joka on tosi helppo tehdä, lisätään vain neste ja öljy ja heitetään vuokaan ja uuniin. On oikeasti hyvää
Sama juttu Farinan lettujauhossa, eli niistä voi tehdä sekä suolaisia että makeita lettuja. Itse lisään jauhoon vain päärynämehua ja päärynäpilttiä kananmunan tilalta ja hyviä on tullut. Ja alla lisää ohjeita (olen saanut nämä pääasiassa muilta allergisetn äideiltä
:
VISPATTU MARJAPUURO (www.farina.fi)
1,5 dl marjasosetta
1 l vettä
0,5 dl sokeria tai hunajaa
2,0 dl karkeita riisijauhoja (Farina)
Keitetään vesi ja marjat, siivilöidään mehu ja vispataan sekaan riisijauhot. Keitetään puuroa 10-15 min ja maustetaan sokerilla tai hunajalla. Vatkataan vaahdoksi.
Vispipuuron voi valmistaa myös hedelmistä esim. aprikoosista tai omenasta. ON TOSI LOISTAVAA, EI JUURI EROTA MANNASUURIMOIHIN TEHDYSTÄ!!!
Samettikiisseli
3 rkl margariinia
3 rkl riisijauhoa
3 dl riisimaitoa
sokeria
Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää neste vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 15 min. Makeuta sokerilla ja vaniliinisokerilla. Tarjoa hillosilmän kera tai käytä täytteenä esim kääretortussa. On muuten tosi hyvää!
Pannari
7 dl riisimaitoon keitettyä riisipuuroa (veteen keitettyä kaurapuuroa)
2 dl riisimaitoa (kauramaitoa)
1 dl riisijauhoa (tattarijauhoa)
½ dl fariinisokeria
2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoa
(2 rkl margariinisulaa)
Sekoita muuta aineet hyvin jäähtyneeseen puuroon. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Päärynämuffinit
1 prk päärynäpilttiä
1dl margariinisulaa tai öljyä
1dl sokeria
1dl riisijauhoja (esim. Farinan täysjyväriisijauho)
1dl tapiokatärkkelystä (Farina)
½tl leivinjauhetta tai soodaa
Sekoita kaikki aineet sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 min. Rakennetta voi parantaa psylliumilla ja ksantaanilla ja kiertoilmauunikin auttaa