Silmän lappuhoito

Moi,
Kertoisitko kokemuksia silmän peitto/lappuhoidosta? Kuinka hoito auttoi? Miten pitkään kesti? Miten lapsi tottui silmän peittämiseen? Minkälainen näkö oli huonommassa silmässä ja paraniko normaalille tasolle? Jne jne jne.

Meidän 4-vuotiaalle määrättiin lappuhoitoa 4pv/vko ja sai myös silmälasit. Neuvolassa näköarvot olivat 0.8/0.32.

Kiitos jo etukäteen =)
 
Hei,

Teillä on varamsti jo alkanut lappuhoito kovaa vauhtia, mutta vastaanpa silti =)
Meillä 1v4kk ikänen poika on saanut lappuhoitoa molempiin silmiin vuoropäivinä nyt 3kk ajan karsastuksen takia.
Meillä on tarralaput käytössä ja on mennyt tosi hienosti, joten varmasti menee myös teilläkin kun on vanhempi lapsi kyseessä. Mutta älkää ottako lappua pois kertaakaan lapsen pyynnöstä, silloin se voi olla hankalampaa kun lapsi tottuu että sitä lappua pidetään silloin kun hän haluaa: / Vaihtoehtoisena lappuna olisi merkkarilappu(mustalappu kumilenksun kanssa) mutta siinä on riski että lapsi kurkkii lapun takaa.
Kyseessä kun meillä on näin pieni muksu niiin mitään mittauksia ei olla pystytty vielä tekemään.

Mutta tsemppiä sinne ja toivottavasti laputuksesta on hyötyä =)
 
Meillä lappuhoito ollu vuoden verran käytössä vuoronperään kumpaankin silmään ja tunnin verran päivässä. Ekalla kerralla (puolen vuoden jakso) vaikutti lähinnä toiseen silmään (parempaan) mutta toinen jäi huonoksi. Pidettiin neljän kuukauden laputon tauko ja sen jälkeen laputettiin uudestaan. Sillä saatiin taas vähän tulosta ja nyt keväällä vaihdettiin laseihin. Lasien kanssa maailma sitten avartuikin mikä on ihan mahtavaa. :)
 

Yhteistyössä