onko näin? lapsi kastettava nykyään 2kk ikään mennessä?

  • Viestiketjun aloittaja "iina"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Miten niin ei haitannut? Meidän 2004 syntynyt oli liitettävä kirkon jäseneksi eli kastettava 2kk ikään mennessä. Tosin tässä asiassa oli joustoa seurakunnan puolelta muutama päivä. Oisko teidän seurakunnassa voitu joustaa kk? En tiedä.
 
"yks"
Ainahan raja on ollut tuo 2 kk, mutta ei siitä mitään sanktioita ole tullut, vaikka olisi mennyt kolmekin kuukautta. Tai siis en nyt tiedä, miten aina, mutta mun esikoinen syntyi v. 88 ja kyllä silloinkin kahden kuukauden rajasta puhuttiin.
 
"Rabenmutter"
Meillä poika täyttää kohta 3 kk eikä nimeä vieläkään virallisesti. Ollaan kyllä oltu yhteydessä seurakuntaan, mutta kiitos suomalaisen kesähäähulluuden ei meinaa pappia saada! Lähin vapaa aika meni tonne kuun loppuun, eli poika lähemmäs 4 kk, kun ristitään. Kysyttiin, että pitäisikö paperit toimittaa aiemmin, niin totesivat ettei oo niin justiinsa. Lähes sama juttu oli esikoisen kanssa ja silloinkin todettiin (ja vielä eri kunnassa), ettei ole kiveen hakattu tuo 3 kk raja mikä silloin oli.
 
"iina"
ja se papru missä ilmotetaan lapsen tiedot maistraattiin..tarviiko se lähettää jo nyt?
sinä kun lukee kohta " kastaja täyttää" joten eihän sitä saada täytettyä enne ristiäisiä
 
"vierailija"
Eihän lasta ole pakko kastaa ikinä. Mutta hänet on rekisteröitävä väestörekisteriin 2kk ikään mennessä.
Vaikk alapsi kastettaisiin vast a3kk, niin 2kk ikään mennessä on silti tehtävä rekisteröinti.

Jos lapsi kastetaan, eli liitetän kirkon jäseneksi, tieto menee kirkosta väestörekisteriin. Mutta jos et kasta 2kk aikana, rekisteröinti on tehtävä erikseen.
 
"yks"
[QUOTE="iina";26594577]ja se papru missä ilmotetaan lapsen tiedot maistraattiin..tarviiko se lähettää jo nyt?
sinä kun lukee kohta " kastaja täyttää" joten eihän sitä saada täytettyä enne ristiäisiä[/QUOTE]

No ei tarvi toimittaa sitä ennen kuin lapsi on kastettu.
 
"plop"
Nimi pitää antaa väestörekisteriin ennen 2kk ikää (=maistraatti). Sitten saa KELA-kortin yms.
Kastaa saa vaikka aikuisena.

Me kastettiin kaksoset vasta 1v syntymäpäivänään. Nimet laitettiin kaksosetn ollessa 3vkoa vanhoja maistraatin tietoihin :)
 
Meillä sylikummi konfirmoidaan vasta hyvin lähellä pojan 3kk:n ikää, ja ristiäiset heti seuraavana viikonloppuna, poika siis silloin n. 3kk. Kysyin kirkkoherran virastosta ristiäisiä varatessa että pitääkö maistraattiin ilmottaa tuo nimi etukäteen, niin sanoi ettei tarvi kun ristiäiset kuitenkin varattuna.
 
"vieras"
Me lähetettiin maistraattiin tiedot heti syntymän jälkeen, kastettu meidän molemmat lapset on vasta vuoden ikäisinä. Olen ymmärtänyt että jos 4 kuukautta menee niin maistraatti voi alkaa kysellä perään että mites tämän lapsen rekisteröinti. Kasteellahan ei ole mitään tekemistä nimenannon kanssa mutta täällä nyt on otettu se linja että kirkkoherran virasto toimittaa tiedot maistraattiin jos vanhemmat eivät ole sitä tehneet ennen kastetta.
 
"vieras"
[QUOTE="iina";26594563]siis poitsu synty 24.5 ja ristiäiset 4.8 ( sovittu siis ja pappi tilattu)
nyt vaan eräs tuttu rupes väittämän että 2kk ikään mnnessä[/QUOTE]

Anna vängätä. Äläkä välitä.
 

Yhteistyössä