Mitä tekisit, jos huomaisit naapurisi kasvattavan kannabista?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Naapurisi ikkunassa rehottaa kannabiskasvi. Mitä ajattelet, vai ajatteletko mitään? Mitä teet, vai teetkö mitään?

Ja ei, naapurini ikkunassa ei rehota kasvia, eikä myöskään omassanikaan. Mielenkiinnosta aloin tätä pohtimaan, että mitenkä porukka tällaiseen suhtautuisi ja tekisikö joku asialle jotain (poliisi-ilmoitusta tms.).
 
lucifer
toteaisin että naapurin mummo on alkanut elää nuorruuttaan uudelleen tai sitten hän kasvattaa sitä lääkkeeksi kipuihinsa.

kävisin kyselemässä varovaisesti josko kuitenkin kyseinen puska laitettaisiin tunkiolle.
 
"vieras"
en varmaan tekis mitään. toki jos ois joku ärsyttävistä naapureistani, ja tietäisin varmaks mikä se kasvi on, niin voishan sitä ihan kiusallaan sen käräyttää :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja mörkömamma;28160112:
Oletko ihan varma että kyseessä on kannabis? Kannabista EI yleensä ikkunalaudalla kasvatella... Vaatii hiukan enemmän kuin ikkunalaudalla kasvatuksen.. Mut älä kysy mistä tiedän. :D Ei oo omakohtaista kokemusta, pikkulinnut ovat kertoneet.
Niin, eikös se vaadi aika tavalla kosteutta. Tjsp. :D
 
"Mie vaan"
Joo, mie en tekis mitään, jos ikkunalaudalla kasvaa kasvi, koska se ei ole laitonta pitää tätä kasvia pelkästään koristekasvina sen sijaan laitonta on kasvattaa tätä kasvia lämpölampun alla
 
Jos olisi ihan selvä viljelmä lämpölamppuileen ja muine tarvikkeineen niin aivan varmasti ilmoittaisin siitä poliisille. Jos taas on yksi vähän kannabista muistuttava purkki ikkunalaudalla, mutta ei edes mitään epäilyttäviä kasvatusvaloja yms, en todennäköisesti tekisi mitään. Olisi noloa tehdä ilmoitus jostakin normaalista kukkapuskasta.
 
Joo, koristekasvia saa pitää ihan laillisesti. :) Ja muistaakseni joku toinen kasvi on aikalailla samanlainen kuin kannabis.

Turhaa varmaan hätiköidä ja ilmoittaa poliisille. Turhaan sitten tekevät kotietsinnän ja plaa plaa. Mene kahville ja ota selvää. :p
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Rähinä-Reetta;28160117:
Niin, eikös se vaadi aika tavalla kosteutta. Tjsp. :D
Saahan se kasvi kosteutta kunhan sitä vaan kastelee - on se sitten lamppujen alla taikka ikkunalaudalla :-D Ja kyllä kasvatus onnistuu myös paljon valoa saavalla ikkunalaudallakin. Eri lajeja on niin paljon. Osan lajeista saa tuollaikin kasvatettuu. Tärkeintähän on ne valojakson pituudet, etenkin kukitusvaiheessa. Valon ollessa vähäinen kasvaa tietty kastelun, lämpötilan ja ravinteiden saannin merkitys.
 
Vähän aiheen vierestä mutta kaverin veljellä ole aikoinaan olohuoneessa ihan tuuheat
viljelmät lamppuineen päivineen. Äitinsä hehkutti iloisena kun työtön ja syrjäytynyt poika
on kiinnostunut kukista. Oli todellisuus läimäissyt kasvoille aika kovasti kun poliisit olivat
oven takana seisseet.
 
[QUOTE="vieras";28160155]Saahan se kasvi kosteutta kunhan sitä vaan kastelee - on se sitten lamppujen alla taikka ikkunalaudalla :-D Ja kyllä kasvatus onnistuu myös paljon valoa saavalla ikkunalaudallakin. Eri lajeja on niin paljon. Osan lajeista saa tuollaikin kasvatettuu. Tärkeintähän on ne valojakson pituudet, etenkin kukitusvaiheessa. Valon ollessa vähäinen kasvaa tietty kastelun, lämpötilan ja ravinteiden saannin merkitys.[/QUOTE]

Njoo, hamput ei ole mun laji. Kessua ois hauska kokeilla kasvattaa, kun miehen vaari sitä harrasti, mutta meistä ei kumpikaan polta enkä halua että aloitetaankaan. :D
 
"vieras"
En mä edes erottaisi sitä kiellettyä kasvia siitä hamppu-kasvista jota saa kasvattaa :) ja itseasiassa meidän naapurissa ON kasvatettu kannabista! Joskus vuonna öö, jo puretussa pikkuhökkelissä. Ei näkynyt kasvia ikkunalla vaan oli verho edessä ja "valot" aina päällä - eikä me mitään tajuttu. Sitten tuli sen tuhannen poliisia tonkimaan sen möksän ja pihapiirin yms. ja lehdessä luki että joo, viljelmä löytyi :D Ikinä en ees nähny sitä joka sen hökkelimökkelin omisti, oli siis suurinpiirtein puuvajan kokoinen tönö, ei siel kukaan kai ees asunut.
 
"vieras"
En tekisi mitään. Ihan sama mitä ne muut kotonaan tekee, jos ei nyt ihan jotain törkeää rikosta tapahdu. Edellisessä kämpässä, kerrostalossa oli naapureilla ollut vähän isompi viljelmä ilmeisesti. Oli kastelujärjestelmä pettänyt ja vedet tulleet alakerran naapurin kämppään. Alkuun kävivät meikäläisenkin kämpän tutkimassa, kun etsivät sitä vuotopaikkaa. Myöhemmin löytyi tuo viljelmä ja ilmeisesti siinä kämpässä ei ees asunut kukaan, pelkästään viljelivät. Harmitti kun kärähtivät, oli varmaan ainut rauhallinen naapuri tuossa talossa :D
 
"..."
En edes ihmettelisi, vaikka meidän naapurissa kasvatettaisiinkin... Ainakin siellä "kaikki" tän kylän hörhöt majailee. Ei olla puututtu heidän tekemisiinsä, poliisi käy sen talon aina sillon tällön katsastamassa. Eivät aiheuta sen enempää häiriötä naapurustolla.
 
Peyote
Ei ne niitä missään ikkunoilla kasvata. Tyypillisempää olisi täysin peitetyt ikkunat joiden takana kasvit kasvaa kasvilamppujen loisteessa, niillä on kaikenmaailman ilmastointisysteemit ja kastelujärjestelmät.
 

Yhteistyössä