Putket korviin

  • Viestiketjun aloittaja suurperheellinen
  • Ensimmäinen viesti
suurperheellinen
Eli onko teillä ollut apua korvakierteeseen putkituksesta,2v tytöllämme olisi se edessä..lääkäri sitä mieltä että kyllä auttaa,ja niin kai tekeekin mutta onko kellään kokemuksia?
 
Meillä myös auttoi tosi hyvin: yksi täytettyä tytön korvakierre alkoi ja heti viiden tulehduksen sekä liimakorvaepäilyn jälkeen tuikattiin putket korviin. Sairastelut loppuivat siihen. Nyt ikää on 2v9kk eikä ole sen jälkeen yhtään kunnon flunssaa edes sairastanut. Ainakin meidän kokemukset siis erittäin hyviä ja uskallan suositella!!
 
Eipä auttanut, joutu vaan pahempaan kierteeseen mm. sairaalahoitoon..mut nyt kun tällä meidän kolmannellaki on noita korvatulehduksia niin juteltiin lääkärin kanssa että laitetaanko putket vai ei niin lääkäri sanoi että se riippuu hyvin paljon siitä että minkäläiset kokemukset vanhemmilla on ja meillä kun putkituksesta on ollut pelkkää harmia niin ei meidän pojalle laiteta vielä.
 
Meillä putkien laitto auttoi. Poika vuoden ikäinen, kun putket laitettiin ja samalla leikattiin kitarisat. Poika kohta 2-vuotias, eikä ole korvatulehduksia enää sairastanut. Kitarisat kannattaa leikkauttaa pois samalla.Siis joa lääkäri mielipidettä kysyy. Meille lääkäri sanoi että leikkaa kitarisat samalla jos ne ovat isot. Ymmärsin siitä että isot kitarisat voivat myös aiheuttaa tulehduksia. Minun pikkuveljelle laitettiin ensin putket, sitten leikattiin kitarisat ja sitten nielurisat ja se lopetti sit lopulta korvakierteen. Eli minun mielipide et rohkeasti vain putkien laittoon. Nukutusriskihän siinä on, mut nukutus on kuitenkin niin lyhyt, et ongelmia sen suhteen tuskin on.
 
suurperheellinen
Kiitos kun kerroitte omia kokemuksia,vaikuttaisi että useimmiten auttaa?Kaipa se täytyy uskaltaa,lääkäri kun mainitsi että jos ei mitään tehdä niin voi alkaa aiheuttaa puheenkehitykseen :( .
 
Meillä alkoi vasta nytten auttamaan, korvat putkitettiin elokuussa 2004. Lääkäri, joka teki lähetteen sairaalaan putkitusta varten, totesi olevan liimakorvat. Muutettiin paikkakuntaa tässä välissä. Taas sairastui flunssaa, käytiin lääkärissä, lääkäri totesi, ettei ole liimakorva.
Mentiin sairaalaan, kun tuli aika. Siellä lääkäri oli sitä mieltä, että hän putkittaa alle 3 vuotiaat ja samalla otetaan kitarisaleikkeus.
Eihän siinä voinut enää lääkärin kanssa neuvotella asiaa.

Käytiin jälkitarkastuksessa. Kysyin, että millaiset mahollisuudet on edelleen sairastua korvatulehdukseen, vaikka olisikin putkitettu.
Lääkäri, joka totesi aiemmin, ettei hänen mielestään ole liimakorva. Sanoi, että samanlaiset, eli räkätauti tukkii korvakaytävät ja se aiheuttaa korvatulehduksen. No, me sit sairastetiin yksi korvatulehdus n.3kk:n päästä leikkauksesta.
Sen jälkeen päätin, että meidän lapsia ei enää putkiteta.
Tosin, koputan puuta, että nyt ollaan oltu terveenä.Räkätautia on ollut ja pelkään koko ajan, koska pitää mennä näyttämään korvia.
 
Eipä auttanut putkitus meillä. Ensimmäiset putket 4 kk:n ikäisenä. 10 kk ikäisenä leikattiin molemmat risat (kita ja nielu). Toiset (en muista kummat) kasvoivat uudelleen ja ne leikattiin pois viiden vanhana. Viidet putket oli kaiken kaikkiaan. Kierre loppui 7-vuotiaana.
 
Susan29
Meillä vanhimmalla pojalla leikattiin kitarisat 1½-vuotiaana, ei putkitettu. Pelkästään kitarisojen poistosta tuntunut olleen apua. Sairastaa noin yhden korvatulehduksen vuodessa, ennen oli jopa 2/kuukausi!

Tytölle laitettiin joulukuussa putket molempiin korviin ja kitarisat pois. Oli silloin 1,1v. Nuhaa ollut senkin jälkeen, mutta ainakaan vielä ei ole korvat tulehtunut, joten auttaa mielestäni huimasti! Ennemmin elämä oli yhtä marinaa ja pätkittäisiä päiväunia, nyt aurinkoinen neiti joka nukkuu useamman tunnin unet päivisinkin. Selkeästi neidin olo parantunut =)
 
jovial
Montako korvatulehdusta teillä on ollut ennen putkitusta?? Meillä on 4v poika jolla marraskuusta 04 neljä kuuria, ja sillä välillä liimakorva epäilyä. Eli ei juurikaan ole terveenä korvat olleet. Lääkäri tuumas et katsotaan tässä nyt vielä pari kuukautta ja sitten jos ei ole kunnossa niin korvalääkärille.
 
Susan29
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.02.2005 klo 20:47 jovial kirjoitti:
Montako korvatulehdusta teillä on ollut ennen putkitusta?? Meillä on 4v poika jolla marraskuusta 04 neljä kuuria, ja sillä välillä liimakorva epäilyä. Eli ei juurikaan ole terveenä korvat olleet. Lääkäri tuumas et katsotaan tässä nyt vielä pari kuukautta ja sitten jos ei ole kunnossa niin korvalääkärille.
Meillä pojalla aikoinaan muistaakseni kuusi tai seitsemän tulehdusta kesäkuusta joulukuuhun. Kitarisat pois, muttei putkitettu. Helpotti heti.

Tytöllä oli ensimmäinen korvatulehdus muistaakseni toukokuussa (oli silloin 6kk vanha), siitä jatkuvalla syötöllä eteenpäin. Heinäkuu oli helpompi, muuten jatkuvasti kuurilla. Marraskuun loppuun mennessä 7 kuuria syönyt, joulukuussa todettiin liimakorvat ja putket molempiin korviin ja kitarisat pois. Nyt ollut terve.
 

Yhteistyössä