Miten ihmeessä te pidätte kinkkuja niin kauan (yli yönkin) uunissa???

  • Viestiketjun aloittaja ellunkanat
  • Ensimmäinen viesti
ellunkanat
Siis onko meillä jotenkin ylinopea uuni vai miten?!
Eilen paistettiin 7kg kinkku. Ensimmäinen tunti 225 asteessa, sitten 120 asteessa kunnes paistomittari näytti 80 astetta.
Tähän meni aikaa 4 tuntia.
Mureaa ja hyvää tuli.

Jos mä uskosin ohjeita ja paistasin tunti per kilo = 7tuntia, niin toihan ois ollu läpikarrella!!!

Mikä tässä ajatuskuviossa nyt mättää ja kellä?
 
JouJoulu
Me tykätään paistaa pienellä lämmöllä, ja ylikypsäksi. Noin sadassa asteessa pidämme (leivinuunissa) ja paistomittari näyttää 83 astetta, kun otamme kinkun pois. Illalla kun kymmenen-yhdentoista aikaan laittaa uuniin, niin aamulla on 9-10 aikaan kypsä. Meillä on 8,5 kilon kinkku.

Mä en ole ikinä saanut kinkkua kypsäksi tuolla tunti/kilo kaavalla (tai sitten meidän paistomittari on viallinen).
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja JouJoulu:
Me tykätään paistaa pienellä lämmöllä, ja ylikypsäksi. Noin sadassa asteessa pidämme (leivinuunissa) ja paistomittari näyttää 83 astetta, kun otamme kinkun pois. Illalla kun kymmenen-yhdentoista aikaan laittaa uuniin, niin aamulla on 9-10 aikaan kypsä. Meillä on 8,5 kilon kinkku.

Mä en ole ikinä saanut kinkkua kypsäksi tuolla tunti/kilo kaavalla (tai sitten meidän paistomittari on viallinen).
Peesi tähän.
 
vieras
Kinkusta tulee yli hyvää pitkällä paistoajalla ja aamulla on ihana herätä kinkun tuoksuun :p Mun puolesta kinkun voi paistaa nopeasti tai hitaasti, pääasia et maku miellyttää sen syöjää =)
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja joo:
Alkuperäinen kirjoittaja mureasta tykkään:
No siksi, kun kinkkua ei kuulu paista 225 asteessa ei edes ekaa tuntia.
http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=V002246
Ja tuolta lainattuna suoraan:

Kuumenna uuni yli 200 asteeseen. Paista kinkkua kuumassa uunissa puolesta tunnista tuntiin kinkun koon mukaan. Kuuman alkulämmön ansiosta mahdolliset bakteeritoiminnat loppuvat. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen. Paista tuoretta viljakinkkua, kunnes mittari näyttää 75 astetta, ja pakastekinkkua paistettaessa 80 astetta.
 
shihtzu
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja joo:
Alkuperäinen kirjoittaja mureasta tykkään:
No siksi, kun kinkkua ei kuulu paista 225 asteessa ei edes ekaa tuntia.
http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=V002246
Ja tuolta lainattuna suoraan:

Kuumenna uuni yli 200 asteeseen. Paista kinkkua kuumassa uunissa puolesta tunnista tuntiin kinkun koon mukaan. Kuuman alkulämmön ansiosta mahdolliset bakteeritoiminnat loppuvat. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen. Paista tuoretta viljakinkkua, kunnes mittari näyttää 75 astetta, ja pakastekinkkua paistettaessa 80 astetta.
Kun mittari näyttää 80 astetta, niin ei se kinkku vielä hyvää ole. Parasta se on silloin kun melkein hajoaa käsiin, kunnolla ylikypsä sen pitää olla.
 
s
Alkuperäinen kirjoittaja ellunkanat:
Siis onko meillä jotenkin ylinopea uuni vai miten?!
Eilen paistettiin 7kg kinkku. Ensimmäinen tunti 225 asteessa, sitten 120 asteessa kunnes paistomittari näytti 80 astetta.
Tähän meni aikaa 4 tuntia.
Mureaa ja hyvää tuli.

