Päiväkotien ruokaloruja!

  • Viestiketjun aloittaja Höntsiäinen
  • Ensimmäinen viesti
"Michelle"
Le4e4ke4ri pyrkii siis lansunuoissaan ve4ltteleme4e4n selkeite4 kannanottoja. Kirjoitetaan lausunto, mutta je4tete4e4n vastuu savolaiseen tapaan kuulijoille. Vihjeite4 ja vinkkeje4 rivien ve4lisse4, mielenkiintoisia pe4hkinf6ite4 muiden purtavaksi. Teen tyf6ni, muut vastatkoon sen seurauksista! Minusta nuo kuvaamasi nollatodistukset kuormittavat systeemie4 aivan turhaan. Kirjoittamisen sijaan ne voisi je4tte4e4 kokonaan kirjoittamatta ja kertoa potilaalle, ettei kannata ne4hde4 turhaa vaivaa ja ve4se4te4 nollahakemuksia nollalausunnoilla. Moinen ruletti on turhauttavaa, uskoakseni ajanoloon myf6s potilaille itselleen.
 
Auth
I think there are a couple of dieefrfnt issues here. Standardized units are not at all the same as efficiency standards. The units help us all communicate and interoperate. The other standards enforce choices that don't always make sense.The lightbulb example is a great place where the government should have stayed out. If people really want the more efficient lightbulbs, then they'll buy them.I'd be fine with it if the government were coming up with a standard of measurement for efficiency or whatever. But not so much for enforcing what they think is right.I'd like to hear more about how "China, India and other rapidly growing nations are adopting standards that speed the deployment of new technologies," and how this factor is more important that the competitive pressures of others deploying technology.
 
"Vieras"
Apua!!
Ei ruokailuun mennessä lorutelle, leikki-aika on erikseen.
Meidän päiväkodissa on ruokarukous suomslaiseen perinteiseen tapaan.

Kellään ei ole ollut nenän koputtamista asiasta.
 
"lastenhoitaja"
[QUOTE="mama";24717084]Osaako joku miten viitotaan toi kukko puuron keitti? Olis kiva leikkiä sitä kotonakin yhdessä. Lapsi ainakin on näyttänyt, että sormella hämmennetään kämmenen pohjaa samalla kun sanotaan kukko puuron keitti, mutta mites loput siitä leikistä? osaisko joku auttaa :)[/QUOTE]



En tiedä oletko jo saanut tämän lorun ?

Kukko puuron keitti,
kana maidon lämmitti,
pikkulinnut lusikat jakoi,
tulkaapa lapset syömään.
 
"..."
Nyt on lasten ruoka-aika,
hiljaisuuden ruusutaika,
saapuu tänne lasten luo,
ruokarauhan heille suo.

On meidän neidillä.
Ihan asian vierestä, mutta tuli tästä mieleen.
Ärsyttää tuo lasten hiljaiseksi opettaminen. Siis tottakai pitää ruokapöydässä hillitä sitä meuhkaamista, mutta tuolla täysin hiljaa olemisen vaatimisella vain opetetaan jo valmiiksi tuppisuu-suomalaisia könöttämään hiljaa.
Paljon parempi olisi opettaa lapset nimenomaan keskustelemaan ja kuuntelemaan toisiaan siellä ruokapöydässä.

Ihmettelin päiväkodin tutustumisjaksolla sitä, kun hoitajat käskivät ihan normaalistikin puhuvia lapsia olemaan hiljaa ja keskittymään ruokaansa. Mielestäni tuo on ihan hullua.
 
HippaHeikki
Ruokaloru

Nyt kädet pestään ja syömään mennään.

Otetaan tarjottimelle lautanen ja maitomuki,
se on jokaisen eskarilaisen luuston tuki.

Ollaan ihan hiljaa, ei mussuteta kilpaa,
vaan nautitaan rauhassa luonnon viljaa.

Rautaa ja vitamiineja ruuasta saamme,
sitten leikit taas yhdessä jaamme.

Hyvää ruokahalua!
 
vierailija
Enpä tiedä noista ruokaloruista. Monia olen töissä kuullut ja useat ovat aika teennäisiä, toiset jopa jäykkyyteen tai hillumiseen neuvovia. Ruuasta voisi yksinkertaisesti kiittää ja sen ruokarauhan muille suoda. Eipä siinä loruttelulle tarvetta ole, jos ruoka on jo olemassa. Ateistin lapsena minua ei ole häirinnyt yhtään enempää kristilliset kuin nykyiset luontouskonnollisetkaan lorut. Kaikki ne vaan heijastaa/tuputtaa (jos asian niin haluaa nähdä) omaa maailmankatsomustaan. Aika harva niistä on täysin neutraali. Jeesus, nallen napa, ruusun taika ja auringolle sekä maalle kiitos. Onhan mukana vielä humanisminkin ylistys: Kun teen hyvin, niin aikaansaan kasvua ja teen oikein, joka on taas vaan yksi oikeassa olemisen ismi muiden joukkoon. Jos halutaan synkistellä suomalaiseen tapaan, niin jätetään tasapuolisesti kaikki lorut pois ja perustellaan sitä päiväkodeissa peri suomalaisena kulttuurisena orientaationa. Siinä olisi tasapuolista hajuttomuutta ja värittömyyttä.
 
vierailija

Yhteistyössä