pyöräily 3-vuotiaana

Kysyisin miten muut kolme vuotiaat osaavat / oppineet ajamaan pyörällä?

Meillä poika vähän reilu 3v. ja sai toissapäivänä pyörän..ei yhtään tajuu kuinka poljetaan vaikka halua, intoa löytyy. Monesti pävässä kokeilee ja ulos haluaisi mennä, mutta ei onnistu. Sisällä aluksi harjoiteltu. Ulkona kun käytiin niin tietty meni alas itekkin kun oli alamäkeä, mutta itse ei ala ollenkaan polkemaan.

Mietin vain kuinka pitkään tuossa menee? Kerkeääkö ennemmin loppua mielenkiinto koko asiaan? osaa kyllä vähän painaa jalalla alaspäin, mutta ei saa sitten polkimia niin että vois toisella jalalla painaa alaspäin.. Jotenkin menee itelläkin jo into ja halu koko hommaan. Kun toinen ei tajuu millään miten mennä vaikka kuinka opetettu ja neuvottu.

Kovat on vain haveet polkea mummille, kauppaan yms. mut ei suju yhtään. =)

Kuullu olen kuitenkin että toiset oppineet päivässä jo polkemaan.
 
Meillä poika oppi ajamaan pyörällä 3,5 vuotiaana viime kesänä.Kyllä siinä joku aika menee kun hoksaa polkea ja asfalttitiellä meni paremmin.Vanhempi poika oppi vasta 4 vuotiaana ja vielä on apurattaat, nyt 6v.ensi kesänä opetellaan ajamaan ilman apuja.
 
keskosen äiti
Meillä meni melkein koko kesä viime vuonna pyörällä ajon opetteluun, mutta sitten lasketusta ajasta 2v päässä lapsi oppi kuin oppikin ajamaan apupyöräisellä 12" fillarilla.
Vedimme alkukesän lasta koiran talutushihnalla eteenpäin ja ohjasimme jalkoja polkimilla ja sitkeän harjoittelun jälkeen lapsi oppi pyöräilyn jalon taidon. Naapurin 4-vuotias tyttö ei ajanut läheskään niin pitkiä matkoja kuin meidän lapsi. Hänellä oli jo mennyt into harjoitella eikä hän vielä kunnolla osannut ajaa pyörällä.
Eli alkukesää kannattaa sitkeästi harjoitella jotta taidot kehittyisivät ja into pysyisi yllä. Viirit, kellot, lamput ja muut hilavitkuttimet saavat innostuksen aina uudelleen käynnistettyä ja motivoivat lasta.

Oma esimerkki auttaa kovasti eli pitkät pyöräretket lapsi istuimessa auttavat myös lähipiirin kokemusten mukaan.
 
Meidän esikoinen oppi viime toukokuussa ajamaan pyörällä, ikää hänellä oli silloin 2 v 10 kk. Mutta sitä edelsi kuukauden jakso, kun me on-off oltiin kiinnostuneita ja ei oltu ja harjoiteltiin ja ei harjoiteltu ja hermot meni multa ja lapselta... :) sitten yhtä äkkiä hokas homman! Eli ei tosiaan oppinut päivässä.

Tänään muuten kaivettiin pyörä varastosta ekan kerran tänä keväänä ja hienosti meni, vaikka pyörä oli jo liian pieni. Saa nähdä kiinnostuuko tänä kesänä yrittämään ilman apupyöriä.
 
stoory harmaana
sai viimekesänä pyörän, eli oli 2 vee ja 8 kk.
Polkemisen jalon taison hön oppi suht nopeasti, kun pidin nilkoista kiinni ja opetin polkemaan. Kivempaa tietty olis ollu kun olis pukannu, mut äiti "ei jaksanu" nii oli pakko polkee! =)
Ongelmana on, että jarrutus ei onnistu polkimilla, vaan iskee jalat maahan... Siinäpä meillä enskesänä opeteltavaa!
 
