Miten jaksatte koirien+lasten kanssa?

\
Alkuperäinen kirjoittaja 04.02.2005 klo 12:58 isabel kirjoitti:
Hei viili,

olisin kiinnostunut lukemaan! Muistatko mahdollisesti jotain kirjoja tai kirjoittajia joita voit suositella?
Tässä multa muutama kirjavinkki:
Stanley Coren: Koirien älykkyys, mitä koira tajuaa ja taitaa
Erkki Pulliainen: Koiran luonne ja käyttäytyminen
Göran Bergman: Koiran käyttäytyminen
Rene Sjöberg: Koirien kieli
Tuire Kaimio: Pennun kasvatus
Scott J.P. & Fuller J.L: Genetics and Social Behaviour of the Dog


Lisäksi Koiramme lehdestä löytyy hyviä artikkeleita, samoin kuin monista rotujärjestöjen lehdistä (näitä hankalampi saada käsiinsä :/ )
 
isabel
Kiitos kirjavinkeistä!

Luin juuri Roger Mugfordin kirjan "Lempeä koirankasvatus" , joka toi paljon uutta ajateltavaa. Onko joku muu lukenut sitä ja mitä mieltä olette? Riittääkö käytännössä kieltoon pelkkä tölkin heitto ja toimiiko muuten? Tässä linkki hänen (kaupallisille) sivuilleen:
http://www.companyofanimals.co.uk/
 
meillä oli mäyräkoira kun esikoinen syntyi.. ihan hyvin meni. ei ollut mustis tai muuta. vaan kun muutettiin ei koira enää sopeutunut vaikka mitä tehtiin. ulvoi ihan kokoajan yksin ollessaan ja pissi nurkkiin vaikka olisi juuri sisälle tultu ulkoa.. no nyt asuu isäni kanssa omakotitalossa, eli ehkä niin parempi kun on tilaa erilailla kun täällä kerrostalossa..
 
viili
Pai! Kysyit koira-allergiastani ja astmastani. Juu, oli meillä koira kun nuo todettiin ihan kakarana. Lääkärin mukaan koira olisi pitänyt laittaa heti pois ja silloinen hevosharrastus lopettaa välittömästi. Äitini ja minä pidimme päämme ja koira jäi vielä moniksi vuosiksi. Tallillekin muutin asumaan =) Oireet eivät pahentuneet jos nyt hengenvaarallisia koskaan olivatkaan. Tämän jälkeen hankin lisäksi muutaman kanin ja lauman kesyrottia. Hengissä ollaan! Astmasta ei ole jäljellä kuin maininta papereissa. Pikkuveljellä sama juttu. Muutkin oireet katosivat jonnekin ajan myötä. Kieltäydyin olemasta allerginen!
Niistä kirjoista joista kyseltiin, enpä päässyt vastailemaan tätä ennen ja tuossa aiemmin on pääpiirteittäin mainittu!
 
Meillä 3 koiraa ja 3 lasta ja 2 kania! (2 rotweileriä ja kleinspitz) Juu ja mies on reissuhommissa! Kyllä täytyy myöntää että pinna on kireellä aika usein kun koti tarvis olla siistinä,ruoka laitettuna,lapset hoidettuna ja käytettynä harrastuksissa sekä koiratkin hoitaa ja olishan se hienoo jos ittekki vois mennä vaikka jumppaan mutta nyt ei aika tosiaankaan anna myöden! Olen tietoisesti näin valinnut eli ei valittamista mutta kyllä välillä iskee uupumus! Meillä on vielä iso omakotitalo suurine pihoineen et työ ei tosiaankaan lopu!! Koittakaa nyt vaan jaksaa yhden lapsen ja koiran kanssa! :wave:
 
