Miten avokadoa syödään - vinkkejä kiitos!

  • Viestiketjun aloittaja "ensikertalainen"
  • Ensimmäinen viesti
"ensikertalainen"
Ostin kaupasta ensimmäistä kertaa elämässäni avokadoja, mutta en tiedä miten niitä kuuluu syödä. Käytetäänkö siis vain se pehmeä sisus vai voiko myös kuorta syödä?

Syödäänkö sellaisenaan vai lisätäänkö esim. lämpimiin ruokiin? Neuvokaahan aloittelijaa.
 
Miisami
Ensin halkaise se veitsellä pitkittäin. Ota huomioon, että keskellä on suuri "kivi", jota et saa veitsellä halki.
Minä laitan palasiksi salaatin sekaan, tai teen katkarapusalaattia ja siihen sekaan laitan, kaveri syö ruisleivän päällä sellaisenaan, isäni syö sellaisenaan lusikalla kuoresta (päälle tursauttaa sitruunamehua).
Avokadohan ei säily kauaa aukaistuna, menee tummaksi kuten omena. Siksi kannattaa esim. sitruunan tai limen mehulla maustaa kunnolla jos haluaa, että pysyy hyvänä esim seuraavaan päivään salaatissa.
 
sillon se on kuulemma kypsä kun se puinen kanta antaa vähän periksi (voi toki olla liikaa tilsitty).

1 avokado
2-4dl maitoa (miten löysää haluaa)
Hunajaa maun mukaan tai sokeria
mantelijauhetta ropaus

Pirtelöksi sekaisin ja juomaan :)

(niin ja siis pelkkä pehmeä vihreä sisus. Kiveä eikä kuoria syödä)
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
[QUOTE="ensikertalainen";27951467]Ostin kaupasta ensimmäistä kertaa elämässäni avokadoja, mutta en tiedä miten niitä kuuluu syödä. Käytetäänkö siis vain se pehmeä sisus vai voiko myös kuorta syödä?

Syödäänkö sellaisenaan vai lisätäänkö esim. lämpimiin ruokiin? Neuvokaahan aloittelijaa.[/QUOTE]

meitsi söi ja maistu valkosipulille ja päästin itkun? outoo mutta totta. se vaikutti varmaan meitsin hormooneihin.
 
"tia"
Avocado-tahna

1 kypsä avocado
puserrus sitruunamehua
ripaus mustapippurirouhetta
hitunen yrttisuolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuina

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja nauti vaikkapa leivän päällä tai ruuan lisukkeena.
 
"..."
Se oikea kypsyys on tosi tärkeä avokadossa, ainakin mun mielestä. Raaka on mautonta, pahaa ja kitkerää ja ylikypsä mössömäistä, jossa ruskeita kohtia. Eli sormella painettaessa saa antaa pikkuisen periksi, kun kypsyyttä kokeilee. Eli ihan kova tai jo selvästi pehmeän tuntuinen ei ole hyvä. Jos ostat liian kovan avokadon anna kypsyä huoneenlämmössä pari päivää. Tai jos avokado on jo selvästi pehmeän tuntuinen syö mahdollisimman nopeasti. Itse en juurikaan osta niitä ready to eat -avokadoja, sillä ne on mun makuun monesti jo liian pehmeitä.
 
"jada"
Avokadot <3

Ihan parhaita vihanneksia kyllä :) Ite syön avokadot useimmiten silleen, että halkaisen pitkittäin, nappaan kiven pois veitsellä, ripotan päälle Maldon-suolaa ja mustaapippuria ja joskus vähän sitruunamehua ja vedän lusikalla huiviin suoraan kuoresta. Toinen vaihtoehto on kuoputtaa sisukset kuoresta lautaselle tai kippoon, muussata ne haarukalla, heittää edellä mainitut mausteet kehiin, sekoittaa ja nauttia esim. ruisleivän päällä. On aivan taivaallisen hyvää. Guacamole-tyyppiseksi edellä mainittu mössö muuttuu, jos sekaan heittää vielä ihan hienoksi pilkottua sipulia, tomaattia ja vähän valkosipulia.

Avokadot sopii tosi hyvin myös smoothiehin/viherpirtelöihin ja salaatteihin, ja kyllähän sitä kuuluisaa avokadopastaakin pitäis joskus kokeilla.
 

Yhteistyössä