Mitä olette mieltä ns. rescuekoirien tuonnista Suomeen?

Vähän kaksipiippuinen juttu.

Itse en lähtisi koiraa ulkomailta itselleni hakemaan (ellei kyseessä ole rotukoira suoraan kasvattajalta, eli ei mikään rescuetapaus) mutta jos joku muu hakee, niin hakekoot.

Meillä täällä kotosuomessakin on eläinsuojelulliset asiat valitettavan retuperällä, joten itse koitan panostaa siihen puoleen enemmän. Joku toinen taas kokee Espanjan kodittomat koirat enemmän omaksi kohderyhmäkseen.

Kannatan eläimen lopettamista, jos vaihtoehtona on kurjat olot, joten itse voisin ennemminkin lähteä ulkomaille eläinten "lopetustalkoisiin", kuin että koittaisin auttaa pisaraa meressä tuomalla pari koiraa suomeen. Se kun ei ole mikään ratkaisu tilanteeseen, kuin korkeintaan sen parin koiran kohdalla. Kaikki muut koirat jäävät edelleen kurjuuteen. Enkä sitä niille koirille toivoisi.
 
  • Tykkää
Reactions: riiviöiden äiti
Romaniassa on aivan hirveästi kulkukoiria ja kulkukoirat ovat mm. tappaneet ihmisiä siellä. Kun kulkukoirat ovat päässeet leviämään niin räjähdysmäisesti, olisi tärkeää yrittää lopettaa niitä ja siihen ei valitettavasti auta se, että joitakin koiria tuodaan Suomeen tai muualle, koska niitä kulkukoiria on miljoonia ja osa on sairaita ja monet kärsineitä ja myös ihmiselle vaarallisia.
 
doge
[QUOTE="vieras";28955041]Muistan kun joitain vuosia sitten Virosta tuotiin selkävääränä noita kodittomia koiria Suomeen ja Virossa asialle naurettiin ja todettiinkin, että se ei helpota sitä tilannetta siellä, kun eihän niiden tarvi asiasta välittää, kun hullut suomalaiset tulee ja pelastaa kuitenkin.[/QUOTE]



Juuri näin! Hyysätään niin maan perusteellisesti romaniasta, espanjasta ja muista maista koiria tänne eikä hoideta sitä ongelmaa niissä maissa... Ei todellakaan auta yhtään parantamaan niiden eläinten oloja ja kohtelua, koska luotetaan siihen että kyllä ne joku hoitaa. Onhan se kauhean sääli kun katsoo kuvia esim. facebookissa leviävistä "pelasta mut" jutuista mut oikeesti niitä eläimiä ajatellen, kumpi on parempi: ettiä niille vuositolkulla kotia ja asuttaa tarhoissa ties missä, ties minkälaisia kokemuksia takana vai päästää ne pois. Ne on kuitenkin vaan koiria ja niitä on aivan järjettömästi, niille ei vaan kaikille löydy kotia ja se ei enää ole eläimen edun mukaista että elää pienissä tarhoissa, joissa ei varmastikkaan resurssit riitä jokaisen koiran kohdalla pitämään huolta siitä mitä koira tarvitsee pysyäkseen ns. yhteiskuntakelpoisena!
 
"koirallinen"
No minusta aloituksessa on asiavirheitä.

Ensinnäkin, niitä koiria ei myydä "kalliilla rahalla suomeen". Yhdistykset ei ota koirista itselleen mitään voittoa. Meidän rescue maksoi n. 300€ muistaakseni, ja siihen kuului sitten lääkärintarkastukset ja tautitestit sekä rokotukset lähtömaassa, lentomatkat, viralliset paperit (eu-passi), siru, yms...

Koirat testataan tautien varalta ja yhdistykset on kyllä tietoisia säädöksistä ja varoajoista. Esim. leishmanian osalta annetaan ohjeet, leishmaniahan ei kuitenkaan tartu muuta kuin niitä levittävien sääskien kautta, ei ole todettu että se voisi tarttua koirasta toiseen taikka koirasta ihmiseen. Leishmania ei välttämättä näy testissä vuosiin, tartunnasta huolimatta. Siksi koiraa kannattaa testauttaa myös kotimaassa vuosittain.

Ja nappi otsaan katukoirille ei ole ratkaisu kulkukoiraongelmaan, se on pelkkä laastari. Perimmäinen ongelma on tietysti meissä ihmisissä, jotka emme leikkauta koiriamme, otamme niitä liian heppoisin perustein ja hylkäämme tai pistämme kiertoon. Yhdistykset myös tekee tätä valistustyötä, ja asiansa osaava yhdistys leikkauttaa KAIKKI koiransa. Jos koira on tuotaessa vielä pentu, adoptoija sitoutuu sopimuksessa leikkauttamaan koiransa kotimaassa, kun se on kasvanut.