Cillan
Mielenkiintoista keskustelua suuntaan jos toiseen, mutta otsikkoon liittyen: Meillä on 1v. palveluskoiraneiti ja vauva tulossa huhtikuun lopussa näillä näkymin. Koiraa on koulutettu säännöllisesti pennusta lähtien ja ollaan sen kanssa päästy jo siihen asti että vain pienet eleet ja ilmeet riittää kertomaan mitä siltä halutaan tai mitä tekee väärin. Koska tiedän että jokiaselle koiralle vauvan tulo on varmasti suuri muutos ja hetkeksi kaikki opitut asiat unohtuu, olen suunnitellut koiran lenkittämistä vauvan kanssa kantoliinan avulla: vauva liinaan, jossa se kuulemma on tyytyväinen ja yleensä nukahtaa samantien ja sitten koiran kanssa metsään. Siinä koiralle virikkeitä, ei pelkällä asvalttitiellä kävely riitä, pitää olla mielenkiintoinen ympäristö(=metsä). Olen kokeillut jo messuilla liinaa ja hyvin näyttäisi toimivan myös koiran koulutus samaan aikaan (vauvaliinassa).. kokeilkaa ihmeessä, vaunujen kanssa kun ei monesti pienille ja (koiran mielestä) mielenkiintoisille metsäpoluille pääse!

Niin ja ylen prismassa julkaistiin juuri viime viikolla suden oleva koiran ainoa ja oikea esi-isä, luppakorvatkin ja kippurahännät ovat vain kesyyntymisen aiheuttama dna-poikkeavuus (mutta sutta sekin)... :p

 
Heema
Tässäpä puheenaihe, johon on pakko tarttua.

Meillä on kolme lasta (3,5 v ja 2 v kaksoset) sekä 2 koiraa. Monessa suhteessa meidän tilanteemme on kaikin tavoin koira/lapsiperheelle sopiva, sillä asumme maalla, meillä on iso aidattu piha ja talokin sen kokoinen, että pystymme helposti rajaamaan koirille oman alueen. Ei siis pakollisia pikapissilenkkejä, koska koirat saavat ulkoilla pihassa niin paljon kuin haluavat. Kun sitten lähden lenkille/koirakouluun/pidän pihassa treenituokion, se on koirien ja minun omaa aikaa. Kun koirat saavat olla rauhassa omassa tilassaan, ei tarvitse jatkuvasti stressata siitä, mitä lapset tekevät koirille, toisaalta koirat kuitenkin saavat myös osallistua normaalielämään. Eli siis koirat ja lapset sopivat loistavasti samaan perheeseen.

Mutta näin ei olisi ellei toinen koirani olisi ollut nuorempana todellinen ongelmakoira ja sen kanssa jouduin perehtymään koiran käytökseen ja laumavietteihin ja lauman sisäisiin suhteisiin. Ilman tätä kokemusta olisin edelleen idiootti koirien suhteen. Suurin osa kaikista koiraan liittyvistä ongelmista (onpa se toiselle koiralle haukkumista, hihnassa vetämistä, ihmisille murinaa, varastelua, karkailua - oma koirani teki näitä kaikkia) johtuu vain ja ainoastaan ihmisestä ja yleensä nimenomaan siitä, että koiraa inhimillistetään, kuvitellaan että koira ajattelee asioista kuin ihminen. Koiralle kuvitellaan ihmismäisiä tunteita ja tahdotaan koiran ajattelevan ihmisen tavoin. Valitettavasti koira on kuitenkin aina vain koira, sudesta kehittynyt ja yhä sisimmältään suden viettejä ja vaistoja noudattava eläin. Eri rodut ovat toki hyvin erilaisia ja geenipohja on muotoutunut erilaiseksi, mutta yhä edelleen koira on suden lähisukulainen - jopa niin lähisukulainen, että koira ja susi pystyvät lisääntymään keskenään - jopa se chihuahua ja susi lisääntyisivät keskenään, mikäli se olisi koko eron vuoksi mahdollista. Jos yritetään ruokkia koiraa luonnonmukaisesti, sitä ruokitaan samanlaisella ravinnolla kuin mitä susi luonnossa käyttää. Joten jos mietimme koiran luonnonmukaista käytöstä, niin miksi ihmeessä se poikkeaisi suden käytöksestä ?? Tietenkin eri roduissa on eroja, niiden erilaisia viettejä on karsittu, toisella rodulla paimennusviettiä on jalostettu vahvemmaksi, toisessa rodussa on suosittu heikon puolustusvietin omaavia koiria, eli viettitoiminta on erilainen eri rotujen kesken, mutta siitä huolimatta laumavietti on kaikille yhteinen.

Laumavietti säätelee sitä, miten koirat suhtautuvat toisiin koiriin, miten käyttäytyvät elinympäristössään. Laumakäyttäytymiselle keskeistä on selkeä arvojärjestys ja jokaisen yksilön halu pyrkiä laumahierarkiassa ylöspäin. Laumassa on aina johtaja, yleensä johtajapari - alfauros ja alfanaaras, jotka tavallaan organisoivat lauman tehtävät. Hyvä johtaja on vahvahermoinen ja luotettava, se ei käyttäydy agressiivisesti lauman alempia kohtaan, jolleivat nämä uhkaa sen asemaa. Laumanjohtajan tehtävä on myös hyvin vaativa, sen pitää huolehtia kaikesta ja kaikesta ja sillä on valtavasti velvollisuuksia. Lauman alimmalla taas ei ole velvollisuuksia ja se voi luottaa johtajaansa että tämä huolehtii kaikesta ja lauman alimman ei tarvitse stressata itseään, sen kuin tekee kuten johtaja sanoo. Näin siis luonnonmukainen lauma muotoutuu sen mukaan, millaisia yksilöitä laumassa on, vahvimmat ja itsevarmimmat nousevat johtajiksi, arimmat, epävarmimmat ja myös agressiiviset yksilöt ajautuvat lauman alimmiksi tai joutuvat poistumaan laumasta.

Mutta miten käykään kun ihminen ottaa koiran lemmikikseen. Koira pitää ihmisperhettään laumanaan, koska laumahierarkia on sille ainoa käsite, jonka se ymmärtää ryhmän käyttäytymismallina. Tälläinen keinotekoinen lauma ei siis muotoudukaan luonnollisesti ja koska ihmisen on vaikea käsittää laumahierarkiaa, ihminen ei osaa käyttäytyä hyvän johtajan tavoin. Niinpä koira ei näe muuta mahdollisuutta kuin ottaa johtajan paikka turvatakseen laumansa selviytymisen, siitä huolimatta, vaikka sen henkiset kyvyt eivät olisikaan laumanjohtajalle sopivat. Ja kun tähän soppaan lisätään vielä se, että ihminen käyttäytyy jatkuvasti epäjohdonmukaisesti, joissain tilanteissa antaa vastuun koiralle ja toisissa tilanteissa uhmaa sen asemaa, saadaan aivan taatusti ongelmia aikaan. Näin kävi meilläkin - lällimme koiran pilalle, se joutui ottamaan johtajan paikan, jota sen hermorakenne ei kuitenkaan kestänyt ja tuli ongelmia.

Kun opimme käyttäytymään oikein, saimme johtajuuden itsellemme ja nykyisin yhteiselämä on täysin mutkatonta. Huomattavaa on, että kertaakaan ei koiran kanssa tarvinnut "tapella" ja samaa tahtia kuin meidän ihmisten asema nousi, myös koiran käytös vapautui ja siitä tuli jälleen iloinen ja ystävällinen rotunsa edustaja. Ja mitä sitten tehtiin - oikeasti ei muuta kuin huomioimattomuuskuuri (eli juuri tuo, että rapsutetaan vain omasta aloitteesta, ei koskaan koiran) ja se, etten enää milloinkaan hyväksynyt hihnassa vetämistä. Linkkivinkki kaikille, joita asia kiinnostaa ; www.multisoft.fi/koiraneuvola - kiitos siitä, että saimme koiran ruotuun kuuluu nimenomaan noita sivuja pitävälle ongelmakoirakouluttajalle.

