Miten ihmeessä te pidätte kinkkuja niin kauan (yli yönkin) uunissa???

  • Viestiketjun aloittaja ellunkanat
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Lähde: http://www.hellapoliisi.fi/porsaanliharuoat/kinkun-paistaminen.php

Laita kinkku uunipellin tai ritilän päälle ja kypsennä 125 asteessa. Voit paistaa kinkkua myös ensimmäisen tunnin ajan 150 asteessa ja tiputtaa lämpötilan sitten 125 asteeseen.
Valmiin kinkun sisälämpötila on 75-80 astetta. Huomioi, että kinkku jälkikypsyy vielä uunista oton jälkeen, älä siis kypsennä liian kauan.
75 asteinen kinkku on mehevää, 80 asteinen murenevaa.
Onhan tuo ihan eri kuin ekassa viestissä mainitsemasi 225°C semmoisen satasen verran... :D
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Lähde: http://www.hellapoliisi.fi/porsaanliharuoat/kinkun-paistaminen.php

Laita kinkku uunipellin tai ritilän päälle ja kypsennä 125 asteessa. Voit paistaa kinkkua myös ensimmäisen tunnin ajan 150 asteessa ja tiputtaa lämpötilan sitten 125 asteeseen.
Valmiin kinkun sisälämpötila on 75-80 astetta. Huomioi, että kinkku jälkikypsyy vielä uunista oton jälkeen, älä siis kypsennä liian kauan.
75 asteinen kinkku on mehevää, 80 asteinen murenevaa.
Onhan tuo ihan eri kuin ekassa viestissä mainitsemasi 225°C semmoisen satasen verran... :D
"Kuumenna uuni yli 200 asteeseen. Paista kinkkua kuumassa uunissa puolesta tunnista tuntiin kinkun koon mukaan. Kuuman alkulämmön ansiosta mahdolliset bakteeritoiminnat loppuvat. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen. Paista tuoretta viljakinkkua, kunnes mittari näyttää 75 astetta, ja pakastekinkkua paistettaessa 80 astetta. "

Ja kiitos kysymästä: kinkku oli erittäin hyvää. Alkuperänen ideahan oli se aika, että miten niin tolkuttoman kauan kun lukemien nouseminen ohjeiden mukaiseen ei kestä niin kauan.
 

Yhteistyössä