Usein myös sekoitetaan pimeästi ja laittomasti maahantuodut koirat rescuekoiratoimintaan. Rescue koiria tuovat järjestöt, rahallista voittoa tavoittelemattomat, sahaisi vaan omaa jalkaansa jos toisivat tänne tarkoituksella sairaita ja arveluttavia koiria. Tuotavista koirista kerrotaan kaikki mitä on tiedossa eikä mitään tietoja pimitetä. Adoptoijalle myös selvitetään se fakta, että kukaan ei voi 100% taata koiran terveyttä, vaan sillä saattaa esim. ilmetä sairauksia jotka vaatii kalliita eläinlääkärikäyntejä. Ja tosihan se on, että nämä koirat on usein kokeneet kovia ja peräisin kadulta/pentutehtaista jne. Adoptoijille tehdään tarkat haastattelut ja esim. lapsiperheisiin koiria ei pääsääntöisesti luovuteta. Myös esim. 23 vuoden ikäraja adoptoijalle on normaali käytäntö.

MIKSI sitten esim. me halusimme rescuekoiran? Koiria meillä on ollut aina, rescue oli minun viides koirani. Halusin yksinkertaisesti antaa kodin kodittomalle koiralle. Oma rescue oli jo suomessa, joka madalsi kynnystä ottaa rescue. Aivan ihana koira, täysin erityinen. Saatiin olla yhdessä vain päälle 3 vuotta, kunnes koira piti lopettaa sairauksien (epilepsia ja nivelrikko) vuoksi. Tiedän ettei sitä kaikki ymmärrä, mutta se on niin mahtavaa kun näkee kuinka se koira saa uuden elämän, uuden alun. Kuinka se alkaa nauttimaan kaikista asioista, mitä sillä ei ole kadulla ollut. Kuinka se leimautuu niin kovin sunhun ja luottaa, vaikka sitä todennäköisesti on ihmisen toimesta hakattu ja potkittu läpi koko elämän. Ja silti se koira voi unohtaa sen ja nauttia elämästään ihan täysillä. Miten sen nyt sanoisi, me ihmiset ollaan niin sairasta ja paskaa porukkaa, että tuo kodin antaminen kodittomalle on pienintä mitä me voidaan tehdä. Mehän syypäitä siihen kaikkeen kärsimykseen ollaan. Jokainen niistä koirista on sen rakastavan kodin ansainnut.
 
  • Tykkää
Reactions: Jätkä
Miettikäähän sitä..
Miksi?

Vanha mies käveli rannalla aamunkoitteessa ja huomasi edellään kulkevan nuoren miehen, joka poimi käteensä rannalla olevia meritähtiä ja heitti ne takaisin mereen. Vanhuksen saavutettua nuoren miehen hän kysyi tältä, miksi tämä teki näin. Nuori mies vastasi, että rannalle joutuneet meritähdet kuolisivat, mikäli ne jätettäisiin makaamaan aamuaurinkoon. “rantahan jatkuu kilometreittäin ja meritähtiä on miljoonittain”, huomautti vanha mies. “Mitä merkitystä työlläsi on?” Nuori mies katsoi kädessään olevaa meritähteä, heitti sen turvaan mereen ja totesi: “On sillä merkitystä, - juuri tälle meritähdelle.”
 
"vieras"
Aika usein nämä koirat ovat sairaita, eivätkä elä uudessa kodissaan kovin pitkään. Usein jo ensimmäisellä lääkärikäynnillä todetaan, ettei koiran elämää kannata pitkittää.

Onko se sitten rahastusta kun myydään näitä sairaita koiria vai eikö koiraa tutkia kunnolla. Onko sillä edes edellytyksiä elämään. Koirat ovat eläneet kurjuudessa, ovat olleet tappeluissa ja onnettomuuksissa, eivät saaneet minkäännäköistä hoitoa vammoihinsa tai edes pieniin tulehduksiin, jotka ovat hoidon puutteen vuoksi pahentuneet. Ravintokaan ei varmasti ole ollut kohdillaan, ei ehkä koskaan, mikä olisi varsinkin pentuiässä tärkeää. Varmasti myös monella psyykkeessä vikaa.

Nämä koirat ovat valmiiksi sairaita, harvoin elävät vuosia.
 
Blue
[QUOTE="vieras";28957008]Aika usein nämä koirat ovat sairaita, eivätkä elä uudessa kodissaan kovin pitkään. Usein jo ensimmäisellä lääkärikäynnillä todetaan, ettei koiran elämää kannata pitkittää.