Koska laumasuhteemme koiran kanssa korjattiin jo ennen lapsia, ei meillä ole ollut mitään ongelmia lasten ja koirien yhteiselon kanssa. Koirat ovat tyytyväisiä, lauma toimii ongelmitta. Koirani eivät vedä hihnassa, eivät rähise muille koirille, eivät karkaa, uskovat kieltoa ja ennenkaikkea - ovat suunnattoman elämänhaluisia ja iloisia. Näin ei olisi, jollen olisi ymmärtänyt laumakäyttäytymisen merkitystä.
 
rymättylä
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.02.2005 klo 15:44 Heema kirjoitti:
Ilman tätä kokemusta olisin edelleen idiootti koirien suhteen. Suurin osa kaikista koiraan liittyvistä ongelmista (onpa se toiselle koiralle haukkumista, hihnassa vetämistä, ihmisille murinaa, varastelua, karkailua - oma koirani teki näitä kaikkia) johtuu vain ja ainoastaan ihmisestä ja yleensä nimenomaan siitä, että koiraa inhimillistetään, kuvitellaan että koira ajattelee asioista kuin ihminen. Koiralle kuvitellaan ihmismäisiä tunteita ja tahdotaan koiran ajattelevan ihmisen tavoin.
Tuo on kyllä ilmeisen yleistä, koira otetaan vauvaksi. Eikä ymmärretä että se mitä tarkoittaa niin kovin hyväksi, onkin koiraparalle vain pahaksi..
Erittäin hyvä esimerkki on eräs dalmis joka on ollut ties kuinka kauan sairas, ilmeni arkuutena ihmisiä, vieraita paikkoja, tuttuja paikkoja ja uusia tilanteita kohtaan. Lisäksi koiran nahka mäti kun oli niin pahasti vehnälle allerginen, mutta omistaja uskoi koiran tulevan surulliseksi jos se ei saa pullaa ja keksiä kun muut juovat kahvia. Ja eihän se nyt mitään jos vähän antaa..
Häntä koipien välissä räkyttävän koiran tulkitsi urheaksi vahtikoiraksi! :D :D Ja ruokki vielä tuota pelkoa omilla eleillään.
Ja niin edespäin.. No onneksi otti dalmiksen eikä rotikkaa niin kuin aluksi meinasi!

Tai eräs sakemanni joka tässä meidän nurkilla asustaa. Vastaan tulessa roikkuu hihnassa karvat pystyssä ja urisee. Omistaja höpöttää koiralle että: niin siellä olisi kaveri, joo niin olisi kiva pikku kaveri.. Tarkoittaen meidän koiraa. Huh! Toivottavasti ei joku kerta keksi päästää koiraa tutustuman lähemmin tähän kivaan pikku kaveriin :)
 
Jii
En lukenut muita vastauksia jten en tiedä jos tätä on jo ehdotettu mutta kokeile ulkoilutukseen apua esim. dogsitteriltä jos itsellä ei riitä aikaa - lapsihan menee ajan jakamisessa koiran edelle..
Itselläni on 3 v lapsi ja kaksi isoa koiraa (toiminut rodun parissa jo yli 20 v), toinen tuli 1½ v sitten pentuna. Itselläni on hyvä tuuri kun yksin asuva ystävättäreni asuu lähellä ja haluaa lenkittää koiriani lähes joka ilta, se ON suuri apu! =)
En ole ollut puoleen vuoteen fyysisesti kunnossa niin että töiden jälkeen riittäisi tarpeeksi energiaa kaikille, mutta homma toimii näin.
Ja tilanteessasi en missään nimessä ottaisi toista koiraa, se ei tilannetta helpota. Työmäärä kasvaa ja huusholli on enemmän sekaisin kurasta kantapäähän jne jne... :$ Koira ei ole toiselle koiralle ratkaisu "käytösongelmiin". Ja kuvittele tilanne että iltaisin sinula on kaksi koiraa, yksi lapsi, kohta kaksi kimpussasi ja entistä tyytymättömämpi mies.... ymmärrätkö pointin? :p
Kesitys siis nykyiseen ja tulevaan lapseen, ota omaa aikaa käymällä koulutuksissa tai jossain harrastuksessa koirasi kanssa joka on molemmille kivaa ja järjestä koiralle tekemistä kotona (erilaista namien etsimistä ja muuta aivojumppaa, kyllä se puolen tunnin touhotuksen jälkeen tyytyväisenä käy loppuillaksi tirsoille.... :) )
 
ramus
Mun mielestä on tosi hassuu verrata koiraa suteen suoraan. Samaa geeniä löytyy joo, mut ei kaikki. Johan ihmiselläkin pieni geenimutaatio saa aikaan ties mitä. Tosta ruokkimisjutustakin tuli mieleen et luonnossa susi syö kerran päivässä tai vähemmän, ravinnon saamisesta riippuen. Jos taas pientä koiraa ruokkii kerran päivässä, se oksentaa jo puolessavälissä tyhjää mahaansa. Ja susia on muuten useemman sorttia, eri mantereilla. Ja miksi jossain päin maailmaa en nyt muista missä villikoirat eivät elä laumoissa vaan mielummin yksin? Nekin on lähempänä sutta kun naapurin puudeli. Ja miks ihmeessä koira haluis olla laumanjohtaja jos sen ei tarvi turvata ravinnonsaantia kun ruokaa tökätään nenän eteen montakertaa päivässä, on vettä, suojaa, virikkeitä, seuraa eikä terveys ole uhattuna? Typerää kuvitella että jos ihmiset on kunnianhimoisia niin silloin on koirakin. Kun noi eläimet ei ole. Taas verrattiin ihmiseen. Idioottimaista. Lisäksi koiran aivot on suden aivoja pienemmät. Siis koirathan punovat jatkuvasti juonia meidän ihmisten päänmenoksi! :D Koira on erillinen lajinsa, on typerää soveltaa siihen suden käytöstä suoraan. Samoja piirteitä kyllä löytyy.
 
Heema
Kuten jo kirjoitinkin, typeryyttä on se, että kuvitellaan, ettei koiralla ole luonnonmukaisia vaistojaan.
Ottakaa nyt hyvänen aika järki käteen ja yrittäkää miettiä asiaa KOIRAN näkökulmasta. Koira on laumaeläin, se käsittää lauman ainoana määritteenä yhteiselämiselle. Miten helkkarissa koira voisi ymmärtää, että tässä nyt eletään ihmisten joukossa ja ihmisillä on aivan eri säännöt. Siis en tarkoita, etteikö koira erottaisi ihmistä koirasta, vaan että se ei ymmärrä muita kuin lauman yhdessäelämisen sääntöjä ! Sen vuoksi ihmisen tulee ymmärtää laumakäyttäytymisen perussäännöt, ennenkuin voi toimia niin, että osoittaa koiralle kykenevänsä huolehtimaan laumastaan ja saa näin koiran luottamaan itseensä.
 
Meillä on reilu vuoden ikäinen sakemanni-narttu,joka on ollut aina hieman yli vilkas,olen lenkkeillyt, leikkinyt ja ollut koulutuksessa sen kanssa.Mutta mikään näistä ei tuntunut riittävän sille.Meillä on myös viisi lasta ja koira yritti aina samaistua lapsiin ja leikki meinasi välillä mennä hieman yli ja siihen piti puuttua.Otimme sitten kaveriksi koirallemme sekarotuisen uros pennun ja se tekikin todella hyvää,narttu rauhoittui todella paljon ja tulevat hyvin juttuun pennun kanssa.Lenkkeilytkin sujuvat vanhemman koiran kanssa tosi hyvin nykyisin,käyn erikseen lenkillä molempien kanssa.
 
Kiitos kysymästä, hyvin jaksetaan! 3 kääpiöpinseriä 2 lasta ja kolmas tulossa. Asennekysymys koko homma, jaksaa jos haluaa. Meilläkin mies paljon poissa kotoa että olemme ihan keskenään lasten kanssa ja talvella pienimuotoiset lumityöt sekä talon lämmitys puulla. =)
 
Yhteenvetona toteaisin että ne onnekkat joilla on omapiha käytössä jaksavat mainiosti useammankin koiran kanssa. Ja ne jotka joutuvat koiran viemällä viemään ulos kokevat koiran enemmän "rasitteeksi". Tottakai!
Ja niin meilläkin, haussa on rivari. Olisi niin kiva iltaisin päästää koira pikapisulle takapihalle silloin kun lapset eivät alakkaan nukkumaan taikanapilla, vaan heräilevät puoleen yöhön asti ja koira on viimeksi ollut ulkona 12 tuntia sitten.. :(
 
meillä 3 koiraa ja
2 pientä ja minä .On päiviä kun koirat jää vähemmälle ja on päiviä jolloin koko porukka ulkoilee koirapuistossa.
välillää tympäsee ja mietityttää,miten paljon helpompaa elämä olisi ilman koiria,mutta....
olen päättänyt olla ottamatta huonoa omaatuntoa niistä päivistä,kun koirat ulkoilee vaan pissalenkin verran ja saavat ruokansa ja muuhun ei aikaa/voimia olekaan.Ne on kuitenkin "vain koiria" vaikka rakkaita ovatkin,mnutta päivän 24 tuntia ei aina riitä kaikkeen.

 
No eipä aina
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.03.2005 klo 12:37 mammalia kirjoitti:
Yhteenvetona toteaisin että ne onnekkat joilla on omapiha käytössä jaksavat mainiosti useammankin koiran kanssa. Ja ne jotka joutuvat koiran viemällä viemään ulos kokevat koiran enemmän "rasitteeksi". Tottakai!
Ja niin meilläkin, haussa on rivari. Olisi niin kiva iltaisin päästää koira pikapisulle takapihalle silloin kun lapset eivät alakkaan nukkumaan taikanapilla, vaan heräilevät puoleen yöhön asti ja koira on viimeksi ollut ulkona 12 tuntia sitten.. :(
[/quote
´

Ei pidä paikkaansa ainakaan meillä, kaksi koiraa,kissa ja kolme lasta talossa. Koirien hoito ja lenkkeilyt olleet aina minun vastuulla ja ihan omasta tahdostani.

Vaikka ok-talossa olemme asuneetkin, ulkoilutukset on AINA hoidettu muualla kuin pihassa. Omatunto ei olisi kertakaikkiaan antanut myöten jos ulkoilutukset olisivat rajoittuneet pissatuksiin pihamaalla. Muutenkin edelliset asumukset olivat sellaisia ettei koiria olisi voinut asumismuodosta huolimatta pihalle laskea.
(Nyt on tilanne hieman toinen, kun pääsimme muutama kuukausi sitten muuttamaan uuteen OMAAN kotiin. Pihalla voidaan temmeltää yhdessä ja koiratkin voi peuhata vapaana)

Jos ei isäntä ole ollut kotona, sitten on pakattu lapset mukaan ja lenkille. Pienin kulki kätevästi rintarepussa, tai vaihtotehtoisesti vaunuissa. Sitten kunnon revittelyt silloin, kun on päästy ihan kolmistaan lenkille :D

Mutta minimissään kolmesta lenkistä päivässä ei ole tingitty ;) Tekee ihmeitä myös itselle, kunto pysyy korkealla ja mieli virkeänä, siinä sivussa ulkoilee myös lapset ja tapaa ihmisiä...suosittelen
 
