Onko edes "laillista" 8 kk ikäinen hoitoon :-0

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
nuutti
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kaveri vie lapsensa pph:lle elokuussa ja ikää lapsella on 8 kk.... Eikö laki määrää mitään ikää, jolloin lapsen voi viedä hoitoon?
No ei kai sitä mikään laki kiellä. Monessa maassa ton ikäiset on ollut hoidossa jo kuukausia. Suomessa nyt sattuu vaan olemaan pisimmästä päästä olevat äitiyslomat ja tuettu kotihoito.
 
vieras
Kyllä mäkin menin töihin kun lapsi oli 9 kk ikäinen. Eikös se ole niin, että kun vanhempainvapaa loppuu, lapsen voi viedä hoitoon? Sehän loppuu noilla paikkeilla. Ei siitä kyllä mitään lakia taida olla..
 
++
voi sen viedä sinne hoitoon silloin kun haluaa,edellyttää että äitiysloma loppuu silloin.tutun muksu aloitti pph:lla 6 kuisena ja oli ihan kunnallinen hoitaja ja onhan noita 7 ja 8 kuisia ollu mullakin
 
p
kunnalla ei oo velvollisuutta järjestää hoitoo ennen kuin äitiysloma ja vanhempainvapaa on lusittu, mut voihan olla kunnalla niin hyvä päivähoitotilanne et ovat paikan järjestäneet tai jos menee vaikka yksityiselle hoitoon. ei siitä mikään laki määrää minkä ikästä saa hoitoon viedä, jos joku vaan lapsen huolii
 
mie
Alkuperäinen kirjoittaja gtf:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Mutta onko oikeasti määritetty ikää lapsen Olis kiva tietää.... Ja onko pph:n pakko suostua hoitamaan noin pientä?
ei ole hoitajalla vara valita lapsiaan :(
Mikä siinä hoidossa sitten on niin vaikeaa? Jos on kyse siitä, että haluaa moraalisesti näpäyttää vanhempia, on väärällä alalla. Ennemmin luulisi ottavan hoitoon jos tietää itsensä hyväksi hoitajaksi. Näin lapsi hyvässä hoidossa.
 
Mun oli vietävä 7kk hoitoon kun mun opiskelupaikan varaus umpeutui juuri silloin, jos en olisi ottanut paikka vastaan olisin joutunut myöhemmin aloittamaan opintoni alusta, nyt jatkoin loppuun opintoni.
 
Tihis
Minunkin esikoiseni meni hoitoon 8 kk iässä (päivää vaille 9 kk tosin). Perhepäivähoitajille ei kelvannut, mutta päiväkotiin kelpasi. Hoidon aloittaessaan käveli tukea vasten ja osasi kommunikoidakin jollakin tapaa. Näytti isommalta kuin samaan aikaan aloittanut 10-kuinen, joka vasta ryömi. Ehkä siksi omatuntoni ei kolkuttanut niin pahasti.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Mutta onko oikeasti määritetty ikää lapsen Olis kiva tietää.... Ja onko pph:n pakko suostua hoitamaan noin pientä?
Kun ei ole! Monesti jo sanottu. Onko se niin vaikea uskoa? Ihan tosissaan monessa maassa on aivan tavallista ja joissain maissa jopa myöhäinen aika laittaa lapsi tuossa vaiheessa hoitoon. Sitten on tietenkin vielä niitäkin maita, joissa naiset hoitaa kodin ja lapset ja miehet hoitaa työn.
 

Yhteistyössä