Ruoka-ja välipalavinkkejä

joka on tosi helppo tehdä, lisätään vain neste ja öljy ja heitetään vuokaan ja uuniin. On oikeasti hyvää:) Sama juttu Farinan lettujauhossa, eli niistä voi tehdä sekä suolaisia että makeita lettuja. Itse lisään jauhoon vain päärynämehua ja päärynäpilttiä kananmunan tilalta ja hyviä on tullut. Ja alla lisää ohjeita (olen saanut nämä pääasiassa muilta allergisetn äideiltä:):

VISPATTU MARJAPUURO (www.farina.fi)

1,5 dl marjasosetta
1 l vettä
0,5 dl sokeria tai hunajaa
2,0 dl karkeita riisijauhoja (Farina)

Keitetään vesi ja marjat, siivilöidään mehu ja vispataan sekaan riisijauhot. Keitetään puuroa 10-15 min ja maustetaan sokerilla tai hunajalla. Vatkataan vaahdoksi.
Vispipuuron voi valmistaa myös hedelmistä esim. aprikoosista tai omenasta. ON TOSI LOISTAVAA, EI JUURI EROTA MANNASUURIMOIHIN TEHDYSTÄ!!!

Samettikiisseli

3 rkl margariinia
3 rkl riisijauhoa
3 dl riisimaitoa
sokeria

Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää neste vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 15 min. Makeuta sokerilla ja vaniliinisokerilla. Tarjoa hillosilmän kera tai käytä täytteenä esim kääretortussa. On muuten tosi hyvää!

Pannari

7 dl riisimaitoon keitettyä riisipuuroa (veteen keitettyä kaurapuuroa)
2 dl riisimaitoa (kauramaitoa)
1 dl riisijauhoa (tattarijauhoa)
½ dl fariinisokeria
2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoa
(2 rkl margariinisulaa)

Sekoita muuta aineet hyvin jäähtyneeseen puuroon. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Päärynämuffinit

1 prk päärynäpilttiä
1dl margariinisulaa tai öljyä
1dl sokeria
1dl riisijauhoja (esim. Farinan täysjyväriisijauho)
1dl tapiokatärkkelystä (Farina)
½tl leivinjauhetta tai soodaa

Sekoita kaikki aineet sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 min. Rakennetta voi parantaa psylliumilla ja ksantaanilla ja kiertoilmauunikin auttaa:)


 
Farinan täysjyväleipä on valmis jauhoseos, jota myydään nimikkeellä: Farinan luontaisesti gluteeniton täyjyväleipä jauhoseos. Paketissa on ohje leivän tekemiseksi, eli lisätään vain nesti (itse käytän vettä tai päärynämehua), hiiva ja öljyä tai juoksevaa margariinia. Kohotetaan ja uuniin ja valmista tulee. Sitten leikkaan siivuiksi ja pakastan pieninä annoksina ja sulattelen mikrossa tarpeen mukaan. Poikani on tykännyt leivästä aina - edelleen vaikka saa jo syödä rotaatiossa tavallistakin leipää:)

Farinan nettisivuilla (www.farina.fi) on lisäksi reseptejä, joten leipää voi väsätä myös Farinan täysjyväriisijauhoista, mutta ainakin minusta tuo valmis leipäjauhoseos on ihan ykkönen:) Se on sen verran hyvää, että maistuu lämpimänä aikuisillekin. Toki on aika kallista...
 
Noi riisiletut on kyllä hyviä, ei-allerginen esikoinen haluaa kans aina niitä. Täytyy seuraavaksi kokeilla tota päärynäsosetta sekaan. Tänään tein Polenta-puuroa ja maistui hyvin tytölle. Leipää pitäs ite tehdä kun ne valmiit on aika kalliita. Vois koittaa tota Farinan täysjyväriisileipää. Farinan karkeaa riisijauhoa ostin ja siitähän saa kans tehtyä puuroa, leipää ym. Pipareitakin meinasin tehä mut siinä olikin hienoa riisijauhoa joten täytyy sitäkin ostaa. Meiän cittarissa on tosi hyvä valikoima noita Farinan tuotteita. Kiitos Silenciolle ohjeista =)
 

Yhteistyössä