miten saada lapsi lopettamaan?

  • Viestiketjun aloittaja Alkaa riittää
  • Ensimmäinen viesti
Alkaa riittää
En tiedä onko tää nyt vaan äidin totaaliseen kyllästymiseen liittyvä ongelma,mutta kaipaan mielipiteitä.Pojalla on tullut yhdestä ainoasta leikistä pakkomielle.Eli aamusta iltaan vaan samaa leikkiä ja aina jos kavereitakin tulee,ei suostu leikkimään mitään muuta.Viime aikoina ei ole enää kavereita löytynyt...ja pelkään,että jos menee päiväkotiin,lapsi jää aivan yksin,koska ei kai kukaan muu lapsi voi olla noin pakkomnielteinen.Ja juu,tätä samaa leikkiä on leikitty kohta kaksi vuotta...
Koetan keksiä tekemistä ja leluja löytyy kyllä,mutta jos omatoimisesti aloittaa leikin se on aina samaa :(
 
Vieras
Pakkomielteeltähän tuo kuulostaa. Meillä on 6 lasta ja kyllä kaikilla on ajoittain lempileikkejä joita leikitään usein, mutta leikeissä on silti vaihtelua, varsinkin eri kavereiden kanssa leikitään erilaisia leikkejä. Esim. tyttö leikkii aina yhden kaverin kanssa hevosleikkejä ja toisen kanssa hoivaa nukkeja.
 
No meillä poika leikkinyt pari vuotta dinosaurusta ja mikään muu ei kiinnosta. Tosi kivaa kun kavereitten muksut pelkää kun toi yks karjuu niille kun leikkii olvenasa tyrannosaurus rex... niin että vähän sama tilanne kun ei oikein kaverin lapset halua tulla enää meille leikkimään. Mut kai toi joskus loppuu. Minkä ikäinen sun poitsu on?
 
Vieras
Alkuperäinen kirjoittaja alka riittää:
Leikkii soittajaa,eli paukuttaa purkkeja,rämpyttää kitaraa...eli meteliä riittää :(

Tai sitten hänellä on rytmi veressä ja hänestä tulee isona muusikko. = )

Mitä jos laittaisitte hänet muskariin tai aloittaisitte ihan jonkun oikean soittimen soiton. Riippuen tietenkin pojan iästä. Niin saisi purkaa tarmonsa ihan oikeaan soittamiseen.
 
alkaa riittää
Olen itsekin alkanut huolestua,että mennäänkö tässä enää normaalin rajoissa.Kyllä välillä pystyy muutakin tekemään,jos ohjaan siihen.Mutta miten tästä sitten päästään eroon?Voinko vaan ottaa lopullisesti soittimet pois ja aina kieltää,jos yrittääkään tuota leikkiä?
Siis voiko vanhemmat kieltää lapsen leikin?Se tässä mietityttää...
 
alkaa riittää
Täyttää viisi.Muskarissa ollaan käyty pari talvea,mutta keväällä sanoi,että ei enää halua mennä.Soitinvalmennus tarkoittaa,että pitäis olla sit oikea soitin.Jatkuva rummutus oikeilla rummuilla on jo ajatuksena aika hirvittävä ;)
 
alkaa riittää
Tai sitten hänellä on rytmi veressä ja hänestä tulee isona muusikko. = )

On kai siis ostettava itselle korvatulpat ja odotettava seuraavat 15 vuotta,kunnes herra lähtee maailmankiertueelle :)
 
Meillä on reilu 4v tuo poika. Mä oon ajatellut et se nyt vaan on juttu mikä poikaa kiinnostaa ja se menee ohi tai sit ei mee. Mut tuntus kyllä julmalta ruveta kieltämään ettei saa leikkiä dinosaurusta kun kerran on ihan hulluna niihin...
 
Meilläkin leikki entinen kuopus monta vuotta kissaa. Kissan aamua, päivää, kissaulkoilua, kissaruokailua jne. Hän on nyt 12, ja viihtyy edelleen omassa mielikuvitusmaailmassaan ja työstää ja kertoo siitä meille musiikin, teatterin ja kuvataiteen keinoin.

Niin, ja se heppumme, joka ne rummut kattiloista 4-vuotiaana laati kerrostalo kolmion keittiöön... Hän käy rumputunneilla ja nauttii musiikista 14-vuotiaana yli kaiken. Asutaan muuten omakotitalossa korvessa.
 

Yhteistyössä