Onko se sitten rahastusta kun myydään näitä sairaita koiria vai eikö koiraa tutkia kunnolla. Onko sillä edes edellytyksiä elämään. Koirat ovat eläneet kurjuudessa, ovat olleet tappeluissa ja onnettomuuksissa, eivät saaneet minkäännäköistä hoitoa vammoihinsa tai edes pieniin tulehduksiin, jotka ovat hoidon puutteen vuoksi pahentuneet. Ravintokaan ei varmasti ole ollut kohdillaan, ei ehkä koskaan, mikä olisi varsinkin pentuiässä tärkeää. Varmasti myös monella psyykkeessä vikaa.

Nämä koirat ovat valmiiksi sairaita, harvoin elävät vuosia.[/QUOTE]

Ihan täyttä bullshittiä... :D :D :D
 
"vieras"
Ihan täyttä bullshittiä... :D :D :D
Ei ole, olen seurannut tätä toimintaa jo vuosia. Kyllähän sieltä voi hyvällä tuurilla saada terveen koiran, tai ainakin melkein terveen, joka pystyy kyllä hyvään normaaliin koiran elämään.

Luulen, ettet sinä tiedä asiasta mitään. Sama juttu kun ostetaan noita halpoja koiria ulkomailta, niin sairaitahan ne. Liikun koirapiireissä, tiedän tapauksia monta.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28957034]Ei ole, olen seurannut tätä toimintaa jo vuosia. Kyllähän sieltä voi hyvällä tuurilla saada terveen koiran, tai ainakin melkein terveen, joka pystyy kyllä hyvään normaaliin koiran elämään.

Luulen, ettet sinä tiedä asiasta mitään. Sama juttu kun ostetaan noita halpoja koiria ulkomailta, niin sairaitahan ne. Liikun koirapiireissä, tiedän tapauksia monta.[/QUOTE]

Ai niin voin vielä lisätä, että nämä koirat voivat olla lisääntyneet lähisukulaisen kanssa. No sitähän ei voi tietää, mutta varmasti yleistä.
 
Blue
[QUOTE="vieras";28957034]Ei ole, olen seurannut tätä toimintaa jo vuosia. Kyllähän sieltä voi hyvällä tuurilla saada terveen koiran, tai ainakin melkein terveen, joka pystyy kyllä hyvään normaaliin koiran elämään.

Luulen, ettet sinä tiedä asiasta mitään. Sama juttu kun ostetaan noita halpoja koiria ulkomailta, niin sairaitahan ne. Liikun koirapiireissä, tiedän tapauksia monta.[/QUOTE]

Luulepa ihan rauhassa, peetä puhut silti. :)
 
Blue
[QUOTE="vieras";28957066]Kerro miksi puhun peetä? Minä tiedän näitä tapauksia. Lisäksi rescue sivuilta voi kyllä lukea näitä "vein koiran tarkastukseen ja sieltä selvisi se ja se sairaus ja koira jouduttiin lopettamaan"

Useat kuolevat jo tarhalla...[/QUOTE]

Suomeen ei tuodavastuullisten rescueyhdistysten kautta kuin terveitä, henkisestä ja fyysisesti, koiria. Toki on näitä "yhdistyksiä" jotka ovat kaikella tapaa epäilyttäviä sekä salakuljettajat ja yksittäiset tuojat jotka eivät hoida asioita kuntoon (ja silloin näitä kyllä tapahtuu), mutta niistä ei nyt puhuttu tässä.

Siinä kyllä olet oikeassa että monet koirat kuolevat tarhalla, mutta siitä et ensin puhunut vaan puhuit vain siitä kuinka suurin osa Suomeen tulevista kuolee muutaman vuoden sisään, jos ei jo heti "ekassa" lääkärintarkistuksessa.
 
"Vieras"
Saa tuoda kunhan on terveystarkastukset tehty. Ei se ole minulta pois. Sen sijaan joku kulkukoirien lopettamiskampanjan vastustaminen facebookissa kuulostaa tosi typerältä, varmaan samanlaisten tyyppien kannattamaa kuin Korkeasaaren paviaanien pelastaminen yms.
 
"vieras"
suomessa on tuhansia kodittoimia koiria joista suuri osa lopeetaan kodin puutteen takia. En tiedä, miksi ne koirat pitää ulkomailta tuoda kun moni koira suomessa odottaa kotia turhaan ja päätyy lopetettavaksi kun kotia ei löydy
:|
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jätkä;28954990:
Mitähän tauteja sieltä nyt on tullut? Meillä on pelastettu koira, joka on leikattu, rokotettu, sirutettu ja sillä on EU-passi. Hintaa tuolle koiralle tuli 270e + hakumatka. Kallista? Ehei, sillä rahalla pelastimme tuon maailman fiksuimman koiran lopetuspiikiltä ja saimme ihanan perheenjäsenen.
Sama juttu :)
 
llloojj
Ainakin minuun silmiin on osunut facebookissa vain sellainen jossa yritetään estää koirien lopettaminen julmalla tavalla. Niitähän kivitetään, myrkytetään ja potkitaan siellä romaniassa tällä hetkellä hengiltä.

