Rota rokote ja vihreä kakka

Viestiketju alueella 'Rokotukset' , aloittaja hepeli, 22.04.2015.

 1. hepeli

  hepeli Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2014
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tyttömme sai viisi päivää sitten rota rokotteen ja kakka muuttui vihreäksi ja vellimäiseksi, kuin hernekeittoa. Onko muilla ilmennyt samaa rotalitkusta vai pitäisikö huolestua esim. allergiasta?
  Masuvaivoja ollut alusta alkaen, mutta olen saanut ne rauhoittumaan vaihtamalla korvikkeen Nutrilonin Omneoon. Rokotteen jälkeen tuntuu että kaikki alkoi taas alusta. On vääntänyt selvästi enemmän vatsassa, piereskelee, pulauttelee taas huomattavasti enemmän ja sitten tuo kakan värin muutos.
   
  #1
 2. Kevätkaihonkukka

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2014
  Viestejä:
  264
  Saadut tykkäykset:
  7
  Meitä on etukäteen varoiteltu rota-rokotteen monille aiheuttamista vatsavaivoista, jotka saattavat tulla vasta viikonkin päästä rokotteesta. Ja kädet pitää pestä itse tosi hyvin vaipanvaihdon jälkeen. Meillä on viikon kuluttua tuo rokotus edessä, ja haluan sen kyllä hänelle ottaa, vaikka tulisi kurjia oireita, kun se sitten suojaa monta vuotta.

  Aiempi ketju rotarokoteoireista: http://kaksplus.fi/keskustelu/pluss...oireita-tuli-vauvallesi-rotavirusrokotteesta/
  Vihreä kakka vaikuttaa auivan tavalliselta. Meillä rautalisä aiheuttaa jo sellaisia, keskosellemme sitä annetaan ensimmäinen vuosi.

  THL:n rita-sivut: https://www.thl.fi/fi/web/rokottami...usein-kysyttya/rotavirusrokotuksista-kysyttya
   
  #2
 3. TätiKoodari

  TätiKoodari Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2018
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyse voi olla myös allergisesta reaktiosta, jollekin rokotteen ainesosalle tai kasvatusalustasta rokotteeseen päässeistä epäpuhtauksista. Allergiaan viittaa sekin, että vatsavaivat olivat jo rauhoittuneet, mutta pahenivat uudestaan rokotteen jälkeen. Usein altistuksen (tässä tapauksessa rokotteen, altistus on siis kokeilu, jossa vauvalle annetaan epäiltyä allergeenia ja seurataan sen jälkeen oireita) jälkeen muukin allerginen oireilu pahenee, jos lapsi on allerginen kokeillulle aineelle.
  Allergia ei missään nimessä ole syy jättää rokotteita antamatta kaikkein vakavimpia allergioita lukuun ottamatta, siis sellaisia, joissa rokotteen antaminen suoraan vaarantaa vauvan hengen. Tällaisiakin tapauksia valitettavasti on ja tällöin rokotteen antamatta jättämistä ei saa ympäristö kritisoida.
  Jos vauva on allerginen pitää hänen vointiaan seurata tarkasti rokotteiden jälkeen ja rokotus antaa mieluummin aamupäivällä, jotta vanhemmat näkisivät oireet päiväaikaan. Jo ilmenee laajaa ihottumaa, hengenahdistusta tai nielemisvaikeuksia, ambulanssilla lääkäriin.
  Nuorempi poikani sai rokotteesta yleisreaktion vuonna 95, kaikki rokotuksen on kuitenkin annettu.
  Vaikuttaa siltä, että lapsellasi saattaisi olla maitoallergia, ota yhteyttä lääkäriin oireilun syyn selvittämiseksi.
   
  #3
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti