Pitääkö Runebergin tortut kostuttaa jollakin???

  • Viestiketjun aloittaja s
  • Ensimmäinen viesti
Sama täällä.
Inhoan niitä lötsyköiksi kostutettuja versioita.

Itse laitan päälle itsetehtyä vadelmahilloa (ei siis ole tehty paistettavaksi), joka valuu jonkun verran tortun sisälle ja kostuttaa sen meheväksi, muttei lötsöksi saakka.
Kun jäähtyneet, koristelen marmeladilla.
Kyllä sopivasti kostunut torttu on parasta :love:
Riippumatta siitä, onko rouva/neiti Runebergin vai jonkun muun.
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
"
Leivokset ovat peräisin Venetsiasta, Italiasta, josta ne levisivät kahvilakulttuurin mukana Eurooppaan 1700-luvulla. Suomeen leivoksen toivat sveitsiläiset sokerileipurit 1810-luvulla. He perustivat ensimmäisen konditorian Porvooseen ja sitten myös muihin kaupunkeihin. Konditorioista tuli suosittuja oleskelupaikkoja. Aluksi niitä kutsuttiin perustajiensa mukaan sveitserioiksi.

Kahvila oli siis 1800-luvun alun ajan uutuus Ilmiö vahvistui Helsingissä, kun yliopisto siirrettiin sinne vuonna 1827 Turusta. Syntyi kaupunkikulttuuri, johon liittyi julkisuus ja ajanvietto kahviloissa rupatellen, keskustellen ja lehtiä lukien.

- Kahvilassa voi istua vähän niin kuin salaa ja katsella ohikulkijoita. Se oli erinomainen paikka juonitella ja siellä voi myös tavata erilaisia henkilöitä ja tehdä sopimuksia. Onkin väitetty että Ranskan vallankumousta ei olisi saatu aikaan ilman kahviloita."
Upp
 

Yhteistyössä