Neiti sai polkupyörän viime kesänä (2,5v) mutta ei osannut polkea ollenkaan, jarrutti vain. Ja otti kyytiä kun työnsin takana olevasta kahvasta (tai miksi sitä nyt sanotaan). Ohjaus meni mihin sattuu, ojanpientareita pitkin.

Eilen otettiin pyörä taas käyttöön talven jäljiltä. Neitillä nyt ikää 3v. Hokas heti polkemisen, pieneen alamäkeen polki mukavasti. Tänään poljettiin jo ihan itse pieneen ylämäkeenkin. Ainoo ongelma on vielä tuo ohjaus kun neiti katsoo jalkojaan kun polkee mutta eiköhän se siitä. Harjoitus tekee mestarin....

Ei muuta kuin harjoittelua, kun hokaa tuon polkemisen niin oppii varmasti äkkiä.

 
Meillä on opittu kolmen vuoden molemmin puolin, kuka nopeammin, kuka hitaammin. Suosittelen aloittamaan harjotukset siten, että polkupyörän takarengas tulee jonkin pienen kuopan kohdalle apurenkaiden varaan. Tyhjää pyörivällä takarenkaalla on helppo harjoitella itse polkemisliikettä ilman, että täytyy siihen ohjaamiseen keskittyä samalla. Sen jälkeen kun tuo polkeminen sujuu - tosin jarruttaminen tuntuu sujuvan helpommin - voi ruveta harjoittelemaan sitä ohjaustakin polkiessa.

Vähänkään mäkisemmällä alueella asuvan kannattaa hankkia pyörään polkupyörän työntötanko, Nopsissa se tulee nykyään mukana, Biltemasta löytyy halvalla ja jotkin pyöräliikkeet myyvät laadukkaamman oloista mallia. Sen kanssa pyörällä voi ajella ihan normaalisti, mutta se toimii hyvin aikuisen käyttämänä jarruna alamäessä ja lisävoimana ylämäkeen polkiessa. Säästää omaa selkääkin, kun ei tarvitse olla selkä vääränä työntämässä pyörää eteenpäin mäessä.
 
Meidän tyttö innostui polkemaan jo isompaa apupyörillä olevaa pyörää alle 2-vuotiaana. Polki hyvin, mutta ohjaaminen ei tahtonut onnstua. Luulen, että ensi kesänä polkeminen ja ohjaminen onnsituu... Odottaa jo nyt, että pääsisi pyöräilemään.
 
meillä poika oppi 2-vuotiaana ajamaan jo itsekseen, apupyöräisellä ajellaan vielä tietysti nyt vuotta vanhempanakin.
aluksi meillä oli sellainen ikivanha kolmipyörä jossa oli naru mistä sitten poikaa kskottiin matkaan. polkimet pyörivät aina pyörän liikkuessa eteen- tai taaksepäin. ehkä se helpotti asian hahmottamista???
saa nähä pitääkö jo tänävuonna päästää poika isommalla pyörällään ilman appareita matkaan....
 
viime kesänä eli 2japuol vuotiaana testaili pyörää mutta ei oppiniut polkemaan... nyt on oppinu sellasella sisämopolla polkemaan eli voisi olla toiveita että tänä kesänä onnistuu jo paremmin.... nyt siis poika 3v ja 3kk
 
Meidän neiti oppi ajamaan pyörällä viimekesänä tarhassa.ikää oli tulloin 2v.En valitettavasti ollut paikalla kun osaaminen tapahtui mutta eiköhän se onnistu kun kokeilee tarpeeksi kauan.kesällä olis tarkoitus ostaa oma pyörä tytölle.Saa nähdä osaako ajaa oikella pyörällä kun tarhassa on sellasia kolmipyöräisiä missä ei ole jarruja ja kooltaan hyvin pieniä.
Eiköhän se teiltäkin onnistu jo viimeistään kesällä =)
 
Kiitos kaikille neuvoista!!!

Pitää vain jaksaa sinnikkäästi harjoitella =)

Pitää kokeilla tuota et takarengas vähän ilmassa et olis kevyempi aluksi opetella ihan vain polkemis tekniikkaa.. KIITOS!

Hyvä kun aloitettiin jo heti kevään alusta niin ehkä sit loppukesästä jo sujuu hienosti =)

Poika tänään jaksanu harjoitella..sanoo vaan että kaikki muut osaa, mutta minä en!!! no jospa taas parin päivän päästä kiinnostaa.. kannustetaan kovasti =)

Äitin kyydissä kulkenut jo melkein vauvasta asti ja tykkää kovasti, siksi hinku päästä itsekin jo polkemaan.

Ei kun harjoittelua vaan..ja onneksi muillakin tuntuu olevan vähän vaikeaa eikä kaikki seppiä syntyessään :)
 
Meillä esikolla oli aluksi sellainen ihan pieni muovinen kolmipyöräinen. Sillä sitten veteli muitten lasten perässä niin, että potkutteli pyörällä eteenpäin hirveetä vauhtia ja siitä sitten oppi polkemaan ja sai pienen pyörän, jossa apurenkaat. Oli sillon 2 ja puolivuotias. Sitten seuraavana kesänä 3 ja puolivuotiaana otettiin apupyörätkin pois ja vauhti on ollu melkosta siitä lähtien.
 
Meillä tyttö, 2,5 vuotta oppi polkemaan. Nyt neljä ja kesällä otetaan apupyörät pois. Alusssa piti vaan ite kyykistellä siinä vieressä ja kädellä pyörittää ( työnsin samalla itse pyörää) poljinta niin että lapsen jalat on polkimilla, että hokaa sen että jalkoja pitää niissä pitää. Viime kesään asti oli pitkä naru ohjaustangossa helpottamassa. Nyt kun sujuu jarrutus ja muut, niin nyt vasta uskaltaa lähteä liikenteeseen. JA vieläkin hyvin hyvin varovasti.

Ei varmasti lopu lapsen innostus, aikuisella ensin opettamiseen.
 
kukin ajallaan
Meillä ensipyöränä oli kolmipyöräinen, jossa polkimet eturenkaassa. Siinähän pyörä ja polkimet (jalat) pyörii silloinkin kun työntää.

Vasta loppukesästä oivalsi koko idean. Samalla otettiin jo apurataspyörä käyttöön, onneksi oli lämmin syksy opetella, oli siis vajaa 3 v viime kesänä.
Apurataspyörä on painavampi ja meillä oli huonot apurattaat, liian lähellä rengasta, meinasi kaatua ja meni pelkäämiseksi. onneksi löytyi leveämmällä mallilla olevat ja niillä pysyy pystyssä.

Vielä ei olle pyörän selkää päästy tänä keväänä, tänään olisi tarkoitus. Vaatii kuitenkin vahtimista, keskittyy vain jalkoihinsa eikä tietenkään liikenteessä osaa seurata ollenkaan.

Vanhemmat lapseni oppivat aikaisemmin, nopeammin ja helpommin tämän taidon... 3,5 vuotiaan mentiin jo kummasti liikenteen seassa niin, että minä olin omalla fillarilla ja tenava viilletti apurataspyörällä ja minä karjuin takana: oikea reuna!

Ehkä se oli liian aikaista, en vaan muutenkaan mihnkään silloin päässyt kun ei autoa ollut mutta ne lapet oli - ja fillarit.
;) =)
 
hei
En jaksanut lukea koko ketjua,hyviä vinkkejä sait varmaan.

Meillä poika viime kesänä 2,5 vuotiaana sai pyörän. Eka kerrat vain talutteli pyörää pihalla.Sit vain istuksi istuimella pihassa,ei liikkeelle.
sit vasta antoi työntää itseänsä. Sit pyörä kaatu into loppui.
Tätä kesti pari päivää sit ei enää halunnu vähään aikaan ollenkaan.Mut yht äkkiä sit tauon jälkeen kun kokeiltiin hoksasikin nopeasti miten toimia ja vau!!!! Voi sitä pyöräilyn hurmaa.

Eli anna rauhassa totutella,ei kaikilla heti suju ja vaik pitäiski pari päivää taukoa ei se välttämättä huono asia ole.

Varmasti se kohta jo sujuu teilläkin!!! :flower:
 

Yhteistyössä