Miten tehdä kastike niin ettei se haihdu pois?

  • Viestiketjun aloittaja Kastike
  • Ensimmäinen viesti
Kastike
Paistan jauhelihan, maustan, lisään ruokakerman, vähän soijaa ja ketsuppia, ja siitä tulee aika nami kastike itselleni. Sellane ruskehtava oranssin värinen. Sitten lisään perunat sekaan ja se imeytyy niihin. Tuloksena hyvä maku perunoissa! Mutta sen sijaan nyt halusin kokeilla säilyttää sen kastikkeen toiseen rasiaan, jotta voin sieltä laittaa sitä perunoiden päälle. Mut tossa pannulla hetkessä se kaikki kastike imeytyi pois jauhelihaan.. :( eli mitenkä tehä tästä sellanen kastike joka ei haihdu eikä vaan imeydy pois? Tarviiko vehnäjauhoja vai mitä? Jotenki suurustaa? Voisinko saada neuvoja? Haluisin onnistuu tässä :) Kiitos jo etukäteen!
 
vierailija
Enemmän nestettä.
Ihan vaikka vettä.
Mutta sitten tosiaan täytyy myös suurustaa.
Eli esim laitat kukkurallisen ruokalusikallisen vehnäjauhoja, kylmään veteen 1/3-osalasilliseen. Sekoitat hyvin haarukalla. Ja kun kastike kuplahtelee, niin hissuksiin kaadat sen litium kastikkeen joukkoon.
(Huom, litku jämähtää helposti lasin pohjaan, joten sekoittele.)
(Ja huom. Kastiketta on sekoitettava lisäämisen aikana ja jälkeen ettei tule paakkuja)
(Ja huom. Sun kastikkeesta puuttuu sipuli :love:)
Sitten annat vain hetken porista, niin sulla on kastiketta purkkiin (y)
 
Kastike
Enemmän nestettä.
Ihan vaikka vettä.
Mutta sitten tosiaan täytyy myös suurustaa.
Eli esim laitat kukkurallisen ruokalusikallisen vehnäjauhoja, kylmään veteen 1/3-osalasilliseen. Sekoitat hyvin haarukalla. Ja kun kastike kuplahtelee, niin hissuksiin kaadat sen litium kastikkeen joukkoon.
(Huom, litku jämähtää helposti lasin pohjaan, joten sekoittele.)
(Ja huom. Kastiketta on sekoitettava lisäämisen aikana ja jälkeen ettei tule paakkuja)
(Ja huom. Sun kastikkeesta puuttuu sipuli :love:)
Sitten annat vain hetken porista, niin sulla on kastiketta purkkiin (y)
...ei siis litiumia vaan litkun :p
Ahaaa, ookei joo kiitoksia paljon! Näin tuun tekee sit seuraaval kerralla! :)
Ja toki jos on muilla muitakin tapoi tehä tää, niin saa vielä ehdotella!
 
vierailija
Joskus olen tehnyt kunnon paksun kastikkeen purkkiin ja sitten kun se on aika lämmittää, niin vettä vaan purkkiin ja sheikkaa sen tasaiseksi ja kaataa pannulle. Toimii näinkin päin.
 
vierailija
Enemmän nestettä.
Ihan vaikka vettä.
Mutta sitten tosiaan täytyy myös suurustaa.
Eli esim laitat kukkurallisen ruokalusikallisen vehnäjauhoja, kylmään veteen 1/3-osalasilliseen. Sekoitat hyvin haarukalla. Ja kun kastike kuplahtelee, niin hissuksiin kaadat sen litium kastikkeen joukkoon.
(Huom, litku jämähtää helposti lasin pohjaan, joten sekoittele.)
(Ja huom. Kastiketta on sekoitettava lisäämisen aikana ja jälkeen ettei tule paakkuja)
(Ja huom. Sun kastikkeesta puuttuu sipuli :love:)
Sitten annat vain hetken porista, niin sulla on kastiketta purkkiin (y)
Ei litijumia kastikkeeseen!
 
vierailija
Juntit tekee "kastikkeen" pelkästä kermasta, lihavat ja laiskat myös. Hyi
En mä sitä pelkästä kermasta tee, kuten sanoin, kyl maustan sen. Ja turhaa haukkumista tuollainen. Ois kiva ettei tulis tollasta kommenttii. Kastikkeesta voi tehdä minkälaisen haluaa. Moni voi tehä erilaisii kastikkeita niin että lisää siihe ruokakermaakin. Musta se antaa hyvän (lisä)maun, nii tykkään tehdä silleen. :)
 
Fantzu
Tee ruskeakastike.
  • 1 kplsipulia
  • 30 gvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlvettä
  • 2 rkllihafondia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria



Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää sipulikuutiot ja anna niiden kiehua läpikuultaviksi.

Lisää vehnäjauhot ja ruskista ne kauniin kullanruskeiksi. Lisää vesi-liemivalmistesekoitus ja sekoita kastike sileäksi.

Anna kiehua hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike tarvittaessa.

Tuunaa kastiketta ruoan mukaan:

• Tomaatti-nakkikastike: Lisää 1/2 dl tomaattipyreetä, 1 tl fariinisokeria ja 300 g nakinpaloja.
 
Tee ruskeakastike.
  • 1 kplsipulia
  • 30 gvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlvettä
  • 2 rkllihafondia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria



Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää sipulikuutiot ja anna niiden kiehua läpikuultaviksi.

Lisää vehnäjauhot ja ruskista ne kauniin kullanruskeiksi. Lisää vesi-liemivalmistesekoitus ja sekoita kastike sileäksi.

Anna kiehua hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike tarvittaessa.

Tuunaa kastiketta ruoan mukaan:

• Tomaatti-nakkikastike: Lisää 1/2 dl tomaattipyreetä, 1 tl fariinisokeria ja 300 g nakinpaloja.
Tähän lisäisin vaan sen et jos tuntuu tulevan palaneen makua joka kerta niin lorauta vaikka vähän rypsiöljyä voin sekaan niin tulee notkeampaa ja helpommin käsiteltävää tavaraa kun muistaa sekoittaa alvariinsa.
 

Yhteistyössä