Jos mä uskosin ohjeita ja paistasin tunti per kilo = 7tuntia, niin toihan ois ollu läpikarrella!!!

Mikä tässä ajatuskuviossa nyt mättää ja kellä?
Eiköhän sulla mätä ja aika pahasti.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja shihtzu:
Kun mittari näyttää 80 astetta, niin ei se kinkku vielä hyvää ole. Parasta se on silloin kun melkein hajoaa käsiin, kunnolla ylikypsä sen pitää olla.
Niinpä. Vesikin kiehuu vasta 100 asteessa, minä en alle 100 asteista kinkkua syö siitähän saa jonkun bakteerin, listerian, salmonellan tai minkä ruokamyrkytyksen :x
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja s:
Alkuperäinen kirjoittaja ellunkanat:
Siis onko meillä jotenkin ylinopea uuni vai miten?!
Eilen paistettiin 7kg kinkku. Ensimmäinen tunti 225 asteessa, sitten 120 asteessa kunnes paistomittari näytti 80 astetta.
Tähän meni aikaa 4 tuntia.
Mureaa ja hyvää tuli.

Jos mä uskosin ohjeita ja paistasin tunti per kilo = 7tuntia, niin toihan ois ollu läpikarrella!!!

Mikä tässä ajatuskuviossa nyt mättää ja kellä?
Eiköhän sulla mätä ja aika pahasti.
Missähän kohti?

Lähde: http://www.hs.fi/juttusarja/joulu/artikkeli/Kinkku+uuniin/1135251182327?ref=adword_joulu_kinkun%20paisto&gclid=CJvc4J6z7J4CFcmOzAodrCeyNA

Kypsennä kinkkua 125 asteen uuninlämmössä, kunnes sen sisälämpötila on 75-80 astetta.

 
ap
Lähde: http://www.saarioinen.fi/modules/page/show_page.asp?id=C24E5A7A2D04414A9575A1CBAF899847&itemtype=00308B787886459385F296A5AFD4FA74&tabletarget=data_1&pid=E41626CB0CCA43228EFED30AA811E0A5&layout=07sisa&done=1

Paista kinkkua 100-125 asteen lämmössä, kunnes mittari osoittaa 75-80 astetta. Mehevimmillään kinkku on sisälämpötilan ollessa 75 astetta. Sisälämpötilan noustessa 80 asteeseen kinkku on hieman ylikypsä ja murea.

 
ap
Lähde: http://www.hellapoliisi.fi/porsaanliharuoat/kinkun-paistaminen.php

Laita kinkku uunipellin tai ritilän päälle ja kypsennä 125 asteessa. Voit paistaa kinkkua myös ensimmäisen tunnin ajan 150 asteessa ja tiputtaa lämpötilan sitten 125 asteeseen.
Valmiin kinkun sisälämpötila on 75-80 astetta. Huomioi, että kinkku jälkikypsyy vielä uunista oton jälkeen, älä siis kypsennä liian kauan.
75 asteinen kinkku on mehevää, 80 asteinen murenevaa.

 
ap
Lähde: http://www.snellman.fi/index.asp?sivu=reseptit&ryhma=18&id=221&alisivu=1

Sianlihan kypsyyden "varmuusrajana" voidaan pitää 72° C sisälämpötilaa. Kypsyminen jatkuu 3-4 asteen verran sen jälkeen, kun paisti on otettu pois uunista. Siten kinkku voidaan otta pois uunista, kun paistomittari osoittaa 70° C sisälämpötilaa. Monen mielestä kinkusta tulee kuitenkin maukkainta, kun se otetaan uunista 75° C, josta lämpötila vielä nousee 2-3 astetta.

Eli esim. nuo kaikki ohjeet vääriä?

 

Yhteistyössä