Sektion vaikutus raskaaksi tuloon

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 16.04.2010.

 1. vieras

  vieras Vieras

  Heipä hei,

  otsikkokin jo kertoo aiheen. Eli onko jollakin teistä kokemuksia/tietoa siitä, vaikuttaako sektio heikentävästi uudelleen raskautumiseen? Toista ollaan nyt yritetty muutama kk (eka tärppäs melko lailla heti) ja mietinkin nyt, voiko esim. arpi kohdussa vaikuttaa alkion kiinnittymiseen jotenkin... Tai ylipäänsä onko sektio voinut "tuhota" kohdusta/munasarjoista jotain? Mitkä ovat ne mokat, joita sektiossa voi sattua ja jotka voivat mahdollisesti heikentää tulevien raskauksien mahdollisuutta?

  Itselle siis tehty yksi kiireellinen sektio parisen vuotta sitten...
   
  #1
 2. vieras

  vieras Vieras

  Minulla ei vaikuttanut. Ensimmäinen lapsi syntyi hätä sektiolla ja tulin raskaaksi melkein heti ja lapsilla 11kk ikäeroa. Seuraava syntyikin normaalisti.
  Sen vaan muistan, että kun heti raskauduin niin leikkaus alueen tienoille sattui aika usein ikävästi alkuraskaudessa kun kohtu kasvoi.
   
  #2
 3. ap

  ap Vieras

  Ok, kiva kuulla, että ainakin sinulla meni raskautumisen suhteen kaikki ok :) Mietin silti kaikkia mahdollisia kauhukuvia mielessäni ja pelkään, että sektio olisi tuhonnut sisuksistani jotain :( Haluisinkin tietää, onko se mahdollista ylipäänsäkään, että sektion johdosta raskautuminen saattaisi olla vaikeaa. Eli voiko sektio tuhota kohdusta jotain?
   
  #3
 4. mii

  mii Vieras

  Ei pitäisi vaikuttaa mitenkään ja muutama kk ei ole vielä pitkä aika, jotan jatkakaa vaan yrityksiä ilman turhaa stressiä sektiosta.
   
  #4
 5. vieras

  vieras Vieras

  Itse raskauduin ekasta kierrosta ja kaiken lisäksi kärsin lapsettomuudesta (en suuressa mittakaavassa mutta kuitenkin)
   
  #5
 6. mii

  mii Vieras

  Jos toipuminen on sujunut normaalisti ja sektio oli tavanomainen kiireellinen sektio niin ei oikeastaan voi. En ole ainakaan koskaan kuullut. Ainoon atulee mieleen jotkut tulehdukset mutta sellaisesta olisit varmasti tietoinen.
   
  #6
 7. Äiti

  Äiti Vieras

  Meillä lapset syntyneet kaikki sektiolla. Ensimmäistä "tehtiin" n. 7kk ennen kuin tärppäsi. Toinen ei meinannut tulla millään ja asiaa tutkittiin jo sekundäärisenä lapsettomuutena mutta sitten ilman apuja tärppäsi n. 2 vuoden jälkeen.
  Ja kolmas tulikin sitten 6kk yrittämisen jälkeen.
  Eikä lääkäri missään vaiheessa edes puhunut mitään että sektio olisi syynä tuohon ettei toista lasta meinannut kuulua. Sektiosta ei siis edes puhuttu koko lapsettomuuden tutkimusten aikana :)

  Eli en usko että hyvin mennyt sektio ja toipumisaika voisi mitenkään vaikuttaa siihen kuinka pian tulet taas raskaaksi :)
   
  #7
 8. ap

  ap Vieras

  Kiitos lohdutuksesta. Kaipa tässä voi turvallisin mielin olla. Sektio tietääkseni sujui ilman ongelmia eikä mitään tulehduksiakaan kaiketi ole ikinä ollut... :)
   
  #8
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti