Mitä on noi pikkuseit mustat kärpäset?

  • Viestiketjun aloittaja Nyt meni hermot
  • Ensimmäinen viesti
"piipero"
Meillä tulee välillä vessan lattiakaivosta noita kärpäsiä, jolloin pesen kaivon harjalla ja kloriitilla, pysyvät muutaman kuukauden pois ja sitten tulee taas uusi hyökkäys. Myös hedelmien mukana voi tulla vähän pienempiä kärpäsiä. Voi estää sillä, että pitää hedelmät seuraavaan päivään suljetussa pussissa niin tukehtuvat. Kukkamullassa saattaa olla myös noita, olen joskus pitänyt multapussia pakkasessa niin pääsin eroon kun sitten vaihdoin mullat.
 
Nyt meni hermot
Ei ole tosiaan mitään banaanikärpäsiä. Ne on paljon pienempi riesa! Nyt heitin ensiavuksi kiehuvaa vettä viemäreihin, seuraavaksi puhdistan lattiakaivon sellaisillä myrkyillä jotta! Riitti toi mun naamalle ja suuhun tunkeminen! Perk!
 
Brachycera
Ja miksi ne änkeävät suuhun ja nenään? Tulevat ilmeisesti viemäristä ja viihtyvät kosteissa kukkamullissakin. Miten pääsen niistä eroon?
Kaikki pienet kärpäset eivät ole hedelmäkärpäsiä tai kukkakärpäsiä. Suomessa on valtava määrä eri kärpäslajeja jotka saattavat pesiytyä myös sisätiloihin.
Viemäreiden lähistöllä viihtyvät eivät ole banaanikärpäsiä, jotka kuolevat kun käyneet hedelmät ja biojäteastiat puhdistetaan. Kaikki sitkeästi kodissa viihtyvät pikkuötökät kannattaa viedä tutkittavaksi että löytyisi sopivat keinot niiden karkottamiseen.
Sanomattakin on selvää että kärpänen joka likkuu viemärien ja elintarvikkeiden tuntumassa kuljettaa aina mukanaan haitallisia bakteereja.

Etikka-ansa tehoaa vain osaan hedelmäkärpäsiä, ne lisääntyvät niin nopeasti että uusia syntyy ennen kuin ehtivät hukkuu ansaliemeen.
 

Yhteistyössä