Heema
Se on kyllä takuulla totta, että omakotitalossa asuva pääsee koirien kanssa helpommalla. Kyllähän sitä itsekin ajattelin, kun kaksoset olivat pieniä ja esikoinenkin pyöri jaloissa, että jos olisimme asuneet kerrostalossa, olisi voinut tulla itku silmään useampaan otteeseen. Onhan siinä vissi ero, jos voit vain laskea koirat ovesta ulos tai pakata ensin kaikki lapset vaatteisiin ja vaunuihin ja sitten lähteä koiria ulkoiluttamaan....
Yhden lapsen kanssa koirien lenkkeilytys oli vielä helppoa, vauva sai vaunukyytiä ja koirat liikuntaa, lapsi nukkui hyvin liikkuvissa vaunuissa. Ja sai muuten välillä melkoista kyytiä, uskomattoman pienillä metsäpoluillakin voi vaunujen kanssa liikkua ;) Mutta - olisinko kerran käynyt lähikaupalla niin, että oli mukana koirat ja kaksosten vaunut ja esikoinen sisaristuimessa. Hyvin meni niin kauan kun olimme liikkeellä, mutta kun kaupan pihalla piti porukka purkaa kyydistä ja saada taas takaisin ja päästä liikkeelle - apua! Yhtä mahdotonta on liikkua niin, että esikoinen kävelisi, olosuhteiden pakosta kun täytyy kulkea yleisellä tiellä ainakin jonkin matkaa. Niinpä koirat lenkitetään joko ilman lapsia tai vain yhden lapsen kanssa nykyisin.

Mutta vastaan vielä alkuperäiselle. Toisen koiran hankinta tuskin elämää helpottaa - kaksi koulutettavaa, kaksi lenkitettävää, kaksi kerjäämässä huomiota. Toki toisilleen niistä olisi seuraa kotona, mutta helposti voisi käydä niin, että pentu leimautuisi vain vanhempaan koiraan ja käyttäytyisi huonosti... Keskittyisin tuossa tilanteessa sen yhden koiran kouluttamiseen ja aktivointiin, ja dogsitteriä voisi tosiaan käyttää apuna lenkittämisessä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 03.03.2005 klo 09:39 No eipä aina kirjoitti:
Mutta minimissään kolmesta lenkistä päivässä ei ole tingitty ;)
Tätä olen aina, lapsettomanakin, hämmästellyt. Miten ihmeessä ihmiset ehtivät lenkkeilyttämään koiransa 3-4 kertaa päivässä? Eihän siinä jää aikaa mihinkään muuhun!
Edes sillon kun kävin vain iltakoulua en olis mitenkään ehtinyt koiraa päivän aikana 3 kertaa lenkkeilyttämään. Itse asiassa olen aina lenkkeilyttänyt koiran vain kerran päivässä ja lisäksi käyttänyt sitten vain pisulla illalla.
 
Toivottavasti Mammalia vitsaili.. Koira rassun rakko! Koira pissatetaan 3 kertaa päivässä aamulla, työn/opiskelun jälkeen ja illalla. Tietenkin.
Henk. koht .olen sitä mieltä yleisesti, että jos koiran pitäminen tuottaa ongelmia/vaikeuksia on turha ruveta lapsia hankkimaan. Lapsoset on paaaljon aikaavievempiä! Ilmentää jonkinasteista kypsymättömyyttä ja vastuunottokyvyttömyyttä. Elävän olennon huono kohtelu (mitä myös kodista toiseen pompottaminen on) kertoo ihmisen omista arvoista hyvin paljon.
 
