Parhaat kakkupohjavinkit kehiin!

  • Viestiketjun aloittaja LeipuriLempeä
  • Ensimmäinen viesti
LeipuriLempeä
Millä keinoilla ja ohjeilla syntyy mielestäsi paras kakkupohja? :)

Mummini, joka oli taitava sokerileipuri, puhui aikoinaan että kananmunia kannattaa kuumentaa kuumana kraanaveden alla ennen vatkausta. Ja että muna-sokerivaahtoa vaahdotetaan jollakin tietyllä minuuttimäärällä per kananmuna, en vaan enää muista että monta minuuttia per muna.

Jos jollain on hyväksi todettuja kikka kolmosia niin olisin kiitollinen :)
 
"vieras."
JOs saa ihan tuoreita kananmunia, niistä saa todella mahtavan vaahdon aikaiseksi. Käytän yleiskonetta,joten sitten kun taikinakulhon kääntää yläsalaisin ja vaahto ei lähde valumaan siitä on vaahto valmis. Jauhoista korvaan osan perunajauhoilla, jolloin kakusta ei tule likilaskuista.

Paistovuuan täytyy olla alumiinia. En onnistu muilla. Haluan pintaan tietynlaista rapeutta ja sen vuoksi voitelen voilla ja käytän korppujauhoja paistovuuan pinnassa.

10 hlön kakkupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Paisto 175 astetta puolivälissä uunia n. 10 - 15 min.
 
Mantelisokerikakku (20:lle)
6 kananmunaa ja 3 dl sokeria vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon seos (1 dl mantelijauhe, 3/4 tl leivinjauhe, 1/2 dl perunajauho,3 dl vehnäjauho). Älä vatkaa enää taikinaa. Voitele tasainen kakkuvuoka ja korppujauhota, paista 175 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes kypsä.
Itsellä käytössä pyöreä alumiinivuoka kakkuvuokana. Uunin luukkua ei saa turhaan avata paistettaessa ettei kakku lässähdä.
 
Kolme lasia yhteen tarvittava määrä kananmunia, toiseen saman verran sokeria, kolmanteen vehnäjauho, leivinjauho 1tl ja vaniljajauho (kaakaojauho 3rkl).
Munat ja sokeri kunnon vaahdoksi ja jauhoseos sekaan. Ei tarvii ohjeita, kun ton muistaa.
 
"marianne"
Tämä ohje on takuu varma, jolla itse onnistun aina eli kerrotaan munien määrä ja näin saadan jauhojen ja sokerien määrä. Munat ja sokeri vaahdotetaan ja sit jauhot.

esim. 0,300g kanamunia *0,7 = 210g. Sokeria 210g, samoin jauhoja osa voi olla perunajauhoja. Voit lisätä leivinjauhetta 0,5tl.
 

Yhteistyössä