Pään magnettikuvaukseen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Heippa. Onko kukaan käynyt lähiaikoina (viim. Kahden vuoden sisään) yksityisellä terveysasemalla pään magneettikuvauksessa? Terveystalolla kuvaus maksaa n. 550e ja Synlabilla 250e (hinnat ovat pyöristettyjä). Kumpaan itse menisit? Synlabilla tosi halpa, mutta diagnosointi taitaa jäädä potilaalle. Toisaalta jos tulos on huolestuttava, voi mennä terveyskeskukseen analysoitavaksi. Mitä terveystalon tai mehiläisen käynti sisältää? Kokemusta kellään?

(Ennen kuin kukaan kysyy miksi olen menossa, niin viimeisen vuoden aikana oireet ovat lisääntyneet hurjasti. Pyörtyilen, saan rajuja päänsärkykohtauksia joihin liittyy aina rajut oksentelukohtaukset. Kestää yleensä vuorokauden läpeensä ja yhtäkkiä taas ohi. Tulee niin kk:n välein nykyään, ennen jopa viikon välein ja pelkään todella että ovat lisääntymään päin taas. Luonnollisesti en selviä töihin kohtauksen ollessa päällä. Särkylääkkeet eivät auta aja olo on hel....... Unohtelen asioita ja töissä alettu mainita asiasta. Odottamattomissa tilanteissa viiltävää kipua päässä joka häviää hetkessä onneksi. Lisäksi ruokahaluttomuutta jne... Ei välttämättä ole migreeniä kummempaa mutta puolisoni oli sitä mieltä että asia selvitetään nyt eikä mennä terveyskeskusjonoon.)

Kiitos kaikille jotka viitsivät vaivautua vastaamaan.
 
vierailija
----oireet ovat lisääntyneet hurjasti. Pyörtyilen, saan rajuja päänsärkykohtauksia joihin liittyy aina rajut oksentelukohtaukset. Kestää yleensä vuorokauden läpeensä ja yhtäkkiä taas ohi. Tulee niin kk:n välein nykyään, ennen jopa viikon välein ja pelkään todella että ovat lisääntymään päin taas. Luonnollisesti en selviä töihin kohtauksen ollessa päällä. Särkylääkkeet eivät auta aja olo on hel....... Unohtelen asioita ja töissä alettu mainita asiasta. Odottamattomissa tilanteissa viiltävää kipua päässä joka häviää hetkessä onneksi. Lisäksi ruokahaluttomuutta jne... Ei välttämättä ole migreeniä kummempaa mutta puolisoni oli sitä mieltä että asia selvitetään nyt eikä mennä terveyskeskusjonoon.
En menisi, mutta anna puolisolle tämä ketju luettavaksi!
Migreenipotilaana voin kertoa, et ei tarvitse lääkitä itseä sairaaksi, vaan opettelee karttamaan aineksia, mistä se tulee. Ja kurkumaa voi ottaa, kun se sit kuitenkin tulee.
 
vierailija
Juomissakin on niitä aineita, ja pansuolassa:sick:.

kirja vuodelta 1996: Neurologia, kirjoittanut Palo, Jokelainen, Kaste,Teräväinen, Waltimo.

Sivulla 180 lukee: "Kemiallisiin aineisiin tai niiden poisjättöön liittyvä päänsärky: Päänsärkyä aiheuttavia aineita ovat alkoholi, angina pectorisksen hoitoon käytetty nitroglyseriini, lihan punavärin säilyttämiseen käytetty nitriitti, säilöntäaineena käytetty natriumglutamaatti, lyijybensiini ja hiilitetrakloridi... jne."