Ruokien siedättäminen antihistamiinin avulla?

Meillä poika oireeton, jos saa kerran päivässä Ataraxia... näin siis ainakin toistaiseksi. Neljästä syömästään ruoka-aineesta on joku joka ärsyttää mutta syyllistä ei saada kiinni, tai se voi olla ne kaikki tai pelkästään Neocate. Lääkärin mukaan mennään nyt antihistamiinin turvin ja joskus myöhemmin voi kokeilla olla ilman lääkkeitä, josko oireetkin olisivat jääneet pois ja ruoka-aineet alkaneet sopimaan. Lääkäri puhui tällaisesta ruokavalion laajentamisesta antihistamiinin turvin? Onko kokemusta tällaisesta kuinka se toimii ja kauanko olette joutuneet antihistamiinia lapselle syöttämään? Ja miten tunnistatte esim. epäsopivista ruoka-aineista oireet kun on jatkuva lääkitys päällä. Lääkärin mukaan oireet tulis kyllä läpi joka tapauksessa jossain vaiheessa jos ruoka-aine ei sopis, suolioireina, atopiana jne. Onko kokemuksia?
 
Meillä syötiin Zyrteciä vuosi putkeen viime syksystä tähän syksyyn. Ihan OK juttu se oli ainakin meillä. Zyrtec aloitetiin meidän tytölle tilanteessa, jossa ruokavaliota oli karsittu aika reilusti ja tarkoitus oli estää lisää kiinteitä tippumasta rotaatiosta pois, tyttö kun tuntui allergisoituvan silloin kaikelle pitkässä juoksussa. Kaikki Zyrtecin aikana kokeilleet ruoat ei todellakaam sopineet kuin taikaiskusta, vaan oireet tuli kyllä läpi ihan reilusti. Samoja oireita sisi kuin ilman lääkettä, refluksia ja löysää kakkaa, pyllynpunoitusta jne. Oireilu ei revennyt mitenkään älyttömäksi esim. monen päivän ripuliksi, mutta ihan selvää se oli. Itse pelkäsin alkuun myös, että jos en nyt mahdollisia oireita huomaakaan, mutta kyllä ne meillä huomasi kuten ennenkin. Lähinnä meillä tuo lääke tasasi vähän tilannetta.

Meillä vain yksi ruoka-aine ei nyt lääkityksen purkamisen jälkeen sopinut. Tattari siis alkoi aiheuttamaan pientä oiretta ainakin isompina määrinä ja jätin sen tauolle. Ajattelin kohta testata varovasti uudelleen, sietäisikö hiukan pienempänä määränä. Tattarista saattoi tulla loppuajasta jo lievempää oireilua lääkityksen kanssa, mutta oireet voimistuivat haittaaviksi vasta Zyrtecin lopetuksen jälkeen.

Mulle jäi tuosta vuoden antihistamiinista pääsääntöisesti ihan positiiviset kokemukset. Tympeäähän se on lääkkeitä syöttää, mutta en sitten tiedä olisiko ilman sitä meillä tätäkään vertaa kiinteitä mukana tällä hetkellä.
 
Meillä on käytetty zyrteciä nyt noin kuukausi. Tilanne oli se, että 8-kuukautinen vauvamme reagoi kaikkiin hänelle antamiimme ruoka-aineisiin.

Tilanne rauhottui huomattavasti, tällä hetkellä hän syö jo useampaa ruoka-ainetta. Meille ainakin tuntuu siis apua olleen!

Selkeät oireet ovat antihistamiinista huolimatta tulleet läpi (pyllynpunoitus, vatsakivut jne.) Oireet ovat kyllä selvästi lieventyneet, eli harvoista ruoka-aineista on mitään sen pahempaa tullut.
 
Kiitos kannustavista viesteistä. Pysyikö teillä lapset täysin oireettomina antihistamiinin avulla? Mietin vain, että nyt kun meneillään on 6. päivä niin huomaan että oireet alkaa kuitenkin hiukan tulla, vähänlaisesti mutta lisääntyvästi kuitenkin.
 
Ei se Zyrtec meillä kaikkia oireita poistanut eli kyllä ne pahikset tuli ainakin meillä lääkityksestä huolimatta esiin. Meillä Zyrtec aloitettiin tilanteessa, jossa tilanne oli ensin tavallaan nollattu. Ruokalista vedetty minimiin ja poistettu kaikki oireita aiheuttava ja siitä sitten Zyrtecin avulla alettiin uusia kokeilemaan. Uusia onneksi jonkun verran alkoi löytymään entisten "ei niin sopivien" tilalle ja vanhat eivät niin hanakasti enää muuttuneet sopimattomiksi.
 

Yhteistyössä