen minkä ikäiset teillä vielä tarvii iltaisin tai muulloinkin maitoa nukahtaakseen? Meillä tuo kahdeksan kuinen ei kyllä millään nuku illalla ilman maitoa, ei vaikka hyssytelisi tai mitä tahansa. Maidon kun saa niin nukahtaa tyytyväisenä itsekseen sänkyyn. Lähinnä olen siis hampaista huolissani... Yöllä hän ei syö. Elikkä mites teillä muilla?
 
Heips!

Meillä 5kk:n ikäinen tyttö nukahtaa iltaimetyksen jälkeen sänkyyn itsekseen.Siellä tyttö juttelee ja pyörii vähän aikaa n.10min. ja sitten nukahtaa. Eli hän ei nukahda tissille vaan kannan hänet imetyksen jälkeen hereillä sänkyyn. Meillä toimi pojan kanssa tämä systeemi myöskin hyvin. Eli iltapuuron jälkeen maito ja sitten nukkumaan. Sänkyyn ei tarjoilla enää mitään juomia.
 
Mitä aiemmin sen parempi. kyllä vauva nukahtaa, kun on väsynyt. Meillä jäi päiväunimaito ensin pois ja sitten yöunimaito. Usko pois, helposti käy kun vain päätät. Jos nukkuu nyt kahdet päikyt, kohta yhdet, niin on varmasti väsynyt, kun tulee uniaika, niin nukahtaa kyllä. Joskushan se nukahtamisen taito on opittava ilman maitonirvanaa, helpompaa mitä nuorempi. Uskallusta! Itse olen tehnyt sen jo kahdelle lapselle. :) Mitä pitemmälle venytät, sen vaikeampaa.
 
Kiitos vastauksista. Sen verran vielä lisään, että esikoisella onnistui ilman maitoa nukkuminen jo paljon aiemmin kun imi tuttia, mutta tää kuopus kun ei tuttia huoli. Rattaisiin päivällä nukahtaa makuupussin reunaa imien mutta illalla tosiaan hirveä huuto ilman sitä maitoa. Jotenkin vaan säälittää pientä huudattaa... Tai sanoisinko että mies ei raaski antaa toisen huutaa vaikka multa löytyiskin se vaadittava tiukkuus :/ .
 
anna unilelu, rätti, äidin paita imeskeltäväksi ja nuhrattavaksi. Onhan 8kuinen vielä pienikin. Teillä on vielä aikaa. Meillä kakkonen jätti vasta 10kk iässä unimaidit ja huom samalla luovuttiin tutista. Eli tuttia ei hommaan tarvita vaan helppo oli luopua molemmista. Ykköseltä loptettiin 7kk iässä.
 
Meillä poika juo maidon tuttipullosta ja muuten lasista/nokkamukista vettä. Maidon lämmön suhteen on hyvin tarkka. Pojalla ikää 10kk ja tuntuu että voisi unimaidon jättää pois.. Miten korvaan maidon saannin, kun nokkamukista juo vain max 1dl kerralla ja 600ml olisi suositus tuon ikäiselle. Muutenkin huolestuttaa nesteiden saanti jos maidon jättää pois sillä sitä hän juo jopa 2dl kerralla
 
Mun poika tottui juomaan iltamaidon sängyssään ja sen jälkeen nukahtamaan, mutta kun hampaita alkoi olla jo niin monta, niin päätin muuttaa tapoja. Annan iltapuuron jälkeen maidon, jonka jälkeen sitten pikaisesti hampaiden pesulle ja sänkyyn. Joitakin iltoja jaksoi kiukutella sängyssä, mutta melko nopeasti kiukut meni ohi =) Lapset on sopeutuvaisia. Kärsivällisyyttä!

Kultakala: Sun pitää varmaan sitten antaa siitä nokkamukista se maito (100ml) vaikka kuus kertaa päivässä.. Mäkin alan pikkuhiljaa totutella poikaa (kohta 9kk) pois pullosta, mutta nokkamukista juominen ei vielä kovin hyvin suju, sillä vaikka osaakin siitä juoda, lentelee suuri osa maitoa ruokalappuun ja ympäriinsä :whistle: Mutta onhan se maidon saanti taattava kuitenkin, vaikka sitten tuttipullosta.
 
Älkää murehtiko. Ne nokkismäärät nousee hetkessä, kun pullo jää kokonaan pois. Meillä tuskailtiin kanssa pienien määrien kanssa aluksi, nyt juo kerralla halutessaan jopa kaksi mukia. Lapset sopeutuu. Maidon määrä turvataan: puuroon 2dl aamuin illoin, muussiin maitoa yms yms. ei tarvi edes juoda mitään. :) Pullot vaan pois.
 
Meinaten kun meillä annetaan maitoa joka ruuan jälkeen ja siis myös iltapuuron jälkeen juo maidon keittiössä.
En ole ajatellut että olisi mitenkään unimaito ...
Vai onko unimaito sängyssä juomista ?
 
Alkuperäinen kirjoittaja nyyrikki:
Meinaten kun meillä annetaan maitoa joka ruuan jälkeen ja siis myös iltapuuron jälkeen juo maidon keittiössä.
En ole ajatellut että olisi mitenkään unimaito ...
Vai onko unimaito sängyssä juomista ?
No mä käsitin niin, että unimaitoa juodessa nukahdetaan (tai välittömästi sen jälkeen), eli ns. nukahdetaan pullolle tai rinnalle, oli se sitten sylissä tai sängyssä.. Mutta siis niin että maito selvästi assosioituu lapsella nukahtamiseen.

Möömi: oot ihan oikeessa, kiitti tsempistä :)
 

Yhteistyössä