Jane Doe
\
Alkuperäinen kirjoittaja 04.03.2005 klo 00:32 amelie kirjoitti:
Toivottavasti Mammalia vitsaili.. Koira rassun rakko! Koira pissatetaan 3 kertaa päivässä aamulla, työn/opiskelun jälkeen ja illalla. Tietenkin.
Henk. koht .olen sitä mieltä yleisesti, että jos koiran pitäminen tuottaa ongelmia/vaikeuksia on turha ruveta lapsia hankkimaan. Lapsoset on paaaljon aikaavievempiä! Ilmentää jonkinasteista kypsymättömyyttä ja vastuunottokyvyttömyyttä. Elävän olennon huono kohtelu (mitä myös kodista toiseen pompottaminen on) kertoo ihmisen omista arvoista hyvin paljon.
Meidän koirat pärjää kyllä vallan hyvin sillä, kun pääsevät kaksi kertaa päivässä ulos. Aamulla käydään n. 20min pissilenkki ja illalla sitten n. 1½ tunnin lenkkillä. Tämä siis normaalisti, toki useammin ulos pääsee, jos koirat pyytää.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 03.03.2005 klo 23:37 mammalia kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 03.03.2005 klo 09:39 No eipä aina kirjoitti:
Mutta minimissään kolmesta lenkistä päivässä ei ole tingitty ;)
Tätä olen aina, lapsettomanakin, hämmästellyt. Miten ihmeessä ihmiset ehtivät lenkkeilyttämään koiransa 3-4 kertaa päivässä? Eihän siinä jää aikaa mihinkään muuhun!
Edes sillon kun kävin vain iltakoulua en olis mitenkään ehtinyt koiraa päivän aikana 3 kertaa lenkkeilyttämään. Itse asiassa olen aina lenkkeilyttänyt koiran vain kerran päivässä ja lisäksi käyttänyt sitten vain pisulla illalla.
Hyvin ehtii ;) Henkireikä itsellekkin.

Aamulla vähän lyhkäsempi, päivällä toinen pitempi ja illalla sitten myöhempään päivän pisin. Tuossa välillä voi käyttää pikapissilla esim. kun hakee postia ... Vapaapäivinä ohjelmaan voi ottaa sitten vähän lisäliikuntaa.

Tuohon kolmeen koiran ulkoiluun ehtii päälle vielä itsekkin liikkumaan 3x/vko jumpissa jne. Lisäksi

Asennekymysys, jos liikunta on verissä ei koirankaan ulkoilutus tuota ongelmaa. Itse asiassa minulle se liikuntainnostus on tullut koirien ansiosta ;)
 
Heema
Tuosta kolmesta lenkistä vielä...

Nykyään en laskeskele monestiko päivässä koirat ulkona käyvät, mutta aikana ennen omaa pihaa, töissä käydessä ja rivitalossa asuessa, koirat kävivät ulkona vähintään neljästi päivässä. Kolme kertaa on minusta kerrassaan minimi, mutta en tarkoita pitkää lenkkiä, vaan ylipäätään ulos pääsemistä.

Silloin rivitaloasukkeina käytin koirat lähimetsässä (vapaana) aamuisin - n. varttitunti, töistä tultua pikapissillä - taas noin varttitunti, sitten itse syötyäni jne. pitkällä lenkillä - 1-2 h tai kävimme koulutuksessa tai harjoituksissa ja vielä illalla ennen nukkumaanmenoa lähimetsässä ja vapaana. Eli varsinainen lenkki vain kerta päivään, ulkoilua kuitenkin 4 kertaa, vähintään.

Kun taas työt aloitan, menee varmasti melko samalla rytmillä omakotitalossakin, paitsi ettei minun tarvitse lähteä mihinkään. Aamulla lasketaan koirat ulos, viihtyvät omatoimisesti noin 2 minuuttia eli pikapissin ja joskus isommankin hädän verran... Kun tullaan kotiin, lasketaan koirat ulos, ovat ulkona niin kauan kuin haluavat eli yleensä hyvin vähän - ainakin talvella. Lenkillä käydään jossain vaiheessa iltaa - jos käydään. Ennen nukkumaanmenoa käyvät ulkona, paitsi että toinen koira ei halua enää mennä ulos iltayhdeksän jälkeen...

Meillä koirat ovat pärjänneet mainiosti työpäivän (8-12 tuntiakin jopa) sisällä, mutta iltaisin tarvitsevat sitten enemmän aktiviteettia. Huomasin muuten töissä käydessä, että koirat eivät edes juo vettä, ennen kuin tulemme kotiin, ehkäpä jotta ei pissata päivän aikana ...?
 

Yhteistyössä