Ja kyllä minun puolesta voi suomeen tuoda niitä pelastettuja koiria, kunhan ovat soveltuvaisia perhe-elämään ja terveitä koiria ovat. Vaaralliset koirat lopetettava, mutta piikillä ei väkivallalla.

Minä voisin lähteä Romaniaan ja syöttää niille ihmisille sitä myrkytettyä ruokaa, potkimaan ja hakkaamaan niitä jotka siellä nyt tällä hetkellä näin tekevät koirille. Toki onhan se harmillista, kun pieni lapsi kuollut kulkukoiran takia, mutta eikö sielläkin ihmisten olisi aikai tajuta, että ihmiset ovat itse aiheuttaneet sen tilanteen.
 
....
Alkuperäinen kirjoittaja riiviöiden äiti;28954969:
Ja nyt facessa kiertää joku kieltäkää massamurhat, jossa pitäisi kieltää jotain maata tappamasta omia katukoiriaan?!? Minusta se olisi (oikein tehtynä) erittäin hyvä ratkaisu käsiin levinneeseen kulkukoiraprobleemaan, eikä niiden myynti kalliilla Suomeen...
Mitäs muut mieltä?
Minä en koskaan tule ymmärtämään sellaisia ihmisiä joiden mielestä koirien (tai minkään eläimen tai ihmisen) myrkyttäminen, kivittäminen, hukuttaminen, polttaminen, hitaasti hirttäminen, kiduttaminen kuoliaaksi on OK.

Se että koiria massamurhataan olisi ihan OK, jos se tehtäisiin oikein, eli joko nukutetaan ikiuneen, tai osaavat henkilöt telottaisivat ne nopeasti ilman kipua.
Mutta ongelma tässä Romanian tapauksessa on se että kansa on ottanut kansanhuvikseen kiduttaa niitä eläimiä siellä niin paljon kuin vain on mahdollista. Ja se pitäisi minun mielestäni estää kaikin tavoin. Kuulemma hihnassakin olevia koiria tapetaan ihan surutta.

Itselläni on ollut kaksi rescue-koiraa Virosta, ja tällä hetkellä rotukoira Liettuasta. Enkä näe yhtään mitään järkeä tuossa "kulkukoirat tuovat kaikenmaailman tauteja Suomeen". Hmmm, mitäköhän tauteja ne katukoirat siis tuovat mitä kenneleistä hankitut koirat EIVÄT tuo?
 
ystävä eläimille
Huh miten raakoja kirjoituksia! Kaikki suomeen tuodut koirat ovat järjestöjen mukaan rokotettuja, eläinlääkärin tarkistamia, terveitä yksilöitä. Ja uskon tämän! Kodittomasta koirasta saa ihan varmasti yhtä arvokkaan perheenjäsenen kuin kalliista kennelipennusta.. ellei arvokkaamman. Ihanaa että on ihmisiä jotka pelastavat näitä koira ja kissaparkoja kurjista oloista, tappouhan ja kidutuksen alta rakastaviin koteihinsa iki-ihaniksi perheenjäseniksi. -Niin paljon kuluu rakkautta hukkaan... ´(
 
Ei ne anna niitä pahimpia koiria sieltä, kyllä ne lopetetaan.
Eli en usko, että tänne tuoduissa ex-kulkukoirissa piilee vaaraa, sillä tänne tuotavat taitavat olla niitä, jotka entinen omistaja on hylännyt?

Romaniassahan on paljon kolmannen sukupolven kulkukoiria, eivätkä ne enää ole tänne tuotavissa tai mitenkään hyvätapaisia yksilöitä.
Ihmettelen todella, kuinka täällä jengi kehtaa äläköidä niiden koirien tappamista vastaan, sillä siellä se tilanne on tosiaan kamala ja ihmiset pelkäävät niitä "koiria".
 
Musta parasta olisi antaa rahaa asialliseen lopettamiseen + ennaltaehkäisyyn ettei syntyisi valtavia määriä kodittomia elukoita. Kotimaassakin on tuhansia hylättyjä eläimiä niin miksi niitä pitää tauteineen ulkomailta tänne raahata?

Yksittäisillä ihmisillä on aikaa, rahaa ja osaamista painia ongelmatapausten kanssa ja he tehkööt niin, mutta siinä mennäään ojasta allikkoon kun kaltoinkohdeltu koira päätyy pikku-Liisan lemmikiksi ja vanhemmat ei tajua hamsterin ruokinnasta pidemmälle eläintenhoitoa.
 

Yhteistyössä